-
Skörd 41 grönsaker, 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur & kultur. uppl.1. [2017]. 185 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
9789127151048 -
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127151048 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Nära nyskick. En fläck finns på pärmens framsida.
346 recept ordnade under respektive grönsak. Grönsakerna är ordnade i alfabetisk ordning.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Hjälp! Jag har ett kök hemma : kokboken med ö...
Häftad bok. Stockholm] : Page One Publishing. 1998. 266 sidor.
Gott skick. --Japp, en tokcool 90-tals kokbok från IKEA! Denna boken är VÄLDIGT SVÅR ATT FÅ TAG PÅ! --Med fantastiska illustrationer av den underbara tecknare Bengt Good (1936-2017), och med ett rågad mått humor, avmystifierar författarna kökets hemlighet och leverer läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250513
- Titel
- Hjälp! Jag har ett kök hemma : kokboken med över 100 läckra och idiotsäkra recept
- Författare
- Mills, Kevin - Mills, Nancy - Good, Bengt - Triberg, Annica - Dieng, Anette
- Förlag
- Stockholm] : Page One Publishing
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Page One Publishing 9789171250513 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Inte bara wallenbergare : mat från Investors...
Inbunden bok. Stockholm : Investor. 2001. 141 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Tillskrift
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163114625
- Titel
- Inte bara wallenbergare : mat från Investors direktionsmatsal 1985-99
- Författare
- Dieng, Anette - Eriksson, Ingvar - Investor
- Förlag
- Stockholm : Investor
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Investor 9789163114625 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127151048 -
Handbok i naturlig biodling
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127142312
- Titel
- Handbok i naturlig biodling
- Författare
- Anette Dieng - Peter Schneider Vingesköld
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 604 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Intressant, lärorikt och vackert."
Allt om Trädgård
Det finns flera böcker om biodling alla lär ut konventionell biodling grundad på att utnyttja bisamhället maximalt. I den här boken berättar biodlare Peter Schneider Vingesköld om en annorlunda biodling där biodlaren istället följer och stödjer bisamhällets naturliga utveckling i samklang med naturen och där hänsyn tas till den intelligens som har utvecklats långt innan vi människor beträdde jorden.
Jag tycker att biodling idag, både den konventionella och den ekologiska, bedrivs utan hänsyn till bisamhällenas egna behov. Under senare tid har vi kunnat läsa om de många faror som hotar världens honungsbin. Men sällan, eller aldrig, talas det om biodlarens roll i sammanhanget. Jag hoppas att jag genom mitt sätt att arbeta gör tillräckligt för att stärka binas vitalitet, säger Peter.
Boken vänder sig till både nybörjare och redan etablerade biodlare och är uppdelad i två delar; en som beskriver Peters inspirerande och nydanande syn på bisamhället och en praktisk handbok att ha med till bikuporna.
Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.
Anette Dieng har en stark vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Hon var bland annat med och startade och utvecklade Ekolådan och bevakar idag de gröna frågorna som frilansskribent.
"En gedigen och välmatad faktabok."
Kristianstadsbladet
"I denna väldigt välgjorda handbok får vi lära oss hur biodlaren kan följa bisamhällets utveckling, istället för att styra den själv."
Plaza Interiör
"Den här boken har till skillnad från tidigare böcker om biodling fokuserat på att följa bisamhällets egna behov och naturliga utveckling. Den sätter även in biodlarnas roll i sammanhanget."
Kloka hemEn gedigen och välmatad faktabok
Kristianstadsbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127142312 -
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Nära nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127151048 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick, mindre bruksspår.
En originell och inspirerande kokbok med spännande recept på utsökt smakande rätter. En nyckel till det provencalska köket med en litet annorlunda infallsvinkel som lätt gör den välanvänd. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835228
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835228 -
Handbok i naturlig biodling
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127161795
- Titel
- Handbok i naturlig biodling
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 235 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intressant, lärorikt och vackert.
Allt om Trädgård
Det finns flera böcker om biodling – alla lär ut konventionell biodling grundad på att utnyttja bisamhället maximalt. I den här boken berättar biodlare Peter Schneider Vingesköld om en annorlunda biodling där biodlaren istället följer och stödjer bisamhällets naturliga utveckling i samklang med naturen och där hänsyn tas till den intelligens som har utvecklats långt innan vi människor beträdde jorden.
”Jag tycker att biodling idag, både den konventionella och den ekologiska, bedrivs utan hänsyn till bisamhällenas egna behov. Under senare tid har vi kunnat läsa om de många faror som hotar världens honungsbin. Men sällan, eller aldrig, talas det om biodlarens roll i sammanhanget. Jag hoppas att jag genom mitt sätt att arbeta gör tillräckligt för att stärka binas vitalitet”, säger Peter.
Boken vänder sig till både nybörjare och redan etablerade biodlare och är uppdelad i två delar; en som beskriver Peters inspirerande och nydanande syn på bisamhället och en praktisk handbok att ha med till bikuporna.
Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.
Anette Dieng har en stark vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Hon var bland annat med och startade och utvecklade Ekolådan och bevakar idag de gröna frågorna som frilansskribent.
En gedigen och välmatad faktabok.
Kristianstadsbladet
I denna väldigt välgjorda handbok får vi lära oss hur biodlaren kan följa bisamhällets utveckling, istället för att styra den själv.
Plaza Interiör
Den här boken har till skillnad från tidigare böcker om biodling fokuserat på att följa bisamhällets egna behov och naturliga utveckling. Den sätter även in biodlarnas roll i sammanhanget.
Kloka hem
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127161795 -
Handbok i naturlig biodling
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Natur & Kultur 2016. 144 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127142312
- Titel
- Handbok i naturlig biodling
- Författare
- Anette Dieng - Peter Schneider Vingesköld
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 604 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Intressant, lärorikt och vackert."
Allt om Trädgård
Det finns flera böcker om biodling alla lär ut konventionell biodling grundad på att utnyttja bisamhället maximalt. I den här boken berättar biodlare Peter Schneider Vingesköld om en annorlunda biodling där biodlaren istället följer och stödjer bisamhällets naturliga utveckling i samklang med naturen och där hänsyn tas till den intelligens som har utvecklats långt innan vi människor beträdde jorden.
Jag tycker att biodling idag, både den konventionella och den ekologiska, bedrivs utan hänsyn till bisamhällenas egna behov. Under senare tid har vi kunnat läsa om de många faror som hotar världens honungsbin. Men sällan, eller aldrig, talas det om biodlarens roll i sammanhanget. Jag hoppas att jag genom mitt sätt att arbeta gör tillräckligt för att stärka binas vitalitet, säger Peter.
Boken vänder sig till både nybörjare och redan etablerade biodlare och är uppdelad i två delar; en som beskriver Peters inspirerande och nydanande syn på bisamhället och en praktisk handbok att ha med till bikuporna.
Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.
Anette Dieng har en stark vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Hon var bland annat med och startade och utvecklade Ekolådan och bevakar idag de gröna frågorna som frilansskribent.
"En gedigen och välmatad faktabok."
Kristianstadsbladet
"I denna väldigt välgjorda handbok får vi lära oss hur biodlaren kan följa bisamhällets utveckling, istället för att styra den själv."
Plaza Interiör
"Den här boken har till skillnad från tidigare böcker om biodling fokuserat på att följa bisamhällets egna behov och naturliga utveckling. Den sätter även in biodlarnas roll i sammanhanget."
Kloka hemEn gedigen och välmatad faktabok
Kristianstadsbladet
9789127142312 -
Handbok i naturlig biodling
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127161795
- Titel
- Handbok i naturlig biodling
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 235 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intressant, lärorikt och vackert.
Allt om Trädgård
Det finns flera böcker om biodling – alla lär ut konventionell biodling grundad på att utnyttja bisamhället maximalt. I den här boken berättar biodlare Peter Schneider Vingesköld om en annorlunda biodling där biodlaren istället följer och stödjer bisamhällets naturliga utveckling i samklang med naturen och där hänsyn tas till den intelligens som har utvecklats långt innan vi människor beträdde jorden.
”Jag tycker att biodling idag, både den konventionella och den ekologiska, bedrivs utan hänsyn till bisamhällenas egna behov. Under senare tid har vi kunnat läsa om de många faror som hotar världens honungsbin. Men sällan, eller aldrig, talas det om biodlarens roll i sammanhanget. Jag hoppas att jag genom mitt sätt att arbeta gör tillräckligt för att stärka binas vitalitet”, säger Peter.
Boken vänder sig till både nybörjare och redan etablerade biodlare och är uppdelad i två delar; en som beskriver Peters inspirerande och nydanande syn på bisamhället och en praktisk handbok att ha med till bikuporna.
Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.
Anette Dieng har en stark vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Hon var bland annat med och startade och utvecklade Ekolådan och bevakar idag de gröna frågorna som frilansskribent.
En gedigen och välmatad faktabok.
Kristianstadsbladet
I denna väldigt välgjorda handbok får vi lära oss hur biodlaren kan följa bisamhällets utveckling, istället för att styra den själv.
Plaza Interiör
Den här boken har till skillnad från tidigare böcker om biodling fokuserat på att följa bisamhällets egna behov och naturliga utveckling. Den sätter även in biodlarnas roll i sammanhanget.
Kloka hem
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127161795 -
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Nyskick. Oläst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127151048 -
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Nära nyskick. Oläst exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127151048 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Inte bara wallenbergare : mat från Investors...
Inbunden bok. Stockholm : Investor. 1:a uppl. 2001. 141 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Gåvotillskrift på smutstitelbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163114625
- Titel
- Inte bara wallenbergare : mat från Investors direktionsmatsal 1985-99
- Författare
- Dieng, Anette - Eriksson, Ingvar - Investor
- Förlag
- Stockholm : Investor
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Investor 1:a 9789163114625 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
SKÖRD - 41 GRÖNSAKER, 810 RECEPT från Ekolå...
Inbunden bok.
Nyskick. NoK, 2017, 185 s., inb. dek. förlagsband; fotoill. i färg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
9789127151048 -
Skörd. 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Mycket gott skick. Format 24,5 x 18,5 cm Vikt 745 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt färgillustrerad med foton av Erik Olsson och teckningar av Katy Kimbell. Ur baksidestexten: I Skörd får du 810 förslag på vad du kan göra av våra 41 mest vanliga grönsaker. Här finns tip läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127151048 -
Handbok i naturlig biodling
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotband, trådbundet. Foto och andra illustrationer. Ägarnamn på smutstitelbladblad, i övigt mycket små tecken på hantering. Inlaga utan kladd och skador. 24,2 x 17,6 cm. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127142312
- Titel
- Handbok i naturlig biodling
- Författare
- Anette Dieng - Peter Schneider Vingesköld
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 604 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Intressant, lärorikt och vackert."
Allt om Trädgård
Det finns flera böcker om biodling alla lär ut konventionell biodling grundad på att utnyttja bisamhället maximalt. I den här boken berättar biodlare Peter Schneider Vingesköld om en annorlunda biodling där biodlaren istället följer och stödjer bisamhällets naturliga utveckling i samklang med naturen och där hänsyn tas till den intelligens som har utvecklats långt innan vi människor beträdde jorden.
Jag tycker att biodling idag, både den konventionella och den ekologiska, bedrivs utan hänsyn till bisamhällenas egna behov. Under senare tid har vi kunnat läsa om de många faror som hotar världens honungsbin. Men sällan, eller aldrig, talas det om biodlarens roll i sammanhanget. Jag hoppas att jag genom mitt sätt att arbeta gör tillräckligt för att stärka binas vitalitet, säger Peter.
Boken vänder sig till både nybörjare och redan etablerade biodlare och är uppdelad i två delar; en som beskriver Peters inspirerande och nydanande syn på bisamhället och en praktisk handbok att ha med till bikuporna.
Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.
Anette Dieng har en stark vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Hon var bland annat med och startade och utvecklade Ekolådan och bevakar idag de gröna frågorna som frilansskribent.
"En gedigen och välmatad faktabok."
Kristianstadsbladet
"I denna väldigt välgjorda handbok får vi lära oss hur biodlaren kan följa bisamhällets utveckling, istället för att styra den själv."
Plaza Interiör
"Den här boken har till skillnad från tidigare böcker om biodling fokuserat på att följa bisamhällets egna behov och naturliga utveckling. Den sätter även in biodlarnas roll i sammanhanget."
Kloka hemEn gedigen och välmatad faktabok
Kristianstadsbladet
Natur & Kultur 1 9789127142312 -
Handbok i naturlig biodling
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127142312
- Titel
- Handbok i naturlig biodling
- Författare
- Anette Dieng - Peter Schneider Vingesköld
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 604 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Intressant, lärorikt och vackert."
Allt om Trädgård
Det finns flera böcker om biodling alla lär ut konventionell biodling grundad på att utnyttja bisamhället maximalt. I den här boken berättar biodlare Peter Schneider Vingesköld om en annorlunda biodling där biodlaren istället följer och stödjer bisamhällets naturliga utveckling i samklang med naturen och där hänsyn tas till den intelligens som har utvecklats långt innan vi människor beträdde jorden.
Jag tycker att biodling idag, både den konventionella och den ekologiska, bedrivs utan hänsyn till bisamhällenas egna behov. Under senare tid har vi kunnat läsa om de många faror som hotar världens honungsbin. Men sällan, eller aldrig, talas det om biodlarens roll i sammanhanget. Jag hoppas att jag genom mitt sätt att arbeta gör tillräckligt för att stärka binas vitalitet, säger Peter.
Boken vänder sig till både nybörjare och redan etablerade biodlare och är uppdelad i två delar; en som beskriver Peters inspirerande och nydanande syn på bisamhället och en praktisk handbok att ha med till bikuporna.
Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.
Anette Dieng har en stark vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Hon var bland annat med och startade och utvecklade Ekolådan och bevakar idag de gröna frågorna som frilansskribent.
"En gedigen och välmatad faktabok."
Kristianstadsbladet
"I denna väldigt välgjorda handbok får vi lära oss hur biodlaren kan följa bisamhällets utveckling, istället för att styra den själv."
Plaza Interiör
"Den här boken har till skillnad från tidigare böcker om biodling fokuserat på att följa bisamhällets egna behov och naturliga utveckling. Den sätter även in biodlarnas roll i sammanhanget."
Kloka hemEn gedigen och välmatad faktabok
Kristianstadsbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127142312 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. O
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Gott skick. Bortrivna för- och eftersättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Handbok i naturlig biodling
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Nyskick. Näst intill obrukat skick. Helt ny och fint bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127142312
- Titel
- Handbok i naturlig biodling
- Författare
- Anette Dieng - Peter Schneider Vingesköld
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 604 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Intressant, lärorikt och vackert."
Allt om Trädgård
Det finns flera böcker om biodling alla lär ut konventionell biodling grundad på att utnyttja bisamhället maximalt. I den här boken berättar biodlare Peter Schneider Vingesköld om en annorlunda biodling där biodlaren istället följer och stödjer bisamhällets naturliga utveckling i samklang med naturen och där hänsyn tas till den intelligens som har utvecklats långt innan vi människor beträdde jorden.
Jag tycker att biodling idag, både den konventionella och den ekologiska, bedrivs utan hänsyn till bisamhällenas egna behov. Under senare tid har vi kunnat läsa om de många faror som hotar världens honungsbin. Men sällan, eller aldrig, talas det om biodlarens roll i sammanhanget. Jag hoppas att jag genom mitt sätt att arbeta gör tillräckligt för att stärka binas vitalitet, säger Peter.
Boken vänder sig till både nybörjare och redan etablerade biodlare och är uppdelad i två delar; en som beskriver Peters inspirerande och nydanande syn på bisamhället och en praktisk handbok att ha med till bikuporna.
Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.
Anette Dieng har en stark vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Hon var bland annat med och startade och utvecklade Ekolådan och bevakar idag de gröna frågorna som frilansskribent.
"En gedigen och välmatad faktabok."
Kristianstadsbladet
"I denna väldigt välgjorda handbok får vi lära oss hur biodlaren kan följa bisamhällets utveckling, istället för att styra den själv."
Plaza Interiör
"Den här boken har till skillnad från tidigare böcker om biodling fokuserat på att följa bisamhällets egna behov och naturliga utveckling. Den sätter även in biodlarnas roll i sammanhanget."
Kloka hemEn gedigen och välmatad faktabok
Kristianstadsbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127142312
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
