-
Soppa, fond & buljong
Inbunden bok. Norstedts. 2015. 151 (1) sidor.
Nära nyskick. Inbunden i förlaget dekorerade klotryggsband. Rikligt fotoillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071473
- Titel
- Soppa, fond & buljong
- Författare
- Lundin, Cecilia - Turunen, Malin - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 285 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppan är hetare än någonsin. I New York och London säljs buljong och soppa som snabbmat. Här hemma står soppan åter på köksborden och får följa med i termos till jobblunchen.
Soppa är smart mat. Den utgår ifrån en enkel grund men är lätt att variera i det oändliga. Bara genom att byta ut ett par ingredienser går man från matig till lyxig, från traditionell till trendig. Att laga en soppa är också ett utmärkt sätt att göra det mesta av råvarorna.
I Soppa, fond och buljong låter Allt om Mat det bästa från den svenska mathistorien möta det senaste från den gastronomiska världen.
Testa något nytt i form av Crispy tofuramen eller Pochas a la riojajna. Värm upp gästerna med Skördesoppa med örtcrème eller förgyll vardagen med Pasta e fagioli. I boken presenteras 100 recept med såväl svenska husmanssoppor som nya, oemotståndliga varianter med influenser från hela världen. Dessutom ägnas ett stort avsnitt åt buljonger och fonder, för den som vill göra sin egen.
Norstedts 9789113071473 -
Italien : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Mycket gott skick. Märke efter prislapp på baksidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346918
- Titel
- Italien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346918 -
100 lätta snabba middagar ur Allt om mat
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197345071
- Titel
- 100 lätta snabba middagar ur Allt om mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Förster, Anna - Abrahamsson, Astrid - Almers, Stefan - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat 9789197345071 -
Fester & bufféer : ur Allt om mat
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 171 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Samfraktar. Se mina övriga annonser.
Det finns många anledningar att ställa till med fest! 40-års fest med italiensk buffe, studentfest för yngsta sonen eller varför inte trumma ihop alla grannarna till en het salsakväll? … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851501
- Titel
- Fester & bufféer : ur Allt om mat
- Författare
- Karlström, Ulla - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här härligt inspirerande festboken innehåller en stor samling fest- och bufférecept samt tips och råd från de senaste årens utgåvor av Allt om Mat.
Drömmer du redan om sommarens fester under bar himmel, har du kommit rätt! Planerar du en påskfest, en julmiddag eller en salsafest likaså. Det vill säga: boken är lika användbar året runt!
Här är recepten som ger inspiration och förnyelse till hela årets alla fester: valborgsfesten, grillpartyt i trägården, bröllopsmiddagen, den italienska buffén, julkalaset, nyårssupén, cocktailpartyt, viltmiddagen...
En lyckad fest är när allt stämmer, god mat, fin miljö och nöjda gäster. Allt om Mat:s samlade kunskap och väl utprovade recept ger dig tips och alla goda råd som krävs för att du som värd eller värdinna ska känna dig lugn och säker och kunna delta till 100%. Gästerna kommer att stortrivas, och festen kommer garanterat att bli LYCKAD!
Ur innehållet:
Vett & etikett
Planering. Hur mycket beräknar man till buffén? Hur mycket vin går åt? Vad går att förbereda och frysa?
Välkomstdrinkar, tilltugg, förrätter
Påskbuffé, påskmiddag
Bröllop
Sommarfester: midsommar, grillmiddag, skördefest
Bufféer: italiensk födelsedagsbuffé, studentbuffé
Temafester: salsafest, halloween och gåsmiddag
Enkla fester: soppfest, billiga, valborg, salladsfest, ost & vin
Fisk & skaldjur: kräftskivan, surströmming, skaldjurskalaset
Jul & Nyår: glöggfest, julkalaset, nyårssupé
Prisma 2 9789151851501 -
Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346949
- Titel
- Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346949 -
Smaker från hela världen - Afrika : [ur Allt...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009.
Mycket gott skick. Försätts utriven. Liten reva på bakre försätts, i övrigt fin bok!
Har runt 1000 böcker. Köp fler för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187040
- Titel
- Afrika : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187040 -
Stora köksskolan
Inbunden bok. Allt om Mat/Philips försäljning AB. 1987. 207 sidor.
Nära nyskick. Inget skrivet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAllt om Mat/Philips försäljning AB -
Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Mycket gott skick. Nedre ryggänden är stukad. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346949
- Titel
- Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346949 -
Stora fiskskolan
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers specialtidningar : Allt om mat. 1992.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172741645
- Titel
- Stora fiskskolan
- Författare
- Helleblad, Görn - Edström, Holger - Jacobsson, Hans - Österling, Ola - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningar : Allt om mat
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers specialtidningar : Allt om mat 9789172741645 -
Allt om Mat : stora kokboken
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 432 sidor.
Gott skick. Lite snedläst, f ö i mycket gott skick,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023960
- Titel
- Allt om Mat : stora kokboken
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 266 x 282 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna inspirerande grundkokbok är den enda kokbok en modern matlagare behöver; året runt och i livets alla skiften. De cirka 600 recepten är samlade ur Allt om Mat, alla rätter är provlagade i provköket. Och - består av max åtta ingredienser!
Innehåll: Vardag (lätt och snabbt), Fredag (festlig inledning på helgen), Lördag (menyer med tre rätter; förrätt, huvudrätt, dessert), Söndag (långlagat, menyer med huvudrätt + dessert), Fester och kalas (student, bröllop, födelsedag, skaldjursbuffé, brunch, kräftkalas, gåsmiddag, halloween, glöggfest), Högtider (påsk, midsommar, jul, nyår), Skördetid (bär och svamp).
Dessutom uppslag med fakta om råvaror, matlagningstekniker med mera. Många tips och kompletterande texter förutom recepten. Lättillgänglig information om stek- och koktemperaturer.
"Detta är kanske inte en grundkokbok i traditionell mening, men - om vi får säga det själva - en ovanligt grundlig kokbok.
Vi som arbetat med den här boken är inte bara uppfyllda av matlagningens fröjder utan vet också en del om matlagarens värsta fiender och kökets vanliga fallgropar. Med åren har vi lärt oss vad som kan gå på tok och vilka moment även den vana matlagaren kan bli osäker på. Det har vi tagit fasta på när vi valt ut tips och texter som kompletterar recepten. På tre faktaspäckade uppslag har vi samlat goda råd under rubrikerna Att lyckas med festen, Att lyckas med baket och Att lyckas i köket. Det sistnämnda innehåller bland annat matnyttig information om tillagningstemperaturer, styckningsdetaljer, infrysning, hållbarhet och förvaring.
Provköket - vårt hjärta!
Här provlagas varenda rätt innan receptet publiceras i tidningen. Och i boken! Allt för att vi ska vara säkra på att receptet verkligen fungerar och resultatet blir så gott som det ser ut på bilden."
Norstedts 1 9789113023960 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187118
- Titel
- Grillat : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187118 -
Köp hem 5 : laga god vardagsmat med bara 5 in...
Häftad bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 174 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849232
- Titel
- Köp hem 5 : laga god vardagsmat med bara 5 ingredienser : ur Allt om mat
- Författare
- Förster, Anna - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 211 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 574 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Middagsmaten blir lätt enahanda. Ofta lagar vi samma tio rätter om och om igen utan variation. Det är spagetti och köttfärssås, falukorv, kokt och djupfryst fisk... Och när vi står där i butiken tryter fantasin, vi orkar helt enkelt inte tänka ut något nytt.
God mat utan krångel – och med bara 5 råvaror att handla hem. Det är idén bakom succéserien ”Köp hem 5” i tidningen Allt om Mat. Här lagar några av Sveriges främsta matskribenter spännande och nytänkande rätter som passar både till vardags och till helgen. Med ett fåtal ingredienser och smarta genvägar blir maten lättlagad – och härligt smakrik.
I den här boken har vi samlat 75 nya recept, med praktiska inköpslistor till varje rätt. Här finns middagsmat i alla prisklasser. Bara 5 ingredienser att handla, resten är basvaror du säkert redan har hemma. Läckert och enkelt – och i de flesta fall har du maten på bordet inom en halvtimme!
Prisma 1 9789151849232 -
Bonniers stora bakbok : sötebröd, surdegar oc...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 335 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246742
- Titel
- Bonniers stora bakbok : sötebröd, surdegar och salta kex
- Författare
- Lundin, Cecilia - Karlström, Ulla - Allt om mat
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 281 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bonniers stora bakbok är Sveriges nya stora standardverk inom bakning. Det är likriktaren och traditionsbäraren, men också inspiratören och kunskapskällan.Den samlar de bästa och mest populära recepten ur tidningen Allt om Mat, på alltifrån knäckebröd till bakelser. Det är här du hittar själva kärnrecepten – de recept som alla varianter har utgått ifrån – på bakvärldens klassiker som schackrutor, tekakor och wienerbröd, men också på nya favoriter som macarons, cake pops och cronuts.Här bjuds även på praktiska råd och information kring exempelvis olika mjölsorters egenskaper, hur man gräddar olika bakverk på bästa sätt och vad man ska tänka på under jäsningen. Boken är rikt illustrerad både med foton och teckningar på såväl råvaror och redskap som de färdiga slutresultaten.
Bonnier Fakta 9789174246742 -
Fester & bufféer : ur Allt om mat
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 171 sidor.
Nära nyskick. Lite kantstött vid bokryggen, annars är boken i nära nyskick!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851501
- Titel
- Fester & bufféer : ur Allt om mat
- Författare
- Karlström, Ulla - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här härligt inspirerande festboken innehåller en stor samling fest- och bufférecept samt tips och råd från de senaste årens utgåvor av Allt om Mat.
Drömmer du redan om sommarens fester under bar himmel, har du kommit rätt! Planerar du en påskfest, en julmiddag eller en salsafest likaså. Det vill säga: boken är lika användbar året runt!
Här är recepten som ger inspiration och förnyelse till hela årets alla fester: valborgsfesten, grillpartyt i trägården, bröllopsmiddagen, den italienska buffén, julkalaset, nyårssupén, cocktailpartyt, viltmiddagen...
En lyckad fest är när allt stämmer, god mat, fin miljö och nöjda gäster. Allt om Mat:s samlade kunskap och väl utprovade recept ger dig tips och alla goda råd som krävs för att du som värd eller värdinna ska känna dig lugn och säker och kunna delta till 100%. Gästerna kommer att stortrivas, och festen kommer garanterat att bli LYCKAD!
Ur innehållet:
Vett & etikett
Planering. Hur mycket beräknar man till buffén? Hur mycket vin går åt? Vad går att förbereda och frysa?
Välkomstdrinkar, tilltugg, förrätter
Påskbuffé, påskmiddag
Bröllop
Sommarfester: midsommar, grillmiddag, skördefest
Bufféer: italiensk födelsedagsbuffé, studentbuffé
Temafester: salsafest, halloween och gåsmiddag
Enkla fester: soppfest, billiga, valborg, salladsfest, ost & vin
Fisk & skaldjur: kräftskivan, surströmming, skaldjurskalaset
Jul & Nyår: glöggfest, julkalaset, nyårssupé
Prisma 2 9789151851501 -
Gourmetmat på 60 minuter
Inbunden bok. Stockholm : Allt om mat/Specialtidningsförl. 1989. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172741799
- Titel
- Gourmetmat på 60 minuter
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Helleblad, Görn - Svensson, Knut E. - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Allt om mat/Specialtidningsförl
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Allt om mat/Specialtidningsförl 9789172741799 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038414
- Titel
- Julkokboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Pousette, Ulrika - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 263 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Norstedts 1 9789113038414 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851501
- Titel
- Fester & bufféer : ur Allt om mat
- Författare
- Karlström, Ulla - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här härligt inspirerande festboken innehåller en stor samling fest- och bufférecept samt tips och råd från de senaste årens utgåvor av Allt om Mat.
Drömmer du redan om sommarens fester under bar himmel, har du kommit rätt! Planerar du en påskfest, en julmiddag eller en salsafest likaså. Det vill säga: boken är lika användbar året runt!
Här är recepten som ger inspiration och förnyelse till hela årets alla fester: valborgsfesten, grillpartyt i trägården, bröllopsmiddagen, den italienska buffén, julkalaset, nyårssupén, cocktailpartyt, viltmiddagen...
En lyckad fest är när allt stämmer, god mat, fin miljö och nöjda gäster. Allt om Mat:s samlade kunskap och väl utprovade recept ger dig tips och alla goda råd som krävs för att du som värd eller värdinna ska känna dig lugn och säker och kunna delta till 100%. Gästerna kommer att stortrivas, och festen kommer garanterat att bli LYCKAD!
Ur innehållet:
Vett & etikett
Planering. Hur mycket beräknar man till buffén? Hur mycket vin går åt? Vad går att förbereda och frysa?
Välkomstdrinkar, tilltugg, förrätter
Påskbuffé, påskmiddag
Bröllop
Sommarfester: midsommar, grillmiddag, skördefest
Bufféer: italiensk födelsedagsbuffé, studentbuffé
Temafester: salsafest, halloween och gåsmiddag
Enkla fester: soppfest, billiga, valborg, salladsfest, ost & vin
Fisk & skaldjur: kräftskivan, surströmming, skaldjurskalaset
Jul & Nyår: glöggfest, julkalaset, nyårssupé
Prisma 2 9789151851501 -
Grillboken
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 185 sidor sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Vackraste boken om grillning!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113043296
- Titel
- Grillboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Ottosson, Malin - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 266 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dofterna från grillen är en lika stor del av den svenska sommaren som matjessill och jordgubbar - och den avslappnade samvaron medan kött, fisk eller grönsaker blir färdiga likaså. Grillboken ger praktiska tips, men är lika mycket en källa till inspiration.
Med tvåhundra recept från den populära tidningen, alla bildsatta, är boken ovärderlig vid grillen.
Generösa kapitel om grönsaker och fisk och skaldjur kompletterar mer klassiska grillfavoriter som kyckling, nöt, fläsk och lamm. Naturligtvis innehåller boken ett kapitel om desserter också - grillsäsongen inspirerar ju till det med fin tillgång till färska frukter och bär.
Praktiska råd och tips om grilltider, förkokning och lämpliga kombinationer av kryddor från Allt om Mats erfarna provkök är en garanti för en lyckad sommarkväll.
Efter Stora kokboken (2010) och Julkokboken (2011) kommer nu Grillboken.
Norstedts 1 9789113043296 -
Stora fiskskolan
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers specialtidningar : Allt om mat. 1992. 144 sidor.
Mycket gott skick. Ytterst små fläckar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172741645
- Titel
- Stora fiskskolan
- Författare
- Helleblad, Görn - Edström, Holger - Jacobsson, Hans - Österling, Ola - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningar : Allt om mat
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers specialtidningar : Allt om mat 9789172741645 -
Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850634
- Titel
- Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat
- Författare
- Heland, Gunilla von - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 289 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fisk och skaldjur är god och nyttig mat som vi bör äta två till tre gånger i veckan (enligt Livsmedelsverket). Och det är inte alls så krångligt att laga till läckra fiskrätter. Här får du, förutom inspiration till nya goda rätter, hjälp att välja rätt fisksorter så att du inte bidrar till utrotningen av hotade arter.
Många känner sig idag osäkra på fisk. Man vet inte heller riktigt vilken fisk man ska välja med tanke på utrotningshoten för många arter. Det kan även vara svårt att variera sig och få inspiration till nya, goda rätter.
Men fisk och skaldjur är god och nyttig mat som innehåller nyttiga omega-3 fetter, vitaminer och mineraler. Vi bör äta hela 120 g per person två till tre gånger i veckan enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Gör du det?
Fisk och skaldjur är självklart inte bara nyttigt, utan framförallt väldigt gott. Boken innehåller läckra rätter som passar både till vardag och fest utan att det för den skull behöver ta en hel eftermiddag att laga dem. Fisk är faktiskt många gånger snabbmat. Här finns klassiska recept som stekt sill och kokta dillkräftor och mängder av nya spännande recept med både insjöfisk och havsfisk.
Boken innehåller inte några utrotningshotade fiskar som finns på WWF:s röda lista. Förutom de många recepten innehåller den en mängd fakta om hanteringen av fisk, alltifrån hur man ser om fisken är färsk till hur man rensar och flår olika typer av fiskar och skaldjur. Dessutom vissa grundrecept, exempelvis hur man kokar en fiskbuljong, gör en vitvinssås eller en perfekt aioli.
Ur innehållet: sill och strömming, plattfiskar, torskfiskar, sej, kolja, långa, hooki, gös, gädda, abborre, skaldjur, fiskgrytor och soppor, laxfiskar, såser, övrigt, filea, flå, bena ur etc, vilka fiskar som är med på WWF:s röda lista, fångstmetoder, certifiering, krav och MSC-märkning, åtgång, hållbarhet, förvaring.
Fisk & skaldjur är rikt illustrerad med läckra matbilder.
Prisma 1 9789151850634 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113046303
- Titel
- Sött!
- Författare
- Lundin, Cecilia - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 399 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 251 x 251 mm Ryggbredd 62 mm
- Vikt
- 2487 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Av alla smaker frestar den söta allra mest: ljuvligast och samtidigt mest förbjuden. I kokboken Sött! hittar du alla recepten oavsett vilket kaffebord de ska hamna på: hallongrottor eller hjortronbaklava, crème brûlée eller citruspaj, mazariner eller mandelbiscotti.
Allt om Mat bjuder här på 200 av sina allra bästa söta recept, allt från småkakor och bullar till tårtor, choklad, glass och godis. Snabba, enkla recept samsas med mer avancerade och alla är de illustrerade med vackra och inspirerande fotografier tagna av landets allra bästa matfotografer.
200 recept på det allra godaste förpackat i en lyxbox.
Norstedts 1 9789113046303 -
Mera Fredagsgourmet : 140 nya recept ur Allt...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 159 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845784
- Titel
- Mera Fredagsgourmet : 140 nya recept ur Allt om Mat
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Förster, Anna - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 290 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1002 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På mångas begäran kommer en ny samling med de bästa Fredagsgourmetrecept som Allt om Mat:s begåvade matredaktörer skapat. Middagsförslag till många goda kvällar, med recept som varvar det enkla med det sofistikerade och det klassiska med det modernt nyskapande.
Visst är fredagen lite speciell. Arbetsveckan är avslutad och helgen ligger orörd framför oss. En anledning att duka upp något extra gott - men utan för mycket besvär, eftersom man ändå är lite trött och tiden är knapp efter jobbet.
Då passar en middag ur Mera Fredagsgourmet perfekt! I denna helt nya samling får du 164 goda middagsförslag. Mat som är festlig, modern, läcker och överraskande presenterad på ett vackert och inspirerande sätt. Dessutom är det här festmat som inte tar så lång tid att laga - det är själva poängen!
Förutom huvudrätter innehåller boken också vintips, läckra desserter samt förrätter och drinktilltugg som är både roliga och lättgjorda (totalt ca 250 recept).
Prisma 1 9789151845784 -
Allt om mat:s stora festbok : allt för livets...
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat. 1999. 213 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197306287
- Titel
- Allt om mat:s stora festbok : allt för livets små och stora kalas
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat 9789197306287 -
Grilla med Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Omslag lite slitet på hörnen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848679
- Titel
- Grilla med Allt om Mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1032 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Samla vännerna, tänd grillen och servera vinet, det är grilldags och tid för sommarens bästa sätt att umgås!
2002 kom Grilla med Allt om Mat ut för första gången. Boken blev från början mycket uppskattad och har sedan dess tryckts till flera gånger. Nu är det dags för uppföljaren. I denna har vi samlat de allra bästa och mest populära recepten på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör som publicerats i tidningen Allt om Mat under åren 2002 till 2006.
Samtliga recept är provlagade i tidningens provkök, skrivna på Allt om Mat:s välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Grilla med Allt om Mat är en modern kokbok med vackra och informativa bilder. Här finns huvudrätterna, kött, fågel, fisk och grönt, presenterade i var sitt kapitel. Här finns marinaderna med tydliga hänvisningar till passande recept. Här finns alla nödvändiga röror och såser och här finns tillbehören. Här finns tips på hur du ska grilla, hög eller låg värme, med lock eller utan. Hur du ser på köttet, fisken, fågeln eller grönsakerna när det är klart. Och här finns också dryckestips, vilket vin som passar till maten och varför.
Över hundra recept presenteras här i ett generöst format, samma som Mera Fredagsgourmet och Stora Köksskolan till exempel, för inspiration och vägledning till många underbara middagar.
Boken är samanställd av Catarina Bennetoft, matkreatör och matskribent på Allt om Mat, och är precis vad den utger sig för att vara. En bok om hur, vad och varför man ska grilla.
Prisma 1 9789151848679 -
FISK OCH SKALDJUR TILL VARDAG OCH FEST
Inbunden bok. Bonnier tidskrifter. 2004. 200 sidor.
ISBN 9789189346567
Gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier tidskrifter 9789189346567 -
Kina : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Den är I nyskick förutom lite små repor på pärmens framsida.
Obs. Säljer 2 andra i samma serie (mat från Indien, mat från Japan och korea)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187019
- Titel
- Kina : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187019 -
Indien : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Den är I nyskick förutom lite små repor på pärmens framsida.
Obs. Säljer 2 andra i samma serie (mat från Kina, mat från Japan och korea)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346994
- Titel
- Indien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346994 -
Japan & Korea : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Ser inget att anmärka på.
Säljer ytterligare 2 i samma serie (mat från Indien, Mat från Kina)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187002
- Titel
- Japan & Korea : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187002 -
Det bästa ur fredagsgourmet
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 311 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Omslaget lite sliten reva.
(Hylla CP1)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113034799
- Titel
- Det bästa ur fredagsgourmet
- Författare
- Kroon, Eta - Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 288 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den del av tidningen Allt om Mat som under rubriken Fredagsgourmet ständigt producerar ny läckra recept för för vår matlagning under veckosluten, tillhör tidningens allra mest populära avsnitt. Böckerna som med jämna mellanrum producerats under samma titel har varit formidabla säljsuccéer. Nu kommer en stor samlingsvolym med de bästa recepten från mitten av 90-talet fram till 2000-talet. En bibel för matälskare: underbara huvudrätter men ofta också hela menyer inkl förätter, efterrätter och vintips!
En närmast outtömlig skatt av middagsrecept som varvar det enkla med det sofistikerade och det klassiska med det modernt nyskapande.
Visst är fredagen lite speciell. Arbetsveckan är slut och helgen ligger orörd framför oss. En anledning att duka upp något extra gott - men utan för mycket besvär, eftersom man ändå är lite trött och tiden är knapp efter jobbet. Då passar en middag ur Det bästa ur Fredagsgourmet perfekt!
I denna samling får du ca 300 goda middagsförslag. Mat som är festlig, modern, läcker och överraskande presenterad på ett vackert och inspirerande sätt. Det här dessutom festmat som inte tar så lång tid att laga - det är själva poängen!
Men fredagsgourmeterna är mer än bara ett recept på en huvudrätt. Här finns till varje rätt det där lilla extra som gör måltiden till en hel middag. Det kan vara en drink, en förrätt eller en dessert. Dessutom finns det till varje fredagsgourmet förslag på vad som passar att dricka till maten. Samlingsvolymen är dessutom utökad med fler läckra förrätter och desserter samt nya vintips till rätterna!
Alltid lika efterlängtad. Alltid lika lockande. Alltid lika lättillgänglig. Alltid lika pålitlig. 1996 gavs den första Fredagsgourmeten ut. Samlingsvolymen innehåller de bästa recepten från tioårsperioden 1996 till 2006.
Norstedts 1 9789113034799 -
Ryssland : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009. 124 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187057
- Titel
- Ryssland : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187057
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
