
Werners grunder
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2004. 156 sidor.
Nära nyskick.
Vitt förlagsband 25 x 18 centimeter. Illustrerad med Svartvita fotografier och teckningar.
Vögelis tankar och kunskaper om matlagning skildras i boken
Förlagsfakta
- ISBN
- 9153425189
- Titel
- Werners grunder
- Författare
- Werner Vögeli (recept) - Tomas Tengby (text)
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 147 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är baskunskaper som Werner Vögeli samlat på sig under ett helt liv med mat. Med start i hembyns värdshus som 9-åring i Schweiz har Werner gjort en matresa genom lyxhotell i Genève och lyxkrogar i Frankrike för att till slut komma till Sverige. Här hamnade han först på Grand Hotel i Stockholm för att sedan driva Operakällaren tillsammans med Tore Wretman. 1972 blev han hovköksmästare och 1977 hovtraktör, vilket han alltjämt är. Nu kan alla med matintresse ta del av Werners privata recept på matlagningens grunder och hans bästa tips och råd.
Det var under elevtiden som han började samla på "grunderna". Han skrev upp allt i en pärm. Nu har pärmen blivit bok. Fortfarande älskar Werner varje minut av matlagning. Han kan bara inte låta bli att engageras. Nu hoppas han att fler kan ta till sig av kunskaper i matlagningens grunder tips, råd och recept till såser, fonder, smör, oljor, potatis, frukt och dessert. Låt er smittas av Werners brinnande entusiasm!