-
Beginning Angular with Typescript
Häftad bok. 2020.
ISBN 9789811480270
Nyskick. Ny oläst bok Lagerplats V7e
Engelsk textInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789811480270 -
Kimchi och andra koreanska rätter
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 140 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137844
- Titel
- Kimchi och andra koreanska rätter
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Bästa asiatiska kök för böcker utanför Asien i Gourmand World Cookbook Awards.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Etniska kokböcker.
"Bäst just nu."
Annika Leone, Expressen
"Denna kokbok har använts och kommer att användas flitigt i mitt hem."
Carl Johan Hjerpe, Skaraborgs-Allehanda
Det går inte att föreställa sig Korea utan kimchi. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat den är nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat kimchins stolta tradition på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den ständigt återkommande bibimbapen.
Familjen Lim presenterar sin version av klassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, såväl som ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker. Syrlig, het och smakrik är kimchin ett underbart tillbehör till de flesta måltider, inte bara asiatiska utan till alla tänkbara västerländska rätter.
Du får insidertips på hur du går tillväga om du vill syra själv hemma. För att vara så oerhört enkelt blir resultatet uppseendeväckande läckert, smakrikt och hälsosamt. Tack vare grönsakernas inneboende rikedom av god bakteriekultur.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med sin mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst. År 2009 gav de ut den prisbelönta kokboken Koreansk mat.
"Här lär systrarna på hyllade krogen Arirang ut hur du gör den hemma, liksom rätter som bulgogi och bibimbap."
Mat-Magasinet
"Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter."
Mitt i Östermalm
Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter.
Mitt i Östermalm
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137844 -
Koreansk mat : Kimchi, bulgogi och bibimbap
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 123 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117617
- Titel
- Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Koreansk mat är inte bara nyttig, utan även bland det enklaste man kan laga. Varje måltid är en perfekt balans mellan kött eller fisk, grönsaker och kimchi, syrad kinakål. Kombinationen gör det koreanska köket till utmärkt mat för såväl kalorijägare som stressade magar.
Familjen Lim startade Skandinaviens första koreanska restaurang på Luntmakargatan i Stockholm i mitten av 70-talet, övertygade om att det skulle gå att få svenskarna att uppskatta kimchi, bulgogi, bibimbap och andra koreanska läckerheter. Och de hade rätt, förstås!
Koreansk mat innehåller ett 50-tal recept, ett kapitel om nationalrätten kimchi och en genomgång av de viktigaste ingredienserna i koreansk matlagning.
Natur & Kultur 1 9789127117617 -
2011 Culture Book
Inbunden bok. Zappos IP, Inc. 2011. 335 sidor.
ISBN 9780692015476
Mycket gott skick. Märke från klisterettikett på första försättsblad. Ett vikveck på sista försättsblad. The culture book is a collage of unedited submissions from employees within the Zappos Family of companies sharing what the Zappos culture means to them. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKZappos IP, Inc. 9780692015476 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9798217116829
- Titel
- A Forgery of Fate
- Författare
- Lim, Elizabeth
- Förlag
- Random House USA
- Utgivningsår
- 2025
- Omfång
- 480 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- English
9798217116829 -
Crepe Paper Blooms, Bugs and Butterflies
Häftad bok.
Nyskick. David & Charles Ltd. 2022. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781446309179
- Titel
- Crepe paper blooms, bugs & butterflies - over 20 colourful paper projects from Miss Petal & Bloom
- Författare
- Lim, Eileen
- Förlag
- David & Charles
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- English
9781446309179 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781399714839
- Titel
- A forgery of fate
- Författare
- Lim, Elizabeth
- Förlag
- Hodderscape
- Utgivningsår
- 2025
- Omfång
- 470 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- English
9781399714839 -
A Forgery of Fate
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Penguin Random House USA. 2025. 480 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780593650615
- Titel
- A forgery of fate
- Författare
- Lim, Elizabeth
- Förlag
- Alfred A. Knopf
- Utgivningsår
- 2025
- Omfång
- 470 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- English
- Baksidestext
- "A girl who paints the future and a cursed dragon lord, bound by love and deception, pair up in a plot to bring down the gods"--
9780593650615 -
Explicit ordundervisning : För andraspråksele...
Häftad bok.
Nyskick. Lär dig effektiv ordundervisning med konkret arbetsmodell för nyanlända elever i gymnasiet och grundskolan. | Natur & Kultur Läromedel och Akademi, Utg. 2023 | Häftad. 8:o (154x228 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127462243
- Titel
- Explicit ordundervisning : för andraspråkselever
- Författare
- Lim Falk, Maria
- Förlag
- Natur & Kultur Läromedel
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 154 x 228 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I boken presenteras en konkret och utprövad arbetsmodell som är särskilt inriktad mot just ordundervisning. Den innehåller fyra steg: val av ord, introduktion, test och återkoppling. Ordinlärningen stöds av kollegiala samarbetsformer mellan lärare i olika ämnen och i boken finns förslag på hur det gemensamma ordarbetet kan läggas upp i arbetslaget. Explicit ordundervisning riktar sig främst till lärare som arbetar med nyanlända ungdomar i gymnasieåldern men även grundskollärare och lärarstudenter kan ha nytta av boken.
Författarna har lett skolutvecklingsprojektet Intensivutbildning i svenska för nyanlända elever, www.intensivsvenska.se. Projektets framgångsrika resultat av arbetet med ordförrådet ligger till grund för denna bok.
9789127462243 -
Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 123 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117617
- Titel
- Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Koreansk mat är inte bara nyttig, utan även bland det enklaste man kan laga. Varje måltid är en perfekt balans mellan kött eller fisk, grönsaker och kimchi, syrad kinakål. Kombinationen gör det koreanska köket till utmärkt mat för såväl kalorijägare som stressade magar.
Familjen Lim startade Skandinaviens första koreanska restaurang på Luntmakargatan i Stockholm i mitten av 70-talet, övertygade om att det skulle gå att få svenskarna att uppskatta kimchi, bulgogi, bibimbap och andra koreanska läckerheter. Och de hade rätt, förstås!
Koreansk mat innehåller ett 50-tal recept, ett kapitel om nationalrätten kimchi och en genomgång av de viktigaste ingredienserna i koreansk matlagning.
Natur & Kultur 1 9789127117617 -
Kimchi och andra koreanska rätter
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 140 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137844
- Titel
- Kimchi och andra koreanska rätter
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Bästa asiatiska kök för böcker utanför Asien i Gourmand World Cookbook Awards.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Etniska kokböcker.
"Bäst just nu."
Annika Leone, Expressen
"Denna kokbok har använts och kommer att användas flitigt i mitt hem."
Carl Johan Hjerpe, Skaraborgs-Allehanda
Det går inte att föreställa sig Korea utan kimchi. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat den är nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat kimchins stolta tradition på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den ständigt återkommande bibimbapen.
Familjen Lim presenterar sin version av klassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, såväl som ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker. Syrlig, het och smakrik är kimchin ett underbart tillbehör till de flesta måltider, inte bara asiatiska utan till alla tänkbara västerländska rätter.
Du får insidertips på hur du går tillväga om du vill syra själv hemma. För att vara så oerhört enkelt blir resultatet uppseendeväckande läckert, smakrikt och hälsosamt. Tack vare grönsakernas inneboende rikedom av god bakteriekultur.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med sin mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst. År 2009 gav de ut den prisbelönta kokboken Koreansk mat.
"Här lär systrarna på hyllade krogen Arirang ut hur du gör den hemma, liksom rätter som bulgogi och bibimbap."
Mat-Magasinet
"Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter."
Mitt i Östermalm
Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter.
Mitt i Östermalm
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137844 -
Det koreanska köket
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 156 sidor.
Nära nyskick. Inga markeringar, anteckningar eller fläckar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127152823
- Titel
- Det koreanska köket
- Författare
- Lim, Byung-Hi
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 229 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det koreanska köket är färgsprakande och fyllt av smaker. Hettan från den roströda chilipastan gochujang, grilldofterna från bulgogin, den milda tofun, alla delikata sidorätter som bidrar med fräschör och krisp – och som en röd tråd den alltid närvarande kimchin. I denna nyutgåva av den populära boken som tidigare gick under namnet Kimchi och andra koreanska rätter har ett tjugotal nya recept lagts till som alla vidgar bilden av den koreanska husmanskosten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat det koreanska kökets stolta traditioner på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept – både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den återkommande bibimbapen. I denna nyutgåva lär du dig också hur du steg-för-steg kan göra din egen tofu eller kvickt blanda ihop den underbara koreanska råbiffen yukhoe, med doft av sesamolja och vitlök.
Den koreanska matkulturen bjuder på mycket mer än kimchi, men ett Korea utan kimchi går inte att föreställa sig. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat – den är en nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten. I boken presenterar familjen Lim sin version av kimchiklassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, och ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127152823 -
Kimchi och andra koreanska rätter
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 140 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137844
- Titel
- Kimchi och andra koreanska rätter
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Bästa asiatiska kök för böcker utanför Asien i Gourmand World Cookbook Awards.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Etniska kokböcker.
"Bäst just nu."
Annika Leone, Expressen
"Denna kokbok har använts och kommer att användas flitigt i mitt hem."
Carl Johan Hjerpe, Skaraborgs-Allehanda
Det går inte att föreställa sig Korea utan kimchi. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat den är nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat kimchins stolta tradition på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den ständigt återkommande bibimbapen.
Familjen Lim presenterar sin version av klassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, såväl som ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker. Syrlig, het och smakrik är kimchin ett underbart tillbehör till de flesta måltider, inte bara asiatiska utan till alla tänkbara västerländska rätter.
Du får insidertips på hur du går tillväga om du vill syra själv hemma. För att vara så oerhört enkelt blir resultatet uppseendeväckande läckert, smakrikt och hälsosamt. Tack vare grönsakernas inneboende rikedom av god bakteriekultur.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med sin mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst. År 2009 gav de ut den prisbelönta kokboken Koreansk mat.
"Här lär systrarna på hyllade krogen Arirang ut hur du gör den hemma, liksom rätter som bulgogi och bibimbap."
Mat-Magasinet
"Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter."
Mitt i Östermalm
Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter.
Mitt i Östermalm
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137844 -
Lim-Eriks berättelser
Häftad bok.
Mycket gott skick. Trigo Lligo HB, Umeå, 1990 | Klammerhäftad i fint antikvariskt skick. För innehållet ansvarar Tor Lundmark som även står för illustrationera. Klammerhäftad. [21x14,5 cm]. 8:o (15-25 cm i höjd) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Lim-Eriks berättelser
Häftad bok.
Mycket gott skick. Trigo Lligo HB, Umeå, 1990 | Klammerhäftad i fint antikvariskt skick. För innehållet ansvarar Tor Lundmark som även står för illustrationera. Klammerhäftad. [21x14,5 cm]. 8:o (15-25 cm i höjd) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Det koreanska köket
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 156 sidor.
Nära nyskick. Lättare bruksspår på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127152823
- Titel
- Det koreanska köket
- Författare
- Lim, Byung-Hi
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 229 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det koreanska köket är färgsprakande och fyllt av smaker. Hettan från den roströda chilipastan gochujang, grilldofterna från bulgogin, den milda tofun, alla delikata sidorätter som bidrar med fräschör och krisp – och som en röd tråd den alltid närvarande kimchin. I denna nyutgåva av den populära boken som tidigare gick under namnet Kimchi och andra koreanska rätter har ett tjugotal nya recept lagts till som alla vidgar bilden av den koreanska husmanskosten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat det koreanska kökets stolta traditioner på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept – både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den återkommande bibimbapen. I denna nyutgåva lär du dig också hur du steg-för-steg kan göra din egen tofu eller kvickt blanda ihop den underbara koreanska råbiffen yukhoe, med doft av sesamolja och vitlök.
Den koreanska matkulturen bjuder på mycket mer än kimchi, men ett Korea utan kimchi går inte att föreställa sig. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat – den är en nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten. I boken presenterar familjen Lim sin version av kimchiklassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, och ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127152823 -
A passage to chinese tea
Inbunden bok. Purple Cane Enterprise. 1999. 127 sidor.
ISBN 9789839948806
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPurple Cane Enterprise 9789839948806 -
Kimchi och andra koreanska rätter
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 140 sidor.
Nära nyskick. Tillskrift på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137844
- Titel
- Kimchi och andra koreanska rätter
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Bästa asiatiska kök för böcker utanför Asien i Gourmand World Cookbook Awards.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Etniska kokböcker.
"Bäst just nu."
Annika Leone, Expressen
"Denna kokbok har använts och kommer att användas flitigt i mitt hem."
Carl Johan Hjerpe, Skaraborgs-Allehanda
Det går inte att föreställa sig Korea utan kimchi. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat den är nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat kimchins stolta tradition på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den ständigt återkommande bibimbapen.
Familjen Lim presenterar sin version av klassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, såväl som ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker. Syrlig, het och smakrik är kimchin ett underbart tillbehör till de flesta måltider, inte bara asiatiska utan till alla tänkbara västerländska rätter.
Du får insidertips på hur du går tillväga om du vill syra själv hemma. För att vara så oerhört enkelt blir resultatet uppseendeväckande läckert, smakrikt och hälsosamt. Tack vare grönsakernas inneboende rikedom av god bakteriekultur.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med sin mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst. År 2009 gav de ut den prisbelönta kokboken Koreansk mat.
"Här lär systrarna på hyllade krogen Arirang ut hur du gör den hemma, liksom rätter som bulgogi och bibimbap."
Mat-Magasinet
"Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter."
Mitt i Östermalm
Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter.
Mitt i Östermalm
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137844 -
MOUNTAIN TO CLIMB
Inbunden bok. Epigram book. 1 uppl. 1999. 239 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oläst ex i absolut nyskick
Hel och ren bok.
Engelsk text.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789810414160
- Titel
- Mountain to climb : the quest for Everest and beyond
- Författare
- Lim, David
- Förlag
- Singapore : Epigram
- Språk
- English
Epigram book 1 9789810414160 -
Det koreanska köket
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 156 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127152823
- Titel
- Det koreanska köket
- Författare
- Lim, Byung-Hi
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 229 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det koreanska köket är färgsprakande och fyllt av smaker. Hettan från den roströda chilipastan gochujang, grilldofterna från bulgogin, den milda tofun, alla delikata sidorätter som bidrar med fräschör och krisp – och som en röd tråd den alltid närvarande kimchin. I denna nyutgåva av den populära boken som tidigare gick under namnet Kimchi och andra koreanska rätter har ett tjugotal nya recept lagts till som alla vidgar bilden av den koreanska husmanskosten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat det koreanska kökets stolta traditioner på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept – både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den återkommande bibimbapen. I denna nyutgåva lär du dig också hur du steg-för-steg kan göra din egen tofu eller kvickt blanda ihop den underbara koreanska råbiffen yukhoe, med doft av sesamolja och vitlök.
Den koreanska matkulturen bjuder på mycket mer än kimchi, men ett Korea utan kimchi går inte att föreställa sig. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat – den är en nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten. I boken presenterar familjen Lim sin version av kimchiklassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, och ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127152823 -
En märklig sak
Häftad bok. Rámus Förlag. 2024. 60 sidor.
Mycket gott skick. Försiktigt läst en gång, recensionsexstämplad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189105744
- Titel
- En märklig sak
- Författare
- Lim, Sandra
- Förlag
- Rámus Förlag
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 145 x 203 mm Ryggbredd 6 mm
- Vikt
- 112 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I En märklig sak rör sig Sandra Lim, befriad från sentimentalitet, mellan ensamhet, kvinnoöden, skapande, kärlek och livets vilsenhet. Det egna sinnets isolering möter andra människors mystik. Hon betraktar sina egna erfarenheter med såväl kvickhet som den mörka förvirring som kan möta en halvvägs i livet.Sandra Lim är född i Seoul, uppvuxen i Kalifornien och idag bosatt i Cambridge, Massachusetts. Hon debuterade 2006 och har utkommit med tre prisbelönta diktsamlingar, varav En märklig sak är hennes senaste. Det är dikter om passion, självgranskning och kvinnligt raseri, men Sandra Lim är ingen explosivt känslomässig poet. Dikterna har en slags prosaelegans; de är coola, fristående, grubblande. Ett sinne som studerar sig själv och sin ambivalens, precis vid varje vändning, och slutligen hisnande.- Louise Glück I Lims händer smälter exakthet och fräckhet samman till ett uttryck av tyst, oförsonlig kraft. Också denna samlingen är en kraft. Den har sin egen dragningskraft. Den visar oss vad som kan komma att blottläggas när vi dras så nära intill språket att vi inte kan förmå oss att titta bort, ett språk där meningarna är klara, omskakande och rådande.- Ocean Vuong
Rámus Förlag 9789189105744 -
Det koreanska köket
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 156 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127152823
- Titel
- Det koreanska köket
- Författare
- Lim, Byung-Hi
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 229 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det koreanska köket är färgsprakande och fyllt av smaker. Hettan från den roströda chilipastan gochujang, grilldofterna från bulgogin, den milda tofun, alla delikata sidorätter som bidrar med fräschör och krisp – och som en röd tråd den alltid närvarande kimchin. I denna nyutgåva av den populära boken som tidigare gick under namnet Kimchi och andra koreanska rätter har ett tjugotal nya recept lagts till som alla vidgar bilden av den koreanska husmanskosten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat det koreanska kökets stolta traditioner på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept – både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den återkommande bibimbapen. I denna nyutgåva lär du dig också hur du steg-för-steg kan göra din egen tofu eller kvickt blanda ihop den underbara koreanska råbiffen yukhoe, med doft av sesamolja och vitlök.
Den koreanska matkulturen bjuder på mycket mer än kimchi, men ett Korea utan kimchi går inte att föreställa sig. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat – den är en nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten. I boken presenterar familjen Lim sin version av kimchiklassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, och ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127152823 -
Det koreanska köket
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 156 sidor.
Nära nyskick. Oläst exemplar. Bokens inlaga är i nyskick. Under frakthanteringen har två hörn blivit lätt kantstötta.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127152823
- Titel
- Det koreanska köket
- Författare
- Lim, Byung-Hi
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 229 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det koreanska köket är färgsprakande och fyllt av smaker. Hettan från den roströda chilipastan gochujang, grilldofterna från bulgogin, den milda tofun, alla delikata sidorätter som bidrar med fräschör och krisp – och som en röd tråd den alltid närvarande kimchin. I denna nyutgåva av den populära boken som tidigare gick under namnet Kimchi och andra koreanska rätter har ett tjugotal nya recept lagts till som alla vidgar bilden av den koreanska husmanskosten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat det koreanska kökets stolta traditioner på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept – både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den återkommande bibimbapen. I denna nyutgåva lär du dig också hur du steg-för-steg kan göra din egen tofu eller kvickt blanda ihop den underbara koreanska råbiffen yukhoe, med doft av sesamolja och vitlök.
Den koreanska matkulturen bjuder på mycket mer än kimchi, men ett Korea utan kimchi går inte att föreställa sig. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat – den är en nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten. I boken presenterar familjen Lim sin version av kimchiklassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, och ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127152823 -
Reflection-A Twisted Tale
Pocketbok. 2019. 408 sidor.
Mycket gott skick. Ej läst boken, Kan vara prefekt julklapp eller födelsedagspresent fri frakt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781484782187
- Titel
- Reflection-A Twisted Tale
- Författare
- Lim, Elizabeth
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- English
9781484782187 -
So this is love
Inbunden bok. 2020. 411 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ej läst! Kan vara prefekt julklapp eller födelsedagspresent fri frakt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781368013826
- Titel
- So this is love - a twisted tale
- Författare
- Lim, Elizabeth
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 411 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- English
9781368013826 -
Catffirmations
Inbunden bok.
ISBN 9781797217727
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Abrams & Chronicle Books. 2022. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781797217727 -
A Twisted Tale Anthology
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Penguin Random House USA. 2023. 576 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781368080415
- Titel
- A Twisted Tale Anthology
- Författare
- Lim, Elizabeth
- Förlag
- Penguin USA
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 576 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 210 mm Ryggbredd 46 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Disney's New York Times best-selling series presents a rich anthology filled with all-new what-if twists, such as What if Snow White learned magic? What if Mulan became the emperor's advisor? And what if Remy the rat met Colette first?Edited by New York Times best-selling author, Elizabeth Lim, this Twisted Tale anthology features sixteen twisted short stories with new takes on fan-favorite Disney films. Swoon as Ariel and Eric meet right after the Little Mermaid saves her prince; join Tiana and Naveen on a race to get back to Maldonia; take a ride on a pirate space ship with Jim Hawkins; and uncover just what power Tinker Bell's pixie dust holds.Written by veteran Twisted Tale authors, Elizabeth Lim, Liz Braswell, Jen Calonita, and Farrah Rochon, and featuring captivating contributions from best-selling authors, Livia Blackburne, M.K. England, Micol Ostow, and Kristina Perez, this collection filled with magic, intrigue, and charm is a must-have for Disney and fairy tale fans alike.For more twisted adventures, try the other books in the A TWISTED TALE series:A Whole New World by Liz BraswellOnce Upon a Dream by Liz Braswell As Old As Time by Liz Braswell Reflection by Elizabeth Lim Part of Your World by Liz Braswell Mirror, Mirror by Jen Calonita Conceal, Don't Feel by Jen Calonita Straight On Till Morning by Liz Braswell So This is Love by Elizabeth Lim Unbirthday by Liz Braswell Go the Distance by Jen Calonita What Once Was Mine by Liz Braswell Almost There by Farrah Rochon When You Wish Upon a Star by Elizabeth Lim
9781368080415 -
Six Crimson Cranes
Häftad bok.
Nyskick. Penguin Random House USA. 2022. 480 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780593300947
- Titel
- Six Crimson Cranes
- Författare
- Lim, Elizabeth
- Förlag
- Random House USA
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 456 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 142 x 210 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- A princess in exile, a shapeshifting dragon, six enchanted cranes, and an unspeakable curse... Drawing from 'The Wild Swans' and East Asian folklore, this breathtakingly original fantasy from the author of Spin the Dawn is perfect for fans of Leigh Bardugo or Tomi Adeyemi. Shiori'anma, the only princess of Kiata, has a secret. Forbidden magic runs through her veins. Normally she conceals it well, but on the morning of her betrothal ceremony, Shiori loses control. At first, her mistake seems like a stroke of luck, forestalling the wedding she never wanted. But it also catches the attention of Raikama, her stepmother. A sorceress in her own right, Raikama banishes the young princess, turning her brothers into cranes. She warns Shiori that she must speak of it to no one: for with every word that escapes her lips, one of her brothers will die. Penniless, voiceless, and alone, Shiori searches for her brothers, and uncovers a dark conspiracy to seize the throne. Only Shiori can set the kingdom to rights, but to do so she must place her trust in a paper bird, a mercurial dragon, and the very boy she fought so hard not to marry. And she must embrace the magic she's been taught all her life to forswear--no matter what the cost.
9780593300947 -
Fascinating Snakes of Southeast Asia - An Int...
Inbunden bok. Tropical Press. 1990. 124 sidor.
ISBN 9789677300453
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Språk: Engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTropical Press 9789677300453 -
Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 123 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117617
- Titel
- Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Koreansk mat är inte bara nyttig, utan även bland det enklaste man kan laga. Varje måltid är en perfekt balans mellan kött eller fisk, grönsaker och kimchi, syrad kinakål. Kombinationen gör det koreanska köket till utmärkt mat för såväl kalorijägare som stressade magar.
Familjen Lim startade Skandinaviens första koreanska restaurang på Luntmakargatan i Stockholm i mitten av 70-talet, övertygade om att det skulle gå att få svenskarna att uppskatta kimchi, bulgogi, bibimbap och andra koreanska läckerheter. Och de hade rätt, förstås!
Koreansk mat innehåller ett 50-tal recept, ett kapitel om nationalrätten kimchi och en genomgång av de viktigaste ingredienserna i koreansk matlagning.
Natur & Kultur 1 9789127117617
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
