-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197466363
- Titel
- Alla Hjärtans Recept
- Författare
- Örjan Klein - Cecilia Magnusson
- Förlag
- Hjärt-Lungfodnen/Mow
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 22 x 28 mm Ryggbredd 2 mm
- Vikt
- 1 g
- Språk
- Svenska
Hjärt-Lungfodnen/Mow 9789197466363 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197728218
- Titel
- Tack för maten : råvarornas mästare
- Författare
- Mathias Dahlgren - Rikard Lind
- Förlag
- Märks Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 322 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, personligheterna och hantverket bakom Sveriges bästa råvaror, i urval av landets mest framstående kock Mathias Dahlgren som också har lagat maten i boken.
Det är en fantastisk resa genom det småskaliga mathantverkets Sverige, från syrlig sörmländsk rabarber till burfångade bohuslänska havskräftor, in i dofterna av nygräddade kardemummabullar mitt i Stockholm och ut bland lyckligt spatserande skånska kycklingar. Du möter oregerlig passion för getter och ost på Österlen, en halländsk grönsaksvirtuos vars tänkande gärna är knäppare än andras och fårfarmaren som går under epitetet Mälardalens Crocodile Dundee. Bland mycket annat.
Själva boken Tack för maten; Råvarornas mästare har fått växa fram i sin egen takt med stor omsorg i alla delar för att på bästa sätt spegla det hantverk som den handlar om.
Boken är tryckt av Rolf i Skövde på papper från Lessebo Bruk i Småland.
14 gårdar/producenter, 245 fotografier, 37 recept av Mathias Dahlgren.
Märks Förlag 1 9789197728218 -
Stora boken om fermentering : fakta och 75 re...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 283 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113107295
- Titel
- Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier
- Författare
- Neikell, Jenny
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 283 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1018 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept.
Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur i maten och bildar spännande smaker, som syra och umami. Dessutom kan fermenterad mat ha positiva effekter på vår hälsa.
I den här boken får du bekanta dig med allt från kimchi, koji och kombucha till tempeh, kefir och surdeg. I bokens gedigna faktadel beskrivs fermenteringstekniker och mikrobiologiska processer på ett fängslande och lättfattligt vis.
Med de detaljerade recepten som inte bara förklarar hur, utan varför, är det enkelt att lyckas med fermentering hemma och det behövs ingen dyr specialutrustning. Med några burkar, sildukar och en spis kommer man långt. Välkommen in i en fascinerande värld av goda smaker!
Norstedts 1 9789113107295 -
En bok om ost
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2000. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132324475
- Titel
- En bok om ost
- Författare
- Judy Ridgway
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 127 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 471 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132324475 -
Det växer saft och sylt överallt : recept och...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2023. 287 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178874637
- Titel
- Det växer saft och sylt överallt : recept och berättelser
- Författare
- Feldt, My
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1194 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När snön har dragit sig tillbaka och vårens första nässelblad tittar fram börjar den, saft- och syltsäsongen. För du kan använda nästan vad som helst som doftar eller smakar gott (så länge det inte är giftigt), i alla fall om du följer My Feldts recept. Plocka en keps full med bär eller blommor – mer behövs inte, för vem orkar plocka flera kilo? – och koka sylt eller saft. Här finns över 100 recept på allt du kan tänka dig att göra av det som växer i naturen under årets alla månader. Kanske hittar du en variant på din egen favorit från barndomen, eller så provar du något helt nytt – kanske till och med tallkottesylt?Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris 2023.Juryns motivering: "Bortom det 'vanliga' i syltburken finns rönnbärsketchup, gurkdryck och saft på älgört och pensé. Blad och granskott kan picklas och citrusfrukter ger en uppsjö av drycker. Underbara bilder väcker lust att botanisera och upptäcka nya tillagningssätt och smakkombinationer."
Bonnier Fakta 9789178874637 -
Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 448 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick, inget slitage men plastningen har släpp några millimeter nederst på baksidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845340
- Titel
- Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia, tillverkning, destillerier
- Författare
- Per Ellsberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 288 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 1780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När den första upplagan av Per Ellsbergers bok utkom 1999 slog den ner som en bomb i whiskyvärlden, och inte bara den svenska! Efter några månader strömmade det in tacksamma brev från whiskyvänner från snart sagt hela världen – brev som berömde boken och utsåg den till "världens bästa bok om whisky".
Per Ellsberger är medlem i och en av initiativtagarna till Swenska Whisky Associationen och medverkar ofta i branschtidningen Scotch Whisky News.
Så här skrev den svenska facktidskriften Scotch Whisky News om boken:
"Respektlöst sticker juristen och forskaren Per Ellsberger ut haken och döper sin debutbok om whisky till 'SKOTSK WHISKY – allt om maltwhisky'. Glädjande nog lever Ellsbergers bok upp till den kaxiga underrubriken – detta är nämligen det mest kompletta verket om whisky som publicerats.
Boken vänder sig inte enbart till nybörjaren utan erbjuder den redan insatte ett komplett uppslagsverk om skotsk whisky och dess historia samt en ingående beskrivning av tillverkningens alla moment. Fler än 250 destillerier är utförligt beskrivna tillsammans med resebeskrivningar och tips för besök. Imponerande är den i det närmaste kompletta förteckningen av whiskysorter som även behandlar olika årgångars speciella kvaliteter. Vidare guidas läsaren professionellt genom bl.a. provningens grunder, hur man blandar sin egen whisky och whiskysamlandets hemligheter. Efter att ha läst de närmare 400 sidorna är man inte endast berikad med kunskaper långt utöver det vanliga utan även med en känsla för Skottlands historia, kultur och själ."
Prisma 2 9789151845340 -
Allt om Mat : stora kokboken
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 432 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Boken är oläst och nära nyskick, omslaget bär svaga spår av hantering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023960
- Titel
- Allt om Mat : stora kokboken
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 266 x 282 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna inspirerande grundkokbok är den enda kokbok en modern matlagare behöver; året runt och i livets alla skiften. De cirka 600 recepten är samlade ur Allt om Mat, alla rätter är provlagade i provköket. Och - består av max åtta ingredienser!
Innehåll: Vardag (lätt och snabbt), Fredag (festlig inledning på helgen), Lördag (menyer med tre rätter; förrätt, huvudrätt, dessert), Söndag (långlagat, menyer med huvudrätt + dessert), Fester och kalas (student, bröllop, födelsedag, skaldjursbuffé, brunch, kräftkalas, gåsmiddag, halloween, glöggfest), Högtider (påsk, midsommar, jul, nyår), Skördetid (bär och svamp).
Dessutom uppslag med fakta om råvaror, matlagningstekniker med mera. Många tips och kompletterande texter förutom recepten. Lättillgänglig information om stek- och koktemperaturer.
"Detta är kanske inte en grundkokbok i traditionell mening, men - om vi får säga det själva - en ovanligt grundlig kokbok.
Vi som arbetat med den här boken är inte bara uppfyllda av matlagningens fröjder utan vet också en del om matlagarens värsta fiender och kökets vanliga fallgropar. Med åren har vi lärt oss vad som kan gå på tok och vilka moment även den vana matlagaren kan bli osäker på. Det har vi tagit fasta på när vi valt ut tips och texter som kompletterar recepten. På tre faktaspäckade uppslag har vi samlat goda råd under rubrikerna Att lyckas med festen, Att lyckas med baket och Att lyckas i köket. Det sistnämnda innehåller bland annat matnyttig information om tillagningstemperaturer, styckningsdetaljer, infrysning, hållbarhet och förvaring.
Provköket - vårt hjärta!
Här provlagas varenda rätt innan receptet publiceras i tidningen. Och i boken! Allt för att vi ska vara säkra på att receptet verkligen fungerar och resultatet blir så gott som det ser ut på bilden."
Norstedts 1 9789113023960 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Bonniers . 1960. 679 sidor.
Gott skick. Se våra andra böcker för samfrakt!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers -
Verdens klassiske øltyper
Inbunden bok. Bibere Forlag, Drammen. 2009. 176 sidor.
Mycket gott skick. Signerad. Norsk text. Hylla 48
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBibere Forlag, Drammen -
Vegan eats world
Inbunden bok. Da Capo Press. 2013. 376 sidor.
ISBN 9780738214863
Mycket gott skick. Solblekt pärm. Inlaga nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDa Capo Press 9780738214863 -
Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785108
- Titel
- Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
- Författare
- Palmcrantz Aziz, Erica
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 251 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 854 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erica andas och lever raw food sedan hon vistades hos sin kusin i Kalifornien 2004. När hon steg in i hennes kök möttes hon av ett berg av apelsiner, solmogna tomater och nyskördade avokadofrukter. Det var kärlek vid första ögonkastet.
Efter bara en vecka i USA, på 100% raw, närproducerad och ekologisk mat kände jag att mitt blodsocker stabiliserades, min värk i ryggen minskade, magen blev lugn och vikten gick ned till den nivå som känns lagom för mig. Envikt där jag har energi, ett starkt immunförsvar och känner mig fin.
I boken finns, förutom generöst med recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla.
Ica Bokförlag 1 9789187785108 -
Food52 vegan - 60 vegetable-driven recipes fo...
Inbunden bok. Ten Speed Press. 2015. 160 sidor.
Mycket gott skick. Lite rispad pärm på något ställe. Fin inlaga!
Har omkring 300 böcker. Kolla gärna in fler!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781607747994
- Titel
- Food52 vegan - 60 vegetable-driven recipes for any kitchen
- Författare
- Hamshaw, Gena
- Förlag
- Ten Speed Press
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 192 mm
- Vikt
- 678 g
- Språk
- English
- Baksidestext
Ytterligare författare: Hamshaw, Gena
Ten Speed Press 9781607747994 -
Culinaria Italia: italienska specialiteter
Inbunden bok. Könemann. 2004. 496 sidor.
ISBN 9783833111358
Nära nyskick. Omslag i mycket gott skick. Väldigt fin bok.
Kolla gärna in fler av mina böcker!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann 9783833111358 -
Stora ölboken
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2013. 220 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. .
Kolla gärna in fler av mina böcker!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287245
- Titel
- Stora ölboken
- Författare
- Svensson, Jan-Erik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 211 x 251 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013, Kategori:Dryckeslitteratur - Öl. Motivering: "Få kan matcha Jan-Erik Svenssons mångåriga ölkulturella erfarenheter, och nu finns de samlade i denna innehållsdigra bok, som följaktligen innehåller allt man behöver veta i ämnet öl." Jan-Erik Svensson hör till pionjärerna när det gäller utvecklingen av Sveriges Ölkultur. I "Stora ölboken" behandlar han världens öl med utgångspunkt från olika öltyper och hur de hänger samman. Läsaren kan fördjupa sig i historia, råvaror, tillverkningsmetoder och specifika kännetecken för öl från när och fjärran. Idag åtnjuter öl ett genuint och intensivt intresse i många länder, också i trakter som tidigare inte haft någon utvecklad ölkultur. Nya bryggerier växer som svampar ur jorden och allt fler intresserar sig för öl som kulturdryck. Boken är systematiskt upplagd och ger förståelse för de stora sammanhangen. Fokus ligger på de regioner i nordvästra och mellersta Europa där dagens ölkultur utvecklades till yttersta förfining. Ölets anmärkningsvärda återkomst som kulturdryck får också stor plats. Boken ska kunna användas som faktaspäckad uppslagsbok men också inbjuda till läsning för det rena nöjets skull.
Grenadine Bokförlag 1 9789186287245 -
Superfood smoothies : som ger dig kraft och e...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2017. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. I stort sett inte öppnad bok i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176178126
- Titel
- Superfood smoothies : som ger dig kraft och energi
- Författare
- Guth, Christian
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en smoothiebok med 50 recept för hälsomedvetna finsmakare. Alla näringsämnen, vitaminer och mineraler kommer från naturliga superkällor. All sötning görs med frukt, honung eller lönnsirap och alla gröna smoothies är fyllda av klorofyll från ogräs, blad och grönsaker. Med kryddor, örter och torkade, malda ingredienser som matchate, spirulina, hampa och acai ges extra smak- och näringsboost.
Alla älskar smoothies och det här är den ultimata smoothieboken. Här är alla smoothierecept fullmatade med de nyttigaste ingredienserna som står att finna, s.k. super food, eller supermat.
Med en sådan här smoothie om dagen ger du din kropp en rejäl turboladdning.
Den här boken är också perfekt för alla som tränar mycket och söker extra tillskott av näring och proteiner. Ersätt de artificiella proteinbarerna och näringsdryckerna med naturliga superingredienser.
Tukan Förlag 1 9789176178126 -
-
-
Kok konsten som vetenskap och konst
Inbunden bok. EM Girons förlag. 1879. 1187 sidor.
Gott skick. Hel bok.
Med inemot 3000 matrecept och 289 avbildningar.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEM Girons förlag -
Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2021. 108 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155269586
- Titel
- Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 443 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyllda bröd är enkel och populär vardagsmat som lagas med kärlek världen över. Ofta serveras de med någon röra, salsa, chutney, grönsaksrätt eller sallad.Här finns klassiker som pizza, piroger och paj men också spanska empanadas fyllda med grönsaker, steamed buns från Vietnam, färska vårrullar med jordnötssås och sambosas med kryddig köttfärs. Bjud på georgiska ostpiroger, injera med etiopisk kycklinggryta, shawarma i pitabröd eller baguette med stekt lök och merguez. Laga dina favoriter och nya rätter med spännande smaker från världens alla hörn!I boken hittar du även efterrätter på samma tema, som fattiga riddare med stekt äpple och dulce de leche, frasiga pajer med sommarbär eller havregrynsflarn med mascarponekräm och jordgubbar.
Bokförlaget Semic 9789155269586 -
Det Bästa - Ur världens grytor del 1-3
Inbunden bok. Reader's Digest Det Bästa. 1971.
Gott skick. Annonsen avser tre böcker. Del 1: Recept från hela världen, 308 sidor. Del 2: Vår goda svenska mat, 344 sidor. Del 3: Fakta om mat och dryck, 287 sidor. Illustrerade. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKReader's Digest Det Bästa -
Mat special : Råd och recept vid överkänsligh...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577025
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
Albert Bonniers Förlag 9789100577025 -
Gott käk utan krångel
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 176 sidor.
Nära nyskick. Mycket rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870790
- Titel
- Gott käk utan krångel
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara lätt – och självklart ska det vara gott.I den nya kokboken bjussar hon som alltid på värdefulla tips förutom de många fantastiska recepten, samtidigt som hon är ett stort stöd i köket för oss alla, oavsett om vi är nybörjare eller mästerkockar. Smakkombinationerna är spännande och ibland oväntade, och matglädjen, humorn och lusten att testa nytt genomsyrar den här kokboken på samma sätt som hennes tidigare. Här finns såklart mycket grönt, men också kött, fisk och fågel och en och annan efterrätt när man är sugen på det. God mat utan krångel, helt enkelt.
Bonnier Fakta 9789178870790 -
Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kalorib...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Mycket gott skick. Rikt och läckert illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174018332
- Titel
- Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 758 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt du behöver veta om 5:2-dieten!
5:2-metoden har på kort tid blivit oerhört populär. Genom att fasta två dagar i veckan går man inte bara ner i vikt, forskning visar att man även minskar risken för diabetes och hjärtsjukdom.
Metoden går ut på att man äter som vanligt fem dagar i veckan och fastar två dagar i veckan. Fastedagarna måste inte vara sammanhängande och man behöver inte avstå helt från fast föda, men man begränsar sitt kaloriintag. Som kvinna får man äta 500 kcal per dygn och som man 600 kcal.
Den här boken innehåller allt du behöver för att lyckas med 5:2-metoden: fakta, tips, råd, motivation och 100 lättlagade och välsmakande recept. Att beräkna kalorierna under fastedagarna är det som är krångligast med 5:2-metoden, men i den här boken är alla recept redan kaloriberäknade.
Om författaren:
Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest kända och hyllade kostrådgivare och hälsoprofiler. Hon är också en av våra mest produktiva kokboksförfattare med 17 släppta och över en miljon sålda kokböcker sedan 2006. Ulrika skriver kokböcker med expertis inom viktnedgång och hälsa och har hjälpt tusentals svenskar till ett hälsosammare liv. Flera av Ulrikas böcker är översatta till alla nordiska språk och säljs även i USA.
Tukan Förlag 1 9789174018332 -
Laga lyxigt med liten kassa
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 125 sidor.
Nära nyskick. Rikt och läckert illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263799
- Titel
- Laga lyxigt med liten kassa
- Författare
- Olson Haglund, Karolina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En tunn plånbok hindrar inte en sann livsnjutare från att äta gott och lyxigt. I den här förföriska kokboken finns inspirerande recept som ger stora smakupplevelser och en känsla av lyx – utan att kosta skjortan. Du får också oumbärliga tips på hur man får tag på billiga ostron, hur man gör sin egen råbiff, pocherar ägg och slår en gudomlig tryffelmajonnäs – mat som ofta förknippas med lyxrestauranger. Lär dig också smarta food hacks, som hur man lagar en ljuvlig Falsk hummersoppa där dyra råvaror byts mot billiga, samt konsten att få ut maximalt av en exklusiv råvara som tryffel. Och varför köpa ett ynka glas champagne på krogen när man kan bjuda femton personer på Prosecco hemma … för samma pris?
Bokförlaget Semic 9789155263799 -
Njutning, näring, kultur : en bok om mat och...
Inbunden bok. Göteborg : Tre böcker. 1994.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Boken är i mycket gott skick men omslaget är nött
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170291357
- Titel
- Njutning, näring, kultur : en bok om mat och dryck
- Författare
- Rusk, Göran
- Förlag
- Göteborg : Tre böcker
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Göteborg : Tre böcker 9789170291357 -
Till bords med Butler : kåserier och ca 250 r...
Inbunden bok. Stockholm : Legenda. 1984. 197 sidor.
Mycket gott skick. Nära nyskick men inlagan är gulnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789158206250
- Titel
- Till bords med Butler : kåserier och ca 250 recept
- Författare
- Butler, Carl - Rydén, Sven
- Förlag
- Stockholm : Legenda
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Legenda 9789158206250 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick. Hylla inne
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Butlers lamm
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2001. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Nära nyskick men finns en liten skada längst upp på bokryggen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150100655
- Titel
- Butlers lamm
- Författare
- Carl Butler
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 225 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kokbok i tiden. Lamm är godare och nyttigare än det mesta. Carl Butler är känd för en bred publik genom sina kokböcker och genom sina matspalter i Svenska Dagbladet. Här bjuds det på lammrullader med fetaost, kokt lamm med spenat och citron, lammkotletter som i Provence och grekiska köttbullar - bland annat. Nu i lågpriskartonnage! "När man f
Alfabeta 1 9789150100655 -
She-Smoke
Häftad bok. 2009. 296 sidor.
ISBN 9781580052849
Gott skick. Backyard barbecue book.
Engelsk text
Handledning hur du åstadkommer perfekt bbq hemma.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781580052849 -
I det enkla bor det goda
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 212 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex med hela sveriges mysfarbror.
Goda recept oxå.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247251
- Titel
- I det enkla bor det goda
- Författare
- Kirchsteiger, Ernst
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 981 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.»De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«
Bonnier Fakta 9789174247251
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn