-
Jag äter - och förblir smal
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2004. 254 sidor.
Mycket gott skick. Vikt: 351 gram
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137125060
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 141 x 218 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 351 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan kolhydrater, fetter, proteiner och kostfibrer är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade bok: * ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier * ät tre planerade och varierade måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordet Som avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
Bokförlaget Forum 9137125060 -
JAG ÄTER, ALLTSÅ BLIR JAG SMAL 2003
Inbunden bok. BOKFÖRLAGET FORUM. 2003. 285 sidor.
Mycket gott skick. HÄLSA, ART NR 1919
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET FORUM -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137115278
- Titel
- Jag äter, alltså blir jag smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 286 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 142 x 220 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michel Montignac har blivit både berömd och plattmagad på sin vid det här laget välbeprövade viktminskningsmetod. Miljontals exemplar av hans böcker har sålts i hans hemland Frankrike och andra europeiska länder, samt USA. ''Jag äter, alltså blir jag smal'' innebär framför allt en uppgörelse med de gamla lågkalorimetoderna. Energiinnehållet i maten är oväsentligt, menar Montignac, det är inte kalorierna man blir tjock av. Istället ska man vara noga med vad för slags mat man äter och hur man kombinerar födoämnen som är rika på proteiner, fetter respektive kolhydrater. När man går upp i vikt beror det på felaktiga matvanor. Montignac-metoden visar på de rätta matvanorna - de som gör att man inte bara går ner i vikt utan också behåller sin nya vikt, oberoende av hur mycket man äter och om man äter hemma eller ute. Många förslag på matsedlar och läckra recept gör det lätt att komma in i nytänkande och nya vanor. recept ges på bland annat chokladmousse, chokladtårta, fyllda tomater, moussaka, med mera. Slank på gourmetmat alltså - metoden för alla som älskar det goda livet!
Bokförlaget Forum 9137115278 -
Jag äter, alltså blir jag smal
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1999. 286 sidor.
Nära nyskick. Något gulnad inlaga
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137115278
- Titel
- Jag äter, alltså blir jag smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 286 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 142 x 220 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michel Montignac har blivit både berömd och plattmagad på sin vid det här laget välbeprövade viktminskningsmetod. Miljontals exemplar av hans böcker har sålts i hans hemland Frankrike och andra europeiska länder, samt USA. ''Jag äter, alltså blir jag smal'' innebär framför allt en uppgörelse med de gamla lågkalorimetoderna. Energiinnehållet i maten är oväsentligt, menar Montignac, det är inte kalorierna man blir tjock av. Istället ska man vara noga med vad för slags mat man äter och hur man kombinerar födoämnen som är rika på proteiner, fetter respektive kolhydrater. När man går upp i vikt beror det på felaktiga matvanor. Montignac-metoden visar på de rätta matvanorna - de som gör att man inte bara går ner i vikt utan också behåller sin nya vikt, oberoende av hur mycket man äter och om man äter hemma eller ute. Många förslag på matsedlar och läckra recept gör det lätt att komma in i nytänkande och nya vanor. recept ges på bland annat chokladmousse, chokladtårta, fyllda tomater, moussaka, med mera. Slank på gourmetmat alltså - metoden för alla som älskar det goda livet!
Bokförlaget Forum 9137115278 -
Jag äter - och förblir smal
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 254 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
Bokförlaget Forum 9137116428 -
The Montignac Diet / Eat for pleasure - stay...
Häftad bok.
ISBN 9781405310758
Mycket gott skick. Dorling Kindersley Publishers Ltd / DK / Montignac. 2005. 256 s. Häftad. The GI diet for food lovers! Indulge in wine, chocolate, cheese and red meat - and still lose weight! In his multi-million-bestselling diet book, guru Michel Montignac reveals why Fr läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781405310758 -
Jag äter - och förblir smal
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Forum. Sjätte tryckningen uppl. 1999. 254 s. Inbunden. Montignac-metoden grundar sig på glykemiskt index, GI. Det syftar på hur snabbt ett livsmedel höjer blodsockret. Livsmedel med högt GI-värde är dåligt enligt Montignac. Montignac har delat in livsmedl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137116426
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9789137116426 -
DINE OUT AND LOSE WEIGHT. The French way to c...
Inbunden bok. Montignac USA Inc. 1 uppl. 1991. 298 s. Inbunden. 28x18,5cm. 990 gram.
ISBN 2906236179
Gott skick. Engelsk text. Illustrerad. Ur baksidestexten: Michel Montignac has revolutionized France with his revelations on diet and nutrition. In this book, the former executive questions a number of preconceived ideas and established myths on how to lose weight. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK2906236179 -
MONTIGNACMETODEN. JAG ÄTER - OCH FÖRBLIR SMAL
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Forum. 4 tryckningen, 1 uppl. 2002. 252 s. Inbunden. Förlagets röda kartongband med ryggtitel i silver. 22x14cm. 495 gram. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Ur baksidestexten: Här är några av de punkter som Montignac tar upp i den läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137116428 -
Montaignacs hjärtdiet - Ät gott och rätt med...
Inbunden bok. Forum. 2004. Inbunden.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. märke efter prislapp.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137123742
- Titel
- Montignacs hjärtdiet : ät rätt och förebygg hjärtsjukdomar
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 456 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Trots att vi lever allt längre i västvärlden är hjärt-kärlsjukdomarna fortfarande en av de främsta dödsorsakerna. Ändå visar alla vetenskapliga undersökningar att kosten inte bara är den viktigaste riskfaktorn utan att man också med kosten lättast förebygger sjukdomar. Att välja rätt livsmedel är absolut nödvändigt för den som lider av fetma, diabetes, högt blodtryck, för individer med kritiska kolesterol- och triglyceridvärden liksom för stressade personer och rökare, eftersom särskilt dessa är i riskzonen. I denna väldokumenterade bok lär oss Michel Montignac på sitt typiska pedagogiska vis att förstå de många olika riskfaktorer som finns för hjärt-kärlsjukdomar. Han hjälper oss att upptäcka möjligheterna hos olika födoämnen, han lär oss att välja rätt och använda de förebyggande åtgärder som står till buds. Precis som i tidigare böcker drar sig Montignac inte för att ta avstånd från gängse uppfattningar på området och återupprättar vissa livsmedel som ost, ägg, mörk choklad, vin och till och med gåslever. Han går igenom valet av rätt sorts fett, vikten av kolhydrater med lågt glykemiskt index, lämpliga proteiner och balansen dem emellan, rätt sorts fibrer, antioxidanter och andra näringsämnen. Han tar också upp vinet och dess goda inverkan om det intas dagligen och i måttlig mängd, kaffe, te, choklad och den utmärkta medelhavskosten i stort (olivolja, vin, fisk, grönsaker), samt situationen för veganer och vegetarianer samt inte minst betydelsen av riktig livsföring: bl.a. ingen rökning men tillräcklig motion. Med stöd av vetenskapliga studier som visar att kostrekommendationerna i hans metod är bland de bästa då det gäller att minska riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdomar uppmanar Montignac oss än en gång i Montignacs hjärtdiet att ta livet från den bästa sidan, det vill säga satsa på näringsriktig gastronomi.
9137123742 -
Montignacmetoden för barn och tonåringar
Inbunden bok.
Nyskick. Forum. 2005. 234 s. Inbunden. Skyddsomslag finns i gott skick. Förlagsny. Omslaget skadat. P(5). Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137123335
- Titel
- Montignacmetoden för barn och tonåringar
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 234 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 161 x 235 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 565 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Över hela världen blir barn och ungdomar allt tjockare. Enligt Michel Montignac kommer 25 % av Europas barn att vara överviktiga om tio år om vi inte ändrar våra mat- och levnadsvanor. I Montignacmetoden för barn och tonåringar förklarar han varför fetma har blivit ett så stort problem och visar hur man kan avhjälpa problemet Han börjar med att utreda hur man definierar fetma hos barn med hjälp av BMI. Sedan går han igenom riskerna med och orsakerna till att barn blir överviktiga. Montignac menar att den främsta orsaken inte alls är stillasittande framför TV och dator utan hyperinsulinemi, dvs förhöjda nivåer av hormonet insulin, en ämnesomsättningsrubbning som leder till övervikt. Liksom i sina tidigare böcker understryker han vikten av att äta mat med lågt glykemiskt index, att undvika socker och att äta mindre mättat fett. Men här är kostråden speciellt inriktade på barn. (Dessutom finns det två kapitel där han redogör för vad de blivande föräldrarna bör äta före barnets tillkomst och vad som är bra mat för den gravida mamman.) För spädbarn är bröstmjölk den ideala kosten. Den innehåller all den näring barnet behöver och ger ett viktigt skydd mot exempelvis allergier. Modersmjölksersättning är inte att rekommendera eftersom den innehåller för mycket näring och får barnet att växa för fort. Montignac är även kritisk till komjölk, eftersom den höjer kolhydraternas GI vilket ger flera oönskade effekter. När barnet sedan ska vänjas vid vanlig mat ska man ge det grönsaker i puréform och sedan successivt bygga på med kött, fisk och ägg. Fett är viktigt, men socker, salt och mjölmat bör undvikas. Montignac fortsätter med att ge kostråd till barn i olika åldrar fram till puberteten. De flesta barn äter alldeles för mycket industritillverkad mat och får därmed i sig för mycket socker och fel sorts fett. I den här boken får misströstande föräldrar förslag på alternativ. Frukost-, lunch- och middagstips varvas med fakta om den aktuella fasen som barnet är inne i. Det viktigaste budskapet är: Barn ska inte äta mindre, bara bättre!Michel Montignac har blivit värdsberömd genom sina teorier om kost och hälsa. Hans tidigare böcker Jag äter, alltså blir jag smal, Jag äter och förblir smal samt Montignacs bästa recept har alla sålts i stora upplagor runt hela världen.
9137123335 -
Jag äter - och förblir smal
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 254 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bokförlaget Forum. 2002. 252 s. Inbunden. 22x14cm. 450 gram. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
Bokförlaget Forum 9137116428 -
Jag äter, alltså blir jag smal
Forum. Montignac-metoden. Det rätta sättet att äta som hjälpt miljontals människor. uppl. 2000. 285 s. Kartbd. 385 gram.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Montignac-metoden
Inbunden bok. Forum. Inbunden.
ISBN 9139116428!
Nyskick. Skyddsomslag saknas. oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9139116428! -
Jag äter och förblir smal
Inbunden bok. Forum. 2002. 252 s. Inbunden. 22x14cm. 320 gram.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Boken fräsch, informativ, några understrykningar. Porto enligt postens taxa.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137116428 -
Montignacmetoden för barn och tonåringar
Inbunden bok. Forum. 2005. 231 s. Inbunden.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. P(5).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137123335
- Titel
- Montignacmetoden för barn och tonåringar
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 234 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 161 x 235 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 565 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Över hela världen blir barn och ungdomar allt tjockare. Enligt Michel Montignac kommer 25 % av Europas barn att vara överviktiga om tio år om vi inte ändrar våra mat- och levnadsvanor. I Montignacmetoden för barn och tonåringar förklarar han varför fetma har blivit ett så stort problem och visar hur man kan avhjälpa problemet Han börjar med att utreda hur man definierar fetma hos barn med hjälp av BMI. Sedan går han igenom riskerna med och orsakerna till att barn blir överviktiga. Montignac menar att den främsta orsaken inte alls är stillasittande framför TV och dator utan hyperinsulinemi, dvs förhöjda nivåer av hormonet insulin, en ämnesomsättningsrubbning som leder till övervikt. Liksom i sina tidigare böcker understryker han vikten av att äta mat med lågt glykemiskt index, att undvika socker och att äta mindre mättat fett. Men här är kostråden speciellt inriktade på barn. (Dessutom finns det två kapitel där han redogör för vad de blivande föräldrarna bör äta före barnets tillkomst och vad som är bra mat för den gravida mamman.) För spädbarn är bröstmjölk den ideala kosten. Den innehåller all den näring barnet behöver och ger ett viktigt skydd mot exempelvis allergier. Modersmjölksersättning är inte att rekommendera eftersom den innehåller för mycket näring och får barnet att växa för fort. Montignac är även kritisk till komjölk, eftersom den höjer kolhydraternas GI vilket ger flera oönskade effekter. När barnet sedan ska vänjas vid vanlig mat ska man ge det grönsaker i puréform och sedan successivt bygga på med kött, fisk och ägg. Fett är viktigt, men socker, salt och mjölmat bör undvikas. Montignac fortsätter med att ge kostråd till barn i olika åldrar fram till puberteten. De flesta barn äter alldeles för mycket industritillverkad mat och får därmed i sig för mycket socker och fel sorts fett. I den här boken får misströstande föräldrar förslag på alternativ. Frukost-, lunch- och middagstips varvas med fakta om den aktuella fasen som barnet är inne i. Det viktigaste budskapet är: Barn ska inte äta mindre, bara bättre!Michel Montignac har blivit värdsberömd genom sina teorier om kost och hälsa. Hans tidigare böcker Jag äter, alltså blir jag smal, Jag äter och förblir smal samt Montignacs bästa recept har alla sålts i stora upplagor runt hela världen.
9137123335 -
Jag äter - och förblir smal. Montignac-metode...
Inbunden bok. Forum. 2002. 254 s. Inbunden. 22x14cm. 490 gram.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137116428 -
Jag äter, alltså blir jag smal, Monignacmetod...
Häftad bok. Forum. 1997. 286 s. Häftad. Paperback. 21,2x13,5cm. 410 gram.
Nära nyskick. Här göt Montignac upp med kalorimyten och visar på basis av nyare forskningsrön att socker och kolhydrater leder fel. Läckra franska recept och råd till kvinnor som vill förbli friska och smala. . … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137108263
- Titel
- Jag äter, alltså blir jag smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 286 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 135 x 213 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 415 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smal på gåslever och choklad? Michel Montignac har blivit både berömd och plattmagad på sin vid det här laget välbeprövade viktminskningsmetod. Miljontals exemplar av hans böcker har sålts i hans hemland Frankrike och i England, Spanien, Holland, Tyskland, Italien, Finland och USA. Jag äter, alltså blir jag smal innebär framför allt en uppgörelse med de gamla lågkalorimetoderna. Energiinnehållet i maten är oväsentligt, menar Montignac, det är inte kalorierna man blir tjock av. I stället ska man vara noga med vad för slags mat man äter och hur man kombinerar födoämnen som är rika på proteiner, fetter respektive kolhydrater. När man går upp i vikt beror det på felaktiga matvanor. Montignac-metoden visar på de rätta matvanorna ¿ de som gör att man inte bara går ner i vikt utan också behåller sin nya vikt, oberoende av hur mycket man äter och om man mest äter hemma eller mycket ute. Med Montignac-metoden finns ingen gräns för hur mycket man får äta och den är som klippt och skuren för alla som älskar det goda livet med gourmetmat och gott vin. Den har kallats gåsleverbantning, men ska det vara noga så är det inte förrän man har stabiliserat matsmältningen som gåslever dyker upp på matsedeln. Många förslag på matsedlar och läckra recept gör det lätt att komma in i ett nytt tänkande och nya vanor. Recept ges på bland annat chokladmousse, chokladtårta, fyllda tomater, moussaka, tonfiskmousse med mera. Jag äter, alltså blir jag smal har också en del som speciellt tar upp kvinnors näringsfysiologiska problem under olika perioder i livet. Här finns inte minst hjälp för dem som tror att det är mycket svårare för kvinnor än män att gå ner i vikt. Det är inte svårare, bara annorlunda¿ Denna del innehåller även avsnitt om hur man håller sig ung, attraktiv och frisk. ¿Gåslevern är egentligen inte en central punkt i dieten, utan ett tillåtet undantag, men den är ett uttryck för att en diet kan vara livsbejakande och mycket varierad. Den är en signal att här finns ett nytt sätt att tänka.¿ Svenska Dagbladet Tid Michel Montignac har idag en gård söder om Lyon där inkomsterna från hans böcker används för att experimentera fram bättre spannmålsprodukter, majs och potatis. Han har också en serie produkter med märkesnamnet Michel Montignac. Här finns sådant som är tillåtet enligt dieten, bland annat mousserande vin, röd bordeaux, gåslever och choklad med en kakaohalt på 85 % .
9137108263 -
Montignacmetoden- jag äter och förblir smal.
Inbunden bok. Bokförlaget Forum . 2003. 254 s. Inbunden. 22x14cm. 350 gram.
