-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153426547
- Titel
- Mat för hjärnan
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
Ica Bokförlag 1 9789153426547 -
Äta för livet : maten som gör dig frisk och s...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 2017. 208 sidor.
Nyskick. Förlagsny, flera exemplar i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187905711
- Titel
- Äta för livet : maten som gör dig frisk och stark
- Författare
- Erlanson Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är vitt mjöl verkligen så farligt? Det där med lchf och 5:2 hur bra är det, egentligen? Och hur vet jag att min dotter som blivit vegan får i sig alla näringsämnen hon behöver? Teorierna om vad vi bör äta för att hålla oss friska och må bra duggar tätt. Men det är inte lätt att navigera i djungeln av ofta motsägelsefulla tips och teorier från mer eller mindre självutnämnda matexperter. Det är lätt att få en känsla av att man äter fel nästan hur man än väljer. Så vem kan man lita på? Efter ett helt yrkesliv ägnat åt matforskning bjuder professor Charlotte Erlanson-Albertsson i Äta för livet på sin samlade kunskap och ger sina bästa råd om hur vi väljer mat som vi verkligen mår bra av på lång sikt. Efter en heltäckande men lättillgänglig genomgång av matens olika komponenter får läsaren konkreta tips på hur man äter hälsosamt på ett sätt som funkar i vardagen. Boken avslutas med en genomgång av för- och nackdelar med våra vanligaste dieter. CHARLOTTE ERLANSON-ALBERTSSON är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, där hon forskar på aptitkontroll och hälsosam mat. Hon har mångårig erfarenhet av både undervisning och forskning. Charlotte Erlanson-Albertsson är en flitigt anlitad föreläsare och har skrivit flera böcker i ämnet. Hennes specifika intresse är den mat som vi lätt äter för mycket av, det vill säga mat rik på socker, fett och salt.
Roos & Tegner 9789187905711 -
Mat för hjärnan
Inbunden bok. Ica. 2006. 143 sidor.
Nyskick. Boken är lättillgänglig och den g oss kunskap om hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in, t ex. Absolut nyskick. (200604 DA18) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426547
- Titel
- Mat för hjärnan
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
Ica 9789153426547 -
Molekylärbiologi : en översikt
Häftad bok. Lund : Studentlitteratur. 1 uppl. 1996. 241 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9144000715
- Titel
- Molekylärbiologi : en översikt
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Lund : Studentlitteratur
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Lund : Studentlitteratur 1 9144000715 -
Mat för hjärnan
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 143 sidor.
Nära nyskick. ............// Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426547
- Titel
- Mat för hjärnan
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
Ica Bokförlag 1 9789153426547 -
Hunger och mättnad
Häftad bok. Studentlitteratur AB . 2006. 107 sidor.
Nyskick. En del personer går upp i vikt, andra inte. En viktig förklaring är överkonsumtion, men det finns också andra: låg ämnesomsättningshastighet, hög insulinkänslighet, låg energikostnad vid rörelse och låg fettförbränning. Alla dessa fenomen styrs av våra hu läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144022215
- Titel
- Hunger och mättnad
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 155 x 223 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 173 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En del personer går upp i vikt, andra inte. En viktig förklaring är överkonsumtion, men det finns också andra: låg ämnesomsättningshastighet, hög insulinkänslighet, låg energikostnad vid rörelse och låg fettförbränning. Alla dessa fenomen styrs av våra hunger- och mättnadssignaler. I boken beskrivs de senaste upptäckterna om hunger- och mättnadssignaler samt belöningssystem. En kunskap som ger oss en viktig ledtråd till hur vi ska uppnå energibalans. Boken är avsedd för undervisning av läkare, tandläkare, dietister och nutritionister. Den är också skriven på ett sätt så att du som är intresserad av ämnet kan ha glädje av boken.
Studentlitteratur AB 9789144022215 -
Medicinsk och fysiologisk kemi : en introdukt...
Häftad bok. Lund : Studentlitteratur. 1991. 191 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad. Namnteckning försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144341514
- Titel
- Medicinsk och fysiologisk kemi : en introduktion
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Lund : Studentlitteratur
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Lund : Studentlitteratur 9789144341514 -
Mat för hjärnan
Inbunden bok. Ica Bokförlag. Första upplagan uppl. 2006. 143 sidor.
Nyskick. Förlagets dekorerade pappband. 23,3 x 15,8 cm. 372 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426541
- Titel
- Mat för hjärnan
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
Ica Bokförlag Första upplagan 9153426541 -
Maten som stärker din hälsa
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 168 sidor.
Mycket gott skick. ///Förlagets beskrivning: Nyckeln till hälsa är en bra kost som stärker och skyddar mot sjukdom. Viktigt är att kosten anpassas till varje enskild person. Vilka är just mina behov? Vilken effekt vill jag att maten ska ge beträffande min hälsa? Vad ska jag läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435778
- Titel
- Maten som stärker din hälsa
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 707 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av dagens sjukdomar går att återkoppla till vår livsstil vad vi äter och hur vi rör oss. De tre vanligaste är hjärtkärlsjukdomar, cancer och åldersdemens. Samtliga är s.k. livsstilssjukdomar som i hög grad kan påverkas av ändrad kost eller ändrat rörelsemönster, oftast båda i kombination. Tre andra vanliga sjukdomar är ledvärk, inflammatoriska tarmsjukdomar och psoriasis. Inflammatoriska
Ica Bokförlag 1 9789153435778 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153426547
- Titel
- Mat för hjärnan
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
9789153426547 -
MAT FÖR HJÄRNAN
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 143 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426547
- Titel
- Mat för hjärnan
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
Ica Bokförlag 1 9789153426547 -
Kvinnors hälsa : fakta och myter
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 141 sidor.
Mycket gott skick. Biblioteksbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144056135
- Titel
- Kvinnors hälsa : fakta och myter
- Författare
- Gunilla Jarlbro - Charlotte Erlanson-Albertsson
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 217 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är fakta och vad är myter när det gäller kvinnors hälsa? Hur kommer det sig att kvinnor lever längre än män fast de tycks vara mer sjuka under sin livstid? Varför är det kvinnor som söker sig till vården för övervikt när det är den manliga fetman som är den farliga? Detta är några av de frågor som diskuteras i denna bok.
I boken beskrivs också ett av vår tids största hälsoproblem, nämligen mäns våld mot kvinnor i nära relationer. Vidare beskrivs hur drömmen om den perfekta kvinnokroppen ständigt reproduceras i medierna och de eventuella effekter detta kan ha på huvudsakligen kvinnliga mediekonsumenter. I boken redovisas även hur kvinnor far illa vid skilsmässor och hur det påverkar hälsan. Vad som skiljer ohälsa från sjukskrivning och vad de sjukskrivna kvinnorna gör i sin vardag är ytterligare teman som behandlas i boken.
Boken är lämplig för universitetsstudier inom vård- och omsorgsutbildningar. Den är också av intresse för personer som i sin yrkesverksamhet arbetar med vård- och omsorgsfrågor.
I boken medverkar forskare från fem olika akademiska ämnen. Samtliga författare är verksamma forskare vid Lunds universitet.
Studentlitteratur AB 1 9789144056135 -
Mat för hjärnan
Inbunden bok.
Nyskick. Ica förlaget. 1 uppl. 2006. 143 s. Inbunden. 234x160cm. 378 gram. Förlagsny bok. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426547
- Titel
- Mat för hjärnan
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
9789153426547 -
Mat för hjärnan
ICA Bokförlag. Första uppl. fjärde tryckningen 2008. 144 s. Förlagets dekorerade pappband. 23,3x15,8cm. 369 gram.
Nyskick. Författarinnan är professor och fdorskare i medicinsk och fysiologisk kemi. Om mat som stimulerar respektive hämnmar hjärnans aktivitet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426547
- Titel
- Mat för hjärnan
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belöningar, som leder till lycka är drivkraften i vår tillvaro. Men hur tillfredsställer vi hjärnan? Finns det mat som är särskilt belönande? Och var kommer te, kaffe, choklad och alkohol in i bilden?
Detta är en lättläst bok som ger oss svar på hur hjärnan styr oss, vilket i sin tur beror på vad vi äter. Hjärnans välbefinnande är utgångspunkten för hela kroppens välbefinnande. Mår hjärnan bra mår också resten av kroppen bra, speciellt när det gäller aptit och kroppsvikt. Här beskrivs vilken typ av mat som stimulerar hjärnan men också sådan mat som hämmar dess aktivitet. Dieter påverkar hjärnan negativt i synnerhet om vi misslyckas med dieten.
Den lyckliga kvinnan har ett eget kapitel. Vad karaktäriserar henne? Vi kan konstatera att män och kvinnor förhåller sig olika till mat. Förutom kön har även vår ålder betydelse när det gäller val av mat.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Lunds Universitet som professor och forskare i medicinsk och fysiologisk kemi.
9789153426547
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn