-
Stora bärboken : våra svenska bär i historien...
Inbunden bok. Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör. 1987. 224 sidor.
Gott skick. Lättare utvändiga bruksspår. Rikt illustrerad.
Se gärna även mina många andra annonser för samfrakt. Skickas välpackat och spårbart.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör 9789129569575 -
Svenska bärboken : Våra bär i historien, natu...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2002. 192 sidor.
Mycket gott skick. Prima exemplar utan skador. Lite röklukt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838151
- Titel
- Svenska bärboken : Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över 300 recept
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon - visst är det en dröm för många av oss!Svenska bärboken är en helt omarbetad och nyillustrerad utgåva av klassikern Stora bärboken, tryckt i 42 000 exemplar. Här presenteras utförligt ett 40-tal ätliga bär, vilda och odlade - deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoothies.I slutet av boken beskrivs ett 20-tal giftiga bär, för att man ska kunna undvika dem.Svenska bärboken har tillkommit i samarbete mellan Pelle Holmberg och Inger Ingmanson, båda biologer/botaniker med en rad böcker bakom sig, och fotografen Anders Pedersen.
Norstedts 2 9789151838151 -
Kan man äta sånt?
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 172 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Säljer av böcker p g a flytt utomlands. Kolla gärna mina andra annonser också. Sampackar gärna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846347
- Titel
- Kan man äta sånt?
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 724 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en helt omarbetad och ny-illustrerad upplaga av det efterfrågade standardverket Kan man äta sånt? - en inventering av våra ätliga vilda växter, svampar och lavar. Hur har de använts förr och hur tar vi vara på dem idag? Läckra recept är generöst insprängda i växtbeskrivningarna.
Långt fler vilda växter än man tror kan ätas - ibland kan man äta bladen och blommorna, ibland rötterna eller frukterna. Förr i tiden torkades många växter, maldes och blandades t.ex. i mjölet under år med missväxt - eller användes som läkeörter. Numera går vi ut och samlar vilda växter, bär och svamp för att det är roligt, nyttigt och ger nya smakupplevelser. Dessutom får vi bättre kontroll över det vi stoppar i oss! Och inte behöver vi bege oss ut i skogen för att plocka. I parker, på gårdar och andra öppna platser i städerna finns det gott om s.k. ogräs som lätt kan förvandlas till rena läckerheterna.
Kan man äta sånt? presenterar våra ätliga vilda växter, hur de ser ut, var de växer och hur de kan användas. Vi får också veta hur de användes förr. Insprängda i presentationerna finns tillagningstips och recept. I slutet av boken hittar vi grundrecept på örtteer, såser, drinkar, gratänger, soppor, buljonger, pannkakor, bröd och pajer samt tips om konservering, inläggningar, vintillverkning, brännvins- och likörkryddning.
"Hela boken genomsyras av experimentlustans glädje av att se, känna, lukta, smaka och uppleva."
Fauna och flora
"Hon har gjort ett storslaget arbete."
Upsala Nya Tidning
"En oumbärlig bok om man har intresse av att veta vilka läckerheter vi av okunnighet går och trampar på." Ekoteket
Prisma 1 9789151846347 -
Nytt av gamla jeans
Häftad bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1981. 47 sidor.
Mycket gott skick. Det finns ett märke efter en prislapp på framsidan, ett namn på titelbladet men i övrigt är boken i mycket fint begagnat skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129547603
- Titel
- Nytt av gamla jeans
- Författare
- Ingmanson, Inger - Sjödin, Kajsa
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129547603 -
Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 2 uppl. 1983. 317 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Förlaget dekorerade kartonnage.
En omfattande inventeringar våra vilda ätliga växter och deras användning i äldre tider som föda eller nödföda.
En handledning i hur många av dem kan användas i nutida hushåll.
Utan anmärkningar. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129556612
- Titel
- Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
- Författare
- Ingmanson, Inger - Sjödin, Kajsa
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 2 9789129556612 -
Naturens läckerheter
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840307
- Titel
- Naturens läckerheter
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En sinnlig bok som inspirerar oss att året runt äta lyxigt och gott med naturens hjälp!"Naturens läckerheter är en bok sprungen ur lust! Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen - här har nämligen den vilda gratismaten huvudrollen. Många växter är vanliga ogräs som växer utanför knuten, i rabatter, parker eller öppna marker och som mycket väl kan inlemmas i maten, både till vardags och fest."Så skriver Inger Ingmanson i förordet till boken, som är upplagd efter årets gång. Vi får lära oss känna igen och anrätta gröna växter och blad, vilda kryddörter och lökväxter, svampar, bär, alger, lavar och rötter. Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag - boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger, färskostar och bröd - allt med ingredienser som du själv kan hitta i naturen! Och givetvis får vi tips om hur vi kan torka, frysa och konservera alla vårens, sommarens och höstens läckerheter.Inger Ingmanson är biolog och har tidigare utgivit standardverket Kan man äta sånt? samt - tillsammans med Pelle Holmberg - Svenska bärboken, som av Måltidsakademien valdes till Årets Bästa Måltidslitteratur 2002 i kategorin undervisning. Motiveringen löd: "Med stort kunnande samlar boken alla aspekter av vårt lands alla bär, från sökandets glädje i naturen till saftande, syltande och njutning. Den är fylld av den svenska kärleken till naturen och vad den skänker oss."Boken är rikt illustrerad med foton av Anders Pedersen.
Norstedts 1 9789151840307 -
Stora bärboken : våra svenska bär i historien...
Inbunden bok. Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör. 1987. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden i dekorerat pappband, inlagan är som ny. Mycket rikt, vackert och instruktivt illustrerad med foton i färg och sv samt teckningar i sv/v. Över 80 vilda och odlade bär beskrivs i text och bild, roande information ges om bärens användning genom tid läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör 9789129569575 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840307
- Titel
- Naturens läckerheter
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En sinnlig bok som inspirerar oss att året runt äta lyxigt och gott med naturens hjälp!"Naturens läckerheter är en bok sprungen ur lust! Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen - här har nämligen den vilda gratismaten huvudrollen. Många växter är vanliga ogräs som växer utanför knuten, i rabatter, parker eller öppna marker och som mycket väl kan inlemmas i maten, både till vardags och fest."Så skriver Inger Ingmanson i förordet till boken, som är upplagd efter årets gång. Vi får lära oss känna igen och anrätta gröna växter och blad, vilda kryddörter och lökväxter, svampar, bär, alger, lavar och rötter. Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag - boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger, färskostar och bröd - allt med ingredienser som du själv kan hitta i naturen! Och givetvis får vi tips om hur vi kan torka, frysa och konservera alla vårens, sommarens och höstens läckerheter.Inger Ingmanson är biolog och har tidigare utgivit standardverket Kan man äta sånt? samt - tillsammans med Pelle Holmberg - Svenska bärboken, som av Måltidsakademien valdes till Årets Bästa Måltidslitteratur 2002 i kategorin undervisning. Motiveringen löd: "Med stort kunnande samlar boken alla aspekter av vårt lands alla bär, från sökandets glädje i naturen till saftande, syltande och njutning. Den är fylld av den svenska kärleken till naturen och vad den skänker oss."Boken är rikt illustrerad med foton av Anders Pedersen.
Norstedts 1 9789151840307 -
Svenska bärboken : Våra bär i historien, natu...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2002. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838151
- Titel
- Svenska bärboken : Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över 300 recept
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon - visst är det en dröm för många av oss!Svenska bärboken är en helt omarbetad och nyillustrerad utgåva av klassikern Stora bärboken, tryckt i 42 000 exemplar. Här presenteras utförligt ett 40-tal ätliga bär, vilda och odlade - deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoothies.I slutet av boken beskrivs ett 20-tal giftiga bär, för att man ska kunna undvika dem.Svenska bärboken har tillkommit i samarbete mellan Pelle Holmberg och Inger Ingmanson, båda biologer/botaniker med en rad böcker bakom sig, och fotografen Anders Pedersen.
Norstedts 2 9789151838151 -
Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1996. 316 sidor.
Mycket gott skick. Ryggen lite solblekt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151829395
- Titel
- Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 316 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9789151829395 -
Stora bärboken : våra svenska bär i historien...
Inbunden bok. Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör. 1987.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör 9789129569575 -
Stora bärboken : våra svenska bär i historien...
Inbunden bok. Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör. 1987. 223 sidor.
Nära nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst vid boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör 9789129569575 -
Naturens läckerheter
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inlaga och omslag i nyskick, skyddsomslag bär spår av hantering i form av några tryckmärken på framsidan, se bild.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840307
- Titel
- Naturens läckerheter
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En sinnlig bok som inspirerar oss att året runt äta lyxigt och gott med naturens hjälp!"Naturens läckerheter är en bok sprungen ur lust! Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen - här har nämligen den vilda gratismaten huvudrollen. Många växter är vanliga ogräs som växer utanför knuten, i rabatter, parker eller öppna marker och som mycket väl kan inlemmas i maten, både till vardags och fest."Så skriver Inger Ingmanson i förordet till boken, som är upplagd efter årets gång. Vi får lära oss känna igen och anrätta gröna växter och blad, vilda kryddörter och lökväxter, svampar, bär, alger, lavar och rötter. Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag - boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger, färskostar och bröd - allt med ingredienser som du själv kan hitta i naturen! Och givetvis får vi tips om hur vi kan torka, frysa och konservera alla vårens, sommarens och höstens läckerheter.Inger Ingmanson är biolog och har tidigare utgivit standardverket Kan man äta sånt? samt - tillsammans med Pelle Holmberg - Svenska bärboken, som av Måltidsakademien valdes till Årets Bästa Måltidslitteratur 2002 i kategorin undervisning. Motiveringen löd: "Med stort kunnande samlar boken alla aspekter av vårt lands alla bär, från sökandets glädje i naturen till saftande, syltande och njutning. Den är fylld av den svenska kärleken till naturen och vad den skänker oss."Boken är rikt illustrerad med foton av Anders Pedersen.
Norstedts 1 9789151840307 -
Svenska bärboken. Våra bär i historien, natur...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2004. 192 sidor.
Nära nyskick. Den kompletta boken om svenska bär. Ätliga bär, giftiga bär, växtsätt, utbredning, användningsområden, plockning, konservering, djupfrysning, torkning. Över 300 läckra recept på saft, dricka, gelé, sylt, marmelad, kompotter, marinad, dresing, efterrätter, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151843001
- Titel
- Svenska bärboken : våra bär i historien, naturen och matlagningen : med över 300 recept
- Författare
- Holmberg, Pelle
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 693 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon ? visst är det en dröm för många av oss!Svenska bärboken presenterar utförligt ett fyrtiotal ätliga bär, vilda och odlade ? deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoo-thies. Låter det inte gott med t.ex. krusbärssås till makrill eller smultron med tomatkrämsoppa, vitpepparglass och timjankakor?Ett tjugotal giftiga bär beskrivs också, för att man ska kunna undvika dem.
Prisma 3 9789151843001 -
Stora bärboken. Våra svenska bär i historien,...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1986. 224 sidor.
Mycket gott skick. [+] Den kompletta boken om svenska bär. Ätliga bär, giftiga bär, växtsätt, utbredning, användningsområden, plockning, konservering, djupfrysning, torkning. Över 300 läckra recept på saft, dricka, gelé, sylt, marmelad, kompotter, marinad, dresing, efterrät läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9789129569575 -
Stora bärboken : våra svenska bär i historien...
Inbunden bok. Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör. 1987. 224 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör 9789129569575 -
Svenska Bärboken
Inbunden bok. Prisma. 2004. 184 sidor.
Nära nyskick. En bok om våra svenska bär med recept och beskrivningar! Inte bara krusbär utan också sånt där jag inte visste att man kunde äta! Komplett bok med mycket kunskaper och bra recept för att tatillvara påskatternai vår skogar! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma -
Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1983.
Gott skick. namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129556612
- Titel
- Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
- Författare
- Ingmanson, Inger - Sjödin, Kajsa
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129556612 -
Naturens läckerheter.
Prisma.Stockholm.2003.Förlagets dekorerade pappband med skyddsomslag. 191 sidor. Rikt illustrerad. I gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Naturens läckerheter
Inbunden bok. Norstedts. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Med dedikation från författaren till två vänner. Dedikationen är skriven i rött bläck. Ljusgrönt förlagsband rikligt illustrerad med färgfotografier samt bra recept på läckerheter från naturen … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840307
- Titel
- Naturens läckerheter
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En sinnlig bok som inspirerar oss att året runt äta lyxigt och gott med naturens hjälp!"Naturens läckerheter är en bok sprungen ur lust! Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen - här har nämligen den vilda gratismaten huvudrollen. Många växter är vanliga ogräs som växer utanför knuten, i rabatter, parker eller öppna marker och som mycket väl kan inlemmas i maten, både till vardags och fest."Så skriver Inger Ingmanson i förordet till boken, som är upplagd efter årets gång. Vi får lära oss känna igen och anrätta gröna växter och blad, vilda kryddörter och lökväxter, svampar, bär, alger, lavar och rötter. Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag - boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger, färskostar och bröd - allt med ingredienser som du själv kan hitta i naturen! Och givetvis får vi tips om hur vi kan torka, frysa och konservera alla vårens, sommarens och höstens läckerheter.Inger Ingmanson är biolog och har tidigare utgivit standardverket Kan man äta sånt? samt - tillsammans med Pelle Holmberg - Svenska bärboken, som av Måltidsakademien valdes till Årets Bästa Måltidslitteratur 2002 i kategorin undervisning. Motiveringen löd: "Med stort kunnande samlar boken alla aspekter av vårt lands alla bär, från sökandets glädje i naturen till saftande, syltande och njutning. Den är fylld av den svenska kärleken till naturen och vad den skänker oss."Boken är rikt illustrerad med foton av Anders Pedersen.
Norstedts 9789151840307 -
Svenska bärboken : våra bär i historien, natu...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2004. 192 sidor.
Nära nyskick. Foto: Anders Pedersen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151843001
- Titel
- Svenska bärboken : våra bär i historien, naturen och matlagningen : med över 300 recept
- Författare
- Holmberg, Pelle
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 693 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon ? visst är det en dröm för många av oss!Svenska bärboken presenterar utförligt ett fyrtiotal ätliga bär, vilda och odlade ? deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoo-thies. Låter det inte gott med t.ex. krusbärssås till makrill eller smultron med tomatkrämsoppa, vitpepparglass och timjankakor?Ett tjugotal giftiga bär beskrivs också, för att man ska kunna undvika dem.
Prisma 3 9789151843001 -
Stora bärboken : våra svenska bär i historien...
Inbunden bok. Rabeb & Sjögren . 1987. 223 sidor.
Nära nyskick. Dedikation från författaren till vänner. Dedikation skriven med blått bläck. Flrlagsbsnd illustrerad med svartvita teckningar och vackra färgfotografier.
Bra bok om nyttan av bär i mat bakverk och sylt … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Rabeb & Sjögren 9789129569575 -
Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
Inbunden bok. Norstedts. 30 uppl. 1996. 316 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151829395
- Titel
- Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 316 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 30 9789151829395 -
Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1983. 316 sidor.
Nära nyskick. Boken är oläst men pärmens glatta yta är något litet matt. (30)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129556612
- Titel
- Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
- Författare
- Ingmanson, Inger - Sjödin, Kajsa
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129556612 -
Stora bärboken - våra svenska bär i historien...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1987.
Nära nyskick. 223,(1)s. Minimala hanteringsspår. Rikl.illustrerad med färgfoton och teckningar i s/v
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 9789129569575 -
Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
Häftad bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1978. 311 sidor.
Gott skick. Läsveck rygg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129516517
- Titel
- Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
- Författare
- Ingmanson, Inger - Sjödin, Kajsa
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129516517 -
Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1983. 315 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129556612
- Titel
- Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
- Författare
- Ingmanson, Inger - Sjödin, Kajsa
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129556612 -
Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
Häftad bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1978.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129516517
- Titel
- Kan man äta sånt? : en bok om ätliga växter
- Författare
- Ingmanson, Inger - Sjödin, Kajsa
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129516517 -
Stora bärboken : våra svenska bär i historien...
Inbunden bok. Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör. 1987. 224 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör 9789129569575 -
Naturens läckerheter
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Reva på skyddsomslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840307
- Titel
- Naturens läckerheter
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En sinnlig bok som inspirerar oss att året runt äta lyxigt och gott med naturens hjälp!"Naturens läckerheter är en bok sprungen ur lust! Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen - här har nämligen den vilda gratismaten huvudrollen. Många växter är vanliga ogräs som växer utanför knuten, i rabatter, parker eller öppna marker och som mycket väl kan inlemmas i maten, både till vardags och fest."Så skriver Inger Ingmanson i förordet till boken, som är upplagd efter årets gång. Vi får lära oss känna igen och anrätta gröna växter och blad, vilda kryddörter och lökväxter, svampar, bär, alger, lavar och rötter. Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag - boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger, färskostar och bröd - allt med ingredienser som du själv kan hitta i naturen! Och givetvis får vi tips om hur vi kan torka, frysa och konservera alla vårens, sommarens och höstens läckerheter.Inger Ingmanson är biolog och har tidigare utgivit standardverket Kan man äta sånt? samt - tillsammans med Pelle Holmberg - Svenska bärboken, som av Måltidsakademien valdes till Årets Bästa Måltidslitteratur 2002 i kategorin undervisning. Motiveringen löd: "Med stort kunnande samlar boken alla aspekter av vårt lands alla bär, från sökandets glädje i naturen till saftande, syltande och njutning. Den är fylld av den svenska kärleken till naturen och vad den skänker oss."Boken är rikt illustrerad med foton av Anders Pedersen.
Norstedts 1 9789151840307
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
