Allt om att röka kött
Häftad bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2017. 191 sidor.
Mycket gott skick. Med rökning får du fram djupare och mer intensiva smaker än vid traditionell grillning och köttet blir fantastiskt mört. SÅ väljer man rätt rök och rökträ, reglerar värmen och gör goda kryddblandningar och glazer. Boken innehåller recept med nötkött, lamm, fläskkött, fågel, vilt, fisk och skaldjur och ger dig inblick i utrustning, teknik, styckning och recept. Mjukband. 8:o. 230x195x18 mm. 670 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn. [4929]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789176178133
- Titel
- Allt om att röka kött
- Författare
- Will Fleischman
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 195 x 230 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig röka i vanlig grill och i rök!
Oavsett om du använder en rök eller en grill så får du här en komplett handbok till hur du lyckas med rökning av kött av olika slag. Första kapitlet i boken avhandlar olika slags rökar, hur man använder dem och skillnader i resultat. Om du inte redan har en rök så får du en handfast guide som hjälper dig att välja rätt typ. Men du måste inte ha en rök. Med rätt teknik kan du röka i vanliga kol- och gasolgrillar också. Här visas i detalj hur du då går tillväga.
Efter genomgångar av tekniker följer sex kapitel med recept. Varje kapitel handlar om olika typer av kött (nöt, fläsk, fågel, lamm, vilt samt fisk och skaldjur) och inleds med en genomgång med specifika tips och olika slags styckningar. Vid varje recept finns också konkreta instruktioner samt även lite serveringstips.
Längst bak i boken finns några sidor med vegetariska recept och såser gjorda på rökta ingredienser.
Ytterligare författare: Fleischman, Will
Ytterligare översättare: Medin, Sandra
Ytterligare illustratörer: Nash, Philippa
Ytterligare fotografer: Zhang, Joy
Ytterligare designers: Moore, Hannah
