-
MITT NYA RAW FOOD KÖK – 250 recept som håller...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2014. 191 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder!
Erica andas och lever raw food sedan hon vistades hos sin kusin i Kalifornien 2004. När hon steg in i hennes kök möttes hon av ett berg av apelsiner, solmogna tomater och nyskördade avokadofrukter. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785108
- Titel
- Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
- Författare
- Palmcrantz Aziz, Erica
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 251 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 854 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erica andas och lever raw food sedan hon vistades hos sin kusin i Kalifornien 2004. När hon steg in i hennes kök möttes hon av ett berg av apelsiner, solmogna tomater och nyskördade avokadofrukter. Det var kärlek vid första ögonkastet.
Efter bara en vecka i USA, på 100% raw, närproducerad och ekologisk mat kände jag att mitt blodsocker stabiliserades, min värk i ryggen minskade, magen blev lugn och vikten gick ned till den nivå som känns lagom för mig. Envikt där jag har energi, ett starkt immunförsvar och känner mig fin.
I boken finns, förutom generöst med recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla.
Ica Bokförlag 9789187785108 -
The Sugar Cube: 50 Deliciously Twisted Treats...
Inbunden bok. Chronicle Books.
ISBN 9781452101262
Nyskick. NEW BOOK Boutique baking book from Portland Oregon's Sugar Cube, a food cart famous for its awesome sweets and attitude with whimsical desserts such as Twisted Toll House Cookies, Mom's Coffee Mallow Meringue Pie, and Brown Cow Panna Cotta. Sugar Cube is läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKChronicle Books 9781452101262 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174246827
- Titel
- Food Pharmacy : kokboken
- Författare
- Nertby Aurell, Lina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 636 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förra årets succébok Food Pharmacy lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars också).Här är kokboken som förenklar din vardag. Här vänder sig Lina och Mia till alla som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta.Recepten innehåller mängder med grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att bevara så mycket näring som möjligt. Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att smaka riktigt gott.Här finns måltider för alla tillfällen: snabba vardagsrätter, lyxigare fine dining-rätter och närande smoothies. Vad sägs om recept på den optimala middagssmoothien, idévärldens lasagne och världens godaste brownie?Det här är ingen diet utan hälsosam mat för alla. Och den bygger på exakt de råd alla experter faktiskt är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret!Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den välbesökta och omtyckta hälsobloggen och podden Food Pharmacy. År 2016 utkom den omåttligt populära boken med samma namn.
Bonnier Fakta 9789174246827 -
Food Pharmacy - näringsjägaren : en berättels...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 191 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249583
- Titel
- Food Pharmacy - näringsjägaren : en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen
- Författare
- Nertby Aurell, Lina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 727 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Food Pharmacy släpper en bok för näringsjägare – en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen.I den här faktaspäckade och roliga boken ger sig Mia och Lina ut på sina livs expeditioner för att ta tag i vår tids mest angelägna frågor: folkhälsan och planeten. Vad kan vi själva göra för att få oss och planeten att må bättre, och varför har mat gått från att vara något enkelt och glädjefyllt till svårt och ibland till och med ångestskapande? Vetskapen om hur vi ska äta för en bättre folkhälsa och mindre belastning för planeten finns, men av någon anledning når den inte ut. Men det ska det bli ändring på!Food Pharmacy Näringsjägaren innehåller livsviktig fakta presenterad med humor och helt utan pekpinnar (och med ett sextiotal näringsboostade recept). För att göra resan mot att bli näringsjägare lite enklare och mer lustfylld har Mia och Lina dessutom tagit fram en Näringsjägarkompass som ska hjälpa oss att varje dag få i oss en stor mängd varierande och näringsrika livsmedel i många olika färger.
Bonnier Fakta 9789174249583 -
Famine and food supply in the Graeco-Roman wo...
Häftad bok. Cambridge : Cambridge Univ. Press. 1988. 295 sidor sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780521375856
- Titel
- Famine and food supply in the Graeco-Roman world : responses to risk and crisis
- Författare
- Garnsey, Peter
- Förlag
- Cambridge : Cambridge Univ. Press
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- English
Cambridge : Cambridge Univ. Press 9780521375856 -
The food traveler : runt världen på 60 recept
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1:a uppl. 2013. 151 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136816
- Titel
- The food traveler : runt världen på 60 recept
- Författare
- Sokcic, Zvonko
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bäst just nu
Annika Leone, Expressen
Läckra recept anpassade till hemmaköket varvas med berättelser från gatukök, restauranger och marknader världen över.
Ica-Kuriren
Ett extra plus är att recepten är enkla och pedagogiska.
Aftonbladet Resa
Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?
När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet – från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press.
Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag!
Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot ”jag vill inte dö nyfiken”.
Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Det här är en bok du riktigt kan njuta av som både gör dig ressugen och hungrig.
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
Finns det någon som inte älskar, att resa runt och äta gott? Jag tror knappast det men för de allra flesta räcker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill göra. Turligt nog har det då kommit en ny kokbok som tillåter oss alla att resa jorden runt hemma i köket.
Emma Fahlstedt, Södermanlands Nyheter
En av Sveriges mest välrenommerade kockar, med en bakgrund på bland annat Edsbacka krog, har samlat på sig många recept från sina resor världen över. I boken finns även resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep för hur man får maten att smaka autentiskt.
Cecilia Billgren, Aftonbladet Söndag
Genomgående för boken är hur genuina recepten känns och hur gott allt ser ut att vara. Innan nästa gastronomiska resa föreslås ett snabbt öga på restaurangtipsen längst bak i boken. Eller varför inte bara fixa smakerna i ditt eget kök?
Stockholm Krog
Många av recepten kommer direkt från kockarna som serverar dem och rätterna presenteras med sköna matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali.
Sara Berg, Kvällsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1:a 9789127136816 -
Karins gröna värld livsstil & raw food
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Life Vision. uppl.1. 2012. 249 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198056402
- Titel
- Karins Gröna Värld : Livsstil & Raw Food
- Författare
- Haglund, Karin
- Förlag
- Lifevision AB
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1090 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inspirerande handbok för alla som vill optimera sin hälsa, energinivå och ta reda på hur bra det går att må.Boken är uppbyggd med en faktadel om kost, raw food och livsstilsval som träning, optimal andning, kroppens inre miljö, pH-balans och mentala hälsa samt en diger receptdel.I receptdelen hittar du över 100 recept på god och nyttig raw food, med vackra foton till varje recept, vilket gör det både enkelt och kul att sätta din nya kunskap i handling! Boken är fylld med inspiration och kan fungera som en praktisk guide att hjälpa dig förändra ditt liv i den takt du själv vill.
Hitta en hälsosam livsstil med naturlig, ekologisk grön kost som gör underverk för din hälsaMängder med härliga, välsmakande och nyttiga raw food-recept för alla tillfällen, anpassade för både nybörjare och redan inbitna raw food-fansBoken är ett inspirerande uppslagsverk för din hälsa och har allt du behöver för att starta din egen livsstilsrevolution ...Raw food är fritt från animaliskt protein, gluten, mjölk, vitt socker och kemiska tillsatser. Raw food-kosten baseras istället på naturlig, ekologisk mat från växtriket och det är näringstät god mat med massor av livskraft.Vad sägs till exempel om hasselnötsgranola med bär och sesammjölk till frukost, gröna smoothies till mellanmål, wraps, zucchinipasta eller lasagne till lunch och en chokladtryffel eller jordgubbstårta till dessert!Att äta mer raw food kan öka din hälsonivå, få dig att uppnå och hålla din idealvikt, hjälpa dig att komma i bättre kontakt med dig själv och öka din känsla för vad och hur du bör äta för att må så bra som möjligt.Det är dags att du unnar dig att ta reda på hur bra det går att må, för det är du värd …Välkommen till Karins gröna värld!
9789198056402 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198056426
- Titel
- Karins Frukost : raw food & vegan
- Författare
- Haglund, Karin
- Förlag
- Lifevision AB
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 220 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 931 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken för alla som vill börja dagen lite grönare!
I Karins frukost får du inspiration och lust till att börja din dag på bästa sätt. Att byta ut din vanliga frukost mot en nyttigare raw food-variant är ett enkelt steg att ta för att förbättra din kost. I boken hittar du recept på över 130 hälsosamma, näringsrika, vackra och fantastiskt goda frukostar som förutom att ätas på morgonen även kan ätas som mellanmål, lätt lunch, kvällsmat eller efter träning. Alla recept är vegetariska, gluten- och mjölkfria.
Dessutom finns det med träningsprogram som passar perfekt att göra i hemmamiljö på morgonen för att få en riktigt bra start på dagen. Unna dig att skapa en morgonrutin som du mår bra av både nu och på lång sikt. Frukost- och träningsvanor som lägger grunden för resten av dina magiska dagar ...
Karin Haglund är hälsocoach, kostrådgivare och personlig tränare med en stor passion för raw food och en sund livsstil. En holistisk syn på hälsa helt enkelt. Karin har också skrivit böckerna Karins gröna värld (2012) och Grönsakskärlek (2014).
9789198056426 -
Junk food vego
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Kakao förlag. uppl.1. 2017. 121 s. mindre skav på pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187795244
- Titel
- Junk food vego
- Författare
- Hellberg, Amanda
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 121 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 252 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Junk food vego är ännu en ljuvlig bok av författarna till Ta tillvara och Rötter & knölar. Här bjuder de på det vi vanligen kallar skräpmat, snabbmat eller street food. Sina benämningar till trots är maten i den här boken dock varken dålig eller särskilt snabb, Amanda Hellberg och Eveline Johnsson har angripit junket med lika mycket kärlek som de tar sig an övrig mat. De har sin vana trogen använt fina, lokala råvaror och tillagat maten från grunden: Vi tycker det är spännande att utforska det svenska skafferiet, att undersöka vad som kan odlas här, och sedan använda det på nya sätt. Man skulle kunna säga att skräpmaten på senare år liksom har flyttat in, gjort sig hemmastadd, bytt skepnad och numer presenterar sig som den nya husmanskosten. Testa till exempel bruna bönor i chilin eller burgaren, rotsaker på pizzan eller i tacofärsen, och sno ihop en rotfruktskimchi! Här bjuds även surdegspizza med spännande fyllningar, hemmagjorda pannkakor och pajer med färsk frukt och fina bär och mycket, mycket mer.
9789187795244 -
The People's Food
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. William Heinemann. 336 s. bruksslitage, skav på pärm. Engelsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Improving food security a guide for rural dev...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Intermediate Technology Publications. uppl.1. 1995. 151 s. mindre bruksslitage. eng text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781853393112
- Titel
- Improving food security - a guide for rural development managers
- Författare
- Hubbard, Michael
- Förlag
- Intermediate Technology Publications
- Utgivningsår
- 1995
9781853393112 -
Happy food 2.0 om hur måltiden och lyckan hän...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bookmark. uppl.1. 2018. 249 s. lättare skav på pärm, vita ryggen har några skönhetsfläckar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188745040
- Titel
- Happy food 2.0: Om hur måltiden och lyckan hör ihop
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt tips till alla som vill boosta sin hälsa, läs! Helhetsbetyg: 5.
Bibliotekstjänst om Happy foodI HAPPY FOOD 2.0 fortsätter Niklas Ekstedt och Henrik Ennart att aptitligt presentera den nyaste forskningen inom mat och lycka.Det har redan kommit ytterligare forskning som stöder de rön som Ennart och Ekstedt presenterade i HAPPY FOOD. I uppföljaren presenteras även ett vidare grepp om matens koppling till lycka, där olika aspekter av måltiden som helhet tas upp. Visste du att familjemåltiden faktiskt är en preventiv åtgärd mot brottslighet? Att olika råvaror passar bättre vid olika tider på dygnet? Eller att det verkar som att vi bör uppvärdera vår syn på vetet?Boken bjuder på nya djupdykningar inom superråvaror och ännu fler lyckorecept som får munnen att vattnas och endorfinerna att jubla! Snabba vardagsrätter för barnfamiljen, trerättersmenyer för helgen och allt däremellan.
9789188745040 -
Pigg och glad med raw food
Inbunden bok.
Gott skick. Pagina/Optimal. uppl.1. 2012. 288 s. mindre bruksslitage, skav på pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412323
- Titel
- Pigg och glad med raw food
- Författare
- Amdisen, Vibeke
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 260 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelt och sunt på samma gång
Vibeke Amdisens vackra inspirations- och presentbok om Raw Food, "den levande maten" är en fest för ögat och en receptbok full med hälsosamma och goda rätter. Raw Food-trenden växer med nya sätt att tillaga fräscha råvaror.
Filosofin bakom Raw Food är enkel. Du skall tillföra din kropp den mest optimala kosten med högsta möjliga näringsinnehåll. Maten skall därför aldrig tillagas i en högre temperatur än 42 grader. Då behåller maten alla sina naturliga näringskomponenter: enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och fibrer.
Pigg och glad med Raw Food vänder sig till människor som vill leva sundare. Raw Food passar utmärkt för barnfamiljen. Många rätter är mycket barnvänliga och dessutom enkla att tillaga tillsammans med barn!
Boken är en grundlig introduktion till Raw Food. Personlig och kryddad med recept på läckra och sinnliga rätter med helt vanliga råvaror som är lätta att inhandla. Raw Food-kosten kräver inga investeringar i nya dyra köksredskap.
Vibeke Amdisen är näringskonsulent och verksam i Köpenhamn. Sen tio år tillbaka arbetar hon som coach och föreläser om sambandet mellan kost och hälsa, komplementärmedicin och mänsklig självinsikt. Raw Food är Vibeke Amdisens första bok.
9789172412323 -
Raw food med två detoxveckor
Inbunden bok.
Gott skick. Ica. uppl.1. 2011. 126 s. vågig inlaga, bläcknoteringar i något av recepten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436812
- Titel
- Raw food med två detoxveckor
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 246 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 611 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Quinoa, linser, alger, nötter, frön, grönsaker och frukt är långtifrån tråkigt när de tillagas på rätt sätt. I den här receptsamlingen finns 100 raw food-inspirerade smakrika vegetariska recept som dessutom är mycket näringsrika. Här trängs härliga frukosträtter med smoothies och soppor, varma och kalla huvudrätter plus ett helt kapitel med smarriga och nyttiga desserter och mellanmål. Receptbilderna sprakar av färg och lämnar ingen oberörd. Här föds sannerligen lusten att prova raw food!
Fresta smaklökarna med frö- och fikonbar, cashew- och blåbärssmoothie, citrontårta med granatäpple, mandelmuffins med blåbär och mango, fröbröd med morötter, rödbets- och chèvrepizza, detoxlasagne, blomkålstabouleh med halloumi och myntaguacamole, grönsaks- och fruktfyllda risblad och saffransquinoa med russin och granatäpple.
Vill du dessutom boosta kroppen med en tvåveckors detoxkur finns all information och de recept du behöver för en lyckosam reningskur.
9789153436812 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163610370
- Titel
- Raw Fast Food
- Författare
- Amidsen, Vibeke
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 241 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Raw Food snabbt och enkelt
Vibeke Amdisen är en av Danmarks mest kända Raw Food-inspiratörer. Hennes första bok, Pigg och glad med Raw Food, är en bestseller i både Danmark och Sverige.
Filosofin bakom Raw Food är enkel. Du skall tillföra din kropp den mest optimala kosten med högsta möjliga näringsinnehåll. Maten skall därför aldrig tillagas i en högre temperatur än 42 grader. Då behåller maten alla sina naturliga näringskomponenter: enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och fibrer.
Raw fast Food är en bok för moderna människor i farten. Här finns det hälsosamma alternativet till »vanlig« snabbmat. Med många enkla recept för dagens alla måltider och mellanmål, visar Vibeke hur lätt det är att ta in de läckra Raw Food-rätterna i en hektisk vardag.
Boken vänder sig till hela familjen. Det är både enkelt och roligt att laga Raw Food tillsammans med barnen och de flesta barn älskar den färgglada och välsmakande maten.
Vibeke Amdisen
arbetar som naturläkare och är bosatt i Köpenhamn. Hon arbetar också som coach och föreläser om sambandet mellan kost och hälsa, komplementär medicin och mänsklig självinsikt. Raw fast Food är Vibeke Amdisens andra bok på svenska.
Länkar
Hemsida: länk
Blogg: länk
9789163610370 -
Mitt nya Raw food-kök 250 recept som håller d...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Bonnier fakta. uppl.1. 2018. 191 s. skav på ovansidan av ryggen?.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247817
- Titel
- Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
- Författare
- Palmcrantz Aziz, Erica
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 216 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 558 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken presenterar Sveriges främsta raw food-expert Erica Palmcrantz Aziz allt från enklare sallader till gourmetmat – för att passa in i livets alla skeden. Här har hon följt årstiderna och tagit vara på säsongens grödor. Erica har också skapat recept till de traditionella högtidsborden så att du kan tillreda nya härliga raw food-rätter som komplement till dina egna favoriter. Det här blir din handbok i raw food-köket, en grund för din egen kreativitet !• 250 raw food-recept för daglig inspiration• Veganrecept fria från gluten, laktos och vitt socker• Raw food-recept till högtiderna• Årstidsbaserade recept och massor av tips• Hållbara recept för dig - och vår planet
9789174247817 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187795244
- Titel
- Junk food vego
- Författare
- Hellberg, Amanda
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 121 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 252 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Junk food vego är ännu en ljuvlig bok av författarna till Ta tillvara och Rötter & knölar. Här bjuder de på det vi vanligen kallar skräpmat, snabbmat eller street food. Sina benämningar till trots är maten i den här boken dock varken dålig eller särskilt snabb, Amanda Hellberg och Eveline Johnsson har angripit junket med lika mycket kärlek som de tar sig an övrig mat. De har sin vana trogen använt fina, lokala råvaror och tillagat maten från grunden: Vi tycker det är spännande att utforska det svenska skafferiet, att undersöka vad som kan odlas här, och sedan använda det på nya sätt. Man skulle kunna säga att skräpmaten på senare år liksom har flyttat in, gjort sig hemmastadd, bytt skepnad och numer presenterar sig som den nya husmanskosten. Testa till exempel bruna bönor i chilin eller burgaren, rotsaker på pizzan eller i tacofärsen, och sno ihop en rotfruktskimchi! Här bjuds även surdegspizza med spännande fyllningar, hemmagjorda pannkakor och pajer med färsk frukt och fina bär och mycket, mycket mer.
9789187795244 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127140264
- Titel
- Tokyo food
- Författare
- Bjerke, Petter
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 226 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets etniska kokbok av Måltidsakademien.
Tokyo världens godaste stad. I boken får du möta såväl enkla nudelmakare, hängivna munkar i tempelköken som lyxiga kaisekirestauranger i stadens skyskrapor. Smaka på exotiska råvaror som vilda grönsaker från Fujibergen, råa sjöborregenitalier och kycklingsashimi. Shoppa på världens största fiskmarknad, lär dig grunderna om allt från sushi till tempurafritering och följa med hem till Tokyobornas egna middagsbord.
Boken är en introduktion till Tokyo och det japanska köket och innehåller ett 40-tal recept. Den gavs ut första gången 2010 och kommer nu i en efterlängtad nyutgåva i danskt band.
Petter Bjerke är mat- och dryckesskribent. Han skriver regelbundet för olika mattidningar och har tidigare gett ut Te från Sencha till Lapsang och Koreansk mat.
Fotografen Gustav Karlsson Frost arbetar med mode och porträtt och har sedan många år arbetat i Japan.
Markus Karlsson Frost är art director på speltidningen Level med rötter i den japanska tv-spelskulturen.
"Det lokala sushihaket bleknar och ressuget ökar. Eller stanna hemma och prova de förvånansvärt enkla recepten."
Helena Jansson, MatMagasinet
"Kulinarisk allmänbildning."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
9789127140264 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153437222
- Titel
- Raw Food : ett lättare liv på tre veckor
- Författare
- Palmcrantz Aziz, Erica
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 212 x 229 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 491 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga fräscha och spännande recept som grekisk blomkål, fikonmarmelad med pinjenötsost och energisoppa. Boken berättar heltäckande om ingredienser och köksredskap som används inom raw food, som till exempel groddar, carobpulver, frömjölkspåsar och torkugnar. Erica Palmcrantz Aziz går därutöver initierat igenom kostens effekter på kroppen.
För att göra allting ännu mera lätt finns det inför varje välkomponerad dagsmeny en praktisk lista med de ingredienser och råvaror som behöver förberedas inför dagens matlagning. Raw food ett lättare liv erbjuder dessutom ett antal bonusrecept för den som är sugen på att göra en livsstilsförändring på längre sikt.
Tänk att få njuta sig hela vägen till en lite lättare kropp på alla plan! Städa ur kropp och sinne och gör plats för något nytt!
9789153437222 -
Good food : glutenfritt, gott och mycket grön...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2015. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630719
- Titel
- Good food : glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin
- Författare
- Kaspersen, Kristin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glutenfritt, fräscht, ekologiskt, mycket grönt och enkelt var Kristins utgångspunkt när hon bestämde sig för att ändra familjens matvanor. Genom att byta ut en råvara i taget kan hon idag stolt säga att hon lagar riktigt hälsosam mat och vågar prova och smaka sig fram.I den här boken får du massor med inspiration, men också smarta tips på råvaror att börja din hälsosamma resa med. Kristin älskar frukt och bär, och det syns i recepten där du hittar grönsaker, juicer och rawfood. Maten i den här boken är således en härlig blandning av bra råvaror och fräscha smaksättningar. Och det är enkelt: bra vardagsmat som också funkar för dina barn.Till alla recept finns tips på variationer – kan du laga en fiskburgare kan du laga tre är hennes devis – så att du kan utnyttja såväl laxen och kycklingen som kryddorna du köper i flera olika rätter.Vad sägs om egna glutenfria tortillas till fredagstacon, läckra quinoamuffins med olika smaksättningar i stället för cupcakes, grönkålschips som är så nyttiga att du kan köra måndagsmys eller helt enkelt bara en klassisk ugnsbakad kyckling med citron och örter som nästan lagar sig själv?· Min personliga mathistoria· Vad är vad – ekologiskt, kravmärkt, naturligt …· Mina favoriter i kosten· Mitt skafferi· Hej då vetemjöl och socker· Smakkompisar· 40 recept med hembakat, favoritdrycker, mellanmål som boostar, vardagsmiddagar och läckra efterrätter
Fitnessförlaget 9789173630719 -
Scraps, Wilt & Weeds: Turning Wasted Food int...
Inbunden bok. Hachette Book Group USA. 2017. 283 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. SCRAPS, WILT & WEEDS features 100 recipes by Mads Refslund, one of the initial partners at Noma, the world-renowned Danish restaurant, using local ingredients in a sustainable, no-waste fashion. Using scraps from vegetables, fruits an läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781455536153
- Titel
- Scraps, Wilt & Weeds: Turning Wasted Food into Plenty
- Författare
- Mads Refslund
- Förlag
- Hachette Book Group USA
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 283 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 240 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 990 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- SCRAPS, WILT & WEEDS features 100 recipes by Mads Refslund, one of the initial partners at Noma, the world-renowned Danish restaurant, using local ingredients in a sustainable, no-waste fashion. Using scraps from vegetables, fruits and animal proteins--food that would normally go to waste--Refslund creates beautiful and accessible recipes for the home cook without sacrificing anything to flavor. He uses 100% of the ingredient or as close as possible, like potato peels, cauliflower stems, or fish skins, but also ingredients that are passed over as too young, like green strawberries, or too old, like stale bread, wrinkly potatoes or bolted herbs. Refslund shares easy-to-follow recipes like: Carrot Tops Pesto, Roasted Cauliflower Stalks with Mushrooms and Brie, Pork Ribs Glazed with Overripe Pear Sauce, Crispy Salmon Skin Puffs with Horseradish-Buttermilk Dip, and Beer and Bread porridge with Salted Caramel Ice Cream. In addition to delicious ingredient-focused recipes, the book contains informational sidebars and stories, insight into the parts of food we often waste, and a section on how to use leftovers, plus 100 beautiful photographs that express Refslund' passion and respect for ingredients, nature and the land.
Hachette Book Group USA 9781455536153 -
Food Pharmacy : kokboken
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246827
- Titel
- Food Pharmacy : kokboken
- Författare
- Nertby Aurell, Lina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 636 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förra årets succébok Food Pharmacy lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars också).Här är kokboken som förenklar din vardag. Här vänder sig Lina och Mia till alla som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta.Recepten innehåller mängder med grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att bevara så mycket näring som möjligt. Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att smaka riktigt gott.Här finns måltider för alla tillfällen: snabba vardagsrätter, lyxigare fine dining-rätter och närande smoothies. Vad sägs om recept på den optimala middagssmoothien, idévärldens lasagne och världens godaste brownie?Det här är ingen diet utan hälsosam mat för alla. Och den bygger på exakt de råd alla experter faktiskt är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret!Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den välbesökta och omtyckta hälsobloggen och podden Food Pharmacy. År 2016 utkom den omåttligt populära boken med samma namn.
Bonnier Fakta 9789174246827 -
THE HAPPY PEAR – Recipies for Happiness – Del...
Inbunden bok. Penguin Ireland. 2018. 304 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! –– The No 1 bestsellers' new book - packed with quick and easy veggie options, clever meat-free versions of popular favourites and inspiring advice on how to be healthier! • 'These lovely boys always creat läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781844884254
- Titel
- Happy pear : recipes for happiness
- Författare
- Flynn, Stephen
- Utgivningsår
- 2020
- Språk
- English
Penguin Ireland 9781844884254 -
Peace, Love and Food by Renée Voltaire
Inbunden bok. Renée Voltaire. 1 uppl. 2007. 212 sidor.
Nyskick. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163301667
- Titel
- Peace, Love and Food by Renée Voltaire
- Författare
- Renée Voltaire
- Förlag
- Renée Voltaire
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 176 x 225 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag har jobbat med mat hela mitt vuxna liv och jag har mer och mer fastnat för det enkla, goda, vackra och ekologiska. Det är så kul med nyttig mat!
PEACE - Jag åker gärna omvägar för att få tag på råvaror som är varsamt producerade, de ger mig peace inombords. Är maten ren så blir sinnet rent.
LOVE - Kärlek är den viktigaste ingrediensen när jag lagar mat. All mat blir bättre, godare och nyttigare. Jag känner mig frisk, stark och får massvis av bra energi!
FOOD - När jag äter bra mat blir allt annat också bra. Jag älskar enkel mat som är lätt att laga, med få ingredienser. Mycket nötter, roliga frön, nyttiga fetter, härliga grönsaker. Recepten är vegetariska och passar alla, men går jättebra att servera med kött eller fisk om man så vill.
Peace, Love and Food handlar om mat som stimulerar våra sinnen. Mat som är så god, vacker och nyttig att själen har lust att bo i den.
Renée Voltaire 1 9789163301667 -
Happy food 2.0: Om hur måltiden och lyckan hö...
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2018. 249 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188745040
- Titel
- Happy food 2.0: Om hur måltiden och lyckan hör ihop
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt tips till alla som vill boosta sin hälsa, läs! Helhetsbetyg: 5.
Bibliotekstjänst om Happy foodI HAPPY FOOD 2.0 fortsätter Niklas Ekstedt och Henrik Ennart att aptitligt presentera den nyaste forskningen inom mat och lycka.Det har redan kommit ytterligare forskning som stöder de rön som Ennart och Ekstedt presenterade i HAPPY FOOD. I uppföljaren presenteras även ett vidare grepp om matens koppling till lycka, där olika aspekter av måltiden som helhet tas upp. Visste du att familjemåltiden faktiskt är en preventiv åtgärd mot brottslighet? Att olika råvaror passar bättre vid olika tider på dygnet? Eller att det verkar som att vi bör uppvärdera vår syn på vetet?Boken bjuder på nya djupdykningar inom superråvaror och ännu fler lyckorecept som får munnen att vattnas och endorfinerna att jubla! Snabba vardagsrätter för barnfamiljen, trerättersmenyer för helgen och allt däremellan.
Bookmark Förlag 1 9789188745040 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244243
- Titel
- Street food
- Författare
- Schmidt, Mange
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 121 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hiphopparen och amatörkocken Mange Schmidt lagar street food från grunden med kärleksfullt handlag och schysta råvaror. Nu tar han svenska klassiker som strömmingsmacka och tunnbrödsrulle och älskade immigranter som falafel och dumplings till nya uppdaterade höjder. I boken finns cirka 60 recept fördelade på 15 klassiska rätter från hela världen. Mange Schmidt guidar dig genom hela tillagningsprocessen, går lugnt och metodiskt igenom varje moment och lär dig baka perfekta hamburgerbröd, göra egen ketchup, rulla falafelbollar, grädda tacoskal, mala egen köttfärs, fritera pommes frites, rosta lök, slå en majonnäs och mycket mer. Det här är snabbmat i finkostym och resultatet kommer nästan att få dig att börja gråta. Så gott blir det!Matskribenten, kokboksförfattaren och krogrecensenten Jonas Cramby kompletterar med anekdoter och kuriosa från gatuköksmatens underbara värld. Rätterna:GourmetrulleDumplingsFish & chipsPizzaKebabCheeseburgareKaribisk kyckling rotiBáhn mìStrömmingsmackaAdanatallrikTacosFalafelSouthern fried chickenSeekh kebab rollKorv i baguette
Bonnier Fakta 9789174244243 -
Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 184 sidor.
Mycket gott skick. Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Det här är den populära boken Food Pharmacy i mjukbandsformat om hur du äter den läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245684
- Titel
- Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat
- Författare
- Nertby Aurell, Lina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 707 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Det här är den populära boken Food Pharmacy i mjukbandsformat om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor.Det här är en berättelse om inflammation, tarmfloror, onda och goda bakterier, vetenskapliga studier, hypokondri, metaanalyser, gurkmeja och antiinflammatorisk mat – dessutom förklarat på ett mer lättillgängligt sätt än du någonsin kunnat ana. Självklart med recept och fakta om de antiinflammatoriska hjältarna i köket – som du snart inte kommer att kunna vara utan.All fakta är väl underbyggd genom professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, med över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen. Han menar att alla kroniska sjukdomar har en och samma orsak – ett uttröttat immunförsvar orsakat av kronisk inflammation. Därför ville Mia och Lina ta reda på hur man kan leva så antiinflammatoriskt som möjligt. Det kommer du också vilja.
Bonnier Fakta 9789174245684 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113033143
- Titel
- Ferry food : LCHF
- Författare
- Cathrine Schück - Björn Ferry
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När OS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på LCHF-dieten började det påverka resultatet avsevärt. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte.
Björn Ferry menar att det inte var någon slump att han till slut stod överst på prispallen i OS. Det var en mycket medveten strategi både genom att satsa mycket målmedvetet på att förbättra träningen och att se över kosten. I dag äter han protein, fett och grönsaker och så lite kolhydrater som möjligt. I den här boken berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv. Björn vill gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning. Här får vi följa OS-medaljören i hans vardag hemma i Storuman där han lever tillsammans med sin fru armbryterskan Heidi från Ensamheten. När han inte tränar är han mycket ute i skog och mark och plockar svamp och bär och på hösten jagar han mycket. I boken finns Björn Ferrys favoritrecept, framtagna tillsammans med kostexperten Cathrine Schück. Bli en vinnare du också genom att äta som Björn Ferry, det vill säga mat baserad på LCHF-dieten.
Norstedts 1 9789113033143 -
Friendly food : mat utan gluten, socker och m...
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 2014. 159 sidor.
Mycket gott skick. OBS! Hälsning till tidigare ägare i boken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263124
- Titel
- Friendly food : mat utan gluten, socker och mjölk
- Författare
- Göransson, Hanna
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Godare mat, friskare kropp och gladare själ – allt är möjligt med Hanna Göranssons fantastiska recept. Hennes populära blogg hurbrasomhelst.se har på kort tid fått mängder av följare som vill äta gott och må bra. Med Hannas läckra recept är det lätt att laga mat som inte bara är nyttig utan också smakar gott! I denna inspirerande bok finns nästan 80 recept med allt från pajer och lasagne till chokladbomber och godis. Alla är fria från gluten, mjölkprodukter och raffinerat socker. Välkommen att ta steget till en piggare, friskare och starkare version av dig själv! ”Det här är inte en bok med ja- och nejmat. Du behöver själv hitta den mat du gillar och mår bra av och mina recept kan inspirera och hjälpa dig att finna vägen dit. Fyll hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och tillåt dig att vara kreativ – även i köket!” Hanna Göransson
Max Ström 1 9789171263124
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn