-
Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga kor...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134102
- Titel
- Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen
- Författare
- Akkoc, Kerim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är nästan så att man är frestad att utropa ”äntligen!” på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet.
Fastfood Magazine
Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok.
Västerviks-Tidningen
I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.
Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver, malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvmöten.
Gareth Jones: ”Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska kretsar än i brittiska. Ändå lyckades jag trilla över något så brittiskt som korvtillverkning. Och då menar jag inte vilken korv som helst, utan något som är snudd på urbrittiskt – riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle välkomna med ett leende.”
Gareth Jones kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen.
David Taylor, slaktare från Moira utanför Belfast i Nordirland. David började arbeta som slaktare redan vid 15 års ålder.
Kerim Akkoc, idésprutan från Hägersten i Stockholm. Utbildad kock med 20 års erfarenhet i yrket.
Gareth, David och Kerim är Taylors & Jones. Till sin hjälp i boken har de haft Herman Rasmuson - kock, entreprenör och uppfinnare till bl a GarlicCard.
Utsedd till Årets Speciallitteratur Råvara 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."
Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Förutom läckra recept på både korvar och tillbehör får vi bland annat lära oss om utrustning, malningsgrad och hållbarhet.
Ica-Kuriren
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134102 -
Ica-förlagets handbok för hemmet : [praktiska...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1991. 358 sidor.
Nära nyskick. Ingen ägarskrift eller annat. Portot gäller oavsett hur många böcker ni köper från oss; Anthon klipp & Konsult här på Bokbörsen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153413257
- Titel
- Ica-förlagets handbok för hemmet : [praktiska tips om allt som rör hemmet: laga mat, måla, reparera, tapetsera, tvätta, ta bort fläckar, städa, första hjälpen, säkerhet, kemikalier i hemmet och mycket mera]
- Författare
- Phillips, Barty - Furusjö, Maja-Lisa 1919- - Olsson, Synnöve
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153413257 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRichters
-
I låga ryttartorpet : historisk roman
Inbunden bok. Stockholm : Regal ; [Solna] : [Seelig. 1972. 376 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185048052
- Titel
- I låga ryttartorpet : historisk roman
- Författare
- Rumenius, John
- Förlag
- Stockholm : Regal ; [Solna] : [Seelig
- Utgivningsår
- 1972
- Språk
- Svenska
Stockholm : Regal ; [Solna] : [Seelig 9789185048052 -
Laga : steg för steg
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 2016. 61 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Äntligen är uppföljaren till Baka här! LAGA innehåller 10 lätta recept, såsom tacopaj, fina fisken och vegetarisk lasagne. Allt lekfullt illustrerat i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg.
Varför finns det läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129698572
- Titel
- Laga : steg för steg
- Författare
- Lidström, Clara
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 61 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen är uppföljaren till Baka här! Laga innehåller 10 lätta recept, såsom tacopaj, fina fisken och vegetarisk lasagne. Allt lekfullt illustrerat i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg.
Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från vuxna? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till alla kreativa lågstadiebarn.
Böckerna är skrivna för barn, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Med lekfulla illustrationer och tydliga instruktioner är det omöjligt att inte smittas av skaparglädjen. Cajsa Wargs devis "Man tager vad man haver" genomsyrar böckerna, vars ledord är kreativitet och återbruk. Det ska inte krävas dyr och avancerad utrustning för att pyssla och vara uppfinningsrik.
Laga är den femte boken i serien. Förutom 10 lätta recept ges också förslag på vilka ingredienser som kan bytas ut i de olika recepten för att göra rätterna vegetariska, laktos- eller glutenfria.
Priser och utmärkelser:
BAKA: Årets bästsäljare i kategorin kokbok, 2014 (Adlibris)
ODLA: Årets måltidslitteratur, kategorin barn och ungdom, 2015 (Måltidsakademien)
ODLA: Nominering till Carl von Linné-plaketten i kategorin bästa fackbok för barn eller ungdomar, 2015 (Svensk biblioteksförening)
Rabén & Sjögren 1 9789129698572 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789157436573
- Titel
- Att laga kreolskt : ett matäventyr
- Författare
- Soniat, Leon E. - Collin, Rolf - Rhodin, Madeleine
- Förlag
- Stockholm : Brevskolan
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Brevskolan 9789157436573 -
Asiatiska smaker : försvinnande gott och enke...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2016. 152 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok
Lagerplats V2Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246209
- Titel
- Asiatiska smaker : försvinnande gott och enkelt att laga
- Författare
- Walldén, Jennie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Asiatisk mat är lätt att älska! Låt Jennie Walldén guida dig in i sitt asiatiska kök och visa hur enkelt det är att laga asiatiskt och hur fantastiskt gott det blir. Gul lök, kyckling, vitkål, fläsk och morot är helt vanliga råvaror i det svenska köket, men de är också viktiga ingredienser i många asiatiska rätter. Med hjälp av asiatiska smaksättare smakar den vanliga vitkålen Japan, fläsket Korea och moroten Kina. Enkelt, snabbt och gott. För att få fram smakerna har Jennie Walldén valt ut några spännande asiatiska smaksättare som exempelvis misopasta, gochujang och fisksås. Målet är att smaksättarna inte bara ska användas en gång, utan de ska gå åt! Därför är recepten utvalda så att det i varje recept finns minst en av de utvalda smaksättarna. Rätterna är anpassade för det svenska köket, men med den asiatiska fräschören och hettan. Lär dig att göra kimchi, makrill teriyaki, tom ka ga och misobakad pulled pork. Här finns både vegetariska rätter, fisk- och skaldjursrätter, olika sorters soppor, kyckling och kött. Gör din vardag mer spännande och mer smakrik med asiatiska smaker på svenska råvaror.
Bonnier Fakta 9789174246209 -
Laga mera vilt : Långkok, vardagsmat och läck...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2021. 112 sidor.
Nära nyskick. Stämplad med recensionsex
Annars perfekt
En mycket inspirerande kokbok med skogens råvaror men även en del annat att inleda måltiden med.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155269418
- Titel
- Laga mera vilt : Långkok, vardagsmat och läckra smårätter
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 260 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 591 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Servera vilda smaker från både skog och hav! Här hittar du allt från gratinerad älggryta, sotad hjortcarpaccio och pasta med långkokt vildsvin till en vegetarisk svampragu och sashimi gjord på torsk. Den välkända kocken och jägaren Anders Levén älskar att laga mat med råvaror som lever och växer vilt i den svenska naturen och kombinerar dem gärna med smaker från både när och fjärran. I denna bok bjuder han på drygt 40 smakrika recept som förgyller både vardag och fest.
Bokförlaget Semic 9789155269418 -
Laga mat i lergryta
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423911
- Titel
- Laga mat i lergryta
- Författare
- ICA provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I lergytan lagar du mat enkelt. Allt läggs ner i grytan, den ställs in i kall ugn och någon timme senare kan du ställa grytan, och hela middagen, på bordet. Det blir gott, med endast lite fett, och kräver ingen passning. Lergrytan passar perfekt för att laga smakrika allt-i-ett-grytor och saftiga viltstekar. Lergrytan har återupptäckts de senaste åren. Den största fördelen med att laga mat i lergryta är att det inte behövs något eller mycket litet extra fett vid tillagningen. Vill man ha stekyta kan man ta av locket de sista 15 minuterna av tillagningstiden.
Mat i lergryta är de stora portionernas matlagning. Det blir rejält med mat på en gång det är bra för fester och kalas, men också bra för att ha mat på lut i frysen.
Recepten i den här boken är härligt smakrika och väl utprovade för lergryta. Här finns mat med smak från asiatisk, sydamerikansk, afrikansk och europeisk mattradition. Boken innehåller cirka 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd som man kan laga i lergrytan. Plocka fram grytan ur skåpet och prova något av dem!
Ica Bokförlag 1 9789153423911 -
Laga mat med oss i Svingelskogen
Inbunden bok. Degerfors : Svingelskogen.
Gott skick. Spiralinbunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163145520
- Titel
- Laga mat med oss i Svingelskogen
- Författare
- Forsberg, Monica - Hagberg, Bertil - Hamberg, Kenneth - Hamberg, Kerstin - Andersson, Britt-Marie
- Förlag
- Degerfors : Svingelskogen
- Språk
- Svenska
Degerfors : Svingelskogen 9789163145520 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153411468
- Titel
- Laga i lergryta
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 265 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Över 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker, efterrätter och bröd att laga i lergryta: läckert, fettsnålt och utan passning. När grytan står på bordet är hela anrättningen klar, bara att njuta! Färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9789153411468 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9177058437
- Titel
- Laga - njut Vegetariskt
- Författare
- Jeni Wright
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 236 x 249 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
Damm Förlag AB 1 9177058437 -
Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2021. 169 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113113142
- Titel
- Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta
- Författare
- McAllister, Isabelle
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 169 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skavank är en blandning av teori, inspiration och praktisk handbok som vill hjälpa oss att se på våra saker med nya ögon och lära oss hur vi bäst kan laga och vårda dem.
Isabelle McAllister, som arbetat med nytänkande byggprojekt och DIY i hela sitt vuxna liv, berättar här om slit- och slängsamhällets utveckling och gamla synsätt och tekniker; hon går igenom olika materials egenskaper, ger tips på lagningar som både syns och inte syns och visar inspirerande förvandlingsprojekt.
Det nya och fräscha har varit eftersträvansvärt så länge, hos både människor och ting, och trenderna har svängt så fort. Det har varit mycket mer effektivt att köpa nytt än att laga. Få av oss vet vad olika material behöver och hur man bäst reparerar dem.
Men vi befinner oss mitt i en omställningstid. De flesta förstår att vår konsumtionstakt inte är rimlig. Kanske ser vi också att saker som ägts och hanterats - av oss eller av andra - har något som det nya saknar, kalla det patina, proveniens eller personlighet. Något som kräver tid, hantering och hållbarhet.
Den här boken visar på skönheten i det som skaver, och på den tillfredsställelse det kan ge att ta hand om något.
Norstedts 1 9789113113142 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789129563269
- Titel
- Laga gamla möbler
- Författare
- Tunberg, Britta
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 1 9789129563269 -
Bättre begagnat : vårda och laga det du har
Inbunden bok. Max Ström. 2020. 159 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171265296
- Titel
- Bättre begagnat : vårda och laga det du har
- Författare
- Tell, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 636 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slit och släng? Nej, vårda och behåll! Ta hand om dina saker och reparera vid behov, så håller de längre – en urgammal kunskap som håller på att gå förlorad.För den som kan knepen är det lätt. Med rätt omvårdnad för rätt sak blir livet lite enklare, billigare och skönare. Lär dig laga stolar, byta cykeltrampa och ta bort rost från verktyg. Förläng livet på kläder, vitvaror och elektroniska prylar. Få koll på vad du kan reparera själv och vad du bör överlåta åt experter.Boken har tagits fram i samverkan med Blocket och deras kunder, så här finns en stor bredd av smarta tips om allt från smycken till friluftsprylar.En bonus är att minskad konsumtion också är bra för vårt samhälle och hela planeten.
Max Ström 9789171265296 -
Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl...
Inbunden bok. Askild & Kärnekull. 1 uppl. 1980. 90 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt och rent ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915820136x
- Titel
- Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl Butlers receptklubb
- Författare
- Butler, Carl - Kedemar, Roger
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Språk
- Svenska
Askild & Kärnekull 1 915820136x -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Sockerfritt - Nyttigt, gott, enkelt - Lär dig...
Inbunden bok. Pagina Förlag. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Mycket gott skick. Varsamt läst bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610875
- Titel
- Sockerfritt
- Författare
- Quinn, Sue
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga nyttigt och gott utan socker!
Boken innehåller tydliga, enkla och läckra recept som hjälper dig att eliminera tillsatt socker i kosten.
· Lär dig skilja mellan bra och dåligt socker
· Lär dig hus du enkelt kan minska mängden tillsatt socker i kosten
· Tillaga sockerfria versioner av vanliga tillbehör som i regel innehåller massor av socker när du köper dem i butik
· Tack vare recepten här kan du unna dig att med gott samvete njuta av läckra desserter, snacks och bakverk som varken innehåller socker, honung eller andra naturliga eller artificiella sötningsmedel
Pagina Förlag 1 9789163610875 -
Jag kan laga alla bilar
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1971.
Gott skick. ill av Ylva Källström, Klumpe-Dumpe-bok 64, vissa sidor lite lösa i bindningen, märke från prislapp på baksidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRabén & Sjögren -
Laga mat tillsammans : riktig mat för hela fa...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 137 sidor.
Mycket gott skick. En härlig bok med fina bilder och goa recept att göra tillsammans.
Se gärna mina övriga annonser med liknande böcker, Samfraktar!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113030005
- Titel
- Laga mat tillsammans : riktig mat för hela familjen
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur får jag in min sjuåring i köket när Star Wars-legot lockar? Hur gör jag när barnen konsekvent vägrar äta något som ens påminner om en grönsak? Vad gör jag när stressen runt maten bara blir större och större? Är lösningen för en stunds ro runt matbordet att kapitulera och under ett antal år låta menyn bestå av makaroner och korv? Nej. Svaret är ett klart och tydligt nej.
Mat är njutning och att samlas runt middagsbordet ska vara dagens höjdpunkt, inte tvärtom. Det krävs inga nya matlagningskunskaper, inga magiska trolleritrick eller konstiga ingredienser. Receptet är helt enkelt: Free your mind i köket och väck matlusten!
Det handlar om att tänka om och vända en aning på begreppen. Låt barnen var med och styra processen, släpp in dem och gör köket till hemmets roligaste rum. Ta rollen som mentor i stället för att vara den som bestämmer. Ge dig själv ett välbehövligt brejk i matstressen och inse att ibland är knäckemacka och mjölk också en middag och frukt är en grönsak. Nästan.
Välj tillsammans. Låt barnen vara med och påverka hur maten ska smaka. Knaprigt är gott? Okej, då panerar vi fisken med frön och nötter. Berätta vad maten gör för kroppen och hur det fungerar. Barn är vetgiriga.
Laga tillsammans. Det finns så mycket mer än heta kastruller och stekning. Låt barnen vispa, knäcka ägg och mäta upp ingredienser. Låt saxen bli kökets viktigaste redskap, det mesta går att klippa. Släpp kontrollen och gilla kladdet.
Smaka tillsammans. Barn är omogna i sina smaker och det krävs minst tio försök innan en ny smak är etablerad. Ge inte upp, ha tålamod. Välj smak på maten utifrån det som är bekant. Glöm fänkål och saffran. Fråga i stället om soppan ska smaka lakrits eller lussebulle.
Ett sjuttiotal lättlagade recept med smaker som hela familjen gillar, som får alla att längta till middagsbordet. Utöver recepten finns tips på alternativa smaksättningar, smarta genvägar, bra tillbehör med mera.
Norstedts 1 9789113030005 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9172452161
- Titel
- Funky food : 20 läckra saker att laga och äta
- Författare
- Manuell, Tiffany - Holst, Maria
- Förlag
- Malmö : Stabenfeldt
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Malmö : Stabenfeldt 9172452161 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177058397
- Titel
- Laga o njut Wokat o friterat
- Författare
- David Lee
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9789177058397 -
Konsten att laga ett hjärta
Inbunden bok. Printz. 1 uppl. 2021. 347 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177714293
- Titel
- Konsten att laga ett hjärta
- Författare
- Carey, Ella
- Förlag
- Printz
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 347 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 300 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lillie Rose är en fantastisk kock. Men året är 1942 och kvinnors plats i restaurangköken är en helt annan än vad den är på hemmaplan. När männen drar ut i krig får Lily en högre position på restaurangen där hon arbetar, den legendariska italienska restaurangen Valentino's i New York.
Lilys mor, en överklasskvinna från Upper East Side, har andra planer för sin dotter. Hon ger Lily ett ultimatum: om Lily vill arbeta kvar måste hon lova att gifta sig med den välbeställda familjevännen Nathaniel Carter så fort kriget är över. Men Lily upptäcker samtidigt att hennes känslor är riktade mot en annan kock i köket på Valentino's, Tom Morelli.
När kriget närmar sig sitt slut ställs allt på sin spets. Lily får ett dramatiskt besked, och tvingas välja mellan sitt trygga liv eller att satsa allt …
Konsten att laga ett hjärta är en smakrik roman, som varvar kvinnohistoria med hjärtslitande kärlek i en vibrerande krogvärld. Det här är första delen i serien Manhattans kvinnor, som skildrar kvinnors liv i historiens New York.
Printz 1 9789177714293 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153411323
- Titel
- Laga mat i mikrovågsugn
- Författare
- Eriksson, Sonja - Friblad, Gunnel - Ahlén, Peter - Jardhammar, Kent
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153411323 -
Konsten att laga mat
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Wahlström och Widstrand . Första uppl. 1956. 223 sidor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
Bokförlaget Semic 9789155255817 -
Laga vilt : bästa recepten med hjort, vildsvi...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 103 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267100
- Titel
- Laga vilt : bästa recepten med hjort, vildsvin och älg
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 265 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 589 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våga laga mer vilt! Här finns ca 45 inspirerande recept på bland annat hjort, vildsvin och älg, både med traditionellt svenska smaker och spännande kryddor från andra delar av världen. Vad sägs om att testa Vilda Wallenbergare, älgköttbullar med pistagenötter, en modern bowl med nudlar och fasan eller en mauritisk curry med vildsvin och räkor? Anders Levén, en av Sveriges mest välkända kockar och en passionerad jägare, bjuder på nyskapande maträtter och uppmuntrar alla att experimentera i köket och välja det kött man har tillgängligt. Det har aldrig varit enklare att imponera på familj, vänner och jaktlag!
Bokförlaget Semic 9789155267100 -
Stoft och låga
Häftad bok. Sterno Coordinato. 1976. 60 sidor.
Mycket gott skick. Signerad. ägaretikett blank sida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSterno Coordinato -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Möbler att fynda, laga, vårda
Inbunden bok. Ica. 1996. 160 sidor.
Nyskick. Laminatband. Rikt fotoillustrerad i färg. 27x22 cm. Svenska. Nyskick,(240211)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153417576
- Titel
- Möbler att fynda, laga, vårda
- Författare
- Jackson, Albert - Day, David - Chave, Paul - Harris, Robin - Sundström, Marie-Anne
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Ica 9789153417576
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn