-
STORA BOKEN OM GRYTOR OCH GRATÄNGER
Inbunden bok. BOKFÖRLAGET SEMIC AB. 2007. 96 sidor.
Mycket gott skick. ART NR 4762
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET SEMIC AB -
VARDAGSMAT FÖR LITEN KASSA
Inbunden bok. BOKFÖRLAGET SEMIC AB. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick. ART NR 4679
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET SEMIC AB -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9129556104
- Titel
- Matglädje
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129556104 -
ALL VÄRLDENS KÖTTBULLAR OCH ANDRA FÄRSRÄTTER.
Inbunden bok. Rabèn & Sjögrens Förlag. Första uppl. 1984. 61 sidor.
Gott skick. Biblioteksband. Rikligt Illustrerad av Gunilla Kvarnström. MAMMAS KÖTTBULLAR MED GRÄDDSÅS OCH LINGON - DET ÄR VÄL SVENSKT SÅ DET FÖRSLÅR. MEN KÖTTBULLEN ÄR INGEN SVENSK UPPFINNING. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRabèn & Sjögrens Förlag. Första -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146156755
- Titel
- Osträtter
- Författare
- McNair, James - Brabant, Patricia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146156755 -
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9137120379 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146152717
- Titel
- Vegetarisk gourmet
- Författare
- Lauterbach, Erwin - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146152717 -
Stora boken om grytor och gratänger
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2007. 96 sidor.
Nyskick. Dekorerat pappband. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155234362
- Titel
- Stora boken om grytor och gratänger
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 220 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa fram på bordet med några få enkla tillbehör och middagen är serverad!Eja Nilsson bjuder här på de bästa grytorna med inspiration från världens många kök, som spansk paella med kyckling eller provensalsk gryta med lammkött, sardeller och timjan. Här finns också recept på läckra allt-i-ett-rätter i gratängform och långpanna, som indiska kebabrullar med yoghurtsås och mynta eller medelhavsinspirerad strömming med kapris och oliver. Här hittar du naturligtvis även klassiska svenska grytor och ugnsrätter som renskavsgryta, köttfärslimpa, kalops med rödbetor, saltbakad lax och kasslergratäng. Mustig, kryddstark, mild - en gryta eller gratäng blir vad du gör den till!Boken innehåller mängder av vackra färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Semic har hon givit ut Sill, ägg och nubbe (2005) och Vardagsmat utan stress (2006).
Bokförlaget Semic 9789155234362 -
Stora boken om grytor och gratänger
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2007. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. 22 x 22 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155234362
- Titel
- Stora boken om grytor och gratänger
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 220 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa fram på bordet med några få enkla tillbehör och middagen är serverad!Eja Nilsson bjuder här på de bästa grytorna med inspiration från världens många kök, som spansk paella med kyckling eller provensalsk gryta med lammkött, sardeller och timjan. Här finns också recept på läckra allt-i-ett-rätter i gratängform och långpanna, som indiska kebabrullar med yoghurtsås och mynta eller medelhavsinspirerad strömming med kapris och oliver. Här hittar du naturligtvis även klassiska svenska grytor och ugnsrätter som renskavsgryta, köttfärslimpa, kalops med rödbetor, saltbakad lax och kasslergratäng. Mustig, kryddstark, mild - en gryta eller gratäng blir vad du gör den till!Boken innehåller mängder av vackra färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Semic har hon givit ut Sill, ägg och nubbe (2005) och Vardagsmat utan stress (2006).
Bokförlaget Semic 9789155234362 -
Vardagsmat för liten kassa
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 112 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. God mat behöver inte vara dyr. Eje Nilsson ger tips och råd och bjuder på läckra förrätter, huvudrätter .. med mera.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256623
- Titel
- Vardagsmat för liten kassa
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, familjen växer och får större behov, kanske vill vi prioritera och använda pengarna till något annat än tidigare. Vad hägrar? Den Stora Resan för hela familjen eller helt enkelt bättre matkvalitet i vardagen? Vi lägger mycket pengar på maten – men god mat måste inte vara dyr!Undersökningar visar att nästan hälften av all mat vi köper slängs – helt i onödan. Genom att lära dig vilka råvaror du ska köpa och hur du tar vara på dem, kommer du att göra enorma vinster – och till på köpet få njuta av god och hälsosam mat!I boken lär du dig att handla smart, spara som sport, hushålla med rester, mormors knep, nya kalastrender, bjuda på budgetfest, lägga krutet på dukningen och mycket, mycket mer.Eja Nilsson ger tips och råd och bjuder på hundratals läckra förrätter, huvudrätter, desserter och goda tillbehör. Vad sägs om turkisk yoghurtsoppa, jordnötskyckling, hemgjord falafel, fransk grönsaksgratäng, matvåfflor, frittata med spaghetti eller kinesisk äggnudelsoppa? Dessutom lär hon oss att laga mat som en trestegsraket – så räcker samma råvaror enkelt till tre olika rätter!
Bokförlaget Semic 9789155256623 -
Buffé och mingelmat : för hela året
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 109 sidor.
Nära nyskick. .............// Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.
Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller mak läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
Bokförlaget Semic 9789155258085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155256623
- Titel
- Vardagsmat för liten kassa
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, familjen växer och får större behov, kanske vill vi prioritera och använda pengarna till något annat än tidigare. Vad hägrar? Den Stora Resan för hela familjen eller helt enkelt bättre matkvalitet i vardagen? Vi lägger mycket pengar på maten – men god mat måste inte vara dyr!Undersökningar visar att nästan hälften av all mat vi köper slängs – helt i onödan. Genom att lära dig vilka råvaror du ska köpa och hur du tar vara på dem, kommer du att göra enorma vinster – och till på köpet få njuta av god och hälsosam mat!I boken lär du dig att handla smart, spara som sport, hushålla med rester, mormors knep, nya kalastrender, bjuda på budgetfest, lägga krutet på dukningen och mycket, mycket mer.Eja Nilsson ger tips och råd och bjuder på hundratals läckra förrätter, huvudrätter, desserter och goda tillbehör. Vad sägs om turkisk yoghurtsoppa, jordnötskyckling, hemgjord falafel, fransk grönsaksgratäng, matvåfflor, frittata med spaghetti eller kinesisk äggnudelsoppa? Dessutom lär hon oss att laga mat som en trestegsraket – så räcker samma råvaror enkelt till tre olika rätter!
Bokförlaget Semic 9789155256623 -
Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok...
Inbunden bok. Malmö : Sydsvenskan. 1989. 113 sidor.
Nära nyskick. En region som sedan länge är känt för god matkultur.
Några danska pärlor finns också med efter det svenska och danska köket har mycket gemensamt. Stort receptregister. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197099945
- Titel
- Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok om restauranger, mat och människor]
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Malmö : Sydsvenskan
- Språk
- Svenska
Malmö : Sydsvenskan 9197099945 -
Desserter på smalt och läckert sätt
Inbunden bok. Höganäs : Bokorama. 1989. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170245991
- Titel
- Desserter på smalt och läckert sätt
- Författare
- Comet, Renée - Fredholm, Elisabet - Nilsson, Eja - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bokorama
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bokorama 9170245991 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9129556104
- Titel
- Matglädje
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129556104 -
BILDBRÖD FESTBRÖD JULBRÖD 1983
Inbunden bok. WAHLSTRÖM & WIDSTRAND. 1983. 101 sidor.
Mycket gott skick. MAT, ART NR 164
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWAHLSTRÖM & WIDSTRAND -
Vardagskök med svenska smaker
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 110 sidor.
Nära nyskick. (91) Enkelt Närodlat Klimatsmart 101 recept
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254858
- Titel
- Vardagskök med svenska smaker
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du lite tid men ändå lust att laga god, närodlad och klimatsmart mat till vardags? I denna inspirerande bok bjuder Eja Nilsson, journalist och författare, på mängder av enkla recept som bygger på svenska smaker. Här finns allt från läckert småplock medan maten blir klar till lättlagade bjudrätter som imponerar.Tänk på solvarma lingon och blåbär, knaprigt knäckebröd med Västerbottensost som biter på tungan, nystekt skogsvamp, hjortronsylt på pannkakorna, nyklippt dill på den varma potatisen, pepparrot till fisken För att inte tala om köttbullar med lingonsylt. Visst finns smaken av Sverige!Med enkla knep förnyas de klassiska rätterna. Woka färskpotatis med salladslök, bred dillpesto på laxen eller smaksätt köttbullarna med citron och parmesan. Och som pricken över i servera en ljuvlig efterrätt som inte tar många minuter att göra. Dessutom massor av praktiska tips om hur man sparar tid i köket. En härlig bok som förgyller och förenklar vardagen för dig som vill tänka på vårt klimat!
Bokförlaget Semic 9789155254858 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9129561477
- Titel
- Maten är halva resan
- Författare
- Nilsson, Eja - Kvarnström, Gunilla
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129561477 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171338292
- Titel
- Skånska matmästare : : hälsningar från Malmö källarmästarklubb
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Bra Böcker
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 916 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De skånska krogarna har det väl beställt med alla de fina råvaror som förknippas med provinsen: nypotatis och tidiga Bjäregrönsaker, jordgubbar, äpplen, sill och annan fisk, kött från gårdsgrisar och charolais, småvilt, vildsvin och mycket annat.
Matskribenten Eja Nilsson har gjort en rundresa i Malmö med omnejd, träffat krögare och tecknat ner deras välsmakande recept. Många av krogarna som presenteras i Skånska Matmästare har gamla anor och en spännande historia, andra är unga och moderna. I boken berättar nestorn bland Malmös krögare, Lars Lendrop, om tiden då krogen var herrarnas domän och hur reglerna så småningom luckrades upp och det blev tillåtet för kvinnorna att med väninnor gå ut och äta "plockmat". Sten Broman har en given plats i avsnittet om Grand Hotel i Lund, där skapade han egna favoriträtter som t ex Bromans whiskyköttbullar. Det moderna representeras av t ex Mello Yello, det unga Malmös vattenhål vid idylliska Lilla Torg och Salt&Brygga, nyöppnad finkrog i fashionabla Västra Hamnen.
Skånska Matmästare är illustrerad med foton i färg och svart-vitt av Tine Guth Linse. Boken innehåller ett sextiotal recept men även krögarnas smarta tips för hemmamatlagaren.
Eja Nilsson är en flitig kokboksförfattare och välkänd matskribent som regelbundet medarbetar i Sydsvenskan.
Varsågoda och smaka på Malmö och Skåne - smaklig spis!
Bra Böcker 9171338292 -
Den goda julmaten
Inbunden bok. Prisma 200180.
Nära nyskick. Ensynnerligen intressant och värdefull bok om det svenska julbordets alla delikatesser vilka sprider sin ljuva och aptitretande doft. Boken innehåller ett otal recept kring jultraditionerna vad beträffar icke blott mat utan även dryckerna därtill. Hylla läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma 200180 -
Vardagskök med svenska smaker
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 110 sidor.
Gott skick. Slitna hörn, annars bra
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254858
- Titel
- Vardagskök med svenska smaker
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du lite tid men ändå lust att laga god, närodlad och klimatsmart mat till vardags? I denna inspirerande bok bjuder Eja Nilsson, journalist och författare, på mängder av enkla recept som bygger på svenska smaker. Här finns allt från läckert småplock medan maten blir klar till lättlagade bjudrätter som imponerar.Tänk på solvarma lingon och blåbär, knaprigt knäckebröd med Västerbottensost som biter på tungan, nystekt skogsvamp, hjortronsylt på pannkakorna, nyklippt dill på den varma potatisen, pepparrot till fisken För att inte tala om köttbullar med lingonsylt. Visst finns smaken av Sverige!Med enkla knep förnyas de klassiska rätterna. Woka färskpotatis med salladslök, bred dillpesto på laxen eller smaksätt köttbullarna med citron och parmesan. Och som pricken över i servera en ljuvlig efterrätt som inte tar många minuter att göra. Dessutom massor av praktiska tips om hur man sparar tid i köket. En härlig bok som förgyller och förenklar vardagen för dig som vill tänka på vårt klimat!
Bokförlaget Semic 9789155254858 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155234362
- Titel
- Stora boken om grytor och gratänger
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 220 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa fram på bordet med några få enkla tillbehör och middagen är serverad!Eja Nilsson bjuder här på de bästa grytorna med inspiration från världens många kök, som spansk paella med kyckling eller provensalsk gryta med lammkött, sardeller och timjan. Här finns också recept på läckra allt-i-ett-rätter i gratängform och långpanna, som indiska kebabrullar med yoghurtsås och mynta eller medelhavsinspirerad strömming med kapris och oliver. Här hittar du naturligtvis även klassiska svenska grytor och ugnsrätter som renskavsgryta, köttfärslimpa, kalops med rödbetor, saltbakad lax och kasslergratäng. Mustig, kryddstark, mild - en gryta eller gratäng blir vad du gör den till!Boken innehåller mängder av vackra färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Semic har hon givit ut Sill, ägg och nubbe (2005) och Vardagsmat utan stress (2006).
Bokförlaget Semic 9789155234362 -
DIN VÄN I KÖPENHAMN
Häftad bok. Sydsvenskan. 2000. 160 sidor.
ISBN 9197279870
Mycket gott skick. Personliga råd, information och vägledning för besökare i Köpenhamn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSydsvenskan 9197279870 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155233813
- Titel
- Vardagsmat utan stress
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam - och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster - utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
Bokförlaget Semic 9155233813 -
Sill, ägg och nubbe
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 92 sidor.
Mycket gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad. 17x23 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Vardagsmat utan stress
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2006. 96 sidor.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam- och maten garanterat läcker! Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäste läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155233815
- Titel
- Vardagsmat utan stress
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam - och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster - utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
Bokförlaget Semic 9789155233815 -
VARDAGSMAT UTAN STRESS
Inbunden bok. Semic. 2006. 96 s. Inbunden. 22x22cm. 470 gram.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155233813
- Titel
- Vardagsmat utan stress
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam - och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster - utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
9155233813 -
Vardagsmat utan stress
Inbunden bok. Semic. 2006. 96 s. Inbunden. 22x21cm. 460 gram.
ISBN 9155233815!
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9155233815! -
SKÅNSKA MATMÄSTARE
Inbunden bok. BRA BÖCKER. 2002. 144 s. Inbunden. 897 gram.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. VILL GÄRNA SÄLJA FLER BÖCKER TILL DIG, SÅ TITTA PÅ MINA ÖVRIGA ANNONSER..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171338297
- Titel
- Skånska matmästare : : hälsningar från Malmö källarmästarklubb
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Bra Böcker
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 916 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De skånska krogarna har det väl beställt med alla de fina råvaror som förknippas med provinsen: nypotatis och tidiga Bjäregrönsaker, jordgubbar, äpplen, sill och annan fisk, kött från gårdsgrisar och charolais, småvilt, vildsvin och mycket annat.
Matskribenten Eja Nilsson har gjort en rundresa i Malmö med omnejd, träffat krögare och tecknat ner deras välsmakande recept. Många av krogarna som presenteras i Skånska Matmästare har gamla anor och en spännande historia, andra är unga och moderna. I boken berättar nestorn bland Malmös krögare, Lars Lendrop, om tiden då krogen var herrarnas domän och hur reglerna så småningom luckrades upp och det blev tillåtet för kvinnorna att med väninnor gå ut och äta "plockmat". Sten Broman har en given plats i avsnittet om Grand Hotel i Lund, där skapade han egna favoriträtter som t ex Bromans whiskyköttbullar. Det moderna representeras av t ex Mello Yello, det unga Malmös vattenhål vid idylliska Lilla Torg och Salt&Brygga, nyöppnad finkrog i fashionabla Västra Hamnen.
Skånska Matmästare är illustrerad med foton i färg och svart-vitt av Tine Guth Linse. Boken innehåller ett sextiotal recept men även krögarnas smarta tips för hemmamatlagaren.
Eja Nilsson är en flitig kokboksförfattare och välkänd matskribent som regelbundet medarbetar i Sydsvenskan.
Varsågoda och smaka på Malmö och Skåne - smaklig spis!
9789171338297 -
BUFFÉ OCH MINGELMAT FÖR HELA ÅRET!
Inbunden bok. SEMIC. 110 s. Inbunden. ILLUSTRERAT FÖRLAGSBAND.
Mycket gott skick. VILL GÄRNA SÄLJA FLER BÖCKER TILL DIG, SÅ TITTA PÅ MINA ÖVRIGA ANNONSER..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
9789155258085
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn