-
Sverigedemokraternas svarta bok
Pocketbok. Verbal förlag. 2014. 268 sidor.
Gott skick. En granskning av Sverigedemokraterna
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187777042
- Titel
- Sverigedemokraternas svarta bok
- Författare
- Mathias Wåg - Henrik Arnstad - Måns Nilsson - Mikael Ekman - Diana Mulinari - Anders Neergaard - Lovisa Broström - Jason Diakité - Mats Deland - Henrik Johansson - Oscar Schau - Atilla Yoldas - Bilan Osman - Tobias Lundeqvist
- Förlag
- Verbal förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 268 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 195 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverigedemokraterna bildades inför valet 1988 ur rasistiska Bevara Sverige svenskt. Vägen har varit lång från vikingarock, vitmaktmusik och nynazistisk terror till ett riksdagsparti med öppet tillträde till tv-sofforna.
För att bli en stabil organisation med ett städat yttre har partiet genomgått otaliga konflikter och tvingats införa "nolltolerans mot rasism". Men Sverigedemokraterna har svårt att balansera den putsade fasaden med den aggressiva rasismen som bubblar under ytan. Skandaler och avhopp kantar vägen och sedan valet 2010 har över 60 företrädare uteslutits. Flera återfinns i nazistiska och fascistiska partier eller organisationer. Samtidigt finns en lång svans av sympatisörer som hatar och hotar på nätet, med partiets goda minne.
De medverkande i Sverigedemokraternas svarta bok är forskare och journalister, samtliga experter på den högerextrema rörelsen. Skribenterna tecknar partiets historia från hakkorsen till blåsippan och en sak är säker: de bruna ränderna går aldrig ur.
Redaktörerna Madelene Axelsson och Kristian Borg är journalister på mediekooperativet Fria Tidningar.
Verbal förlag 9789187777042 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Turism och resor : faktabok
Häftad bok. Liber. 3 uppl. 2008. 120 sidor.
Gott skick. Liten pappersförlust i överkant på inlagans första blad efter borttagen prismärkning. Understrykningar i blyerts.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147088539
- Titel
- Turism och resor faktabok
- Författare
- Ernfridsson, Fredrik
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 325 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att förstå en turists behov och drivkraft att resa är grunden för att arbeta i branschen. Med den kunskapen är man mer rustad att lotsa kunden till rätt typ av resa och resmål. Turism och resor fokuserar på olika typer av resenärer, resvägar och resmål. Läromedelspaketet är en fortsättning på Turism BAS.
Läs mer
Turism och resors huvudavsnitt:
- Turism - en framtidsbransch
- Varför reser man? Olika kategorier av turister och olika syften
- Vart reser man? Geografiska namn, resvägar och resmål
- Hur reser man? Infrastruktur, transporter och informationskanaler
- Vad kostar resan? Planering och kalkylering av resor
- Rättigheter och skyldigheter. Lagar, etik, försäkringar, skatter och internationella regler
Läromedlet kompletteras med en lärarhandledning innehållande kommentarer, lösningar, provuppgifter och OH.
Serien finns inläst hos Inläsningstjänst.
Om författarna
I författarteamet ingår Monica Tengling, lärare inom turism och marknadsföring, Thomas Blom, Fredrik Ernfridsson och Mats Nilsson - verksamma i Karlstad och som alla undervisar i turism på olika nivåer.
Liber 3 9789147088539 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
DEN HEMLIGE KOCKEN - DET OKÄNDA FUSKET MED MA...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 2008. 279 sidor.
Nära nyskick. KVALITÉ ENLIGT BILD. OLÄST EX.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 9789170373893 -
Fataburen 1995. I glädje och sorg.
Inbunden bok. Nordiska museet. 1 uppl. 1995. 317 sidor.
Mycket gott skick. Nordiska museets och Skansens årsbok 1995. Tema: Högtider. Innehåller: Traditioner; Våra högtider; Årstagruns önskemånad; Till bords; Kulturer möts; Så länge sedan, så nyss; Dop och doptraditioner; Gå ut och fria; Kärleksgåvor; Fira femtio; Föddes Lucia p läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171083758
- Titel
- I glädje och sorg
- Författare
- Schön, Ebbe - Airey, Skans Victoria
- Förlag
- Stockholm : Nordiska museet
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Nordiska museet 1 9171083758 -
Fataburen 1947
Häftad bok. Nordiska museet. 1 uppl. 1947. 247 sidor.
Mycket gott skick. Nordiska museets och Skansens årsbok. Innehåller: Nordiska ölkåsor; Gårdskors och bönkors; Valborgsmässa i Floda; Jämtländskt kynne; Bröllop i Södermanland; Folklivsskildringar i gamla läkarrapporter; Järnbäraland i Uppland; Byskollärare i Bergslagen; Den läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordiska museet 1 -
Dans - kontinuitet i förändring. En studie av...
Häftad bok.
Gott skick. 1998. 304 sidor. Akademisk avhandling. Sparsamt illustrerad. Paperback. Lätta bruksspår. Namnteckning, adress samt telefonnummer skrivet på insidan av främre omslag. - Skrifter utgivna av Etnologiska föreningen i Västsverige nr 25. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185838357
- Titel
- Dans - kontinuitet i förändring : en studie av danser och dansande i Göteborg 1930-1990
- Författare
- Nilsson, Mats - Nilsson, Bengt
- Förlag
- Göteborg : [Etnologiska institutionen, Univ.] : Etnologiska fören. i Västsverige [[distributör]
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
9185838357 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
FRI FRAKT inrikes
- ISBN
- 9789187777042
- Titel
- Sverigedemokraternas svarta bok
- Författare
- Mathias Wåg - Henrik Arnstad - Måns Nilsson - Mikael Ekman - Diana Mulinari - Anders Neergaard - Lovisa Broström - Jason Diakité - Mats Deland - Henrik Johansson - Oscar Schau - Atilla Yoldas - Bilan Osman - Tobias Lundeqvist
- Förlag
- Verbal förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 268 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 195 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverigedemokraterna bildades inför valet 1988 ur rasistiska Bevara Sverige svenskt. Vägen har varit lång från vikingarock, vitmaktmusik och nynazistisk terror till ett riksdagsparti med öppet tillträde till tv-sofforna.
För att bli en stabil organisation med ett städat yttre har partiet genomgått otaliga konflikter och tvingats införa "nolltolerans mot rasism". Men Sverigedemokraterna har svårt att balansera den putsade fasaden med den aggressiva rasismen som bubblar under ytan. Skandaler och avhopp kantar vägen och sedan valet 2010 har över 60 företrädare uteslutits. Flera återfinns i nazistiska och fascistiska partier eller organisationer. Samtidigt finns en lång svans av sympatisörer som hatar och hotar på nätet, med partiets goda minne.
De medverkande i Sverigedemokraternas svarta bok är forskare och journalister, samtliga experter på den högerextrema rörelsen. Skribenterna tecknar partiets historia från hakkorsen till blåsippan och en sak är säker: de bruna ränderna går aldrig ur.
Redaktörerna Madelene Axelsson och Kristian Borg är journalister på mediekooperativet Fria Tidningar.
Verbal förlag 9789187777042 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2007. 277 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373152
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 277 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 9789170373152 -
Snöstormseländet
Inbunden bok. Rabén & Sjögren Bokförlag. 1:a uppl. 2003. 112 sidor.
Mycket gott skick. Gallrad ur bibliotek. Pärm sliten på hörnen. Bladen i topp skick. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med teckningar. 20,1 cm x 14,5 cm. 287 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129658866
- Titel
- Snöstormseländet
- Författare
- Oskarsson, Marie
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 150 x 200 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 270 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En lättläst och spännande historia om snö, is och snöstorm, där fakta blandas med en engagerande historia. Precis rätt i tonen för ungar som vill ha realism och saklighet serverat i en aptitlig och lättillgänglig form.
Nisse och Alice har kollat på både bläckfiskar och vulkaner i Grekland. Efter värmen där vore det nästan skönt med en riktig snöstorm, tycker Nisse. Men hemma i Göteborg snöar det aldrig. Det är Alice säker på. Nisse däremot är optimist, så han slår vad med sin lillasyster. Och hon kan verkligen retas när hon ser ut att vinna vadet. Roligt och spännande med kluriga snö-fakta och massor av illustrationer av Nils Westgårdh ,13 år.
De tidigare böckerna har genomgående fått omdömen som: "Realistiskt och spännande", "kul och trovärdigt". DN-s recensent skrev bl.a.: "De livfulla illustrationerna gjorda av författarens nu 13-årige son förtjänar både applåder och visslingar". Och Btj: "Berättelsen är trovärdig och skriven på ett spänstigt språk, som fint lyfter fram den milda humor som historien rymmer."
Marie Oskarsson är frilansjournalist, tidigare på Amelia, och bosatt i Göteborg. Hon har en son som inte är så förtjust i att läsa. Däremot gillar han att rita, och det är han som står för illustrationerna i boken. Det var just med tanke på läsovilliga småkillar som Marie Oskarsson skrev Bläckfiskresan, Vulkanexpeditionen och nu Snöstormseländet. De vill ha fakta, inte långrandiga historier, utan en spännande berättelse som anknyter till något sakligt. Detta är en sådan bok.
Marie Oskarsson har tidigare arbetat på tidningen Amelia, har tre barn, Nisse, Alice och Albin. Nisse och Alice har mycket gemensamt med barnen i hennes böcker. Det är hennes son Nisse som ritat alla bilderna i dem.
Bläckfiskresan, 2001
Vulkanexpeditionen, 2002
Rabén & Sjögren Bokförlag 1:a 9789129658866 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789152725733
- Titel
- De Nya Drogerna
- Författare
- Nilsson-Lehback, Mats
- Förlag
- Populär Medicin Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 145 x 221 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 515 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Högpotent cannabis, internetdroger, designer drugs, fentanyl, lustgas, Captagon, Tramadol, Ecstasy - och många andra.Det kommer allt fler nya droger, många med okända verkningar. Drogerna blir fler och starkare än någonsin. Aldrig förr har så många använt dem. Samtidigt slår de dödliga överdoserna rekord.Detta är en populärvetenskaplig och lättillgänglig uppdatering om 2000-talets dramatiska drogscen. Om de främmande substanserna och hur de påverkar hjärnan. Om hur drogmarknaden har förändrats och den växande kriminalitet som kretsar kring den.Boken presenterar också nya behandlingar och läkemedel som många inte känner till och som kan bli en räddning ur beroende.Många konkreta fallbeskrivningar illustrerar och förklarar berättelserna.Boken vänder sig till allmänheten. Den kan också användas på utbildningar i yrken som möter personer som använder droger.Mats Nilsson - Lehback är överläkare i beroendemedicin och medicinjournalist. Han har tidigare skrivit flera populärvetenskapliga böcker, bland annat om kolesterol och AIDS.
ISBN: 978-91-527-2573-3EAN: 7350143010019
Populär Medicin Förlag 1 9789152725733 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2007. 277 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint skick, hel och ren, försiktigt läst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373152
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 277 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 9789170373152 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Nyskick. Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi anin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Nära nyskick. namn och tillskrift försättsbladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Häftad bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916 -
Skolas
Häftad bok. Bonniers. 1:a uppl. 1975. 176 sidor.
Gott skick. Exlibris på insidan av frampärmen. "'Skolas' utspelas under den ångestladdade sista tiden före slutexamen i ett sydsvenskt gymnasium. Magnus Björck hör till de bästa i klassen och det förestående biologiprovet är avgörande för slutbetyget. En 4:a minst är läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100400114
- Titel
- Skolas : [roman]
- Författare
- Nilsson, Mats
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
Bonniers 1:a 9100400114 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Metoder i kommunikationsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur. 1 uppl. 2000. 318 sidor.
Mycket gott skick. (Blyerts några sidor i boken, rest efter prislapp bakpärmen)
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9144015216
- Titel
- Metoder i kommunikationsvetenskap
- Författare
- Britt-Marie Leivik-Knowles - Bitte Alling-Ode - Peter Berglez - Brigitte Mral - Mats Ekström - Bengt Johansson - Göran Eriksson - Åsa Nilsson - Larsåke Larsson - Åsa Kroon-Lundell
- Förlag
- Studentlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medie- och kommunikationsvetenskap bygger på både samhällsvetenskap och humaniora och använder sig därmed av en rad metoder i forskning och uppsatsarbeten. Denna bok syftar till att möta behovet av en ny ämnesspecifik metodlära. I bokens första del presenteras både kvantitativa metoder surveyundersökning och innehållsanalys och kvalitativa metoder, däribland etno-grafisk observation och personliga intervjuer.
Inom medie- och kommunikationsvetenskap förekommer idag en uppsättning olika teorier och metoder för att analysera språk och medier.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Studentlitteratur 1 9144015216 -
Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 280 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Brytveck på framsidan. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374586
- Titel
- Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils -
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Ordfront Förlag 1 9789170374586 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Château vadå det okända fusket med ditt vin
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ordfront. 2018. 249 s. 14 x 21,5cm. Omslaget har lätt kantslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750062
- Titel
- Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Guldspaden 2018!Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt.För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket. Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.
9789177750062 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Ostriket - riket där Västerbottenost är kjejs...
Häftad bok. Vuxenskolan. 2007. 95 sidor.
Nära nyskick. Oläst aningen slitage i hörn se bild
Beskriver orter och personer i området. Bild på Maud Olofsson!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVuxenskolan -
Metoder i kommunikationsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur. 2 uppl. 2010. 339 sidor.
Nyskick. Medie- och kommunikationsvetenskap bygger på både samhällsvetenskap och humaniora och använder sig därmed av en rad metoder i forskning och uppsatsarbeten. Denna bok syftar till att möta behovet av en ämnesspecifik metodlära. I boken presenteras både kvan läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144067636
- Titel
- Metoder i kommunikationsvetenskap
- Författare
- Peter Berglez - Mats Ekström - Bengt Johansson - Göran Eriksson - Åsa Nilsson - Larsåke Larsson - Åsa Kroon-Lundell - Orla Vigsö - Marinette Fogde - Johanna Ledin - Johan Östman
- Förlag
- Studentlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 339 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medie- och kommunikationsvetenskap bygger på både samhällsvetenskap och humaniora och använder sig därmed av en rad metoder i forskning och uppsatsarbeten. Denna bok syftar till att möta behovet av en ämnesspecifik metodlära. I boken presenteras både kvantitativa metoder – surveyundersökning och innehållsanalys – och kvalitativa metoder, som etnografisk observation, intervjuer (personliga intervjuer och gruppintervjuer) och textanalytisk metod.Inom medie- och kommunikationsvetenskap förekommer också en uppsättning olika teorier och metoder för att analysera språk och medier. I boken presenteras därför ett antal av dessa metoder, med teoretisk bakgrund såväl som konkreta exempel. De analysmetoder som ingår i volymen är bildanalys, retorikanalys, filmanalys, receptionsanalys samt tre former av diskursanalys; kritisk diskursanalys, dialogisk analys och analys av samtal. Sammantaget ger boken en stabil grund för såväl avancerade forskare som studenter inom det breda forskningsfält som ämnet innefattar.Andra upplagan
Studentlitteratur 2 9789144067636 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 280 sidor.
Nära nyskick. något gulnad. Portot gäller oavsett antal böcker. - Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusen läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374586
- Titel
- Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils -
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Ordfront Förlag 1 9789170374586 -
Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2018. 249 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mindre bruksspår på omslag. Lätt snedläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750062
- Titel
- Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Guldspaden 2018!Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt.För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket. Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.
Ordfront Förlag 1 9789177750062
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn