-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Vin : så funkar det
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 159 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149656
- Titel
- Vin : så funkar det
- Författare
- Askergren, Petter Alexis
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "
En sådan otroligt härlig bok!"
Lantliv
”Lättsamt, kunnigt och entusiastiskt. Perfekt till begynnande vinnördar!”
M-Magasin
Måste vin vara snobbigt, svårt och exklusivt? Absolut inte hävdar Petter och Alf som bestämt sig för att ta ner vinet på marknivå och göra det tillgängligt för alla. Häng med hem till middagsbordet, ner i vinkällare, ut på krogen och in på Systembolaget. Med Petter och Alf som reseledare utforskar vi vinvärldens alla hörn och gör nyttiga nedslag i vår svenska dryckeskultur. Med passion, nyfikenhet och musik som gemensam drivkraft guidas vi genom provningar, vinfilmer, spellistor, producentbesök och får nya infallsvinklar till bättre matkombos.
En ny generation vetgiriga vinälskare står för dörren och det är dags att begrava bag-in-boxen. Vin ska vara kul!
Petter Alexis Askergren, en av våra mest folkkära artister och textförfattare, upptäckte vinets fantastiska värld och utbildade sig till sommelier 2014. Sedan dess skriver han i tidningen Livets Goda och håller vinprovningar tillsammans med Alf Tumble, till vardags vinskribent i Dagens Nyheter. Alf har tidigare skrivit de kritikerrosade böckerna Vin med adress och Drick! samt producerar den prisbelönta vinpodden Dela en flaska.
"Prestigelöst och trevligt budskap plus att vi får lära oss mycket om vinet och de bästa smakkombinationerna."
Allt om Vin
"Osnobbig vinkunskap."
Allt om Mat
"Alf Tumble, vinskribent i Dagens Nyheter, och artisten Petter som även är utbildad sommelier vill ta ner vinet på marknivå och göra det tillgängligt för alla. De guidar till provningar, vinfilmer och hur du kan kombinera vinet med mat."
Kvälls-Posten
"En sådan otroligt härlig bok! Jag skrattar högt på flera ställen, den här boken är skriven med humor, har oväntade vinklar på det här med vin och den är osnobbig, tillåtande och lärorik. Hur matcha musiken med vinet? Hur spottar man snyggt? Vilken sorts glas? De frågorna får du svar på - och många, många fler.”
Lantliv
"..tillsammans försöker de göra vinvärlden mer begriplig. Prylar, ordförståelse, spellistor, vinfilmer och träning är några av de ämnen som ska leda läsaren rätt i en vinvärld som allt för ofta förknippas med snobbism och elitism."
Dagens Nyheter
”Alf Tumble och Petter har skrivit en vinbok ihop. Den tycker jag att alla borde läsa. Vin behöver inte vara så krångligt.”
Metro
"Viljan att berätta mer än bara försköna förstärks av Bobo Olssons fotografier, som ibland får en nästan Lars Tunbjörksk känsla över sig i ivern att visa två vinnördars vardag. Här är det oftast långt till de mytiskt mjuka kullarna kring Barolo."
Gourmet
"Askergren & Tumble delar glatt med sig av favoritviner och favoritdruvor, restips och krogar, bästa mat- och vinkombos (som sträcker sig från OLW-snacks till finmat) och mycket annat. Och jodå, den som vill veta hur vindrickande bäst kombineras med ambitiös träning får goda råd på vägen."
WoW News
Osnobbig vinkunskap.
Allt om Mat
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127149656 -
Vin med adress
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 221 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138339
- Titel
- Vin med adress
- Författare
- Alf Tumble
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Årets Fackbok i Publishingpriset 2016.
Årets Dryckesbok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016.
"Välskrivet och spännande för entusiaster."
Håkan Larsson
"En initierad och kärleksfull beskrivning av några av världens intressantaste platser för vin."
Svenska Dagbladet
"Inspirerande."
Elle Mat & Vin
Hur smakar en plats egentligen? Världens bästa viner har en tydlig hemvist i både doft och smak en kombination av växtplats, hantverk och kultur. Viner som är omöjliga att kopiera. Vin med adress.
Häng med till Barolo, Central Otago, Chinon, Etna, Madeira, Meursault, Mosel, Saint-Joseph, Bordeaux och Rías Baixas med DN:s vinskribent Alf Tumble som guide. Vi hälsar på i tio fascinerande vinregioner och får massor av personliga tips i form favoritflaskor, producenter och matkombinationer. Att resa dit druvorna växer är ofta nyckeln till att förstå sig på traktens viner. Men det funkar nästan lika bra hemma i köket med ett glas i handen. Vin med adress dricks allra bäst med mat från samma gata.
Alf Tumble debuterade som författare 2013 med den nydanande och kritikerhyllade boken Drick!. Sedan dess arbetar han som vinskribent på Dagens Nyheter. I prisbelönta podcasten Dela en flaska intervjuar Alf krog- och vinpersonligheter över en flaska vin. Andra forum för att sprida sin mission är Nöjesguiden, Livets Goda och TV4.
"Vin med adress kan med fördel läsas med passet i handen, på väg genom säkerhetskontrollen mot någon av regionerna som beskrivs men lika gärna vid köksbordet med ett lämpligt glas i handen."
Vin & Bar Journalen
"Alf Tumble skriver flyhänt och ledigt på det sätt som bara den som behärskar sitt ämne kan göra. Entusiastiskt utan att bli flåsigt, pedagogiskt utan att bli torrt, kärleksfullt utan trams."
Håkan Larsson, vinskribent
"Otvungen, lärorik och busig i språket - ett måste för alla som vill förstå mer om hur ett geografiskt område formar vinet som kommer därifrån."
Mat & Vänner
"Det är pedagogiskt, roligt och personligt och som läsare vill man bara ha mer. Jag håller tummarna för att Alf Tumble inte dröjer för länge med en tredje bok."
Umeå Tidning
"En personlig berättelse om viner som betyder extra mycket för honom och platserna de kommer från - ja, och så lite musikminnen förstås (han är ju trots allt DJ också). Rolig läsning för en vinnörd."
M-Magasin
"I Vin med adress ger Dagens Nyheters vinskribent Alf Tumble en passionerad och informativ bild av några av Europas främsta vinområden."
P4 Extra
"Pedagogisk och lättläst bok om några av världens mest karaktäristiska vinursprung."
Per Styregård, DI Weekend
"Alf Tumble ger bra guidning, supertips, och tar dig med på en spännande resa genom vinregioner i nya boken Vin med adress. Perfekt läsning."
Mama
"Inspirerande, passionerat och välskrivet."
Mariestads-Tidningen
"För fint detaljarbete, stilfull grafik, kongenialt färgval och perfekt ljussättning en ypperlig helhet."
Motivering till vinsten som Årets fackbok i Publishingpriset 2016.
Vin med adress kan med fördel läsas med passet i handen, på väg genom säkerhetskontrollen mot någon av regionerna som beskrivs men lika gärna vid köksbordet med ett lämpligt glas i handen.
Vin & Bar Journalen
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138339 -
Drick ditt svarta vin
Inbunden bok. Bokförlaget Bra Böcker. 1 uppl. 1970. 292 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Den vita linjen på bilden finns inte i verkligheten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Bra Böcker 1 -
En värld av vin
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1998. 959 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151834344
- Titel
- En värld av vin
- Författare
- Mölstad, Mikael
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 959 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1950 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9789151834344 -
En värld av vin
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1998. 959 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Snedläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151834344
- Titel
- En värld av vin
- Författare
- Mölstad, Mikael
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 959 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1950 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9789151834344 -
Vin
Inbunden bok. H. F. Ullmann. 2008. 928 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Endast lättare hanteringsspår på omslaget. Denna nya, helt aktualiserade bok är den mest omfångsrika på området och gör vinets vänner till äkta konnässörer. Här informeras sakkunnigt och lättbegripligt om allt som har med vinkultur att göra: vinhistoria, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833146190
- Titel
- Vin
- Förlag
- H. F. Ullmann
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 928 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 303 mm Ryggbredd 58 mm
- Vikt
- 3800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här presenteras vinodling och vinproduktion från varje del av världen åtföljt av mer än 1200 fantastiska foton och 150 detaljerade kartor.
H. F. Ullmann 9783833146190 -
Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar o...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2002. 112 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197411769
- Titel
- Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar om vin
- Författare
- Jens Dolk
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 617 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inga frågor är för enkla eller för svåra för att Jens Dolk ska kunna svara på dem på ett kunnigt och samtidigt underhållande sätt. Lär dig mer om hur vin framställs runt om i världen, vad som händer i vingården under ett år och varför rött vin är rött och vitt vitt! Vinkunskapen blandas med kuriosa och praktiska tips om lagring, servering, matlagning till och med om hälsa och vett & etikett! Nybörjare eller vinkännare är du nyfiken på vin ska du absolut titta närmare på denna bok!
Kakao Förlag 9789197411769 -
Michels vin & mat : en resa i dofter och smak...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2005. 118 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329243
- Titel
- Michels vin & mat : en resa i dofter och smaker
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 260 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9789185329243 -
Mat og vin : i utsøkt harmoni
Inbunden bok. Oslo : Gyldendal Norsk forlag. 1995. 160 sidor.
Mycket gott skick. Namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788205217928
- Titel
- Mat og vin : i utsøkt harmoni
- Författare
- Moestue, Christopher - Wilson, Bengt - Gastronomisk institutt
- Förlag
- Oslo : Gyldendal Norsk forlag
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Norwegian
Oslo : Gyldendal Norsk forlag 9788205217928 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Jag som var så rolig att dricka vin med : rap...
Pocketbok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2 uppl. 2020. 270 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127161085
- Titel
- Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist
- Författare
- Åhlund, Rebecka
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 159 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Drabbande och vackert om att slå ihjäl tiden med vin. /…/ en humoristisk och ärlig skildring av missbrukarens självbedrägeri.”
Göteborgs-Posten
”Viktigt, roligt och självutlämnande om konsten att vara nykter.”
Lena Kvist, Borås Tidning
”Herregud vilken tur att detta blev bok! /…/ Jag som var så rolig att dricka vin med är 272 sidor kärlek, och en given present till alla som behöver just det. ”
Aftonbladet
Rebecka bor i London och lever ett kreativt liv med familj, vänner och en frilanstillvaro som ger henne obegränsade möjligheter att dricka. Kanske på det sätt som hon egentligen alltid har velat?
Kvällen innan hon ska fylla fyrtio går hon gatan fram när hon upptäcker en grupp människor hon älskar komma mot henne. Hennes första tanke är: ”Fan, de har kommit för att lägga in mig på rehab.” Men det är en överraskningsfest. Lättad blir Rebecka full igen, som vanligt.
Några veckor senare sitter hon i en källare under en kyrka och säger för första gången: ”Jag heter Rebecka och jag är alkoholist.”
Med smärtsam uppriktighet och drastisk humor berättar Rebecka Åhlund om att vara mamma, partner, yrkesmänniska, dotter, syster – och alkoholist. Om ångesten, skammen och skulden. Men också om det livsbejakande i att sluta bedöva sig och våga möta tillvaron som den är.
Det här är en berättelse om en människas kamp för att bli frisk, men också en skoningslös betraktelse av en kultur marinerad i alkohol. Den blir en appell för ärlighet kring hur vi dricker och modet att våga vara en hel människa.
”Språket är exakt och följsamt och betyder minst lika mycket för bokens trovärdighet som själva berättelsen.”
Stockholms Fria Tidning
”Det rappa tilltalet, orden som forsar fram. Det gör att det är förvånansvärt lätt att läsa om ett så tungt ämne”
Gefle Dagblad
”Det andas fruktansvärd ångest och hade kunnat bli outhärdligt tung, men Rebecka Åhlund balanserar det skickligt med drastisk humor och låter inte alkoholistens förnedringsväg ta för stort utrymme./…/ Hon rannsakar samtiden och ger en skrämmande bild av ett samhälle som alldeles börjar spåra ur, där alkohol blivit vardag och måste spetsas med droger för att det ska märkas när det är fest.”
Dagens Nyheter
"smärtsamt och underhållande om livet som nykter alkoholist"
Kulturnytt i P4
"Trots ämnet är det väldigt roligt att vara i Rebecka Åhlunds nyktra sällskap. Hon skriver rappt, rakt och självutlämnande om hur hon försöker ersätta vinet med träning, meditation, hundpromenader och te."
Smålandsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 2 9789127161085 -
Håkan Larssons fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bonnier fakta. 2011. 159 s. Förlagsband. 20 x 29,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
9789174241990 -
Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyc...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 213 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026411
- Titel
- Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel
- Författare
- Hökfelt, Stellan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 213 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska finna vintips med utgångspunkt i din egen smak. Så väljer du rätt vin kräver inga förkunskaper, men du får gärna vara nyfiken.
Välkommen till en spännande värld av mat- och vinglädje!
Så väljer du rätt vin utgår ifrån att vin är väldigt enkelt. Tycker du att ett vin är gott så har du rätt. Tycker du inte om det så har du också rätt. Vin är till hundra procent subjektivt. Du kan aldrig ha fel. Det finns ingen norm eller kunskap som säger vilket vin du ska tycka om. Det närmaste vinprovaren och författaren Stellan Hökfelt kommit en norm är att om en person tycker om ett visst vin så tycker han eller hon med stor sannolikhet om andra viner med liknande vinstil.
Det är i enlighet med den tanken boken är uppbyggd. Ta ditt favoritvin och slå upp det i boken. Därefter får du vintips på viner med samma eller liknande vinstil. Alla vintips utgår alltså från din egen smak. Så väljer du rätt vin riktar in sig på Systembolagets viner i prisklassen 70-100 kronor.
Därtill innehåller boken en mat- och vinnyckel. Det vin vi tänker dricka till maten och de råvaror vi använder i matlagning innehåller olika mängd syra, sötma och sälta. När vi kombinerar de olika komponenterna sker en förhoppningsvis tilltalande kemisk reaktion (kan kemi bli roligare?). Variationernas grunder är egentligen ganska få och inte svåra att lära sig. Mat- och vinnyckeln visar på ett pedagogiskt sätt hur du lär dig att använda smakfullhetens kemi och kombinera mat och vin på bästa sätt.
Vill du bjuda dina vänner på en god middag använder du mat- och vinnyckeln för att hitta rätt vin till maten. Aldrig har vin varit enklare - eller godare!
Norstedts 1 9789113026411 -
Fotboll, stjärnor och vin
Inbunden bok. Stockholm : Askelin & Hägglund. 1984. 231 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Nisse Liedholm är en av våra absolut främsta fotbollsspelare genom tiderna. Han kom från Valdemarsvik och via IFK Norrköping blev han en av våra största proffs i Italien. Han blev även en mycket framgångsrik tränare efter fotbollskarriärens slut. Milstolp läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176840559
- Titel
- Fotboll, stjärnor och vin
- Författare
- Liedholm, Nils
- Förlag
- Stockholm : Askelin & Hägglund
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askelin & Hägglund 9789176840559 -
Le Grand Atlas du vin
Inbunden bok. Mirabel Books Ltd. 1998. 362 sidor.
ISBN 9782731222777
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ett praktverk. Fransk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMirabel Books Ltd 9782731222777 -
Lättjans vin.
Häftad bok.
Gott skick. Sthlm, A. Sohlman & Co, 1944. 285 s. Gulnad rygg med diskret en fläck. Översättning Tore Zetterholm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137128627
- Titel
- Vin : uppslagsboken över världens viner
- Författare
- Stevenson, Tom
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 664 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 285 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2632 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin är den mest omfattande översikten över världens viner och vindistrikt som hittills har givits ut. Den behandlar alla vinproducerande områden från Gamla världen till Nya, även de allra nyaste regionerna, och är den enda bok som ger uttömmande information om varje vinregion i världen, varje appellation, officiell och icke-officiell samt de viktigaste producenterna. Den ger samtidigt praktisk vägledning för hur man provar vin, väljer vin och lagrar vin samt råd om hur man kombinerar vin med olika maträtter. Vin innehåller detaljerade beskrivningar av de olika vinerna och vindistrikten med 100 kartor och 300 fotografier och teckningar samt 700 etiketter allt i färg. Dessutom uppslagsdel med druvsorter, fackuttryck, årgångsguide och register. Vare sig du är nybörjare som vill utforska vinets värld eller stor vinentusiast som söker inspiration och vill utveckla sin vinkunskap är Vin boken för dig att ständigt återvända till. Detta är den fjärde upplagan av Vin och den är helt uppdaterad med nya vinområden, producenter och årgångar. Första upplagan av boken utkom 1988 och har erhållit 5 fem utmärkelser och sålts i 500 000 exemplar över hela världen sedan dess.Tom Stevenson har skrivit om vin i trettio år, författat ett tjugotal böcker och erhållit ett trettiotal utmärkelser, bland annat blivit utsedd till årets vinskribent i Storbritannien tre gånger och erhållit den amerikanska Wine Literary Award./mindre stil/Vinområden i boken: Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Tyskland, Österrike, Schweiz, Storbritannien, Luxemburg, Belgien, Danmark, Irland, Liechtenstein, Nederländerna, Sverige, Bulgarien, Ungern, Rumänien, Slovakien, Tjeckien, Albanien, Bosnien, Kroatien, Makedonien, Serbien-Montenegro, Slovenien, Armenien, Azerbajdjan, Kazakstan, Moldavien, Ryssland, Ukraina, Grekland, Egypten, Jordanien, Libanon, Turkiet, Sydafrika, Algeriet, Marocko, Tunisien, Etiopien, Kenya, Madagaskar, Namibia, Réunion, Tanzania, Zimbabwe, USA, Canada, Mexiko, Bolivia, Brasilien, Ecuador, Peru, Uruguay, Chile, Argentina, Australien, Nya Zeeland, Bali, Bhutan, Burma, Kina, Indien, Japan, Korea, Kirgisistan, Tadjikistan, Uzbekistan, Vietnam.
Bokförlaget Forum 9789137128627 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mindre hanteringsmärken på skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Vin från början
Inbunden bok. Ica Bokförlag, 2001. Första svenska uppl.
Mycket gott skick. Illustrerat kartonnage, 144 sid. Illustrerad. Översättning Marika Hagelthorn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153421702
- Titel
- Vin från början
- Författare
- Oz Clarke
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bekanta dig med druvor och vinsorter! Här lär du känna igen de 15 olika röda och vita vintyperna. Vilka druvor som ingår, varifrån de kommer och hur de smakar. För att hitta rätt bland de olika vintyperna finns en praktisk snabbguide i det röda och det vita vinhjulet. De stora internationella druvsorterna, 12 röda och 9 vita och ytterligare 29, inte fullt så kända men ofta använda, druvor presenteras också. Dessutom lär du dig konsten att öppna en flaska, att servera, att provsmaka, att med ord beskriva ett vin, att upptäcka fel, att beställa på restaurang, att kombinera mat och vin, att köpa och förvara och att förstå sig på vinetiketter. Genomgående illustrerad i fyrfärg.
Ica Bokförlag, 2001 Första svenska 9789153421702 -
En bok vin - det italienska vinet
Inbunden bok. Grenadine bokförlag. 1 uppl. 2004.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Från dussinvin till supervin – italienska vin sett med svenska ögon.
ör första gången I Sverige och av en svensk författare lanseras en fullödig guide till de italienska vinregionerna. Författare är Andreas Kjörling som läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329021
- Titel
- En bok vin - det italienska vinet
- Författare
- Andreas Kjörling
- Förlag
- Grenadine bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1034 g
- Språk
- Svenska
Grenadine bokförlag 1 9789185329021 -
Vin med ny adress : Yarra Valley, Georgien, E...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 185 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex. Som oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127169241
- Titel
- Vin med ny adress : Yarra Valley, Georgien, England, Tjeckien & Slovakien, Swartland, Kanarieöarna, Adelaide Hills, Grekland, Japan, Sverige
- Författare
- Tumble, Alf
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 698 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”I en vinvärld där det händer massor - klimatförändringar, tillverkningstekniker, nya och unga generationers vinmakares sätt att se vin - är det välgörande med kompasser likt den Alf bjuder på med sin bok." Sinding Larsen
”Galant språk och fantastiska illustrationer och form. Och en hel del konkreta vintips som visserligen kan vara svåra att få tag på men som ändå ger inblick i den ”nya” vinvärlden.” Anders Melldén
”För alla som älskar att trampa sig fram på druvans stigar och resa långt längs vinets vägar är Vin med ny adress en spännande hållplats att stanna till vid, nu när resandet mest sker från fåtöljen och i egna smakvärldar.” Gourmet
”Vin med ny adress är den efterlängtade uppföljaren till Vin med adress, och tar dig med på en resa till nya vinländer, regioner och odlingsplatser som av väldigt skilda anledningar inte har blomstrat. Förrän nu.” Vagabond
”Alf Tumble undersöker på sitt alltid så pedagogiska och skarpa sätt, nya vinländer, regioner och odlingsplatser - från Teneriffa till Österlen. ” Amelia
Vinvärlden växer så det knakar. Nya vinländer, regioner och odlingsplatser gör att gamla vinatlas borde ritas om för att göra plats åt Fuji-berget, Sussex, Teneriffa och Österlen. En ny generation vinmakare söker sig utanför gränserna i jakt på nya uttryck, samtidigt som klimatförändringar och tillverkningstekniker gör vinodling möjlig på exotiska platser. De nya adresserna har mycket att leva upp till. På vissa platser har det gjorts vin i flera tusen år – utan att de har uppmärksammats för det. Men för de flesta är pappret blankt och paletten full. Vin med ny adress är en efterlängtad uppföljare till Vin med adress som vann publishingpriset 2016.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127169241 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 9789100101251 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 9789100101251 -
Odla och tillverka vin – En unik bok om vinod...
Inbunden bok. Optimal Förlag/Pagina Förlags AB, Sundbyberg. 1 uppl. 2002. 227 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163606977
- Titel
- Odla och tillverka vin
- Författare
- Lars Torstenson - Lauri Pappinen
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 227 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 241 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
Optimal Förlag/Pagina Förlags AB, Sundbyberg 1 9789163606977 -
Odla och tillverka vin – Unik bok om vinodlin...
Inbunden bok. Optimal Förlag/Pagina Förlags AB, Sundbyberg. 2 uppl. 2009. ix, (1), 293 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad i färg. Inlagan är genombläddrad men i gott skick. Utvändigt finns dock tydligt slitage på pärmarna: tydligt kantstötta hörn, vissa repor/märken på baksidan. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411470
- Titel
- Odla och tillverka vin, 2:a uppl
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 300 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Unik bok om vinodling i allmänhet och i Sverige i synnerhet
Det har odlats vin i Sverige sedan länge. Numera finns det många nya hybridsorter som även ger skördar i svalare klimat. I Sverige finns områden som Skåne, Öland och Gotland, som har ett mildare klimat och som även fungerar för rena Vitis viniferasorter.
Den svenske vinmakaren Lars Torstenson, som tidigare förestod Domaine Rabiega i Provence, skrev 1997 sitt klassiska verk "Att tillverka vin". Denna bok har sedan reviderats och utökats med fakta om hur man odlar och gör vin i Sverige. Odla och tillverka vin utgavs första gången 2002 och denna andra utgåva innehåller många nyheter. Boken är omarbetad till stora delar. Nya sorters vinplantor har tillkommit. För texterna om hur man gör vin i kallt klimat svarar Lauri Pappinen, mannen bakom Sveriges största kommersiella vinodling, Gutevin på Gotland. I denna nya utgåva har år av erfarenheter lagts till hans gedigna kunskaper.
"För en vinentusiast tangeras nästan det genuint spännande när Torstensson berättar om vinmakandets skiftande praktikaliteter. För oss som inte har planer på att odla vin bidrar insikterna till att förstå det färdiga vinet vi dricker och vad som kan ligga bakom dess egenheter."
Dina viner, juni 2009
Optimal Förlag/Pagina Förlags AB, Sundbyberg 2 9789172411470 -
Mat & vin : recepten, vintipsen och konsten a...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 125 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Njut av riktigt god mat! Och med rätt dryck i glaset kan du få till en oslagbar kombo som får smakerna att dansa.
