Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den snabbaste vägen : en personlig bok om entrprenörskap och ledarskap

Den snabbaste vägen : en personlig bok om entrprenörskap och ledarskap

Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2013. 250 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Text by author written on first page.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170922176
Titel
Den snabbaste vägen : en personlig bok om entrprenörskap och ledarskap
Författare
Weinz, Arne
Förlag
Ekerlids
Utgivningsår
2013
Omfång
250 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
480 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sverige har under de 30 senaste åren genomgått stora förändringar; ekonomiskt, politiskt och tekniskt. Särskilt har datoriseringen av arbetsplatserna varit en drivande faktor. Arbetsmarknaden har gått mot ökad dynamik, inte minst tack vare bemanningsföretagens segertåg, medan fackföreningarnas roll har minskat. Nya uttryck som coachning, bemanningslösningar, outsourcing och insourcing har hamnat i varje företagsledares vokabulär.

Entreprenören Arne Weinz är en av dem som i allra högsta grad varit delaktig i den utvecklingen. Tillsammans med kollegan Johan Holm grundade han 1991 Nordens första call center, Datasvar. Som framgångsrik call center-entreprenör hamnade han snabbt i skottgluggen för 1990-talets debatt om glesbygd, outsourcing och regionalpolitik. Han kom även i kontakt med toppskiktet av svenskt näringsliv och inte minst med företrädare för riskkapitalet, när han 2006 sålde sitt företag Excellent, och när han återkom som ägare till spillrorna av bolaget 2009.

Den snabbaste vägen är berättelsen om 30 år av svensk näringslivshistoria under en tid när Sverige avregleras, datoriseras, globaliseras och får helt nya förhållanden på arbetsmarknaden. Den snabbaste vägen berättar även om hur en beslutsam ägartrio mot alla odds vänder en konkursdömd tjänstekoncern.

Boken är skriven i samarbete med André Persson.

Arne Weinz är styrelseordförande i GoExcellent Group. Sedan 1991 har han varit entreprenör och företagare, till största delen i call center-branschen. Han har tillsammans med kollegor startat, och varit vd i, de framgångsrika bolagen Datasvar, Excellent och GoExcellent.

Arne Weinz kan se tillbaka på en mycket händelserik och framgångsrik tid i en minst sagt dynamisk bransch. Utan tvekan är han en av de personer som betytt mest för utvecklingen av den nordiska call centerbranschen, och för den syn på kundtjänstens centrala betydelse som i dag råder i Sverige. Arnes ledarskap präglas starkt av ledorden information, motivation och hjärta vilka är starkt sammanflätade. Med sin norrbottniska bakgrund är han av födsel och ohejdad vana en direkt och rättfram person. Inte sällan är det vinnande egenskaper i affärsvärlden.

Arne Weinz är 55 år, boende i Djursholm, gift för andra gången och har fyra barn i åldrarna 318 år.