Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jan Wongs Kina

Jan Wongs Kina

Inbunden bok. Natur och Kultur. 2001. 336 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 23,5x16 cm. 620 g. En reva som är ca 0,5 cm i omslagets övre hörn. Prislapp på omslagets baksida. 5/3

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127082067
Titel
Jan Wongs Kina
Författare
Wong, Jan
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2001
Bandtyp
Inbunden
Vikt
610 g
Språk
Svenska
Baksidestext
På den kinesiska folkrepublikens femtioårsdag sitter Jan Wong och funderar över sin verksamhet som utrikeskorrespondent. Från en skatterevolt bland bönderna via den nya konsumentpolitiken (reklam på teven!) till de kinesiska homosexuellas slutna värld så är Jan Wongs Kina en mycket personlig och underhållande redogörelse för ett land som befinner sig i en brytningstid.

Det här är en bok om kärlek, arbete och liv, lika väl som om konflikter med de som styr, de som överlever och de som får största biten av pekingankan. Perspektivet är färgat av författarens tidigare liv som utbytesstudent i Beijing under det maoistiska 70-talet, hennes sex år långa verksamhet som journalist under 80- och 90-talen och hennes dramatiska återbesök våren 1999.

Jan Wong ställer de frågor ingen annan tänker på att ställa. Hon gör bruk av vardagslivets detaljer och sin välkända humor och väver en rik journalistisk gobeläng av sina upplevelser.
Översättning Jan Risheden

Jan Wong var en mycket uppskattad utrikeskorrespondent för Toronto-tidningen Globe and Mail i Beijing mellan 1988 och 1994. I sitt bagage har hon examina från flera universitet och för sitt journalistiska arbete har hon bland annat mottagit National Newspaper Award. Hon har också skrivit för New York Times och The Wall Street Journal och andra tidningar i USA och utomlands.

Hennes första bok, Red China Blues (på svenska 1996), utnämndes av Time magazine till en av de fem bästa icke skönlitterära böckerna under 1996. Den boken är fortfarande förbjuden i Kina. Jan Wong är idag kolumnist i Globe and Mail och bor i Toronto med sin familj.