-
Vått kött - berättelser om en sjuk tid
Häftad bok. Hambergs. 2000. 102 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad av Ville Pirinen. Med en hälsning till konstnärsparet Jörgen Nash och Lis Zwick från utgivaren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9519670076
- Titel
- Vått kött - berättelser om en sjuk tid
- Författare
- Kilpi, Tuomas
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 102 sidor
- Språk
- Svenska
Hambergs 9519670076 -
Atlantis nya såsbok : [en samling av spännand...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1995.
Mycket gott skick. Små märken på pärmen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486193X
- Titel
- Atlantis nya såsbok : [en samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran]
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 917486193X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171251312
- Titel
- De bästa 500 recepten - 1080 sidor läckra och lättlagade recept på förrätter, soppor, fisk, kött, bakat och desserter. Snabbt, enkelt och gott
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 1086 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9789171251312 -
Holy Smoke BBQ : ingen rök utan kött
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 11 uppl. 2017. 219 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127150492
- Titel
- Holy Smoke BBQ : ingen rök utan kött
- Författare
- Fritzell, Johan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar."
Norrtelje Tidning
Brisket, shortribs, pulled pork - När du första gången smakar äkta amerikansk bbq är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar. Sedan några år tillbaka behöver dock du inte ta dig till ett bbq-shack i Texas för en köttbit rökt low-and-slow; först ut i Sverige var Holy Smoke BBQ i Bräcke utanför Höganäs som nu samlat sitt kunnande för alla som vill lära sig vad som krävs för en fullvärdig bbq-måltid.
Lär dig vilken typ av smoker som fungerar bäst för dina behov, hur du ska tänka när du väljer träslag och lagrar veden, tänder och underhåller elden, förbereder styckdetaljer och rubs, tillagar, vilar och varmhåller köttet, och inte minst lagar alla sides och såser som hör till. Bland recepten finns både urklassisk Texas Style BBQ och mer moderna tolkningar på Holy smokes eget vis.
Holy Smoke BBQ:s rökresa slutar inte i Bräcke, häng med på roadtrip till rökgrillningens ursprung i djupaste amerikanska södern. På ett trettiotal besök till söderns mest klassiska shacks möter du legendariska bbq-profiler och pit masters, och får bakgrunden till varför dagens bbq blivit omåttligt populär bland köttälskare.
Johan Fritzell och Johan Åkerberg levererar rustik mat utan krusiduller, och vet hur köttet blir smältande gott och smakrikt. Johan Fritzell är hemmarökaren som efter en 40-kris utan någon egentligen plan köpte en jättesmoker, vilket mynnade ut i en bbq-restaurang med tillhörande cateringverksamhet, en agentur för smokers och klippkort på flyget till Texas. Vapendragaren Johan Åkerberg är kock utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och författare till ett par prisbelönta matböcker om bland annat korv och rökning.
"Johan Fritzell och JohanÅkerberg står nog för den mest gedigna boken i temat tillsammans med JonasCrambys bok »Texas BBQ«."
Umeå Tidning
”Två superkunniga entusiaster delar med sig av allt de vet om grillrökandets ädla konst. En bok för de verkliga nördarna som går all in för ved, eld och rök bland smokers, barrels och klotgrillar.”
Allt om Vin
"Tekniker, tips och rejält rökdoftande recept."
Allt om Vin
Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar.
Norrtelje Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 11 9789127150492 -
De bästa 500 recepten - 1080 sidor läckra och...
Inbunden bok. Page One. 2011. 1086 sidor.
Nära nyskick. Hel och ren.
Läst ex.
Tjock och tung bok.
Ca 1,5 kilo.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171251312
- Titel
- De bästa 500 recepten - 1080 sidor läckra och lättlagade recept på förrätter, soppor, fisk, kött, bakat och desserter. Snabbt, enkelt och gott
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 1086 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Page One 9789171251312 -
Rökning. Så röker du kött och fisk.
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2, helt omarbetad uppl. 2016. 94 sidor.
Nära nyskick. SÅ varm- och kallröker du fisk, kött och fågel. ALLT från rökningens kemi, teknik, bakteriologi, förberedelser till själva rökningen och olika rökmetoder. Ny, helt omarbetad utgåva. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. T läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Bokförlaget Settern 2, helt omarbetad 9789175866598 -
Av kött och blod
Inbunden bok. Ordfront förlag. 2021. 202 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750987
- Titel
- Av kött och blod
- Författare
- Grönlund, Anna
- Förlag
- Ordfront förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 202 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En makabert vacker thriller om det mänskliga hjärtat.
Ordfront förlag 9789177750987 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173893138
- Titel
- Kött på flykt
- Författare
- Magnus Linton
- Förlag
- Bokförlaget Atlas
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 109 x 178 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 95 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Samlade essäer, krönikor och reportage om liv, död, knark, män, manipulation och megastäder.
Magnus Linton har kallats nyliberal, kommunist, sekulär fundamentalist, drogliberal och postmodern extremist lite beroende på från vilket håll omdömena kommit. Fler har dock tvingats medge hans blick för att intressant och alltid politiserande sätta fingret på etiskt kontroversiella samtidsfrågor. Kött på flykt är en samling reportage, krönikor och essäer av Magnus Linton publicerade i svensk press de senaste åren. En bok om framtiden, den ljusa och den mörka.
Så skrev kritikerna:
"Samlingen är nästan lika lysande som Veganerna. Linton ger på gott och ont intryck av att vara en person som aldrig kan stänga av analyshjärnan, som ständigt filtrerar minsta dialog med människor han möter genom aktuella och välbelagda teser om världen ikring oss. Han är alltid påläst, ibland till och med beläst, någon gång kanske förläst." (Andreas Ekström, Expressen)
"En artikelsamling av Sveriges kanske allra bästa politiska journalist. Lika delar språkligt knivskarpt och intellektuellt omtumlande." (Isobel Hadley-Kamptz, GT)
"Magnus Linton tänker kollektivt men andas individualism. Han är ett ovanligt frihetligt och urbant inslag i den svenska vänstern." (Jan Eklund, Dagens Nyheter)
"Magnus Lintons osentimentala blick på världen är förförande, provocerande och berörande. Varje möte, varje ordväxling är ingången till debatt och analys av världspolitiken och han diskuterar etiskt kontroversiella frågor utan att vare sig förenkla eller generalisera. Alltid väl underbyggt, alltid påläst alltid rätt." (Hanna Larsson, Kom ut)
"Ett välskrivet och sakligt lustmord på de senaste 30 årens narkotikapolitik." (PM Nilsson, Expressen)
Atlas 9789173893138 -
Kött & kättja
Inbunden bok. Helsingborg : Fonem. 1999. 87 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197357111
- Titel
- Kött & kättja
- Författare
- Valentin, Henrik - Blomberg, Carl Erik
- Förlag
- Helsingborg : Fonem
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Helsingborg : Fonem 9197357111 -
De bästa 500 recepten - 1080 sidor läckra och...
Inbunden bok. Page one.
ISBN 9171251286
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPage one 9171251286 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137068717
- Titel
- En ros av kött
- Författare
- Wolkers, Jan - Dahlman, Brita
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1978
- Bandtyp
- Vikt
- 213 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137068717 -
Atlantis nya såsbok : [en samling av spännand...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1995. 80 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174861938
- Titel
- Atlantis nya såsbok : [en samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran]
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9789174861938 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Kött - Goda rätter för alla smaker / Mitt kök
Tidning, tidskrift. Expressen. 2012. 130 sidor.
Mycket gott skick. Lättare ytslitage finns på tidningen, som i sig dock ter sig relativt obläddrad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKExpressen -
Grilla! : kött, fisk, tillbehör, desserter oc...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2015. 122 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Allt som du kan laga i ett kök kan du också laga på en grill! Och det blir ju så gott! Det finns ingen köttbit eller fisk som inte blir godare av att kärleksfullt tillagas på en grill – men det finns också så mycket m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261665
- Titel
- Grilla! : kött, fisk, tillbehör, desserter och massor med grönt
- Författare
- Larsson, Mattias
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 639 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt som du kan laga i ett kök kan du också laga på en grill! Och det blir ju så gott! Det finns ingen köttbit eller fisk som inte blir godare av att kärleksfullt tillagas på en grill – men det finns också så mycket mer man kan grilla. Alla typer av grönsaker, pizza, eget bröd, frukt och läckra desserter. Här delar kocken Mattias Larsson, känd för många under namnet Fredagskocken, med sig av sina bästa recept och smartaste grillknep. Bemästra indirekt och direkt grillning, lär dig röka i både kol- och gasgrill, smaksätt med örtkvistar, rökspån, marinader och med rub, utnyttja både för- och eftervärmen eller laga på stora stekfat som muurikkan. Här finns recept för alla sorters grillkvällar – för stora kompisgänget, enkel picknickgrillning med bärbar grill, en fest på tu man hand eller middag med familjen. Missa inte de rökta lammkotletterna med caponata, knäckemacka med helgrillad gös och brynta kantareller, nybakat tunnbröd med färskostcrème, sallad med grillade fikon och valnötter, rökt mozzarella med varma örtiga tomater, quesadilla med grönkål och västerbottenost, godaste grillade pizzan eller de härligt doftande tomat- och vitlöksmusslorna. Att grilla är att umgås. Det är härligt att hänga runt grillen med vännerna och njuta av att laga tillsammans och av att vara utomhus! Ta med dig köket ut och så ses vi där ute!
Bokförlaget Semic 1 9789155261665 -
Köttbonden. Att föda upp, slakta och tillaga...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2015. 208 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade pappband, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt och rent ex. Pärmarnas kanter något nötta. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127141193
- Titel
- Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
- Författare
- Westman, Lina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fantastisk läsning och mycket tittgodis."
Svenska Dagbladet
Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.
Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.
I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen ”etiskt, ekologiskt, kulinariskt” och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.
Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.
"Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok."
MatMagasinet
"Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!"
Elle Mat & Vin
"Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen."
Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet
"...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar."
Smålands-Tidningen
"Nu är det bondens tur att bli rockstjärna."
Tranås-Posten
"Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu."
Erik Hörfeldt, BaconHär får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!
Elle Mat & Vin
Natur & Kultur 1 9789127141193 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153409795
- Titel
- Stora boken om kött : koka, steka, grilla, frysa
- Författare
- Olsson, Brita - Jardhammar, Kent - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153409795 -
Svenska folkets 100 bästa recept ur Allt om m...
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers Specialtidningsförl. : Allt om mat. 111 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197306258
- Titel
- Svenska folkets 100 bästa recept ur Allt om mat : soppor, smårätter, fisk, kött, fågel, bröd, dessert
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Hemberg, Birgit - Almers, Stefan - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers Specialtidningsförl. : Allt om mat
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers Specialtidningsförl. : Allt om mat 9197306258 -
Holy Smoke BBQ : ingen rök utan kött
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 11 uppl. 2017. 219 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127150492
- Titel
- Holy Smoke BBQ : ingen rök utan kött
- Författare
- Fritzell, Johan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar."
Norrtelje Tidning
Brisket, shortribs, pulled pork - När du första gången smakar äkta amerikansk bbq är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar. Sedan några år tillbaka behöver dock du inte ta dig till ett bbq-shack i Texas för en köttbit rökt low-and-slow; först ut i Sverige var Holy Smoke BBQ i Bräcke utanför Höganäs som nu samlat sitt kunnande för alla som vill lära sig vad som krävs för en fullvärdig bbq-måltid.
Lär dig vilken typ av smoker som fungerar bäst för dina behov, hur du ska tänka när du väljer träslag och lagrar veden, tänder och underhåller elden, förbereder styckdetaljer och rubs, tillagar, vilar och varmhåller köttet, och inte minst lagar alla sides och såser som hör till. Bland recepten finns både urklassisk Texas Style BBQ och mer moderna tolkningar på Holy smokes eget vis.
Holy Smoke BBQ:s rökresa slutar inte i Bräcke, häng med på roadtrip till rökgrillningens ursprung i djupaste amerikanska södern. På ett trettiotal besök till söderns mest klassiska shacks möter du legendariska bbq-profiler och pit masters, och får bakgrunden till varför dagens bbq blivit omåttligt populär bland köttälskare.
Johan Fritzell och Johan Åkerberg levererar rustik mat utan krusiduller, och vet hur köttet blir smältande gott och smakrikt. Johan Fritzell är hemmarökaren som efter en 40-kris utan någon egentligen plan köpte en jättesmoker, vilket mynnade ut i en bbq-restaurang med tillhörande cateringverksamhet, en agentur för smokers och klippkort på flyget till Texas. Vapendragaren Johan Åkerberg är kock utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och författare till ett par prisbelönta matböcker om bland annat korv och rökning.
"Johan Fritzell och JohanÅkerberg står nog för den mest gedigna boken i temat tillsammans med JonasCrambys bok »Texas BBQ«."
Umeå Tidning
”Två superkunniga entusiaster delar med sig av allt de vet om grillrökandets ädla konst. En bok för de verkliga nördarna som går all in för ved, eld och rök bland smokers, barrels och klotgrillar.”
Allt om Vin
"Tekniker, tips och rejält rökdoftande recept."
Allt om Vin
Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar.
Norrtelje Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 11 9789127150492 -
Rökning av kött och fisk : hobbyrökning och t...
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 5:e uppl. 2004. 107 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146203451
- Titel
- Rökning av kött och fisk : hobbyrökning och teknisk rökning
- Författare
- Schatz, Bengt-Arne
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 161 x 197 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 312 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ständigt efterfrågad kommer nu den femte reviderade utgåvan av Bengt-Arne Schatz populära handbok i hur man röker fisk och kött! Rökt mat är en exklusiv smakupplevelse, men för att resultatet ska bli lyckat måste man göra rätt och ha en effektiv rökugn. Bengt-Arne Schatz är f d överingenjör på Felix och har stor erfarenhet inom området. Här ger han noggranna instruktioner om allt från inköp av material till rökugnsbyggandet till hur man utför varm- och kallrökning. Boken beskriver också olika rökta matvaror och ger en rad recept på rökt mat.
Wahlström & Widstrand 5:e 9146203451 -
Kött : från djupfryst till lagat
Inbunden bok. Stockholm : LT. 1976. 138 sidor.
Gott skick. Gallrad biblioteksbok med hårda pärmar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136003654
- Titel
- Kött : från djupfryst till lagat
- Författare
- Lyberg, Anna-Lisa - Carlsson-Sunesson, Kerstin
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9136003654 -
Kött och ande
Inbunden bok. Romanus & Selling. 2023. 352 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Varför stanna i ett katastrofalt äktenskap? I romanen Kött och ande spinner Ulrika Kärnborg en fantasi kring Marika Stiernstedts sista år i livet. Dåtidens stjärnförfattare blickar tillbaka på sin långa och framgångsrika karriär och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189501102
- Titel
- Kött och ande
- Författare
- Kärnborg, Ulrika
- Förlag
- Romanus & Selling
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 223 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 532 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Detta är en lysande vackert skriven sorgesång över det som var och det som blev." Anna Hasselberg, BTJ-häftetVarför stanna i ett katastrofalt äktenskap? I romanen Kött och ande spinner Ulrika Kärnborg en fantasi kring Marika Stiernstedts sista år i livet. Dåtidens stjärnförfattare blickar tillbaka på sin långa och framgångsrika karriär och på den komplicerade relationen till den begåvade men självdestruktive Lubbe Nordström.Deras kärlekshistoria var från början en konstnärspakt, men blev alltmer lik ett fängelse som Marika inte hade modet att bryta sig ut från. Känslorna komplicerades av att hon samtidigt var engagerad i kvinnosaken och mellankrigstidens idéer om Den nya kvinnan.Ulrika Kärnborg tecknar ett brännande porträtt av kvinnan och konstnären Marika Stiernstedt. Kött och ande handlar om våra livslögner, maktkamper och det biografiska skrivandets villkor. Vem får säga vad - om vem?
Romanus & Selling 9789189501102 -
Liten bok om kött och chark - receptdel ingår
Häftad bok. Köttinformation :Sv. kötthandel. 3 uppl. 1984. 224 sidor.
Gott skick. "Liten bok om kött och chark" är en stor bok för den som sätter pris på gediget praktiskt köttkunnande. "Liten" står bara för formatet, som har gjorts föredömligt nätt så att boken skall rymmas i sina naturliga miljöer; i handen, i fickan, i matkassen, i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917810212x
- Titel
- Liten bok om kött och chark - receptdel ingår
- Författare
- Eriksson, Gunnel
- Förlag
- Köttinformation :
Sv. kötthandel - Utgivningsår
- 1984
- Omfång
- 224 sidor
Köttinformation :Sv. kötthandel 3 917810212x -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9136003654
- Titel
- Kött : från djupfryst till lagat
- Författare
- Lyberg, Anna-Lisa - Carlsson-Sunesson, Kerstin
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9136003654 -
Detta alltför fasta kött.
Normalt skick Förlagsband med skyddsomslag Bra Böcker, Höganäs 1979, Sk.omslag m lätt slitage i kanterna och en reva i ryggens nederkant, ca 1 com8:o, 326s … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Sund grill : nya, enkla grillrecept med kött...
Inbunden bok. Bonnier Publications A/S. 2003. 127 sidor.
Mycket gott skick. Namn på första bladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 8777412702
- Titel
- Sund grill : nya, enkla grillrecept med kött, fisk och grönt
- Författare
- Helle Brönnum Carlsen
- Förlag
- Bonnier Publications A/S
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den tid är förbi då grillpartyt handlade om korv och brända biffar. Grillat kan nämligen vara både sunt och gott utan att av det skälet vara mer besvärligt att laga till. I denna kokbok får du massor av recept på ny och spännande grillmat som både smaklökar och hälsa tacksamt tar emot. Recepten är komponerade av I FORM's populära matskribent Helle Brönnum Carlsen, som alltid använder färska, sunda råvaror och har ett förnuftigt förhållande till fett - även när hon grillar!
Bonnier Publications A/S 8777412702 -
Kött att kunna och sälja
Inbunden bok. Färskvaruserien/LT. 1969.
Hyggligt skick. Skyddsomslag saknas. Utgallrad från ett bibliotek.
Nött omslag. Första sidan har sidan delvis släppt ifrån ryggen.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFärskvaruserien/LT -
Såsbok. Mer än tvåhundra goda såser till kött...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Mejerierna. 1991.
Mycket gott skick. Namnetikett*
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486436x
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Mejerierna 917486436x -
Djurens värld i bild -Naturens under 12 ( inn...
Häftad bok. Semic Bokförlaget AB. 1:a uppl. 1977. 48 sidor.
ISBN 9152217176
Mycket gott skick. Pärm sliten mest på hörnen. Bladen som nya. Rikt illustrerad med svartvita teckningar. Stor format : 26 cm x 20,2 cm. 147 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic Bokförlaget AB 1:a 9152217176
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn