Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sarahs döttrar

Sarahs döttrar

Inbunden bok. Hammarström & Åberg. 1 uppl. 1984. 476 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Saras döttrar är berättelsen om fem generationer kvinnor. Det börjar i England 1855 en kväll då två omvälvande händelser står för dörren. Helena ska gifta sig och hennes syster Sarah ska emigrera till Australien. Efter några hårda år är Sarah tillbaka i London igen och blir hushållerska åt sin svåger, nu änkeman, och hans utomäktenskapliga dotter Pearl.
Pearls vuxna liv förflyter stilla i ett lyckligt äktenskap med en pajbagare, och hon fostrar sina barn under noggrann och kärleksfull övervakning av Sarah, som på gamla dar blir militant suffragett och hamnar i fängelse. Pearls dotter Ruby föredrar att skörda emancipationens frukter – den personliga och sexuella friheten – framför att kämpa för dem. Det blir Rubys sondotter Jackie som på 1960-talet tar upp Sarahs fackla.
Under de 120 år som denna episka roman omfattar ser vi hur de frön som en generation sår bär frukt i nästa. Släkthistorien rör sig från England till Australien, till Amerika, till Indien – och tillbaka till England igen. Vi får bevittna victorianismens hyckleri, 1800-talets fattigdom och prostitution, rösträttskampen, krigets härjningar, den sexuella frihetens framväxt - hela det nya samhällets födelse. (F)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9176380424
Titel
Sarahs döttrar
Författare
Fairbairns, Zoë - Preis, Annika
Förlag
Stockholm : Hammarström & Åberg
Utgivningsår
1984
Språk
Svenska