Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Djävulens fjäder

Djävulens fjäder

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 2006. 383 sidor.

Nära nyskick. VÄSTAFRIKA. I Sierra Leone i Västafrika blir fem kvinnor brutalt mördade och tre unga rebellsoldater arresteras för brottet. Reuters utsända, journalisten Connie Burns, ifrågasätter deras skuld men ingen vill lyssna. I kölvattnet efter ett våldsamt inbördeskrig där hundratusentals dödades är våldtäkten och morden på fem kvinnor av liten betydelse. Vem bryr sig om att de anklagade barnsoldaternas tvingades t ill ett erkännande genom misshandel?

Efter att ha bevittnat ett brutalt övergrepp på en prostituerad är Connie övertygad om att den skyldige är en man som påstås ha varit med i Special Air Service och som arbetar som livvakt åt en libanesisk diamanthandlare. Hon minns honom från Kinshasa när han var legosoldat och hon misstänker att han utnyttjar krigets kaos för att kunna agera ut sina sadistiska fantasier om kvinnor.

Två år senare möter hon samme man av en slump i Irak och gör ett nytt försök att avslöja honom. Efter att ha kidnappats och utsatts för övergrepp och tortyr i en källare i Bagdad släpps hon fri. Förödmjukad och oförmögen att berätta sin egen historia flyr hon till England för att gömma sig. Där möter hon Jess, en ensamstående kvinna vars tillbakadragna läggning mycket väl kan dölja liknande hemligheter. Connie ser paralleller mellan Jess och sig själv, och inspirerad av den andra kvinnans mod fattar hon det riskfyllda beslutet att en sista gång försöka röja mördaren - väl medveten om att han letar efter henne, att han vill tysta henne...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100111519
Titel
Djävulens fjäder
Författare
Walters, Minette - Gyllenhak, Ann-Sofie
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
2006
Språk
Svenska