Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Peter Weiss och motståndet

Peter Weiss och motståndet

Häftad bok. Centrum för marxistiska samhällsstudier. 2006. 224 sidor.

Mycket gott skick. SocialistiskDebatt nummer 3/2026. ISSN: 0246-1491. Medverkande skribenter: Ann Charlott Alstadt, Lena Gunnarsson, C-H Hermansson, Lars Isaksson, Fredric Jameson, Birgit Munkhammar, Agneta Pleijel, Nils Poletti, Sture Ring, Frida Röhl, Werner Schmidt, Liv Strömquist, Daniel Suhonen och Jesper Weithz. Omslag: Peter Weiss.

Kritiker säger att motstândet i Peter Weiss (1916-1982) tusensidiga trilogi Motståndets estetik var mängden sidor, den kompakta textmassan. Likväl är det ett centralt verk, ett monument i ord. Där koncentreras de beståndsdelar som blev centrala i Weiss sena konstnärskap: modernism, marxism, motstånd mot fascism och kapitalism samt en tro på bildning som frigörande kraft. Det och mycket mer står att läsa i detta nummer om och med Peter Weiss - en intellektuell i den kommunistiska rörelsen.

SocialistiskDebatt är en taggig tidning. Vi passar dåligt som mjuk stoppning i makthavarnas stolar, men desto bättre som inspiration för de som vill följa en marxistiskt inspirerad och internationell debatt, Vi är en spretig tidning som tror på debattens kraft att visa vägen framåt för en bred vänster.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen