-
Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Ta...
Inbunden bok. Max Ström. 2000. 256 sidor.
Nära nyskick. Klotband med fotoframsida . 4:o. Rikt färgillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189204225
- Titel
- Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
- Författare
- Jesper Taube - Petter Karlsson
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 310 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Evert Taube hade ett brett register. Han var konstnär, poet, författare, musiker och debattör. Men han var främst en levnadskonstnär som njöt av livet, och här spelade maten en stor roll. Detta är boken om Evert Taube och hans mat. Boken är indelad i fem stora avsnitt: Västkusten, Sydamerika,Stockholms skärgård, Medelhavet och Stockholm. Kapitlen utgår från olika skeden i Evert Taubes liv, men speglar framför allt bredden i hans matintresse. Här finns Monsunsoppa, Minestrone från Ligurien, Rosmarinkyckling med mango, Pampasgryta, Hajkotletter med grillad sötpotatis, Carmencitas fruktsallad, Ellinors blåbärspaj och mycket, mycket mer. I varje avsnitt finns en fyllig historisk skildring av Everts liv, som bygger på delvis opublicerade källor och som illustreras av unika svartvita bilder. För recepten står Jesper Taube, sonson till Evert Taube. Han är i dag en framstående kock som bland annat driver restaurang Grand National i ärevördiga gamla Nalen i Stockholm. Han lärde sig laga mat hemma hos farfar Evert och farmor Astri och har sedan gått den långa vägen via flera av Sveriges allra bästa restauranger.
Max Ström 9789189204225 -
Middag med Taube (med CD)
Inbunden bok.
Nyskick. Bokförlaget Max Ström. 2017. 167 s. Förlagsband. 22 x 28,5cm. Inplastat / oläst exemplar. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264237
- Titel
- Middag med Taube
- Författare
- Taube, Sven-Bertil
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son – kocken och krögaren Jesper Taube – skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube – Evert, Sven-Bertil och Jesper.Jesper Taube, som är skolad av några av Sveriges främsta kockar, tolkar här recept som har sina rötter i Astris och Everts samlingar samt maträtter som Sven-Bertil stött på under sina många resor och jobb runt om i världen. Här finns även recept som ger en smak av skärgård och svensk sommar. I slutet av boken berättar Sven-Bertil om sitt liv, en slags självbiografi med maten som utgångspunkt. Här finns skildringar från barndomen i Stockholm, livet som sångartist och karriären som skådespelare. Atlantseglingar, äventyr i Medelhavet och kärleken till Stockholms skärgård. Allt rikt illustrerat med bilder ur familjens album. Välkommen till bords!Sven-Bertil Taube är en av Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika artister. Han har i över sextio år varit verksam som skådespelare och sångare, tilldelats två guldbaggar för filmroller, två grammis samt en hedersgrammis för sin mångåriga insats som grammofonartist.Jesper Taube har under trettio år varit verksam som kock och krögare. Han är känd för att kombinera det klassiska svenska köket med nya och spännande inslag. Sedan många år bor han på Sjösala i Stockholms skärgård och är verksam ombord m/s Waxholm III och s/s Stockholm.
9789171264237 -
Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Ta...
Inbunden bok. Max Ström. 2001. 256 sidor.
Nära nyskick. Helklotband Rikt illustrerad med bilder och fotografier. Jesper Taube är sonson till Evert.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189204220
- Titel
- Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
- Författare
- Jesper Taube - Petter Karlsson
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 310 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Evert Taube hade ett brett register. Han var konstnär, poet, författare, musiker och debattör. Men han var främst en levnadskonstnär som njöt av livet, och här spelade maten en stor roll. Detta är boken om Evert Taube och hans mat. Boken är indelad i fem stora avsnitt: Västkusten, Sydamerika,Stockholms skärgård, Medelhavet och Stockholm. Kapitlen utgår från olika skeden i Evert Taubes liv, men speglar framför allt bredden i hans matintresse. Här finns Monsunsoppa, Minestrone från Ligurien, Rosmarinkyckling med mango, Pampasgryta, Hajkotletter med grillad sötpotatis, Carmencitas fruktsallad, Ellinors blåbärspaj och mycket, mycket mer. I varje avsnitt finns en fyllig historisk skildring av Everts liv, som bygger på delvis opublicerade källor och som illustreras av unika svartvita bilder. För recepten står Jesper Taube, sonson till Evert Taube. Han är i dag en framstående kock som bland annat driver restaurang Grand National i ärevördiga gamla Nalen i Stockholm. Han lärde sig laga mat hemma hos farfar Evert och farmor Astri och har sedan gått den långa vägen via flera av Sveriges allra bästa restauranger.
Max Ström 9189204220 -
Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Ta...
Inbunden bok. Max Ström. 2004. 246 sidor.
Mycket gott skick. Gallrad bok från bibliotek.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189204904
- Titel
- Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
- Författare
- Petter Karlsson - Jesper Taube
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 246 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 245 x 307 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Resultatet har blivit ett nästan outhärdligt förföriskt smörgåsbord i ord och bilder.«
Lars Lönnroth, Svenska Dagbladet
»Snyggast av höstens stora matproduktioner är Till bords med Evert Taube.«
Torkel Rasmusson, Dagens Nyheter
»Ingen Taubeälskare behöver bli besviken. Här finns ett storartat flöde av allt som kan påstås ha gastronomiskt alibi.«
Christer Ekbom, Dagens Industri
»Vilken underbar bok!«
Susanne Uddman, Amelia
Max Ström 9789189204904 -
Middag med Taube – inkl. CD
Inbunden bok. Bokförlag Max Ström . 2017.
ISBN 9789171264060
Nyskick. Inkl. CD ”Så länge skutan kan gå” 14 spår, Ospelad,
Text: Sven-Bertil Taube, Jesper Taube i samarbete med Ulrica Ramstedt,
En kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre g läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlag Max Ström 9789171264060 -
Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Ta...
Inbunden bok. Max Ström. 2000. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189204225
- Titel
- Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
- Författare
- Jesper Taube - Petter Karlsson
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 310 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Evert Taube hade ett brett register. Han var konstnär, poet, författare, musiker och debattör. Men han var främst en levnadskonstnär som njöt av livet, och här spelade maten en stor roll. Detta är boken om Evert Taube och hans mat. Boken är indelad i fem stora avsnitt: Västkusten, Sydamerika,Stockholms skärgård, Medelhavet och Stockholm. Kapitlen utgår från olika skeden i Evert Taubes liv, men speglar framför allt bredden i hans matintresse. Här finns Monsunsoppa, Minestrone från Ligurien, Rosmarinkyckling med mango, Pampasgryta, Hajkotletter med grillad sötpotatis, Carmencitas fruktsallad, Ellinors blåbärspaj och mycket, mycket mer. I varje avsnitt finns en fyllig historisk skildring av Everts liv, som bygger på delvis opublicerade källor och som illustreras av unika svartvita bilder. För recepten står Jesper Taube, sonson till Evert Taube. Han är i dag en framstående kock som bland annat driver restaurang Grand National i ärevördiga gamla Nalen i Stockholm. Han lärde sig laga mat hemma hos farfar Evert och farmor Astri och har sedan gått den långa vägen via flera av Sveriges allra bästa restauranger.
Max Ström 9789189204225 -
MIDDAG MED TAUBE
Inbunden bok. Bokförlaget Max Ström. Första uppl. 2017. 168 sidor.
ISBN 9789171264060
Nyskick. FÖRLAGSNY. SPECIALUTGÅVA MED CD: SVEN-BERTIL TAUBES ALBUM SÅ LÄNGE SKUTAN KAN GÅ. "Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son – kocken och krögaren Jesper Taube – skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett fe läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Max Ström Första 9789171264060 -
Till bords med Evert Taube
Inbunden bok. Max ström. 2000. 252 sidor.
Mycket gott skick. En underbar Taubeskildring! Massor med teckningar massor med historier hela bredden konstnär skald debattör! Hans barnbarn Jesper är en meriterad kock med ett digert CV han står för recepten i boken. Petter Karlsson kompletterar med den biografiska delen! läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax ström -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax Ström. 9789171264060
-
Middag med Taube - inkl. CD
Inbunden bok. Bokförlaget Max Ström. 2017. 164 sidor.
ISBN 9789171264060
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Max Ström 9789171264060 -
Middag med Taube + CD "Så länge skutan kan gå...
Inbunden bok. Max Ström. 2017. 168 sidor.
Nära nyskick. Öppnad, aldrig använd
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264237
- Titel
- Middag med Taube
- Författare
- Taube, Sven-Bertil
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son – kocken och krögaren Jesper Taube – skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube – Evert, Sven-Bertil och Jesper.Jesper Taube, som är skolad av några av Sveriges främsta kockar, tolkar här recept som har sina rötter i Astris och Everts samlingar samt maträtter som Sven-Bertil stött på under sina många resor och jobb runt om i världen. Här finns även recept som ger en smak av skärgård och svensk sommar. I slutet av boken berättar Sven-Bertil om sitt liv, en slags självbiografi med maten som utgångspunkt. Här finns skildringar från barndomen i Stockholm, livet som sångartist och karriären som skådespelare. Atlantseglingar, äventyr i Medelhavet och kärleken till Stockholms skärgård. Allt rikt illustrerat med bilder ur familjens album. Välkommen till bords!Sven-Bertil Taube är en av Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika artister. Han har i över sextio år varit verksam som skådespelare och sångare, tilldelats två guldbaggar för filmroller, två grammis samt en hedersgrammis för sin mångåriga insats som grammofonartist.Jesper Taube har under trettio år varit verksam som kock och krögare. Han är känd för att kombinera det klassiska svenska köket med nya och spännande inslag. Sedan många år bor han på Sjösala i Stockholms skärgård och är verksam ombord m/s Waxholm III och s/s Stockholm.
Max Ström 9789171264237 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMAX STRÖM 9789171264060
-
Middag med Taube
Inbunden bok. Max ström. 2017. 168 sidor.
Mycket gott skick. En del av historien om en av våra mer kända sångare och skådespelare och hans son Stjärn kocken. Ett kapitel där inte nationalskalden står i centrum utan lite vid sidan av och på så vis också porträtteras, inte i bild men genom mat...Här finns också histo läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax ström -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189204904
- Titel
- Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
- Författare
- Petter Karlsson - Jesper Taube
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 246 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 245 x 307 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Resultatet har blivit ett nästan outhärdligt förföriskt smörgåsbord i ord och bilder.«
Lars Lönnroth, Svenska Dagbladet
»Snyggast av höstens stora matproduktioner är Till bords med Evert Taube.«
Torkel Rasmusson, Dagens Nyheter
»Ingen Taubeälskare behöver bli besviken. Här finns ett storartat flöde av allt som kan påstås ha gastronomiskt alibi.«
Christer Ekbom, Dagens Industri
»Vilken underbar bok!«
Susanne Uddman, Amelia
9789189204904 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789171264060
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMAX STRÖM 9789171264060
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax Ström 9789171264060
-
Middag med Taube. Medföljer en CD med Sven-Be...
Inbunden bok. Max Ström. 1:a uppl. 2017. 168 sidor.
ISBN 9789171264060
Nyskick. Mycket fint hel klotband med CD som medföljer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax Ström 1:a 9789171264060 -
Middag med Taube
Inbunden bok. Max Ström. 2017. 167 sidor.
ISBN 9789171264060
Nära nyskick. Med denna specialutgåva av boken medföljer också Sven-Bertils nya album,Sålänge skutan kan gå.[Hylla:T Mat]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax Ström 9789171264060 -
Middag med Taube
Inbunden bok. Bokförlaget Max Ström. 2017. 164 sidor.
ISBN 9789171264060
Mycket gott skick. Illustrerad. 4:o. CD "Så länge skutan kan gå".
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Max Ström 9789171264060 -
Middag med Taube
Inbunden bok. Max Ström. 2017. 168 sidor.
Nyskick. Låda 70
Förlagsny Inslagen i plast oöppnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264237
- Titel
- Middag med Taube
- Författare
- Taube, Sven-Bertil
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son – kocken och krögaren Jesper Taube – skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube – Evert, Sven-Bertil och Jesper.Jesper Taube, som är skolad av några av Sveriges främsta kockar, tolkar här recept som har sina rötter i Astris och Everts samlingar samt maträtter som Sven-Bertil stött på under sina många resor och jobb runt om i världen. Här finns även recept som ger en smak av skärgård och svensk sommar. I slutet av boken berättar Sven-Bertil om sitt liv, en slags självbiografi med maten som utgångspunkt. Här finns skildringar från barndomen i Stockholm, livet som sångartist och karriären som skådespelare. Atlantseglingar, äventyr i Medelhavet och kärleken till Stockholms skärgård. Allt rikt illustrerat med bilder ur familjens album. Välkommen till bords!Sven-Bertil Taube är en av Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika artister. Han har i över sextio år varit verksam som skådespelare och sångare, tilldelats två guldbaggar för filmroller, två grammis samt en hedersgrammis för sin mångåriga insats som grammofonartist.Jesper Taube har under trettio år varit verksam som kock och krögare. Han är känd för att kombinera det klassiska svenska köket med nya och spännande inslag. Sedan många år bor han på Sjösala i Stockholms skärgård och är verksam ombord m/s Waxholm III och s/s Stockholm.
Max Ström 9789171264237 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171264237
- Titel
- Middag med Taube
- Författare
- Taube, Sven-Bertil
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son – kocken och krögaren Jesper Taube – skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube – Evert, Sven-Bertil och Jesper.Jesper Taube, som är skolad av några av Sveriges främsta kockar, tolkar här recept som har sina rötter i Astris och Everts samlingar samt maträtter som Sven-Bertil stött på under sina många resor och jobb runt om i världen. Här finns även recept som ger en smak av skärgård och svensk sommar. I slutet av boken berättar Sven-Bertil om sitt liv, en slags självbiografi med maten som utgångspunkt. Här finns skildringar från barndomen i Stockholm, livet som sångartist och karriären som skådespelare. Atlantseglingar, äventyr i Medelhavet och kärleken till Stockholms skärgård. Allt rikt illustrerat med bilder ur familjens album. Välkommen till bords!Sven-Bertil Taube är en av Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika artister. Han har i över sextio år varit verksam som skådespelare och sångare, tilldelats två guldbaggar för filmroller, två grammis samt en hedersgrammis för sin mångåriga insats som grammofonartist.Jesper Taube har under trettio år varit verksam som kock och krögare. Han är känd för att kombinera det klassiska svenska köket med nya och spännande inslag. Sedan många år bor han på Sjösala i Stockholms skärgård och är verksam ombord m/s Waxholm III och s/s Stockholm.
Max Ström 9789171264237 -
Middag med Taube
Inbunden bok. Max Ström. 2017. 168 sidor.
Nyskick. Boken är kvar i sin plastförpackning dvs. är i presentskick. Titta gärna på mina övriga annonser.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264237
- Titel
- Middag med Taube
- Författare
- Taube, Sven-Bertil
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son – kocken och krögaren Jesper Taube – skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube – Evert, Sven-Bertil och Jesper.Jesper Taube, som är skolad av några av Sveriges främsta kockar, tolkar här recept som har sina rötter i Astris och Everts samlingar samt maträtter som Sven-Bertil stött på under sina många resor och jobb runt om i världen. Här finns även recept som ger en smak av skärgård och svensk sommar. I slutet av boken berättar Sven-Bertil om sitt liv, en slags självbiografi med maten som utgångspunkt. Här finns skildringar från barndomen i Stockholm, livet som sångartist och karriären som skådespelare. Atlantseglingar, äventyr i Medelhavet och kärleken till Stockholms skärgård. Allt rikt illustrerat med bilder ur familjens album. Välkommen till bords!Sven-Bertil Taube är en av Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika artister. Han har i över sextio år varit verksam som skådespelare och sångare, tilldelats två guldbaggar för filmroller, två grammis samt en hedersgrammis för sin mångåriga insats som grammofonartist.Jesper Taube har under trettio år varit verksam som kock och krögare. Han är känd för att kombinera det klassiska svenska köket med nya och spännande inslag. Sedan många år bor han på Sjösala i Stockholms skärgård och är verksam ombord m/s Waxholm III och s/s Stockholm.
Max Ström 9789171264237 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9189204220
- Titel
- Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
- Författare
- Jesper Taube - Petter Karlsson
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 310 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Evert Taube hade ett brett register. Han var konstnär, poet, författare, musiker och debattör. Men han var främst en levnadskonstnär som njöt av livet, och här spelade maten en stor roll. Detta är boken om Evert Taube och hans mat. Boken är indelad i fem stora avsnitt: Västkusten, Sydamerika,Stockholms skärgård, Medelhavet och Stockholm. Kapitlen utgår från olika skeden i Evert Taubes liv, men speglar framför allt bredden i hans matintresse. Här finns Monsunsoppa, Minestrone från Ligurien, Rosmarinkyckling med mango, Pampasgryta, Hajkotletter med grillad sötpotatis, Carmencitas fruktsallad, Ellinors blåbärspaj och mycket, mycket mer. I varje avsnitt finns en fyllig historisk skildring av Everts liv, som bygger på delvis opublicerade källor och som illustreras av unika svartvita bilder. För recepten står Jesper Taube, sonson till Evert Taube. Han är i dag en framstående kock som bland annat driver restaurang Grand National i ärevördiga gamla Nalen i Stockholm. Han lärde sig laga mat hemma hos farfar Evert och farmor Astri och har sedan gått den långa vägen via flera av Sveriges allra bästa restauranger.
9189204220 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189204225
- Titel
- Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
- Författare
- Jesper Taube - Petter Karlsson
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 310 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Evert Taube hade ett brett register. Han var konstnär, poet, författare, musiker och debattör. Men han var främst en levnadskonstnär som njöt av livet, och här spelade maten en stor roll. Detta är boken om Evert Taube och hans mat. Boken är indelad i fem stora avsnitt: Västkusten, Sydamerika,Stockholms skärgård, Medelhavet och Stockholm. Kapitlen utgår från olika skeden i Evert Taubes liv, men speglar framför allt bredden i hans matintresse. Här finns Monsunsoppa, Minestrone från Ligurien, Rosmarinkyckling med mango, Pampasgryta, Hajkotletter med grillad sötpotatis, Carmencitas fruktsallad, Ellinors blåbärspaj och mycket, mycket mer. I varje avsnitt finns en fyllig historisk skildring av Everts liv, som bygger på delvis opublicerade källor och som illustreras av unika svartvita bilder. För recepten står Jesper Taube, sonson till Evert Taube. Han är i dag en framstående kock som bland annat driver restaurang Grand National i ärevördiga gamla Nalen i Stockholm. Han lärde sig laga mat hemma hos farfar Evert och farmor Astri och har sedan gått den långa vägen via flera av Sveriges allra bästa restauranger.
9789189204225
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn