-
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick. Gåvoskrift på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Vilt med Salming : Mat från naturens skafferi
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2011. 124 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436447
- Titel
- Vilt med Salming : Mat från naturens skafferi
- Författare
- Börje Salming
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 274 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Börje Salming är inte bara en hockeylegend och en av tidernas största idrottshjältar. Han är dessutom en sann vän av naturen och har så varit ända sedan barnsben. Det är där han hämtar kraft, rensar tankarna och laddar sina batterier. Han älskar det karga och det vilda. Varje år ger han sig ut på en veckolång vandring på kalfjället i Lappland, där han ägnar sig åt jakt och fiske.
Matsäcken finner han på färden. Han grillar pinnfisk över öppen eld, plockar bär för extra energi, frossar i svamp och frisk luft. I den här boken bjuder han på sina egna favoriträtter från naturens oändliga skafferi. Vi får ett femtiotal härliga recept med vilt i form av fågel, fisk och kött, men också en hel del svamp, rotsaker och bär. Allt kryddat med en rejäl dos norrländsk naturlighet och serverat med Bruno Ehrs enastående fotografier.
Vi får också läsa om Börjes egna minnen, tips och tankar - från svenska fjällen till kanadensiska fiskevatten. Här får vi inspirationen att göra som The King njuta av alla de härliga rätter som kan lagas med naturens råvaror.
Massolit Förlag 1 9789153436447 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
Bokförlaget Semic 9789155255817 -
Att döda ett djur. Jakt och vilt i Sverige
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2014. 187 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets ryggklotband med illustrerade pärmar, trådbunden. Illustrerad. Främre pärmens nedre hörn något kanstött. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137547
- Titel
- Att döda ett djur : jakt och vilt i Sverige
- Författare
- Pontus Hammarlund
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 582 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Med skickligt berättande dras man som läsare snabbt in i de spännande reportagetexterna."
Johan Engman, Umeå Tidning
När jag växte upp var jag ensam om att jaga bland mina jämnåriga vänner. Där, i förorten till Stockholm, var frågan: Hur kan du döda ett djur? aldrig långt borta så fort mitt fritidsintresse kom på tal. Och så har det fortsatt fram tills nyligen.
I dag frågar man mig i stället: Har du något viltkött att sälja?. Klimatkrisens domedagsprofetior har fått de mest envisa vegetarianer att med glädje sätta tänderna i det klimatsmarta viltköttet. Allt fler stadsbor utan några som helst tidigare erfarenheter av jakt tar jägarexamen och antalet jagande kvinnor är fler än någonsin
Det svenska viltskafferiet är en enorm resurs om det förvaltas på rätt sätt. Och samtidigt som den svenska jägarkåren befinner sig mitt i en förändringsprocess beträffande demografi har växande stammar av vildsvin, kron- och dovvilt samt rovdjuren björn, varg och lo helt kastat den svenska jakttraditionen på ända. Men en sak är säker. Möjligheterna till jaktlig mångfald är större än på länge och det finns gott om plats för fler jägare.
I den här boken tar jag med er på jakt efter Sveriges olika viltslag från norr till söder. Vi får reda på varför man måste skjuta en räv för att få njuta av rådjurscarpaccio, varför fler borde äta nötskrika och om professionella björnjägare är så macho som man kan tro. Men det blir också en jakt efter den moderna jägarens själ vad som driver henne att ägna sig åt en hobby som till syvende och sist går ut på att döda ett djur.
Boken är indelad i 10 kapitel som vart och ett består av en berättande del om själva jakten, samt en faktadel som bland annat behandlar olika viltslag och jaktmetoder.
Pontus Hammarlund är redaktör på Jaktmarker och Fiskevatten, tidigare nöjeschef på Metro.Han har jagat hela sitt liv och tog jägarexamen som 14 åring. Före journalistkarriären arbetade han bland annat i jaktbutik. Pontus har också provat på livet som jaktelev. Sin tid delar han mellan bostaden i Stockholm och familjens lilla gård i södra Gästrikland.
"Att döda ett djur är inte en bok var jägare bör läsa, det är en bok för alla. Vare sig man bor i en stad eller på landet, jagar eller inte jagar. Välskrivna reportagetexter blandas med etiska tankar kring jakt och den oinsatte får en inblick i hur det är att jaga."
Johan Engman, Umeå Tidning
""Pontus åker kors och tvärs i Sverige för att jaga allt från nötskrika till björn, och tillsammans med fotografen Calle Stoltz laddar han reportagen med massor av känsla och kunskap om svensk jakt."
Sam Sundberg, Svenska Dagbladet
"En bok om den moderna jägarens själ."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Med sin reportagebok "Att döda ett djur - jakt och vilt i Sverige" vill Pontus Hammarlund nyansera bilden på jakt och samtidigt få erfarna jägare att se på jakten på nya sätt."
Johanni Sandén, Gefle Dagblad
"...personliga jaktupplevelser Sverige runt i reportageform, varvat med faktadelar om olika typer av jakt."
Allt om Mat
"Att döda ett djur borde vara obligatorisk kurslitteratur när man tar jägarexamen."
Jaktmarker & Fiskevatten
Pontus Hammarlund är allra bäst på att filosofera. När han är tillbaka i Österfärnebo och jagar med träbössebeväpnade dottern Hedda, är Att döda ett djur alldeles ljuvlig läsning.
Gästrikslands Tidning
Pontus har med sin nya bok Att döda ett djur tagit på sig att bli något av en ambassadör för jaktlivet.
Gourmet
Att döda ett djur är lika intressant läsning för den luttrade jägaren som för den nyfikna nybörjaren.
Jaktjournalen
Hammarlund är ständigt närvarande, finstämt resonerande, och tar i många delar avstamp i den urbana människans växande intresse för jakt: med klimatsmart viltkött i centrum.
Svensk JaktEn bok om den moderna jägarens själ.Elle Mat & Vin
Natur & Kultur 1 9789127137547 -
Laga vilt : bästa recepten med hjort, vildsvi...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 103 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267100
- Titel
- Laga vilt : bästa recepten med hjort, vildsvin och älg
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 265 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 589 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våga laga mer vilt! Här finns ca 45 inspirerande recept på bland annat hjort, vildsvin och älg, både med traditionellt svenska smaker och spännande kryddor från andra delar av världen. Vad sägs om att testa Vilda Wallenbergare, älgköttbullar med pistagenötter, en modern bowl med nudlar och fasan eller en mauritisk curry med vildsvin och räkor? Anders Levén, en av Sveriges mest välkända kockar och en passionerad jägare, bjuder på nyskapande maträtter och uppmuntrar alla att experimentera i köket och välja det kött man har tillgängligt. Det har aldrig varit enklare att imponera på familj, vänner och jaktlag!
Bokförlaget Semic 9789155267100 -
Vilt och fiskkokboken
Inbunden bok. Kungsbacka : Västra Sverige. 1978. 111 sidor.
Nära nyskick. (9) Perfekt skick. Rak o fin. Inga noteringar i boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917078132x
- Titel
- Vilt och fiskkokboken
- Författare
- Möller, Christina
- Förlag
- Kungsbacka : Västra Sverige
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Kungsbacka : Västra Sverige 917078132x -
Färs 50 personliga & klassiska recept : fisk,...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Pagina. uppl.1. 2015. 159 s. minde bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610646
- Titel
- FÄRS
- Författare
- Appelgren, Bengt Johan
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bengt Johan tar färsen till en helt ny nivå!Många av de mest populära färsrätterna som vi i dag betraktar som vanlig husmanskost, har en historia från slotts- och herrgårdskökens festmenyer. Nästa alla råvaror går att förädla i kökskvarnen. Bengt Johan Appelgren lär dig att laga klassiska rätter som wallenbergare, queneller och fågelpatéer. Du får också massor med moderna recept med en personlig touch. Han avslöjar köksmästarens hemligheter och han ger dig sina bästa tips och knep för att lyckas bättre i köket. Lär dig varför du ska kyla råvarorna och redskapen för ett bättre resultat. Lär dig att mixa olika råvaror till nya spännande smaker och lär dig att välja styckdelar och att hantera köttkvarnen. Vet du hur länge en riktig bolognese ska koka? Bengt Johan lär dig att ta köttbullarna till en helt ny nivå. Och hur du blandar fasan med kalv och kyckling med fisk. Gillar du att laga riktig mat från grunden? Då är det här en bok för dig! Ur innehålletBoken innehåller recept från alla tänkbara råvaror kött, fisk, fågel, vilt och grönt men den är disponerad utifrån tillagningsprocessen.- Stekta färsrätter (lindström, laxburgare, järpar - Kokta färsrätter (frikadeller, chili con carne, lammfärsbullar )- Bakade färsrätter (gäddqueneller, wallenbergare, köttfärslimpa )- Kalla färsrätter (vitello tonnato, råbiff, picnic-loaf )- Färsrätter med såser (bolognese, lasagne, moussaka )- Färserade rätter (fyllda paprikor, kåldolmar, färserad fågel - Blandade råvaror (crèpes, köttfärs/anjovis, rådjur/bacon )- Korvar- Patéer- Pajer FörfattarenBengt Johan Appelgren har stått bakom grytorna i hela sitt yrkesliv. Han valde tidigt att ta den långa vägen till kockyrket. Från potatisbänken, längst ner i köket på Riche, som nittonåring i början av 1980-talet. Därefter har han sett krog- och mattrenderna komma och gå. Bengt Johan är en välkänd profil i restaurangbranchen. Han har även jobbat som personlig kock åt många kända idrottsmän och artister. Det här är Bengt Johans första kokbok.
9789163610646 -
Jakt och vilt från kust till fjällskog
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Rabén & Sjögren. uppl.1. 1993. 156 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129616934
- Titel
- Jakt och vilt från kust till fjällskog
- Författare
- Pettersson, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
9789129616934 -
Vilt & vackert : buketter, kransar, dekoratio...
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 1 uppl. 2005. 81 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171300864
- Titel
- Vilt & vackert : buketter, kransar, dekorationer
- Författare
- Edle Catharina Norman
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 81 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 279 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
Damm Förlag AB 1 9171300864 -
Laga älg och annat vilt
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 112 sidor.
Nära nyskick. Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda de villebråd man har tillgång till. Älg, rådjur, hare, vildsvin osv. Ett guldkorn till dig som älskar matlagning eller helt enkelt vill prova någ läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264574
- Titel
- Laga älg och annat vilt
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en bra måltid. Tack vare vårt karga klimat får vi en trög, kämpande utveckling med komplexa smaker.Anders Levén är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, känd från tv, radio och tidningar. I snart trettio år har jakt och vilt varit hans stora intresse. Här bjuder han på ett femtiotal nya recept för alla som jagar och älskar smaken av vilt.Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda det villebråd man har tillgång till: älg, hjort, rådjur, hare, vildsvin osv. Klassiska svenska smaksättningar blandas med inspiration från Anders resor runt om i världen. Missa inte den sydafrikanska bobotien på älgkalvfärs, shishkebab på älginnanlår, currygrytan på älg eller älgfärschilin. Eller vad sägs om en välkryddad hemgjord korv, en saftig burgare eller pizza med tunna skivor av älgbiff. Rätter som både jaktlaget och familjen kommer att älska!
Bokförlaget Semic 9789155264574 -
I vilt tillstånd
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2016. 374 sidor.
Nyskick. Boken är i nyskick, oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100145019
- Titel
- I vilt tillstånd
- Författare
- Gay, Roxane
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 374 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 134 x 201 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mireille Jameson, dotter till en välbärgad familj i Haiti och numer boende i USA, kidnappas i Port-au-Prince mot en lösesumma på 1 miljon dollar. I 13 dagar hålls hon fången medan hennes far vägrar betala och hennes man kämpar för att få henne fri. När hon äntligen släpps börjar hennes mödosamma kamp för att återvända till sitt liv.I vilt tillstånd är både ett familjedrama, en utmanande politisk roman och en stark roman om kärlek.
Albert Bonniers Förlag 9789100145019 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9175865491 -
Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 270 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok
Lagerplats V2Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246599
- Titel
- Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem?Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand, rapphöna, fasan och ripa, när på säsongen fisk som torsk, öring, gös, sik och abborre är som bäst och vilka gröna delikatesser han brukar hämta i naturen. Men framförallt bjuder han på 100 nya recept på allt från pepprig rådjursrygg med rödvinssås till älgsouvlaki med grekisk bondsallad, plommonspäckat vildsvin, fasan med röd coleslaw, smörstekt gös med kantareller och mazarinkaka med skogens bär.En ny kokbok à la Morberg, vildare än någonsin! För jägare, fiskare, svamp- och bärplockare – och alla som köper sitt vilt i butiken.
Bonnier Fakta 9789174246599 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151836467
- Titel
- Vilt & Fisk : Kokboken
- Författare
- Göran Cederberg - Sten Christoffersson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 240 x 260 mm
- Vikt
- 1158 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inte bara en kokbok! Författarna går art för art igenom hur man jagar och fiskar och hur bytet sedan lämpligast hanteras. Dessutom mängder av recept skrivna av några av Skandinaviens bästa kockar!
Prisma 2 9151836467 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Vilt och jakt : huvudbetänkande
Häftad bok. Stockholm : Sv. jägareförb. : Studiefrämjandet : [Proprius (distr.). 1983.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9138075571
- Titel
- Vilt och jakt : huvudbetänkande
- Författare
- Jakt- och viltvårdsberedningen - Hermansson, Nils - Studiefrämjandet - Svenska jägareförbundet
- Förlag
- Stockholm : Sv. jägareförb. : Studiefrämjandet : [Proprius (distr.)
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jordbruksdepartementet
Stockholm : Sv. jägareförb. : Studiefrämjandet : [Proprius (distr.) 9138075571 -
Vilt- och landskapsvård
Inbunden bok. Stockholm : LT i samarbete med Svenska jägareförb. 1991.
Mycket gott skick. ............// Om hur man tillgodoser viltets behov av skydd, föda och vatten genom att återskapa det varierade artrika öppna landskapet, levande viltvatten och blandskog. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136030325
- Titel
- Vilt- och landskapsvård
- Författare
- Morgan, Svante - Morgan, Svante - Svenska jägareförbundet
- Förlag
- Stockholm : LT i samarbete med Svenska jägareförb
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT i samarbete med Svenska jägareförb 9136030325 -
I vilt tillstånd
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2016. 374 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Solblekt på sidan av skyddsomslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100145019
- Titel
- I vilt tillstånd
- Författare
- Gay, Roxane
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 374 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 134 x 201 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mireille Jameson, dotter till en välbärgad familj i Haiti och numer boende i USA, kidnappas i Port-au-Prince mot en lösesumma på 1 miljon dollar. I 13 dagar hålls hon fången medan hennes far vägrar betala och hennes man kämpar för att få henne fri. När hon äntligen släpps börjar hennes mödosamma kamp för att återvända till sitt liv.I vilt tillstånd är både ett familjedrama, en utmanande politisk roman och en stark roman om kärlek.
Albert Bonniers Förlag 9789100145019 -
Vilt, människa, samhälle
Inbunden bok. Liber. 1 uppl. 2010. 320 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147094189
- Titel
- Vilt, människa, samhälle
- Författare
- Danell, Kjell - Bergström, Roger
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 939 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilt, människa, samhälle ger en helhetsbild av viltet som en resurs som angår många. Landets främsta forskare på området väver samman biologi, ekonomi, lagstiftning och förvaltning till en helhet. Här samlas och presenteras aktuell – både ny och tidigare opublicerad – kunskap om bevarande och nyttjande av vilt på ett lättillgängligt sätt.
Sverige har kanske aldrig haft mer vilt än nu. Vi svenskar är också fler än någonsin, men allt färre bor på landsbygden i nära kontakt med viltet och dess livsmiljöer. Ändå engagerar viltet allt fler och många frågeställningar är både viktiga och kontroversiella. Hur stor den svenska älgstammen ska vara är en fråga av stor samhällsekonomisk betydelse.
De stora rovdjuren väcker starka känslor. Vilt, människa, samhälle vänder sig till alla som är intresserade av jakt- och viltfrågor i en föränderlig miljö. Boken är ett av resultaten från det av Naturvårdsverket finansierade forskningsprogrammet "Adaptiv förvaltning av vilt och fisk".
Sagt om boken
"Insiktsfullt och pedagogiskt - men för den skull inte tråkigt - redogör grupper av skribenter för de svenska viltstammarnas historia och nuvarande läge och hur de påverkas av resten av samhället, speciellt de areella näringarna som givetvis ständigt förändras. Kringsynta diskussioner förs exempelvis om rimliga avvägningar mellan skogsbruk och älgstam, mellan trafikproblem och viltbeståndens täthet. --- Särskilt intressanta är de kapitel i boken som handlar om rovdjurens ekologi och om hur man genom jakt skattar en viltpopulation för att säkra dess hållbara utnyttjande över förutsebar framtid. Här dyker det upp ganska invecklade principer som emellertid klargörs på ett alldeles förträffligt sätt. Bravo." Staffan Ulfstrand, Uppsala Nya Tidning, 17 januari 2011
Liber 1 9789147094189 -
Vilt, jakt och människor i Norrlands skogar 1...
Inbunden bok. Gidlunds förlag. 2020. 496 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178444366
- Titel
- Vilt, jakt och människor i Norrlands skogar 1870-1900
- Författare
- Danell, Kjell
- Förlag
- Gidlunds förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 496 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 227 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1316 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den senare delen av 1800-talet var en händelserik tid i Norrland. Skogsbruk och gruvhantering tog fart och befolkningen växte. Tillgången på jordbruksmark blev allt knappare och under svagåren drabbades många av svält. Många migrerade till USA. I de tidigare tämligen öde skogarna blev det liv och rörelse och arbetskraft kom från andra länder. Många fick välbetalda arbeten i skogen och industrin och lämnade därför jordbruket. Samtidigt utökade staten sitt markinnehav som bemannades med jägmästare och kronojägare som förvaltade och bevakade. Byarnas jaktmarker inskränktes och brott mot jaktstadgan beivrades. Misstron mot myndigheter stärktes. Den dåliga respekten för jaktstadgan och ökad jakt och fångst ledde till att bävern och vildrenen utrotades och älgen blev ytterst sällsynt. Genom jaktvårdsföreningar, jaktarrenden och utplanteringar försökte man förbättra situationen. Framstegen kom, men sakta. Författaren Kjell Danell har i sitt arbete utgått ifrån revirförvaltarnas detaljerade årsrapporter och genom denna rikt illustrerade bok får läsaren en god och levande bild av levnadsvillkor, djurliv och jaktmetoder. Utges i samverkan med Kungl. Skytteanska Samfundet. Acta Regiæ Societatis Skytteanæ nr 84.
Gidlunds förlag 9789178444366 -
Tom & Jerry : vilt, vildare, vildast!
Inbunden bok. Förlaget Buster. 1 uppl. 2015. 48 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Säljare VPP-"Bok-Piraten" (företag)
Betalning med Swish - 072-2723347
- Ange även ditt Namn och tal. Nr.FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789187865404
- Titel
- Tom & Jerry : vilt, vildare, vildast!
- Författare
- Bricklin, Kevin - Helleday Ekwurtzel, Marie
- Förlag
- Förlaget Buster
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 48 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 218 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 300 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare översättare: Ekwurtzel, Marie Helleday
Förlaget Buster 1 9789187865404 -
Vilt med Salming : Mat från naturens skafferi
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2011. 124 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436447
- Titel
- Vilt med Salming : Mat från naturens skafferi
- Författare
- Börje Salming
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 274 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Börje Salming är inte bara en hockeylegend och en av tidernas största idrottshjältar. Han är dessutom en sann vän av naturen och har så varit ända sedan barnsben. Det är där han hämtar kraft, rensar tankarna och laddar sina batterier. Han älskar det karga och det vilda. Varje år ger han sig ut på en veckolång vandring på kalfjället i Lappland, där han ägnar sig åt jakt och fiske.
Matsäcken finner han på färden. Han grillar pinnfisk över öppen eld, plockar bär för extra energi, frossar i svamp och frisk luft. I den här boken bjuder han på sina egna favoriträtter från naturens oändliga skafferi. Vi får ett femtiotal härliga recept med vilt i form av fågel, fisk och kött, men också en hel del svamp, rotsaker och bär. Allt kryddat med en rejäl dos norrländsk naturlighet och serverat med Bruno Ehrs enastående fotografier.
Vi får också läsa om Börjes egna minnen, tips och tankar - från svenska fjällen till kanadensiska fiskevatten. Här får vi inspirationen att göra som The King njuta av alla de härliga rätter som kan lagas med naturens råvaror.
Massolit Förlag 1 9789153436447 -
Vilt & vackert : buketter, kransar, dekoratio...
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 1 uppl. 2006. 81 sidor.
Mycket gott skick. Svagt (!) blekt rygg, f ö i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171300864
- Titel
- Vilt & vackert : buketter, kransar, dekorationer
- Författare
- Edle Catharina Norman
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 81 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 279 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
Damm Förlag AB 1 9171300864 -
I magen på en jägare : konsten att jaga och l...
Inbunden bok. Mondial. 2023. 215 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180022125
- Titel
- I magen på en jägare : konsten att jaga och laga vilt
- Författare
- Couet, Danyel
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 889 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Vår önskan med den här boken är att fler upptäcker det fantastiska viltköttet. Med våra texter och recept vill vi ge människor en sundare, mer balanserad, och ja ... ärligare bild av viltet och jakten, som är det absolut bästa vi vet.«I magen på en jägare ger dig massvis med recept där det vilda köttet står i fokus. Med influenser från världens alla hörn och recept för många olika typer av vilt, från dovhjort till hare och fasan, finns här något för alla. Danyel och Lubbes personliga tilltal och generöst förklarande texter om jakt och djur bjuder in både dig som redan är övertygad om det vilda köttets förträfflighet, dig som aldrig någonsin vågat smaka på viltkött och dig som bara råkar ha ett halvt rådjur i frysen som du inte vet vad du ska göra av.*Lubbe Garell är yrkesjägare och fotograf. Danyel Couet är prisbelönt kock och krögare. Tillsammans driver de Youtube-kanalen Shots & Pots, där deras filmer om jakt och matlagning fått mycket uppmärksamhet för sitt ärliga och roliga tilltal.
Mondial 9789180022125 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Ett vilt sjömansliv
Häftad bok. Vulkan. 2015. 150 sidor.
Nära nyskick. Rak och ren. Författarens namnteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188257154
- Titel
- Ett vilt sjömansliv
- Författare
- Mosesson, Tommy
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 80 x 210 mm Ryggbredd 1350 mm
- Vikt
- 170 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om min tid till sjöss, på sextiotalet, när jag som sjuttonårig grabb från landet gav mig i väg på handelsflottans båtar världen över. Här beskrivs roliga händelser till sjöss och i land, men också tragiska händelser, fylla och slagsmål, allt som hörde till på den tiden. Boken är skriven med glimten i ögat, jag hoppas att den som läser boken kan få sig ett gott skratt. Möjligen kan tänkas att någon sjöman från 60-talet skulle kunna känna igen sig själv i vissa av situationerna i boken. Allt som beskrivs är självupplevt, inget påhittat.
Vulkan 9789188257154 -
FÄRS – 50 personliga och klassiska recept • F...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags. 2015. 160 sidor.
Nyskick. – HELT FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Många av de mest populära färsrätterna som vi i dag betraktar som vanlig husmanskost, har en historia från slotts- och herrgårdskökens festmenyer. Nästa alla råvaror går att förädla i kökskvarnen.
Bengt Johan A läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610646
- Titel
- FÄRS
- Författare
- Appelgren, Bengt Johan
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bengt Johan tar färsen till en helt ny nivå!Många av de mest populära färsrätterna som vi i dag betraktar som vanlig husmanskost, har en historia från slotts- och herrgårdskökens festmenyer. Nästa alla råvaror går att förädla i kökskvarnen. Bengt Johan Appelgren lär dig att laga klassiska rätter som wallenbergare, queneller och fågelpatéer. Du får också massor med moderna recept med en personlig touch. Han avslöjar köksmästarens hemligheter och han ger dig sina bästa tips och knep för att lyckas bättre i köket. Lär dig varför du ska kyla råvarorna och redskapen för ett bättre resultat. Lär dig att mixa olika råvaror till nya spännande smaker och lär dig att välja styckdelar och att hantera köttkvarnen. Vet du hur länge en riktig bolognese ska koka? Bengt Johan lär dig att ta köttbullarna till en helt ny nivå. Och hur du blandar fasan med kalv och kyckling med fisk. Gillar du att laga riktig mat från grunden? Då är det här en bok för dig! Ur innehålletBoken innehåller recept från alla tänkbara råvaror kött, fisk, fågel, vilt och grönt men den är disponerad utifrån tillagningsprocessen.- Stekta färsrätter (lindström, laxburgare, järpar - Kokta färsrätter (frikadeller, chili con carne, lammfärsbullar )- Bakade färsrätter (gäddqueneller, wallenbergare, köttfärslimpa )- Kalla färsrätter (vitello tonnato, råbiff, picnic-loaf )- Färsrätter med såser (bolognese, lasagne, moussaka )- Färserade rätter (fyllda paprikor, kåldolmar, färserad fågel - Blandade råvaror (crèpes, köttfärs/anjovis, rådjur/bacon )- Korvar- Patéer- Pajer FörfattarenBengt Johan Appelgren har stått bakom grytorna i hela sitt yrkesliv. Han valde tidigt att ta den långa vägen till kockyrket. Från potatisbänken, längst ner i köket på Riche, som nittonåring i början av 1980-talet. Därefter har han sett krog- och mattrenderna komma och gå. Bengt Johan är en välkänd profil i restaurangbranchen. Han har även jobbat som personlig kock åt många kända idrottsmän och artister. Det här är Bengt Johans första kokbok.
– FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags 9789163610646 -
Jakt och vilt från kust till fjällskog
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1993. 157 sidor.
Nära nyskick. Inb dek pbnd 1993 157s
Det är främst naturupplevelser som driver författaren att producera dessa vackra böcker. Nära nyskick
Detta ett utrangerat biblioteksband
Isbn 912961693x
… läs merFRI FRAKT inrikes- ISBN
- 912961693x
- Titel
- Jakt och vilt från kust till fjällskog
- Författare
- Pettersson, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 912961693x -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Ett vilt liv 5 : Spår i snön
Inbunden bok. Malmö : Stabenfeldt. 2008. 155 sidor.
Nära nyskick. Zanna vill visa att hon klarar sig lika bra i naturen som de andra tjejerna och killarna i Last Chance. Därför har hon mot sina föräldrars vilja anmält sig till skolans övernattningsläger. För första gången är hon nu ute i vildmarken utan sin pojkvän Tyle läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172452640
- Titel
- Spår i snön
- Författare
- McNicoll, Sylvia - Björemark, Kristina
- Förlag
- Malmö : Stabenfeldt
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Malmö : Stabenfeldt 9789172452640
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn