Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
AS TOLD – Emily Wardill – Tamar Guimarães / Kasper Akhøj –  Ana Gallardo

AS TOLD – Emily Wardill – Tamar Guimarães / Kasper Akhøj – Ana Gallardo

Häftad bok. –– FÖRLAGSNY! –– Lunds Konsthall. 2016. 60 sidor.

Nyskick. –– FÖRLAGSNY! ––

Utställningskatalog från Lunds Konsthall, 10 december 2016 – 5 mars 2017.

"Varje dag matas vi med berättelser, iakttagelser, uppmaningar, bekännelser, påståenden, anekdoter. Några passerar obemärkt förbi, medan andra kan vara avgörande för hur vi uppfattar vår omgivning och oss själva, var vi kommer ifrån och vart vi är på väg.
Den moderna konsten gjorde länge åt- skillnad mellan det sedda och det berättade. De visuella konsternas autonomi, deras förmåga att försvara den egna sfären, ansågs förankrad i en djupare förståelse av tystnad, ett motstånd mot berättandets uppradade händelser, och ytterst mot dess beroende av tiden. I samtidskonsten ser man ett annat förhållningssätt. Det visuella blir en del av ett större spel med olika uttryck som även inne- fattar det talade och skrivna ordet.
Konsten av idag använder ofta språket som verktyg för att granska och omvandla varda- gens berättelser. Lunds konsthall visar nu verk av fyra konstnärer som kommer från olika länder och är födda under olika årtionden. Det som förenar dem alla är att de arbetar med den personliga berättelsen och med upplösning av distinktionen mellan verklighet och ktion. Drömmar, fantasier, rädslor och fakta avhandlas med samma allvar, vilket gör det svårt, och kanske också irrelevant, att försöka skilja mellan det inträffade och det inbillade.
Ana Gallardo har mött äldre kvinnor, nu bosatta i Malmö och Lund, och lyssnat till deras berättelser om att tvingas byta land. Att nna sig själv i ett nytt land kan innebära att man helt byter levnadssätt. Hur har det påverkat dem? Vilka in- sikter kan de bidra med i en tid då vi möter många människor som bär på liknande historier om upp- brott?
Tamar Guimarães undersöker hur repre- sentation fungerar, var gränsen till ktionen går, vad man kan tala om i olika sammanhang. Hon intresserar sig för hur dessa frågor styr de val som konstnären, kuratorn och institutionen måste göra. Vi visar ett nytt verk producerat för Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, och dessutom en samproduktion av Tamar Guimarães och Kasper Akhøj, en lm om hur historien kan se ut när den ltreras genom en samtida kritisk medvetenhet.
Emily Wardill intresserar sig för hur människor p.g.a. olikheter i seende och tänkande uppfattar faktiska skeenden på olika vis, men också hur detta kan påverkas av dokumentation. Hennes lmer gestaltar hur effektivt det drömlika och det absurda kan tränga in i det vardagliga.
En handfull verk presenteras i utställningen, och det är ingen tillfällighet att de oftast återger kvinnors berättelser. Utställningen förmedlar uppfattningar om verkligheten som sällan når fram till en bredare publik …"

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188353047
Titel
As told
Författare
Wardill, Emily - Tamar, Guimarães - Akhøj, Kasper - Gallardo, Ana - Nacking, Åsa - Voges, Debora - Mourão, João - Teixeira Pinto, Ana - Silva, Luís - Kreuger, Anders
Utgivningsår
2019
Språk
Svenska