Att kombinera mat och vin på rätt sätt är något alla kan lära sig. Här hittar du massor av läckra re läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264239
- Titel
- Mat & vin : recepten, vintipsen och konsten att kombinera
- Författare
- Rosvall, Anette
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av riktigt god mat! Och med rätt dryck i glaset kan du få till en oslagbar kombo som får smakerna att dansa.Att kombinera mat och vin på rätt sätt är något alla kan lära sig. Här hittar du massor av läckra recept som har sällskap av tips på allt från lyxigt bubbel och lätta förrättsviner till mustigare sorter, söta dessertviner och en och annan öl. Servera ett glas champagne till krispiga ostkex, en österrikisk grüner veltliner till en god kycklingschnitzel eller ett lätt pärlande vin med fruktiga pärontoner till en himmelsk pavlova.Anette Rosvall, matkreatör, sommelier och författare till en mängd populära kokböcker, bjuder frikostigt på sina bästa mat- och vintips. Här finns något för både den erfarna vinkännaren och den som är nyfiken på att lära sig mer om konsten att kombinera mat och vin. De lockande bilderna i boken är tagna av Charlotte Gawell.
Bokförlaget Semic 9789155264239 -
Jag som var så rolig att dricka vin med : rap...
Pocketbok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2 uppl. 2020. 270 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127161085
- Titel
- Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist
- Författare
- Åhlund, Rebecka
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 159 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Drabbande och vackert om att slå ihjäl tiden med vin. /…/ en humoristisk och ärlig skildring av missbrukarens självbedrägeri.”
Göteborgs-Posten
”Viktigt, roligt och självutlämnande om konsten att vara nykter.”
Lena Kvist, Borås Tidning
”Herregud vilken tur att detta blev bok! /…/ Jag som var så rolig att dricka vin med är 272 sidor kärlek, och en given present till alla som behöver just det. ”
Aftonbladet
Rebecka bor i London och lever ett kreativt liv med familj, vänner och en frilanstillvaro som ger henne obegränsade möjligheter att dricka. Kanske på det sätt som hon egentligen alltid har velat?
Kvällen innan hon ska fylla fyrtio går hon gatan fram när hon upptäcker en grupp människor hon älskar komma mot henne. Hennes första tanke är: ”Fan, de har kommit för att lägga in mig på rehab.” Men det är en överraskningsfest. Lättad blir Rebecka full igen, som vanligt.
Några veckor senare sitter hon i en källare under en kyrka och säger för första gången: ”Jag heter Rebecka och jag är alkoholist.”
Med smärtsam uppriktighet och drastisk humor berättar Rebecka Åhlund om att vara mamma, partner, yrkesmänniska, dotter, syster – och alkoholist. Om ångesten, skammen och skulden. Men också om det livsbejakande i att sluta bedöva sig och våga möta tillvaron som den är.
Det här är en berättelse om en människas kamp för att bli frisk, men också en skoningslös betraktelse av en kultur marinerad i alkohol. Den blir en appell för ärlighet kring hur vi dricker och modet att våga vara en hel människa.
”Språket är exakt och följsamt och betyder minst lika mycket för bokens trovärdighet som själva berättelsen.”
Stockholms Fria Tidning
”Det rappa tilltalet, orden som forsar fram. Det gör att det är förvånansvärt lätt att läsa om ett så tungt ämne”
Gefle Dagblad
”Det andas fruktansvärd ångest och hade kunnat bli outhärdligt tung, men Rebecka Åhlund balanserar det skickligt med drastisk humor och låter inte alkoholistens förnedringsväg ta för stort utrymme./…/ Hon rannsakar samtiden och ger en skrämmande bild av ett samhälle som alldeles börjar spåra ur, där alkohol blivit vardag och måste spetsas med droger för att det ska märkas när det är fest.”
Dagens Nyheter
"smärtsamt och underhållande om livet som nykter alkoholist"
Kulturnytt i P4
"Trots ämnet är det väldigt roligt att vara i Rebecka Åhlunds nyktra sällskap. Hon skriver rappt, rakt och självutlämnande om hur hon försöker ersätta vinet med träning, meditation, hundpromenader och te."
Smålandsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 2 9789127161085
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn