Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Berättelsen om Hanna

Berättelsen om Hanna

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1996. 164 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9127058956
Titel
Berättelsen om Hanna
Författare
Berger, Yngve
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1996
Omfång
164 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
340 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En tät och inlevelsfull skildring av en gammal kvinnas sista, och i omvärldens ögon smått löjliga, skamliga och helt meningslösa och totalt förvirrande kärlek till en många år yngre man. Ett vardagsdrama med många dimensioner och med pregnanta porträtt av alla de människor som, sig själva ovetande, blir medagerande i Hannas tragedi.

Genom sin framlidne mans stora sjökikare får Hanna, 80 år, en tidig morgon syn på en ung man som badar och tvättar sig i en badvik, väl synlig från hennes balkong. Mannen återkommer varje morgon och Hanna blir mer och mer fascinerad av vad hon ser och vågar se. Hennes tankar börjar allt mer kretsa kring honom.

Hon är generad över sitt tittande men kan ändå inte låta bli att följa den unge mannens förehavanden. Trevande och samtidigt skrämd över sina känslor börjar hon fantisera och drömma och skriva dagbok om sin kärlek till honom. De starka känslorna gör henne mer och mer förvirrad och tar till slut överhanden.

Hanna lyckas så smånigom lära känna den unge mannen, men mötet blir inte vad hon tänkt sig. Han ser bara en förvirrad gammal kvinna och förstår inte vad hon vill honom.. Hanna företar sig allt mer vågade saker för att få hans uppmärksamhet och snart blir hennes tragedi uppenbar. Hon får allt svårare att hålla fast vid sin vardagstillvaro.

En stark och inlevelsfull skildring av en kvinnas åldrande och sönderfall. Ett vardagsdrama

Yngve Berger (f 1934) är utöver författare också lärare på Nyckelviksskolan. Efter en lång bana som silversmed, formgivare och industridesigner började han på 70-talet att skriva. Han har utgivit flera barnböcker och ungdomsromaner, läsalätt-böcker och böcker för döva barn. Han har också skrivit TV-serien "Trollkarlens pojke" för TV1 och gjort musikprogram för barn i radio. Berättelsen om Hanna är hans debut som vuxenförfattare.