Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
En skandalskrivare i nattrock och kalsonger : August Strindbergs levandshistoria för 2000-talet

En skandalskrivare i nattrock och kalsonger : August Strindbergs levandshistoria för 2000-talet

Häftad bok

Nyskick. H:ström Text & Kultur | 2006 | Häftad med flikar (danskt band). 8:o (upp till cirka 148x210 mm) | 374 s. | 9789189447691 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: Det här är en bok om mannen som ville äta sköldpaddssoppa ur en klosett. Han hette August Strindberg och var en helt vanlig människa som gifte och skilde sig, drack för mycket vin, gillade husmanskost och tyckte att telefoner var en jävlig uppfinning. Han levde i en tid när allt var möjligt. Dog gjorde han uppe i Blå Tornet, med blodblandade spyor i sängen och champagne på dagordningen. Han har kallats kvinnohatare, satanist, himlastormare. Mycket annat har sagts om honom, en del av detta är osant. I den här boken är allt med. Inget har utelämnats. "När Whilde skildrar den store författarens sista timmar i livet gör han det utan klibbig sentimentalitet men med en känslighet som kan röra den mest hårdhudade till tårar. Jag får ett alldeles bestämt intryck av att författaren på ett slags metanivå har skrivit en bok som handlar lika mycket om honom själv som om Strindberg. Kanske är det just därför som hans bok känns så äkta och angelägen och är omöjlig att lägga ifrån sig". (Tidningen Nu)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189447691
Titel
En skandalskrivare i nattrock och kalsonger : August Strindbergs levandshistoria för 2000-talet
Författare
Stefan Whilde
Förlag
H:ström Text & Kultur
Utgivningsår
2006
Omfång
374 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
146 x 217 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
582 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här är en bok om mannen som ville äta sköldpaddssoppa ur en klosett. Han hette August Strindberg och var en helt vanlig människa som gifte och skilde sig, drack för mycket vin, gillade husmanskost och tyckte att telefoner var en jävlig uppfinning. Han levde i en tid när allt var möjligt. Dog gjorde han uppe i Blå Tornet, med blodblandade spyor i sängen och champagne på dagordningen. Han har kallats kvinnohatare, satanist, himlastormare. Mycket annat har sagts om honom, en del av detta är osant. I den här boken är allt med. Inget har utelämnats. "När Whilde skildrar den store författarens sista timmar i livet gör han det utan klibbig sentimentalitet men med en känslighet som kan röra den mest hårdhudade till tårar. Jag får ett alldeles bestämt intryck av att författaren på ett slags metanivå har skrivit en bok som handlar lika mycket om honom själv som om Strindberg. Kanske är det just därför som hans bok känns så äkta och angelägen och är omöjlig att lägga ifrån sig". (Tidningen Nu)