-
Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardag...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2014. 124 sidor.
ISBN 9155261290
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Semic 9155261290 -
I vilt tillstånd
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2016. 374 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100145019
- Titel
- I vilt tillstånd
- Författare
- Gay, Roxane
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 374 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 134 x 201 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mireille Jameson, dotter till en välbärgad familj i Haiti och numer boende i USA, kidnappas i Port-au-Prince mot en lösesumma på 1 miljon dollar. I 13 dagar hålls hon fången medan hennes far vägrar betala och hennes man kämpar för att få henne fri. När hon äntligen släpps börjar hennes mödosamma kamp för att återvända till sitt liv.I vilt tillstånd är både ett familjedrama, en utmanande politisk roman och en stark roman om kärlek.
Albert Bonniers Förlag 9789100145019 -
Kött - nöt, lamm, fläsk, fågel, vilt
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 1 uppl. 2006. 144 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171304605
- Titel
- Kött : nöt, lamm, fläsk, fågel, vilt
- Författare
- Joanna Farrow
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 166 x 280 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KÖTT - nöt, lamm, fläsk, fågel och vilt
av Joanna Farrow
Trött på panerade fläskkotletter och kalops? I KÖTT får du 80 nya, läckra recept från hela världen som passar för både vardag och fest. Lyxa till det och bjud vännerna på oxfilé teriyaki, förgyll en vanlig vardag med malaysisk curry med biff och aubergine, bjud släkten på söndagsmiddag och imponera med lammstek på medelhavsvis.
Bokens inledning ger svar på frågor som: Hur steker man så att köttet blir saftigt, och inte grått och segt? Vilka styckningsdelar används till vad? Hur trancherar man? Utförliga beskrivningar och steg för steg-bilder gör det ännu lättare att få ett superbt resultat.
Damm Förlag AB 1 9789171304605 -
Grilla vilt och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Nyskick. Många och skiftande recept. (Av förf. utg.: Styckning av vilt; Passning av älg; Eftersök av älg och rådjur; Jägarens skinn och hudar; Det viktiga eftersöket; Grilla vilt och fisk; Fisken efter fångsten; Så röker du kött och fisk; Från håv till tallrik; Vi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9175865491 -
Vilt med Salming : Mat från naturens skafferi
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 124 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436447
- Titel
- Vilt med Salming : Mat från naturens skafferi
- Författare
- Börje Salming
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 274 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Börje Salming är inte bara en hockeylegend och en av tidernas största idrottshjältar. Han är dessutom en sann vän av naturen och har så varit ända sedan barnsben. Det är där han hämtar kraft, rensar tankarna och laddar sina batterier. Han älskar det karga och det vilda. Varje år ger han sig ut på en veckolång vandring på kalfjället i Lappland, där han ägnar sig åt jakt och fiske.
Matsäcken finner han på färden. Han grillar pinnfisk över öppen eld, plockar bär för extra energi, frossar i svamp och frisk luft. I den här boken bjuder han på sina egna favoriträtter från naturens oändliga skafferi. Vi får ett femtiotal härliga recept med vilt i form av fågel, fisk och kött, men också en hel del svamp, rotsaker och bär. Allt kryddat med en rejäl dos norrländsk naturlighet och serverat med Bruno Ehrs enastående fotografier.
Vi får också läsa om Börjes egna minnen, tips och tankar - från svenska fjällen till kanadensiska fiskevatten. Här får vi inspirationen att göra som The King njuta av alla de härliga rätter som kan lagas med naturens råvaror.
Ica Bokförlag 1 9789153436447 -
Vilt med Salming : Mat från naturens skafferi
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2011. 124 sidor.
Hyggligt skick. Något vågiga sidor. Finns fläckar på kant. En bok med mycket kärlek , recept och bilder.
Se gärna mina övriga annonser med liknande böcker, Samfraktar … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436447
- Titel
- Vilt med Salming : Mat från naturens skafferi
- Författare
- Börje Salming
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 274 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Börje Salming är inte bara en hockeylegend och en av tidernas största idrottshjältar. Han är dessutom en sann vän av naturen och har så varit ända sedan barnsben. Det är där han hämtar kraft, rensar tankarna och laddar sina batterier. Han älskar det karga och det vilda. Varje år ger han sig ut på en veckolång vandring på kalfjället i Lappland, där han ägnar sig åt jakt och fiske.