Nära nyskick. Kostråd kommer och går men Montignacs metod har visat sig framgångsrik och i denna bok ges grundprinciperna för modern syn på rätt kostval..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137125060
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 141 x 218 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 351 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan kolhydrater, fetter, proteiner och kostfibrer är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade bok: * ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier * ät tre planerade och varierade måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordet Som avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137125060 -
Montignacs bästa recept
Forum. 2003. 184 s. förlagsband m skyddsomslag. 24x18cm.
Nära nyskick. illustrerad, 56
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137122940
- Titel
- Montignacs bästa recept
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 747 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer en hel bok med recept för de stora skaror anhängare av Montignac-metoden som finns i världen. Följer man Montignacs matförslag, som är anpassade till de senaste rönen om hur maten påverkar blodsockerhalten, får man inte bara ett smalare utan också ett bättre och lättare liv. Bland de över 140 recepten finns smårätter, soppor, sallader, rätter med alla sorters fisk, skaldjur, kött, fågel och grönsaker. Dessutom bjuder han på ett rikt avsnitt med efterrätter. Recepten grundar sig på de kulinariska traditioner man finner i Provence, där inte bara den fräscha maten utan också trevnaden runt matbordet är viktig och stimulerande. Boken kompletteras med lunch- och middagsmenyer för tre månader vilka är enkla att följa för den som vill behålla sin vikt och få balans i livet. På menyn står bland andra läckerheter: avokadoröra med räkor, carpaccio, ostsufflé, dillmarinerade musslor, mimosaägg med tonfisk, krämig musselsoppa, grillad lax med soja, öring med mandel, piggvar med fänkål, kalvlever med basilika, lammstek med rosmarin, fläskfilé med curry, kyckling med citron, kyckling med äpple och cider, vitlöksfylld kyckling, ankbröst med oliver, kalkongryta, provensalska kronärtskockor, bräserad purjolök, fyllda tomater, lökgratäng, ratatouille, broccolisallad med mandel, maskrossallad med bacon och ost, rödkålssallad med valnötter, flamberad äppelsufflé. Chokladtryffel, körsbärspaj, citronmousse, äppelkaka, jordgubbar med apelsin och mynta.Michel Montignac var PR-ansvarig på ett multinationellt läkemedelsföretag i Paris när han beslöt sig för att gå ner i vikt. I samarbete med specialister och med tillgång till snart sagt all världens medicinska forskarrön om kost och hälsa, utarbetade han en metod som gjorde att han snart gick ner till sin idealvikt. Den har han sedan behållit. Hans tidigare böcker, Jag äter, alltså blir jag smal och Jag äter – och förblir smal, har sålts i stora upplagor runt hela världen.
9137122940 -
Jag äter allså blir jag smal
Häftad bok. Forum. 1997. 286 s. Häftad.
Nära nyskick. Montignac-Metoden-Den rätta sättet att äta som hjälper miljontals människor. Pärmen fram litet veck.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137108263
- Titel
- Jag äter, alltså blir jag smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 286 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 135 x 213 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 415 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smal på gåslever och choklad? Michel Montignac har blivit både berömd och plattmagad på sin vid det här laget välbeprövade viktminskningsmetod. Miljontals exemplar av hans böcker har sålts i hans hemland Frankrike och i England, Spanien, Holland, Tyskland, Italien, Finland och USA. Jag äter, alltså blir jag smal innebär framför allt en uppgörelse med de gamla lågkalorimetoderna. Energiinnehållet i maten är oväsentligt, menar Montignac, det är inte kalorierna man blir tjock av. I stället ska man vara noga med vad för slags mat man äter och hur man kombinerar födoämnen som är rika på proteiner, fetter respektive kolhydrater. När man går upp i vikt beror det på felaktiga matvanor. Montignac-metoden visar på de rätta matvanorna ¿ de som gör att man inte bara går ner i vikt utan också behåller sin nya vikt, oberoende av hur mycket man äter och om man mest äter hemma eller mycket ute. Med Montignac-metoden finns ingen gräns för hur mycket man får äta och den är som klippt och skuren för alla som älskar det goda livet med gourmetmat och gott vin. Den har kallats gåsleverbantning, men ska det vara noga så är det inte förrän man har stabiliserat matsmältningen som gåslever dyker upp på matsedeln. Många förslag på matsedlar och läckra recept gör det lätt att komma in i ett nytt tänkande och nya vanor. Recept ges på bland annat chokladmousse, chokladtårta, fyllda tomater, moussaka, tonfiskmousse med mera. Jag äter, alltså blir jag smal har också en del som speciellt tar upp kvinnors näringsfysiologiska problem under olika perioder i livet. Här finns inte minst hjälp för dem som tror att det är mycket svårare för kvinnor än män att gå ner i vikt. Det är inte svårare, bara annorlunda¿ Denna del innehåller även avsnitt om hur man håller sig ung, attraktiv och frisk. ¿Gåslevern är egentligen inte en central punkt i dieten, utan ett tillåtet undantag, men den är ett uttryck för att en diet kan vara livsbejakande och mycket varierad. Den är en signal att här finns ett nytt sätt att tänka.¿ Svenska Dagbladet Tid Michel Montignac har idag en gård söder om Lyon där inkomsterna från hans böcker används för att experimentera fram bättre spannmålsprodukter, majs och potatis. Han har också en serie produkter med märkesnamnet Michel Montignac. Här finns sådant som är tillåtet enligt dieten, bland annat mousserande vin, röd bordeaux, gåslever och choklad med en kakaohalt på 85 % .
9137108263 -
Montignacmetoden, jag äter och förblir smal
Inbunden bok. Forum. 2002. 254 s. Inbunden. förlagsband.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137116428 -
Jag äter - och förblir smal
Inbunden bok. Forum. 2002. Inbunden.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna . … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137116428 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137116428 -
Montignacmetoden. Jag äter och förblir smal
Inbunden bok. Forum. 2002. 252 s. Inbunden. 22x14cm. 486 gram.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Andra tryckningen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Montignacs bästa recept
Inbunden bok. Forum Bokförlag Stockholm. 2003. 184 s. Inbunden. Klotband. Inlaga trådhäftad.. 24x18cm. 722 gram.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137122940
- Titel
- Montignacs bästa recept
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 747 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer en hel bok med recept för de stora skaror anhängare av Montignac-metoden som finns i världen. Följer man Montignacs matförslag, som är anpassade till de senaste rönen om hur maten påverkar blodsockerhalten, får man inte bara ett smalare utan också ett bättre och lättare liv. Bland de över 140 recepten finns smårätter, soppor, sallader, rätter med alla sorters fisk, skaldjur, kött, fågel och grönsaker. Dessutom bjuder han på ett rikt avsnitt med efterrätter. Recepten grundar sig på de kulinariska traditioner man finner i Provence, där inte bara den fräscha maten utan också trevnaden runt matbordet är viktig och stimulerande. Boken kompletteras med lunch- och middagsmenyer för tre månader vilka är enkla att följa för den som vill behålla sin vikt och få balans i livet. På menyn står bland andra läckerheter: avokadoröra med räkor, carpaccio, ostsufflé, dillmarinerade musslor, mimosaägg med tonfisk, krämig musselsoppa, grillad lax med soja, öring med mandel, piggvar med fänkål, kalvlever med basilika, lammstek med rosmarin, fläskfilé med curry, kyckling med citron, kyckling med äpple och cider, vitlöksfylld kyckling, ankbröst med oliver, kalkongryta, provensalska kronärtskockor, bräserad purjolök, fyllda tomater, lökgratäng, ratatouille, broccolisallad med mandel, maskrossallad med bacon och ost, rödkålssallad med valnötter, flamberad äppelsufflé. Chokladtryffel, körsbärspaj, citronmousse, äppelkaka, jordgubbar med apelsin och mynta.Michel Montignac var PR-ansvarig på ett multinationellt läkemedelsföretag i Paris när han beslöt sig för att gå ner i vikt. I samarbete med specialister och med tillgång till snart sagt all världens medicinska forskarrön om kost och hälsa, utarbetade han en metod som gjorde att han snart gick ner till sin idealvikt. Den har han sedan behållit. Hans tidigare böcker, Jag äter, alltså blir jag smal och Jag äter – och förblir smal, har sålts i stora upplagor runt hela världen.
9137122940 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137115278
- Titel
- Jag äter, alltså blir jag smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 286 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 142 x 220 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michel Montignac har blivit både berömd och plattmagad på sin vid det här laget välbeprövade viktminskningsmetod. Miljontals exemplar av hans böcker har sålts i hans hemland Frankrike och andra europeiska länder, samt USA. ''Jag äter, alltså blir jag smal'' innebär framför allt en uppgörelse med de gamla lågkalorimetoderna. Energiinnehållet i maten är oväsentligt, menar Montignac, det är inte kalorierna man blir tjock av. Istället ska man vara noga med vad för slags mat man äter och hur man kombinerar födoämnen som är rika på proteiner, fetter respektive kolhydrater. När man går upp i vikt beror det på felaktiga matvanor. Montignac-metoden visar på de rätta matvanorna - de som gör att man inte bara går ner i vikt utan också behåller sin nya vikt, oberoende av hur mycket man äter och om man äter hemma eller ute. Många förslag på matsedlar och läckra recept gör det lätt att komma in i nytänkande och nya vanor. recept ges på bland annat chokladmousse, chokladtårta, fyllda tomater, moussaka, med mera. Slank på gourmetmat alltså - metoden för alla som älskar det goda livet!
9137115278 -
Montignacs bästa recept
Inbunden bok. Forum. 2003. 184 sidor.
Nyskick. Michel Montignac var PR-ansvarig på ett multinationellt läkemedelsföretag i Paris när han beslöt sig för att gå ner i vikt. I samarbete med specialister och med tillgång till snart sagt all världens medicinska forskarrön om kost och hälsa, utarbetade han läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137122940
- Titel
- Montignacs bästa recept
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 747 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer en hel bok med recept för de stora skaror anhängare av Montignac-metoden som finns i världen. Följer man Montignacs matförslag, som är anpassade till de senaste rönen om hur maten påverkar blodsockerhalten, får man inte bara ett smalare utan också ett bättre och lättare liv. Bland de över 140 recepten finns smårätter, soppor, sallader, rätter med alla sorters fisk, skaldjur, kött, fågel och grönsaker. Dessutom bjuder han på ett rikt avsnitt med efterrätter. Recepten grundar sig på de kulinariska traditioner man finner i Provence, där inte bara den fräscha maten utan också trevnaden runt matbordet är viktig och stimulerande. Boken kompletteras med lunch- och middagsmenyer för tre månader vilka är enkla att följa för den som vill behålla sin vikt och få balans i livet. På menyn står bland andra läckerheter: avokadoröra med räkor, carpaccio, ostsufflé, dillmarinerade musslor, mimosaägg med tonfisk, krämig musselsoppa, grillad lax med soja, öring med mandel, piggvar med fänkål, kalvlever med basilika, lammstek med rosmarin, fläskfilé med curry, kyckling med citron, kyckling med äpple och cider, vitlöksfylld kyckling, ankbröst med oliver, kalkongryta, provensalska kronärtskockor, bräserad purjolök, fyllda tomater, lökgratäng, ratatouille, broccolisallad med mandel, maskrossallad med bacon och ost, rödkålssallad med valnötter, flamberad äppelsufflé. Chokladtryffel, körsbärspaj, citronmousse, äppelkaka, jordgubbar med apelsin och mynta.Michel Montignac var PR-ansvarig på ett multinationellt läkemedelsföretag i Paris när han beslöt sig för att gå ner i vikt. I samarbete med specialister och med tillgång till snart sagt all världens medicinska forskarrön om kost och hälsa, utarbetade han en metod som gjorde att han snart gick ner till sin idealvikt. Den har han sedan behållit. Hans tidigare böcker, Jag äter, alltså blir jag smal och Jag äter – och förblir smal, har sålts i stora upplagor runt hela världen.
Forum 9137122940 -
Montignac metoden, Jag äter - och förblir sma...
Forum, 2002, Inbunden, 254 sid. Något ytligt slitage på skyddsomslaget, i övrigt i mycket bra skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137116428 -
Montignacmetoden. Jag äter - och förblir smal
Inbunden bok. Forum. 2002. 252 s. Inbunden. Pappband. 22x14cm. 460 gram.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Översättning av Louise Thulin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137116428
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn