-
Norge og Sverige gjennom 1000 år : i feide og...
Inbunden bok. Stockholm : LiberFörlag ; Oslo : Gyldendal i samarbeid med Svenskhemmet Voksenåsen. 1985. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En liten skada på skyddsomslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789138906965
- Titel
- Norge og Sverige gjennom 1000 år : i feide og fellesskap
- Författare
- Henrikson, Alf - Andersson, Arne F. - Seip, Helge - Aas, Ulf
- Förlag
- Stockholm : LiberFörlag ; Oslo : Gyldendal i samarbeid med Svenskhemmet Voksenåsen
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : LiberFörlag ; Oslo : Gyldendal i samarbeid med Svenskhemmet Voksenåsen 9789138906965 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865492
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9789175865492 -
Vildsvinsrecept : med smak av det vilda
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2009. 64 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866208
- Titel
- Vildsvinsrecept : med smak av det vilda
- Författare
- Anders Tegner - Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 300 x 215 mm Ryggbredd 7 mm
- Vikt
- 566 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- INNEHÅLL - EXEMPEL PÅ RECEPT:
Fruktig vildsvinsgryta * Svamprisotto med vildsvinsbiffar * Vildsvinsstek med cidersås * Vild hakkebiff med lök och lingon * Vildsvin Provensal * Helstekt vildsvinsfilé med enbärssås * Italienskt vildsvinsspett * Vildsvinskorv * Vildsvin med vitlök och korinter * Vildsvinskottlett med melonsallad * Vild spagetti Bolognese * Asiatiskt vildsvin * Vilda köttbullar * Vild Rydberg * Vild bookmaker * Helstekt vildsvinsfilé med potatissallad * Vildsvinsschnitzel * Vild biff * Vildsvinsragu med rökt fläsk och smålök * Vildsvinsstek med äppelsky * Vildsvin med citron och vitlök * Vildsvin med spenat- och ruccolaskum * m.m. samt Styckningsschema
Ytterligare författare: Tegner, Anders
Ytterligare fotografer: Gerdle, Jonas
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Ytterligare fotografer: Wahlén, Lina
Bokförlaget Settern 1 9789175866208 -
Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vilds...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 6 uppl. 1988. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865522
- Titel
- Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
Bokförlaget Settern 6 9789175865522 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198188950
- Titel
- Lägereldens mat
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Storartad förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk. Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. De använder i regel primitiva metoder som öppen eld men också friluftskök.
Fotografen Jonas Gerdle har följt de båda och hans bilder skildrar på ett instruktivt sätt hur du kan lära dig att laga vildmarksmat som de här båda experterna. Hygienfrågor och redskapen du behöver för att lyckas behandlas också på ett pedagogiskt sätt.
Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken. Oavsett om de är jägare, fiskare, scouter eller bärplockare.Skogens skafferi och hur du lagar mat i det vilda.Alf och Juha har flyttat ut matlagningen i naturen och tillreder sin mat över lägerelden. Det här är en handbok i konsten att laga mat över eld för alla friluftsmänniskor. Man får lära sig eldkunskap, fjorton olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt och näringslära finns med i denna grundliga bok.
Du hittar menyförlag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel osv. Det här är helt enkelt en basbok för jägare, fiskare, scouter och alla andra friluftsmänniskor som tycker om att vistas i naturen.
Kort om de båda författarna:Alf Andersson har skrivit 15 böcker för jägare, fiskare och friluftsmänniskor om styckning av vilt, rökning av kött, fisk och handböcker som eftersök av vilt. Alf fick 2015 hedersdiplom av Hallands Matakademi för ”ett hållbart och etiskt nyttjande av de råvaror som står till buds i den halländska naturen”.
Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd där ungdomar lärde sig leva med naturen. Han har jobbat många år över hela världen som huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears och kan sägas vara expert på människans förhållande till, och brukande av naturen.
Storartad förlag 9789198188950 -
Sportfiskarens redskap : så gör du dem själv
Inbunden bok. Stockholm : Sportfiskarna. 1986.
Gott skick. Bra skick inuti men lite dålig bindning på 2 uppslag.
Slitage på omslaget.
Köp hur många böcker du vill från mig för endast 62 kr i frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186786090
- Titel
- Sportfiskarens redskap : så gör du dem själv
- Författare
- Johansson, Bengt G. - Andersson, Alf
- Förlag
- Stockholm : Sportfiskarna
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sportfiskarna 9789186786090 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Eftersök på älg och rådjur : faktabok
Inbunden bok. Umeå : Studiefrämjandet. 1993.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175863917
- Titel
- Eftersök på älg och rådjur : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Umeå : Studiefrämjandet
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Umeå : Studiefrämjandet 9789175863917 -
Eftersökets ABC : hur man lyckas med eftersök...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2009. 112 sidor.
Nära nyskick. Rak och ren utan namn eller slitage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866161
- Titel
- Eftersökets ABC : hur man lyckas med eftersök på klövvilt
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 180 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EFTERSÖKETS ABC
är en ny faktabok av den kunnige jägaren och författaren Alf Andersson, som med sina böcker nått många läsare och vars böcker sålt i flera upplagor under många år.
EFTERSÖKETS ABC ger svar på hur du skall lyckas med eftersök på klövvilt.
Tidigare böcker:
Styckning av vilt (1988, 1992, 1994, 2003, 2005)
Passning av älg (1990, 1995)
Jägarens skinn och hudar (1993)
Eftersök på älg och rådjur (1992, 1993, 1995)
Fisken efter fångsten (1996)
Det viktiga eftersöket (1999)
Så röker du kött och fisk (2000)
Grilla vilt och fisk (2002)
Författaren,har medverkat som illustratör i flera andras böcker och flera av hans böcker har översatts till norska
M.R. 2008
Bokförlaget Settern 1 9789175866161 -
Boken om drever Faktabok om drevern, dess fos...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2 uppl. 1994. 133 sidor.
Mycket gott skick. Köp hur många böcker du vill från mig och betala endast för en frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864129
- Titel
- Boken om drever Faktabok om drevern, dess fostran, historia m.m. samt avel
- Författare
- Arvid Cederström - Alf Johansson - Kjell Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 133 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 216 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ARVID CEDERSTRÖM (1921-1993)
ALF JOHANSSON (1924)
KJELL ANDERSSON (1943)
är tre välkända namn inom dreverrasen. Här delar de med sig av sina kunskaper. Boken gavs i samband med Svenska Dreverklubbens 50-årsjubileum (1944-1994), men sidorna om FEMTIO ÅR MED SVENSKA DREVERKLUBBEN ingick endast i medlemmarnas böcker (1994). Boken har några år på nacken, men innehåller säkert mycket intressant för den som är intresserad av drever! Här finns kända hundar och viktiga personer, som betytt mycket för rasen - sådant är alltid kul att läsa när man håller på med en ras och kanske t.o.m. är verksam inom aveln.
HUVUDRUBRIKER:
Inledning
Historik
Från valp till vuxen hund
Dressyr
Injagning
Att ställa ut en drever
Rasbeskrivning för drever
Viltets vittring
Drevern som viltspårhund
Regler för viltspårprov
På jaktprov
Dreverprovsregler och drevprovsanvisningar för drever
Dreveravel
Förklaringar på vissa jakttermer
Utvecklingsarbete i dataåldern
(Femtio år med Svenska Dreverklubben)
Böcker av Arvid Cederström:
Drever, 1978
Viltet i mitt liv, 1982
Levande marker, 1984
Med Spela och Kula på jakt, 1990
Så lär du hunden spåra, 1991
Boken om drever, (1978), 1994
M.R. 2007
Bokförlaget Settern 2 9789175864129 -
Lägereldens mat
Häftad bok. Storartad förlag. 1 uppl. 2017. 144 sidor.
Mycket gott skick. ALLT kring matlagning över lägerelden i naturen. Massor av råd, recept och menyer för olika turer i fält. Handbok. Rikt illustrerad kokbok, fotografier av Jonas Gerdle. Mjukband med vikomslag, s k danskt band. Kvadratisk 8:o. 210x210x11 mm. 420 g. Välvård läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198188950
- Titel
- Lägereldens mat
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Storartad förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk. Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. De använder i regel primitiva metoder som öppen eld men också friluftskök.
Fotografen Jonas Gerdle har följt de båda och hans bilder skildrar på ett instruktivt sätt hur du kan lära dig att laga vildmarksmat som de här båda experterna. Hygienfrågor och redskapen du behöver för att lyckas behandlas också på ett pedagogiskt sätt.
Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken. Oavsett om de är jägare, fiskare, scouter eller bärplockare.Skogens skafferi och hur du lagar mat i det vilda.Alf och Juha har flyttat ut matlagningen i naturen och tillreder sin mat över lägerelden. Det här är en handbok i konsten att laga mat över eld för alla friluftsmänniskor. Man får lära sig eldkunskap, fjorton olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt och näringslära finns med i denna grundliga bok.
Du hittar menyförlag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel osv. Det här är helt enkelt en basbok för jägare, fiskare, scouter och alla andra friluftsmänniskor som tycker om att vistas i naturen.
Kort om de båda författarna:Alf Andersson har skrivit 15 böcker för jägare, fiskare och friluftsmänniskor om styckning av vilt, rökning av kött, fisk och handböcker som eftersök av vilt. Alf fick 2015 hedersdiplom av Hallands Matakademi för ”ett hållbart och etiskt nyttjande av de råvaror som står till buds i den halländska naturen”.
Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd där ungdomar lärde sig leva med naturen. Han har jobbat många år över hela världen som huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears och kan sägas vara expert på människans förhållande till, och brukande av naturen.
Storartad förlag 1 9789198188950 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175862958
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175862958 -
Sportfiskarens redskap : så gör du dem själv
Inbunden bok. Stockholm : Sportfiskarna. 1986.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Jättefint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186786091
- Titel
- Sportfiskarens redskap : så gör du dem själv
- Författare
- Johansson, Bengt G. - Andersson, Alf
- Förlag
- Stockholm : Sportfiskarna
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sportfiskarna 9186786091 -
STYCKNING AV VILT – Älg, hjort, rådjur, vilds...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 9 uppl. 2021. 128 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Obetydliga små märken på pärmarna. –– Se fler bilder! ––
ALLT OM VILTSTYCKNING! – Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
• Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866314
- Titel
- Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ALLT OM VILTSTYCKNING!
Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, rådjur, vildsvin, hjort, fågel och framförallt älg. Vi måste se till att det skjutna viltet behandlas på ett korrekt sätt, för att den sedan skall komma till sin fulla rätt vid middagsbordet. Kom ihåg att du som jägare har traditioner att föra vidare!
ÄLG, HJORT, RÅDJUR, VILDSVIN, HARE och FÅGEL
Visar styckning steg för steg - en oumbärlig hjälpreda i jägarfamiljen. Även om redskap, mörning, passning, avhudning, hur man delar kött rättvist i jaktlaget osv.
Mörning mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Bokförlaget Settern 9 9789175866314 -
Samlade skrifter : Minnesupplaga : V
Inbunden bok. Tidens Förlag. 1934. 238 sidor.
Mycket gott skick. Nötningsfläckar på fram och baksida av bokpärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTidens Förlag -
Samlade skrifter : Minnesupplaga : V
Inbunden bok. Tidens Förlag. 1930. 238 sidor.
Hyggligt skick. Genomgående fuktskada på bokens inlaga. Smärre nötning på bokpärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTidens Förlag -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1992. 137 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Hylla 21
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864013
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175864013 -
STYCKNING AV VILT – Älg, hjort, rådjur, vilds...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 6 uppl. 2005. 128 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! ––
Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, råd läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865522
- Titel
- Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
Bokförlaget Settern 6 9789175865522 -
På begäran
Häftad bok. Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet. 2014. 157 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197708555
- Titel
- På begäran
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Andersson, Alf - Ekström, Tomas Klas - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Förlag
- Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet 9789197708555 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. Andra tryckningen uppl. 2001. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern Andra tryckningen 9789175865133 -
Rökning : så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2016. 94 sidor.
Nära nyskick. Mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare. Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Även hur du bygger din egen rök.
Bokförlaget Settern 1 9789175866598 -
Psykologi i tillämpning Nr 3 1984
Häftad bok. Lunds Universitet. 1984.
Mycket gott skick. Personlighet och moderskap
Kvinnors emotionella reaktioner och sociala situation i samband med barnafödande i förhållande till deras och deras barns personlighet 7-8 år senare … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLunds Universitet -
Fisken efter fångsten
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1996. 96 sidor.
Nära nyskick. Inbunden, pappband.
Rikt illustrerad i s/v.
Fint skick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864655
- Titel
- Fisken efter fångsten
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Settern 9789175864655 -
Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och a...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2021. 109 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866758
- Titel
- Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och andra delikatesser
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charkuteri för hemmabruk Gör korv, pålägg och andra delikatesserEn instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten. Boken är skriven på ett lättsamt sätt och förklarar de olika charkuteriprocesserna enkelt och rakt. Tillverkningen av bokens charkuterier utgår från enkla råvaror och den utrustning de flesta har i sina kök. Recepten innehåller vanliga vardagliga ingredienser utan en massa konserveringsmedel och kemikalier. Boken visar tillverkning av olika sorters skinka, tunga, bresaola, torkat kött, rostbiff, rimmat kött, rökt fläsk, leverkorv, terriner, pastejer och patéer, charkuterier på fisk och inte minst alla ljuvliga korvar. Alf Andersson har arbetat professionellt med charkuteritillverkning och har skrivit flera böcker de senaste 30 åren. Böcker som tack vare sitt noggranna och pedagogiska sätt trycks i upplaga efter upplaga. Böcker som Styckning av vilt och Rökning Så röker du kött och fisk är älskade klassiker.Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå i boken. Charkuteri för hemmabruk är helt ensam i sitt slag i den svenska bokutgivningen. Tillförlitlig information om tillverkning av pålägg, korvar och delikatesser har länge efterfrågats och nu är boken här.
Bokförlaget Settern 1 9789175866758 -
Viktiga eftersöket - exempel och utvärderinga...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1999.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865027
- Titel
- Viktiga eftersöket - exempel och utvärderingar
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1999
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 392 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Settern 9789175865027 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994. 137 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864402
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175864402 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175862347
- Titel
- Fiske på norrländskt vis
- Författare
- Ögren, Peter - Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175862347 -
Regnbågen och regnbågsfisket : [en faktabok]
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994. 80 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864396
- Titel
- Regnbågen och regnbågsfisket : [en faktabok]
- Författare
- Nilsson, Olle W. - Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175864396 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185980116
- Titel
- Billingen längesen
- Författare
- Andersson, Verna - Andersson, Arne - Brage, Alf
- Förlag
- Skara : Bergers bokh
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Skara : Bergers bokh 9789185980116 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188158062
- Titel
- Billingen längesen
- Författare
- Andersson, Verna - Andersson, Arne - Brage, Alf
- Förlag
- Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh 9789188158062
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