Matsäcken finner han på färden. Han grillar pinnfisk över öppen eld, plockar bär för extra energi, frossar i svamp och frisk luft. I den här boken bjuder han på sina egna favoriträtter från naturens oändliga skafferi. Vi får ett femtiotal härliga recept med vilt i form av fågel, fisk och kött, men också en hel del svamp, rotsaker och bär. Allt kryddat med en rejäl dos norrländsk naturlighet och serverat med Bruno Ehrs enastående fotografier.
Vi får också läsa om Börjes egna minnen, tips och tankar - från svenska fjällen till kanadensiska fiskevatten. Här får vi inspirationen att göra som The King njuta av alla de härliga rätter som kan lagas med naturens råvaror.
Massolit Förlag 1 9789153436447 -
Vilt Hat (Mustang-serien nr 138)
Pocketbok. Wahlströms. 1969. 118 sidor.
Gott skick. 90 gram. Lite sned rygg. Översatt av Ingemar Klack. Kometförlaget. Roger Green eller Roger Norris-Gree, en författare som främst skrev västernberättelser åt Cleveland Publishing under pseudonymerna Cole Shelton. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlströms -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
Bokförlaget Semic 9789155255817 -
125 sätt att tillaga soppor, krämer och birät...
Inbunden bok. 44+60+59+37+61+46+23+43+84 sidor.
Mycket gott skick. Alla skrifterna bundna i ett elegant blått klotband med styva pärmar.. Utgivna 1912-1916. Ryggtitel i guld: "Kött Såser Överlöfvor Soppor". Samtida noteringar på försättsblad. Alla skrifterna i utmärkt skick, enstaka åldersfläckar, snittet mörknat. Bild läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
FORTFARANDE SAKNAD - DIT ÖDET VILL - MERA VIL...
Inbunden bok.
ISBN 9170300798
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Readers Digests AB, Stockholm, 1982. 8o. Förlagsinbunden. Fint skick. Illustrerad. 477 sid. 192x135 mm. - - - Det Bästas Bokval innehåller sammandrag av böcker som i sin helhet också finns utgivna på svenska. Med Korfattade författarpresentationer, samt f läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9170300798 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur & kultur. 2016. 218 s. Förlagsband. 19,5 x 24,5cm. Pärmen har mycket lätt hörnslitage.Inlagan i nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
9789127148154 -
Laga älg och annat vilt
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 112 sidor.
Nära nyskick. Rester av prislapp på främre pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264574
- Titel
- Laga älg och annat vilt
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en bra måltid. Tack vare vårt karga klimat får vi en trög, kämpande utveckling med komplexa smaker.Anders Levén är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, känd från tv, radio och tidningar. I snart trettio år har jakt och vilt varit hans stora intresse. Här bjuder han på ett femtiotal nya recept för alla som jagar och älskar smaken av vilt.Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda det villebråd man har tillgång till: älg, hjort, rådjur, hare, vildsvin osv. Klassiska svenska smaksättningar blandas med inspiration från Anders resor runt om i världen. Missa inte den sydafrikanska bobotien på älgkalvfärs, shishkebab på älginnanlår, currygrytan på älg eller älgfärschilin. Eller vad sägs om en välkryddad hemgjord korv, en saftig burgare eller pizza med tunna skivor av älgbiff. Rätter som både jaktlaget och familjen kommer att älska!
Bokförlaget Semic 9789155264574 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994. 136 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864401
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9175864401 -
Vilt & fiskkokboken
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1996. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikt illustrerad - välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151830353
- Titel
- Vilt & fiskkokboken
- Författare
- Göran Cederberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151830353 -
Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardag...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2014. 124 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261290
- Titel
- Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardagsrätter med kött, fisk, fågel och svamp
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att använda råvaror från skog och mark är både gott och nyttigt – men du behöver inte vara en hardcore-jägare för att kunna njuta av tjälknöl eller vildsvinstapas. Det går lika bra att sondera terrängen på närmsta storköp. I boken Laga vilt – snabbt och enkelt visar systrarna Carina och Ulrika Brydling hur lätt man svänger ihop viltmiddagar som hela familjen kommer att älska. Låt barnen vara med och baka sin egen smarriga renköttspizza och kebabspetten av älgkött blir en given favorit! Genom att välja mat från naturen bidrar du även till en hållbar utveckling eftersom det vilda inte påverkar vår miljö på ett negativt sätt. Bra både för dig och dina barns framtid alltså!
Bokförlaget Semic 1 9789155261290 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994. 137 sidor.
Nära nyskick. Bokens omslag något nött/skavt. Insidan av bok som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864402
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175864402 -
Sannas matbok : För den självläkande människa...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 183 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Se de 140 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Pärm sliten lite på hörnen. Bladen med utmärkt skick. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med färg bilder. Stor format : 24,7 cm x 20,2 cm. 876 gram. (låda20230724-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137128559
- Titel
- Sannas matbok : för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är maten som bygger hälsan och ger energi och vitalitet. Den ska smaka gott, ge behaglig mättnad och samtidigt ge näring och hålla oss friska. Genom att göra medvetna matval kan du snabbt påverka din hälsa. Du kan få mer ork, livslust och glädje än du tror! Sannas matbok gör matlagningen till något snabbt och enkelt samtidigt som det är gott och nyttigt. Här får du recept på god mat som stärker hela dig och inspirerar dig till ännu bättre matvanor. Som bonus får du även kunskap om varför den självläkande kosten är så bra, hur man lever längre och friskare samt fakta och tabeller i slutet av boken. Det handlar om att integrera ett nytt tankesätt i din vardag genom att använda planerad snabbmatlagning det tar bara en kvart eller tjugo minuter att laga en god och näringsrik måltid. Planera dina inköp och handla mer sällan, men mer begåvat.Boken ger recept på:FrukostarSallad och råkostStärkande sopporRotfrukter och grönsakerBönor, tofu och linserFågel, fisk, vilt och nötTillbehör och såserBrödDryckerGott och söttAnvänd fina, ekologiskt odlade råvaror, helst närodlade och enligt årstiderna. Det ger mer smak, substans och näring samt fördelen att man slipper äta bekämpningsmedel. Dessutom hindrar du onödig miljöförstörelse med utsläpp och långa transporter. Om du följer råden och recepten i boken får du automatiskt ett friskare, piggare och vitalare liv. Det handlar om livsglädje och att få utrymme för positiv matlagning. Låt boken inspirera dig till hälsa och välbefinnande!Sanna Ehdin är fil.dr, immunolog och verksam som fri forskare, författare och föreläsare. Hennes tidigare mycket uppmärksammade böcker har sålt i 600 000 exemplar: Den självläkande människan (översatt till tio språk), Kokkonst för den självläkande människan, Lilla boken om hälsa och välmående, HQ den mänskliga helhetssynen, 12 veckor till ett självläkande liv, Sluta kämpa börja leva! och Din inre framgång. Sanna Ehdin ägnade tolv år åt biomedicinsk forskning, både i Sverige och i USA. Sedan 1992 har hennes forskning varit inriktad på självläkning och helhetsälsa. Hennes hemsida, www.sannarelations.com, har cirka 200 000 besökare varje månad. Hon har föreläst för över 70 000 personer och medverkar ofta i tidningar, tv och radio. Sannas matbok är en modern uppföljare till den efterfrågade Kokkonst för den självläkande människan.
Bokförlaget Forum 9789137128559 -
Sannas matbok : För den självläkande människa...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 6:e tryckningen uppl. 2015. 183 sidor.
Mycket gott skick. Se de 140 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Pärm sliten på hörnen och tejpad på en hörn. Bladen med ny skick. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med färg bilder. Stor format : 24,7 cm x 20,2 cm. 867 gram. (låda20230724-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241006
- Titel
- Sannas matbok : för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 203 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sannas matbok finns nu även i ny utgåva i mjukband som heter Mat som läker. Med sina populära böcker har Sanna Ehdin satt vår självläkande kraft och helhetssynen på mat i fokus. I den här efterlängtade nyutgåvan presenterar hon den senaste hälsotrenden, IFD-maten – den inflammationsdämpande maten – som skapar god hälsa, energi och viktminskning. Den röda tråden är att integrera ett nytt sätt att tänka i din vardag – att ta kontroll över vardagsmaten genom att förbereda för snabblagad som är nyttig och god. Det behöver inte ta mer än en kvart eller tjugo minuter att laga en god och näringsrik måltid. Allt du behöver är att göra medvetna val! Planera dina inköp och handla mer sällan men mer begåvat.Sannas matbok innehåller mer än 140 nyttiga och goda recept. Som bonus får du även kunskap om varför ”den självläkande kosten” är så bra, hur man lever längre och friskare samt fakta och tabeller i slutet av boken. Låt boken inspirera dig till en lustfylld matlagning som ger välbefinnande, hälsa och livskraft.Boken ger recept på:FrukostarSallad och råkostStärkande sopporRotfrukter och grönsakerBönor, tofu och linserFågel, fisk, vilt och nötTillbehör och såserBrödDryckerGott och söttSannas matbok finns nu även i ny utgåva i mjukband som heter Mat som läker.
Bonnier Fakta 6:e tryckningen 9789174241006 -
Mera vilt än tamt
Inbunden bok. Bra Böcker. 1974. 190 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår. Naggat skyddsomslag med några mindre revor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9177051394
- Titel
- Goda såser till vardag & fest : mer än 200 såser till kött, fågel, vilt, fisk, pasta och dessert
- Författare
- Hovberg, Eva - Sundström, Maria
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9177051394 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177051398
- Titel
- Goda såser till vardag & fest : mer än 200 såser till kött, fågel, vilt, fisk, pasta och dessert
- Författare
- Hovberg, Eva - Sundström, Maria
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Richters 9789177051398 -
Styckning av vilt
Inbunden bok. Settern. 2011. 128 sidor.
Nära nyskick. Bok i presentskick. Viltet efter skottet, hur tar jag hand om det? Här får vi lära oss att ta hand om älg, rådjur, hjort, vildsvin, hare och fågel. Allt från mörning till styckning och förpackning. Dett är den nyare uppdaterade upplagan av en klassisk bok läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSettern -
Dansa vilt min själ- : trender II
Häftad bok. Stockholm : Verbum i samarbete med Sveriges kyrkliga studieförb. (SKS). 1986. 110 sidor.
Mycket gott skick. Dekal "Visningsex"
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9152614301
- Titel
- Dansa vilt min själ- : trender II
- Författare
- Stefansson, Jan-Allan - Sjöberg, Göran - Sveriges kyrkliga studieförbund
- Förlag
- Stockholm : Verbum i samarbete med Sveriges kyrkliga studieförb. (SKS)
- Språk
- Svenska
Stockholm : Verbum i samarbete med Sveriges kyrkliga studieförb. (SKS) 9152614301 -
Grilla vilt och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat förlagsband. Illustrerad. 25 * 18 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9175865491 -
Vilt och viltvård
Inbunden bok. Stockholm : LT ; [Solna] : [Seelig. 1975. 233 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136006319
- Titel
- Vilt och viltvård
- Författare
- Henning, Karl - Wiberg, Harald
- Förlag
- Stockholm : LT ; [Solna] : [Seelig
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT ; [Solna] : [Seelig 9136006319 -
Skogsvilt III : vilt och landskap i förändrin...
Inbunden bok. Riddarhyttan : Grimsö forskningsstation, Sveriges lantbruksuniv. : Viltskadecenter. 2004. 289 sidor.
Mycket gott skick. Lätt spår av hantering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163155982
- Titel
- Skogsvilt III : vilt och landskap i förändring
- Författare
- Jansson, Gunnar - Seiler, Christiane - Andrén, Henrik - Sveriges lantbruksuniversitet. Grimsö forskningsstation - Viltskadecenter
- Förlag
- Riddarhyttan : Grimsö forskningsstation, Sveriges lantbruksuniv. : Viltskadecenter
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Riddarhyttan : Grimsö forskningsstation, Sveriges lantbruksuniv. : Viltskadecenter 9163155982 -
Att döda ett djur : jakt och vilt i Sverige
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 187 sidor.
Mycket gott skick. Snedläst, i övrigt med mkt små spår av hantering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137547
- Titel
- Att döda ett djur : jakt och vilt i Sverige
- Författare
- Pontus Hammarlund
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 582 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Med skickligt berättande dras man som läsare snabbt in i de spännande reportagetexterna."
Johan Engman, Umeå Tidning
När jag växte upp var jag ensam om att jaga bland mina jämnåriga vänner. Där, i förorten till Stockholm, var frågan: Hur kan du döda ett djur? aldrig långt borta så fort mitt fritidsintresse kom på tal. Och så har det fortsatt fram tills nyligen.
I dag frågar man mig i stället: Har du något viltkött att sälja?. Klimatkrisens domedagsprofetior har fått de mest envisa vegetarianer att med glädje sätta tänderna i det klimatsmarta viltköttet. Allt fler stadsbor utan några som helst tidigare erfarenheter av jakt tar jägarexamen och antalet jagande kvinnor är fler än någonsin
Det svenska viltskafferiet är en enorm resurs om det förvaltas på rätt sätt. Och samtidigt som den svenska jägarkåren befinner sig mitt i en förändringsprocess beträffande demografi har växande stammar av vildsvin, kron- och dovvilt samt rovdjuren björn, varg och lo helt kastat den svenska jakttraditionen på ända. Men en sak är säker. Möjligheterna till jaktlig mångfald är större än på länge och det finns gott om plats för fler jägare.
I den här boken tar jag med er på jakt efter Sveriges olika viltslag från norr till söder. Vi får reda på varför man måste skjuta en räv för att få njuta av rådjurscarpaccio, varför fler borde äta nötskrika och om professionella björnjägare är så macho som man kan tro. Men det blir också en jakt efter den moderna jägarens själ vad som driver henne att ägna sig åt en hobby som till syvende och sist går ut på att döda ett djur.
Boken är indelad i 10 kapitel som vart och ett består av en berättande del om själva jakten, samt en faktadel som bland annat behandlar olika viltslag och jaktmetoder.
Pontus Hammarlund är redaktör på Jaktmarker och Fiskevatten, tidigare nöjeschef på Metro.Han har jagat hela sitt liv och tog jägarexamen som 14 åring. Före journalistkarriären arbetade han bland annat i jaktbutik. Pontus har också provat på livet som jaktelev. Sin tid delar han mellan bostaden i Stockholm och familjens lilla gård i södra Gästrikland.
"Att döda ett djur är inte en bok var jägare bör läsa, det är en bok för alla. Vare sig man bor i en stad eller på landet, jagar eller inte jagar. Välskrivna reportagetexter blandas med etiska tankar kring jakt och den oinsatte får en inblick i hur det är att jaga."
Johan Engman, Umeå Tidning
""Pontus åker kors och tvärs i Sverige för att jaga allt från nötskrika till björn, och tillsammans med fotografen Calle Stoltz laddar han reportagen med massor av känsla och kunskap om svensk jakt."
Sam Sundberg, Svenska Dagbladet
"En bok om den moderna jägarens själ."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Med sin reportagebok "Att döda ett djur - jakt och vilt i Sverige" vill Pontus Hammarlund nyansera bilden på jakt och samtidigt få erfarna jägare att se på jakten på nya sätt."
Johanni Sandén, Gefle Dagblad
"...personliga jaktupplevelser Sverige runt i reportageform, varvat med faktadelar om olika typer av jakt."
Allt om Mat
"Att döda ett djur borde vara obligatorisk kurslitteratur när man tar jägarexamen."
Jaktmarker & Fiskevatten
Pontus Hammarlund är allra bäst på att filosofera. När han är tillbaka i Österfärnebo och jagar med träbössebeväpnade dottern Hedda, är Att döda ett djur alldeles ljuvlig läsning.
Gästrikslands Tidning
Pontus har med sin nya bok Att döda ett djur tagit på sig att bli något av en ambassadör för jaktlivet.
Gourmet
Att döda ett djur är lika intressant läsning för den luttrade jägaren som för den nyfikna nybörjaren.
Jaktjournalen
Hammarlund är ständigt närvarande, finstämt resonerande, och tar i många delar avstamp i den urbana människans växande intresse för jakt: med klimatsmart viltkött i centrum.
Svensk JaktEn bok om den moderna jägarens själ.Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137547 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174246599
- Titel
- Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem?Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand, rapphöna, fasan och ripa, när på säsongen fisk som torsk, öring, gös, sik och abborre är som bäst och vilka gröna delikatesser han brukar hämta i naturen. Men framförallt bjuder han på 100 nya recept på allt från pepprig rådjursrygg med rödvinssås till älgsouvlaki med grekisk bondsallad, plommonspäckat vildsvin, fasan med röd coleslaw, smörstekt gös med kantareller och mazarinkaka med skogens bär.En ny kokbok à la Morberg, vildare än någonsin! För jägare, fiskare, svamp- och bärplockare – och alla som köper sitt vilt i butiken.
Bonnier Fakta 9789174246599 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET TREVI
-
Styckning av vilt. Älg, hjort, rådjur, vildsv...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 8, starkt reviderad uppl. 2003. 128 sidor.
Mycket gott skick. [+] Förstörda stekar eller rätt omhändertaget. SÅ styckar man vilt på rätt sätt. Lär rätt kunskap så du inte styckar sönder värdefullt fångat kött. (Av förf. utg.: Styckning av vilt; Passning av älg; Eftersök av älg och rådjur; Jägarens skinn och hudar; D läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865521
- Titel
- Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
Bokförlaget Settern 8, starkt reviderad 9175865521
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn