Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Myrornas ö - Översättning från tyska, Tora Palm

Myrornas ö - Översättning från tyska, Tora Palm

Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2003. 330 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Oläst bok. Som ny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9173248797
Titel
Myrornas ö
Författare
Yasar Kemal
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
330 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
152 x 220 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
523 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När den grekiska befolkningen på Myrornas ö tvingas lämna sina hem i en utväxling av minoritetsbefolkningar mellan Grekland och Turkiet, gömmer sig den unge Vasili kvar. Han är en krigsveteran, som trots sin ungdom redan lärt sig frukta världen på andra sidan havet, och han vägrar lämna sitt lilla paradis. För hur kan en människa överge sitt land, sitt hem, sin plätt på jorden? I sin självvalda ensamhet och isolering plågas Vasili av fasansfulla minnen från sin tid i armén; han slits mellan sin längtan efter mänskligt sällskap och sin ovilja att lämna ön.

En dag stiger Musa Nordanvinden i land. Han är en man med ett mörkt förflutet, som lever med ett taget namn och försöker lämna sitt gamla jag bakom sig.

Hans ankomst ställer Vasili inför ett svårt avgörande. Är Musa också en spillra från kriget, som liksom Vasili letar efter paradiset på jorden, och som borde välkomnas med öppna armar? Eller är han en del av omvärldens ondska, som det är Vasilis skyldighet att döda?

I den episka romanen Myrornas ö ger sig Yasar Kemal åter i kast med de stora, eviga frågorna. Om människan har en fri vilja, en obegränsad möjlighet att välja, varför finns i så fall ondskan? Varför väljer hon inte det goda?

Myrornas ö är en roman om krigets vansinne, om hur den stora, anonyma och obevekliga makten avgör enskilda människors liv, men också om kärleken till det lilla, skönheten i det enkla livet och möjligheten till förlåtelse och försoning.

FÖRFATTAREN: Yasar Kemal föddes 1923 i en liten by i södra Turkiet. Han är sitt lands store episke diktare och debuterade redan 1955 med Låt tistlarna brinna, som blev en storsäljare även i Sverige. Myrornas ö är hans nittonde bok på svenska och den första sedan Hittebarnet, som utkom på Ordfront förlag 1998. Kemals verk utkommer på ett flertal språk och har belönats med många internationella priser.