-
Fredrik Erikssons middagstips : Eriksson, Fre...
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 158 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406222
- Titel
- Fredrik Erikssons middagstips : Eriksson, Fredrik
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 279 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1011 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fredrik Eriksson, mannen bakom Villa Källhagen, TV-kocken, Europamästare, Årets kock 1987 och Kockarnas kock, har samlat 48 av sina middagstips från TV4:s Nyhetsmorgon i denna bok och kryddat recepten med minnen och anekdoter. Dessutom bjuder han på 12 gröna tillbehör som är fräscha, nyttiga och dessutom vackra att se på.
Här öppnar han köksdörren och bjuder in till fyra platser som betyder mycket för honom. Det blir ett besök hemma i köket, sen tar vi en tur till Provence där Fredrik lade grunden för sin fantastiska matlagning. Efter det besöker vi honom på Villa Källhagen, ett sinnenas hus som är basen för hans matlagning. Och till sist åker vi ut på den sörmländska landsbygden och får en rejäl lektion i hur man odlar potatis.
Låt er väl smaka.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 1 9189406222 -
Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att...
Inbunden bok. Norstedts. 1997. 112 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad med färgfotografier. Blått klotband. 23 x 18 centimeter. Trevlig bok om goda måltider till vardags.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119711727
- Titel
- Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att variera vardagsmaten
- Författare
- Berit Paulsson - Fredrik Eriksson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 648 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 9119711727 -
Fredriks fiskar
Inbunden bok.
Nyskick. Bokförlaget Natur och Kultur 2006 (sv.originaluppl.), 155s. B/H=21x24,5. Vikt = 722g. Förlagets dekorerade klotband (inbunden) . Nyskick.
ISBN: 9127356868 … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356868
- Titel
- Fredriks fiskar
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 243 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fredrik Eriksson, numera på Långbro värdshus, har en särskild förmåga att göra mat som känns både välbekant och ny."
Dagens Nyheter
Fisk är en fantastisk råvara och inget kan vara mer lättlagat – Fredrik Erikssons recept inspirerar till att äta fisk oftare. Här finns de enkla rätterna, där basen kan utgöras av fryst fisk, men också de lite lyxigare med färsk fisk, favoriterna som passar hela familjen och rätter med fisk och skaldjur som plockmat. Såväl söt- som saltvattenfiskar finns med i recepten.
De flesta svenskar älskar fisk, men inte sällan sviktar självförtroendet när det kommer till själva tillagningen. Rätterna i den här kokboken är enkla att göra. Här finns recept utan en massa såser som kräver att man kokar fond. Genomgående smaksättare är bland annat citron, dill, senap, gräslök, persilja och kapris – självklara kryddor som lyfter fram fiskens egna unika smaker.
Här finns rätter för vardag och fest. En vanlig måndag kan det till exempel passa bra med en snabb fiskbullegryta smaksatt med saffran och kajennpeppar, medan man på lördagskvällen serverar halstrad färsk fjällröding med löjromspotatis.
Fisk och skaldjur går också utmärkt att servera som tilltugg. Receptet på till exempel citronmarinerad ansjovis med kapris gör sig lika bra på midsommarbuffén som till gott tilltugg tillsammans med en kall öl eller ett glas lätt rödvin.
Fredrik Eriksson är en av våra mest erkända kockar, med utnämningar som Årets kock och Kockarnas kock i ryggen. Han har tidigare medverkat i ett tiotal kokböcker, och har skrivit bl.a. Fredriks fiskar (2006), Fredriks skaldjur (2007) och Hela årets kokbok (2010). Fredrik Eriksson var också huvudredaktör för Bonniers kokbok.
9127356868 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127025783
- Titel
- Fredriks skaldjur
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 243 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa skaldjur i Sverige och i övriga Skandinavien! Vårt kalla och friska vatten är nämligen perfekt för skaldjuren, som är riktiga kallbadare. Skaldjur förknippas ofta med lyx, men det stämmer bara delvis här. Fredrik Eriksson bjuder både på de lite lyxigare och elegantare rätterna som färsk svensk hummer med smörsås och pepparrot, Bouillabaisse med nykokta skaldjur och ostron med lime, gurka och forellrom. Men också på de enklare och mer prisvärda rätterna som Blåmusselsoppa med fänkål, räkcrêpes och krabb- och gulbetssallad. Klassiska rätter som Toast Skagen och Förälskade havskräftor varvas med nya rätter, ofta med influenser från övriga världen. Tomatbröd med musslor från Barcelona, fransk skaldjursbrandade och asiatisk skaldjurstartar bara för att nämna några. Utöver drygt 5o recept finns tips på hur man till exempel klyver en hummer, delar en krabba, kokar en god lag till kräftorna och tar tillvara räkskalen och kokar en egen räkfond som sedan blir en god grund i olika skaldjursrätter.
Natur & Kultur 1 9789127025783 -
NJUTA TVÅ. KOKBOK FÖR HJÄRTSJUKA OCH ANDRA SO...
Häftad bok. Pfizer AB. Första uppl. 1999. 78 sidor.
Mycket gott skick. Format 23x21 cm. Rikligt Illustrerad med bilder i färg av Jan Bengtsson. DEN STORA PASSIONEN I MITT LIV ÄR MAT, SÄGER FREDRIK, ALLTIFRÅN ATT KOMPONERA NYA RÄTTER TILL ATT BJUDA PÅ DEM. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPfizer AB. Första -
Fredriks fiskar
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2006. 155 sidor.
Nyskick. Färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356863
- Titel
- Fredriks fiskar
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 243 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fredrik Eriksson, numera på Långbro värdshus, har en särskild förmåga att göra mat som känns både välbekant och ny."
Dagens Nyheter
Fisk är en fantastisk råvara och inget kan vara mer lättlagat – Fredrik Erikssons recept inspirerar till att äta fisk oftare. Här finns de enkla rätterna, där basen kan utgöras av fryst fisk, men också de lite lyxigare med färsk fisk, favoriterna som passar hela familjen och rätter med fisk och skaldjur som plockmat. Såväl söt- som saltvattenfiskar finns med i recepten.
De flesta svenskar älskar fisk, men inte sällan sviktar självförtroendet när det kommer till själva tillagningen. Rätterna i den här kokboken är enkla att göra. Här finns recept utan en massa såser som kräver att man kokar fond. Genomgående smaksättare är bland annat citron, dill, senap, gräslök, persilja och kapris – självklara kryddor som lyfter fram fiskens egna unika smaker.
Här finns rätter för vardag och fest. En vanlig måndag kan det till exempel passa bra med en snabb fiskbullegryta smaksatt med saffran och kajennpeppar, medan man på lördagskvällen serverar halstrad färsk fjällröding med löjromspotatis.
Fisk och skaldjur går också utmärkt att servera som tilltugg. Receptet på till exempel citronmarinerad ansjovis med kapris gör sig lika bra på midsommarbuffén som till gott tilltugg tillsammans med en kall öl eller ett glas lätt rödvin.
Fredrik Eriksson är en av våra mest erkända kockar, med utnämningar som Årets kock och Kockarnas kock i ryggen. Han har tidigare medverkat i ett tiotal kokböcker, och har skrivit bl.a. Fredriks fiskar (2006), Fredriks skaldjur (2007) och Hela årets kokbok (2010). Fredrik Eriksson var också huvudredaktör för Bonniers kokbok.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127356863 -
Kockarnas kokbok: 209 recept på ny svensk mat
Inbunden bok. Max Ström. 1998. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Blått dekorerat helklotband med skyddsomslag. 4:o. Rikt färgillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257486
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 9197257486 -
Njuta III - Guide Motionaire
Inbunden bok. Pfizer AB.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Nött på baksidan av pärmen.
Inspirationsguide till ett sundare liv. Gå på strövtåg i Rom, Umeå, Göteborg, London, Paris, Barcelona och Stockholm och njut av god mat. Många goda recept i boken samt förslag på promenadrutter i de ol läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPfizer AB -
Body claims
Häftad bok. Centrum för genusvetenskap. 1 uppl. 2009. 234 sidor.
Mycket gott skick. Namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197568081
- Titel
- Body claims
- Författare
- Brometh, Janne
- Förlag
- Centrum för genusvetenskap
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 234 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 150 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- What is a body? What expectations, desires, thoughts, and emotions do bodies evoke? What kind of subjectivities do bodies reflect and give rise to and how do they receive their meanings in rrelation to one another? In what ways does the materiality of bodies stick to our thinking?
In both feminist theorizing and our lived cultures, the body is a contested zone thatinvites our attention and elicits inquiry. The articles in this volume all deal with claims made about the body - raging from critical analysis of how bodies are positionedand marked in everyday cultural practice, to theoretical contributions to our conceptual understanding of what bodies are and can do.
Through the various readings and engaged dialogues this collection makes its own bodily claims. Covering and crossing a wide variety of disciplines and fields of research, the different articles contribute to an ongoing deconstruction and reconstruction of traditional disciplinary boundaries.
Centrum för genusvetenskap 1 9789197568081 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112158
- Titel
- Fisk och skaldjur
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fredrik Eriksson, en av våra mest välkända fisk- och skaldjurskockar, delar här generöst med sig av sitt kunnande med rätter som basilikabakad lax, gratinerad hummer, ugnsbakade bergtungsfiléer, tonfiskcarpaccio och andra läckerheter. Boken innehåller även fakta om olika sorters fiskar, tips om hur man filéer fisk och klyver hummer samt om hur man beräknar kok- och stektider. Samtliga rätter är provlagade och noga testade för att göra det lätt för alla både erfarna och nybörjare att lyckas i köket.Fisk och skaldjur är ett utdrag ur Bonniers Kokbok, som blivit en stor succé och fått ett flertal utmärkelser. Den blev utsedd till årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademien, och till bästa grundkokbok i Svenska Dagbladet 2005 med motiveringen: "Här finns precis ALLT man behöver veta... fräscht, modernt och sakkunnigt."
Albert Bonniers Förlag 9789100112158 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9127356868
- Titel
- Fredriks fiskar
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 243 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fredrik Eriksson, numera på Långbro värdshus, har en särskild förmåga att göra mat som känns både välbekant och ny."
Dagens Nyheter
Fisk är en fantastisk råvara och inget kan vara mer lättlagat – Fredrik Erikssons recept inspirerar till att äta fisk oftare. Här finns de enkla rätterna, där basen kan utgöras av fryst fisk, men också de lite lyxigare med färsk fisk, favoriterna som passar hela familjen och rätter med fisk och skaldjur som plockmat. Såväl söt- som saltvattenfiskar finns med i recepten.
De flesta svenskar älskar fisk, men inte sällan sviktar självförtroendet när det kommer till själva tillagningen. Rätterna i den här kokboken är enkla att göra. Här finns recept utan en massa såser som kräver att man kokar fond. Genomgående smaksättare är bland annat citron, dill, senap, gräslök, persilja och kapris – självklara kryddor som lyfter fram fiskens egna unika smaker.
Här finns rätter för vardag och fest. En vanlig måndag kan det till exempel passa bra med en snabb fiskbullegryta smaksatt med saffran och kajennpeppar, medan man på lördagskvällen serverar halstrad färsk fjällröding med löjromspotatis.
Fisk och skaldjur går också utmärkt att servera som tilltugg. Receptet på till exempel citronmarinerad ansjovis med kapris gör sig lika bra på midsommarbuffén som till gott tilltugg tillsammans med en kall öl eller ett glas lätt rödvin.
Fredrik Eriksson är en av våra mest erkända kockar, med utnämningar som Årets kock och Kockarnas kock i ryggen. Han har tidigare medverkat i ett tiotal kokböcker, och har skrivit bl.a. Fredriks fiskar (2006), Fredriks skaldjur (2007) och Hela årets kokbok (2010). Fredrik Eriksson var också huvudredaktör för Bonniers kokbok.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9127356868 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPfizer
-
Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk ma...
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 1998. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257486
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 1 9197257486 -
Njuta III : guide motionaire
Häftad bok.
Nära nyskick. Pfizer. 2001. 89 s. 21 x 23cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Njuta III Guide Motionaire
Häftad bok. Pfizer AB. 89 sidor.
Gott skick. 21 x 23 cm, 370 gram. Rikt illustrerad med färgfoton. Postas inom ett dygn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPfizer AB -
Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk ma...
Inbunden bok. Max Ström. 1998. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget mycket lätt skavt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257486
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 9197257486 -
Mästerkockarnas bästa sommarrecept. Fisk & Sk...
Inbunden bok. Aftonbladet och Norstedts. 2010. 80 sidor.
Nyskick. Visst vore det svenska köket torftigt utan fisk & skaldjur. Så gott, så fräscht och så hälsosamt! Kan det bli bättre? Men många av oss, även skapligt vana matlagare, blir lite rådvilla när det kommer till att anrätta fisk och skaldjur. Den egna receptsaml läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113031996
- Titel
- Fisk och skaldjur
- Författare
- Ahlin, Nils Emil
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet : Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Aftonbladet och Norstedts 9113031996 -
Hela årets kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 188 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118683
- Titel
- Hela årets kokbok
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 829 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hela årets kokbok är stjärnkocken Fredrik Erikssons samlade kunskaper och en hyllning till det svenska matarvet. Recepten följer årets växlingar och maten är enkel, lättlagad och med säsongens råvaror i centrum.
Vi inleder med påskmaten, med rätter som värmande lammfärsgryta med bönor, västerbottenstoast och kryddpepparsill. Efter det kommer ett avsnitt om vårens primörer. Det innehåller bland annat vitkålssallad med lime, matiga färskpotatissallader och sparris med örtsabayonne. Sommarens grillfester bjuder på helgrillad kyckling, mixed grill, lättstuvade grönsaker och blåbärspaj som avslutning. Hösten följer med skaldjursfest och skördehelg där betor, rotfrukter och svamp står på menyn.
Matåret kröns slutligen av den goda julmaten. Det bjuds på traditionell julmat så som sill, skinka och köttbullar, men även lite mer nyskapande rätter i form av stjärnanisinlagda gulbetor och sockerärtssallad med inkokt lutfisk.
Natur & Kultur 1 9789127118683 -
Njuta III - Guide Motionaire
Häftad bok. Pfizer. 2001. 89 sidor.
Nyskick. Inspirationsguide till ett sundare liv. Gå på strövtåg i Rom, Umeå, Göteborg, London, Paris, Barcelona och Stockholm och njut av god mat. Många goda recept i boken samt förslag på promenadrutter i de olika städerna. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPfizer -
Fredriks fiskar
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2006. 155 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Kan hämtas i Fruängen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356863
- Titel
- Fredriks fiskar
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 243 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fredrik Eriksson, numera på Långbro värdshus, har en särskild förmåga att göra mat som känns både välbekant och ny."
Dagens Nyheter
Fisk är en fantastisk råvara och inget kan vara mer lättlagat – Fredrik Erikssons recept inspirerar till att äta fisk oftare. Här finns de enkla rätterna, där basen kan utgöras av fryst fisk, men också de lite lyxigare med färsk fisk, favoriterna som passar hela familjen och rätter med fisk och skaldjur som plockmat. Såväl söt- som saltvattenfiskar finns med i recepten.
De flesta svenskar älskar fisk, men inte sällan sviktar självförtroendet när det kommer till själva tillagningen. Rätterna i den här kokboken är enkla att göra. Här finns recept utan en massa såser som kräver att man kokar fond. Genomgående smaksättare är bland annat citron, dill, senap, gräslök, persilja och kapris – självklara kryddor som lyfter fram fiskens egna unika smaker.
Här finns rätter för vardag och fest. En vanlig måndag kan det till exempel passa bra med en snabb fiskbullegryta smaksatt med saffran och kajennpeppar, medan man på lördagskvällen serverar halstrad färsk fjällröding med löjromspotatis.
Fisk och skaldjur går också utmärkt att servera som tilltugg. Receptet på till exempel citronmarinerad ansjovis med kapris gör sig lika bra på midsommarbuffén som till gott tilltugg tillsammans med en kall öl eller ett glas lätt rödvin.
Fredrik Eriksson är en av våra mest erkända kockar, med utnämningar som Årets kock och Kockarnas kock i ryggen. Han har tidigare medverkat i ett tiotal kokböcker, och har skrivit bl.a. Fredriks fiskar (2006), Fredriks skaldjur (2007) och Hela årets kokbok (2010). Fredrik Eriksson var också huvudredaktör för Bonniers kokbok.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127356863 -
Perspektiv på lantbrukets organisering : hist...
Häftad bok.
Gott skick. Kungl. Skogs- och lantbruksakademien (serien Skogs- och lantbrukshistoriska meddelanden nr 71), 2016. Mjukband (danskt band). Ryggfotenoch omslagens nedre hörn aningen tilltryckta, i övrigt mycket gott skick. 280 s. Illustrerad, delvis i färg. ISBN 978-91 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186573621
- Titel
- Perspektiv på lantbrukets organisering : historiografi, begreppshistoria och källor
- Författare
- Jonasson, Maren
- Förlag
- Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är lätt att följa den historiska händelsekedja som lett till nutiden. Men mycket kunde ha tagit andra riktningar, om vissa faktorer hade varit annorlunda under tidens gång. De stora organisationerna, exempelvis Lantmännen, RLF och Hushållningssällskapen har behandlat sin egen historia, men i denna antologi är det främst de många skilda tolkningarna och utvecklingslinjerna som intresserat forskarna.
9789186573621 -
Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk ma...
Inbunden bok. Max Ström. 1998. 244 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257486
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 9197257486 -
Det Grymma Svärdet 24
Tidning, tidskrift. Lystring. 1 uppl. 2016. 192 sidor.
Nyskick. /Finns i Sthlm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198253573
- Titel
- Det Grymma Svärdet 24
- Författare
- Stenström, Karolina
- Förlag
- Lystring
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lång intervju med Ester Eriksson, Fredrik Jonsson i Norrbotten, Julia Hansen i Finland, Henrik Bromander i Japan, Karin 17 + Håkan 31 = SANT, Quinckes ödem, Johannes Nilsson behöver #prataomdet. Dessutom dikter av Marit Olanders, serier av Caroline Sury och John Porcellino, novell av Karolina Stenström, Långben-rutor av Ester Eriksson samt nya teckningar av Magdalena Nordin.
"Vi borde ha relationstema i ett nummer. Förpackat i nåt tuffare begrepp kanske. Vi ska i alla fall komma fram till att allt är skit. Kärnfamiljen, singellivet och allt däremellan."
Lystring 1 9789198253573 -
Fisk och skaldjur
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 155 sidor.
Gott skick. skuren i pärm samt 1 obetydlig sida saknas annars endast bläddrad i.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112158
- Titel
- Fisk och skaldjur
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fredrik Eriksson, en av våra mest välkända fisk- och skaldjurskockar, delar här generöst med sig av sitt kunnande med rätter som basilikabakad lax, gratinerad hummer, ugnsbakade bergtungsfiléer, tonfiskcarpaccio och andra läckerheter. Boken innehåller även fakta om olika sorters fiskar, tips om hur man filéer fisk och klyver hummer samt om hur man beräknar kok- och stektider. Samtliga rätter är provlagade och noga testade för att göra det lätt för alla både erfarna och nybörjare att lyckas i köket.Fisk och skaldjur är ett utdrag ur Bonniers Kokbok, som blivit en stor succé och fått ett flertal utmärkelser. Den blev utsedd till årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademien, och till bästa grundkokbok i Svenska Dagbladet 2005 med motiveringen: "Här finns precis ALLT man behöver veta... fräscht, modernt och sakkunnigt."
Albert Bonniers Förlag 9789100112158 -
Lunds murarefackförening 1886-1960
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Vackert halvfranskt band med främre omslaget medbundet. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 112 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage. ISBN 9119711727
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119711727
- Titel
- Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att variera vardagsmaten
- Författare
- Berit Paulsson - Fredrik Eriksson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 648 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9119711727 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197711609
- Titel
- Mat med magkänsla
- Författare
- Fredrik Eriksson - Lisa Förare Winbladh
- Förlag
- Drive Action Marketing
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 280 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 772 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu får 2,4 miljoner känsliga magar en egen kokbok.
I "Mat med magkänsla" får personer med känsliga magar en efterlängtad receptbok så att de kan äta minst lika gott som bordsgrannen. SGF, Svensk Gastroenterologisk Förening och RMT, Riksförbundet för Mag- och tarmsjuka, står bakom kokboken.
Den mångfaldigt prisbelönta kocken Fredrik Eriksson har tillsammans med dietisten Pia Henfridsson och matskribenten Lisa Förare Winbladh, skrivit en inspirerande och matglad kokbok med ett 40-tal nya och klassiska specialrecept för känsliga magar.
Syftet med boken är, förutom att inspirera personer med känsliga magar till att våga laga riktigt god mat och att flytta fram positionerna för Svensk forskning kring just mag- och tarm sjukdomar.
"Mat med magkänsla" handlar om njutning och näring samt innehåller recept på alltifrån frestande frukostar till delikata desserter. Alla rätter har anpassats för att innehålla så lite fett och laktos som möjligt och man får även förslag på glutenfria alternativ.
- Det här är kanske de svåraste recept jag gjort, jag var hela tiden var tvungen att tänka till. Det är så ruskigt mycket att ta hänsyn till. Men det är samtidigt väldigt roligt att lära sig så mycket nytt, säger Fredrik Eriksson om arbetet med boken.
Projektet "Mat med Magkänsla" stöds av Svensk Gastroenterologisk Förening
och Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka efter idé- och projektstöd av hälso- och sjukvårdsföretaget Abbott. 60 kronor går oavkortat till svensk
forskning kring sjukdomar i mag-tarmkanalen.
Drive Action Marketing 9789197711609 -
Njuta två - kokbok för hjärtsjuka och andra s...
Häftad bok. Trykmedia Sthlm AB. 2001. 76 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTrykmedia Sthlm AB -
Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 112 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119711727
- Titel
- Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att variera vardagsmaten
- Författare
- Berit Paulsson - Fredrik Eriksson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 648 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9119711727
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn