-
För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2005. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. En grundlig och praktisk vägledning för att förbättra din hjärt- och kärlhälsa. Med fokus på att hålla koll på kolesterolet, bli kvitt övervikten och minska blodfetterna, ger författaren läsarna konkreta råd och strategier för att skapa en hälsosam livsst läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225309
- Titel
- För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och kärlhälsa
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 669 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För hjärtats skull riktar sig till den som vill leva ett långt och friskt liv. Vare sig man är ung eller gammal, vill förebygga eller bromsa något som redan startat, kan den här boken vara till hjälp. Hjärt- och kärlsjukdomar är i grunden välfärdssjukdomar och beror på att vi äter fel saker och rör för lite på oss. I För hjärtats skull får läsaren reda på om denne ligger i riskzonen samt hjälp att göra smarta val när det gäller kost och motion. Här förklaras även på ett enkelt sätt hur blodtryck och blodfetter påverkar våra kroppar. Den som har läst boken inser snart att hälsosam kost för hjärta och kärl inte tvärtemot vad många tror är detsamma som tråkig och smaklös mat, eller att motion inte behöver vara ett ändlöst tragglande på motionsband. Vid sidan av lärorika teorikapitel ges en mängd praktiska tips om hur man med små insatser kan förbättra sina odds mot vår tids största folksjukdom. Näringsfysiologen Martin Brunnberg slår med sin bok ett extra slag för läsarens hjärta.UR INNEHÅLLET Riskfaktorer och hur du undviker dem Den stora myten om kolesterol Vad är blodfetter? De skyddande antioxidanterna var hittar jag dem? Alkohol vän eller fiende? Motion enklare än vad du tror Gå ner i vikt på ett säkert, hälsobefrämjande och varaktigt sätt Vilka livsmedel kan jag använda? Recept för optimal hjärt- och kärlhälsa Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Särskilt intresse har han ägnat åt kopplingen mellan kosten och våra hjärt- och kärlsjukdomar. Martin är klinikchef för Paulúns näringscenter, men är kanske mer känd för sin uppskattade spalt Fråga näringsfysiologen på www.paulun.com. Martin är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
Fitnessförlaget 9789185225309 -
Allt om näringslära
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2006. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225644
- Titel
- Allt om näringslära
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Näringslära när den är som bäst! Allt om näringslära vänder sig till alla som vill lära sig mer om det spännande ämnet näringslära: till dig som vill veta hur maten du äter påverkar och fungerar i din kropp och till dig som vill kunna hjälpa både dig själv och andra till en bättre kosthållning. Här förklaras utförligt hur vi är uppbyggda, hur matsmältningen går till, vad energi är och hur näringsämnen som protein, fetter och kolhydrater används av kroppen. Dessutom finns kapitel med allt ifrån hur mycket av de olika vitaminerna vi behöver och hur den mat vi äter kan påverka olika sjukdomar till dagens trenddieter. Allt skrivet på ett intressant och informativt sätt. Boken kan användas som ett uppslagsverk men även läsas från pärm till pärm. Den passar för den intresserade hemma i soffhörnet men kan också fungera som kurslitteratur i näringslära. Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av personlig rådgivning, utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Han är verksamhetschef för Paulúns näringscenter, men figurerar också ofta i press och på radio som näringsexpert. Han har tidigare skrivit boken För hjärtats skull och är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
Fitnessförlaget 9789185225644 -
För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2005. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagsband med dekorerat skyddsomslag. Illustrerad. HÄLSA
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225309
- Titel
- För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och kärlhälsa
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 669 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För hjärtats skull riktar sig till den som vill leva ett långt och friskt liv. Vare sig man är ung eller gammal, vill förebygga eller bromsa något som redan startat, kan den här boken vara till hjälp. Hjärt- och kärlsjukdomar är i grunden välfärdssjukdomar och beror på att vi äter fel saker och rör för lite på oss. I För hjärtats skull får läsaren reda på om denne ligger i riskzonen samt hjälp att göra smarta val när det gäller kost och motion. Här förklaras även på ett enkelt sätt hur blodtryck och blodfetter påverkar våra kroppar. Den som har läst boken inser snart att hälsosam kost för hjärta och kärl inte tvärtemot vad många tror är detsamma som tråkig och smaklös mat, eller att motion inte behöver vara ett ändlöst tragglande på motionsband. Vid sidan av lärorika teorikapitel ges en mängd praktiska tips om hur man med små insatser kan förbättra sina odds mot vår tids största folksjukdom. Näringsfysiologen Martin Brunnberg slår med sin bok ett extra slag för läsarens hjärta.UR INNEHÅLLET Riskfaktorer och hur du undviker dem Den stora myten om kolesterol Vad är blodfetter? De skyddande antioxidanterna var hittar jag dem? Alkohol vän eller fiende? Motion enklare än vad du tror Gå ner i vikt på ett säkert, hälsobefrämjande och varaktigt sätt Vilka livsmedel kan jag använda? Recept för optimal hjärt- och kärlhälsa Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Särskilt intresse har han ägnat åt kopplingen mellan kosten och våra hjärt- och kärlsjukdomar. Martin är klinikchef för Paulúns näringscenter, men är kanske mer känd för sin uppskattade spalt Fråga näringsfysiologen på www.paulun.com. Martin är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
Fitnessförlaget 9789185225309 -
Isodieten Gå ner ett kilo i veckan
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2009. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgiven av Fitnessförlaget 2009. Isodieten är en hälsosam diet framtagen av tre av Sveriges främsta kostexperter. Den har en isokalorisk fördelning, det vill säga du äter lika stora delar av alla näringsämnen, vilket sätter fart på förbränningen. Den är o läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630214
- Titel
- Isodieten : gå ner ett kilo i veckan
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 212 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Isodieten är den nya, säkra och effektiva lågkolhydratdieten, framtagen av tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer: Kristina Andersson, Martin Brunnberg och Fredrik Paulún.Isodieten bygger på de senaste forskningsrönen samt flera års praktisk erfarenhet från klienter på Paulúns Näringscenter. Den har en isokalorisk fördelning, det vill säga du äter lika stora delar av alla näringsämnen, vilket sätter fart på förbränningen. Men den är också unik för att den inte bara fokuserar på att dra ner på kolhydraterna. Den tar hänsyn till valet av fett och protein samt alla andra små - men livsviktiga - faktorer i maten så som vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. På så vis får man en optimal balans som ger viktminskning utan att tumma på hälsan. Till skillnad mot många andra dieter ger den långsiktiga resultat.I boken presenteras ett 8-veckors komplett kostprogram, med frukost, lunch, middag och mellanmål. Man slipper hålla koll på olika faser och indexvärden eller räkna poäng och kalorier. Och framför allt: dieten gör att man håller sig mätt, belåten och full av energi! Det enda man behöver göra för att få kilona att rasa är att följa det färdiga programmet.Som den första dieten i sitt slag är den dessutom helt glutenfri och passar ypperligt för personer med känsliga magar.Boken innehåller även diverse listor som gör det lätt att göra smarta val på restaurangen, på middagsbjudningen, när man tvingas äta på stan och, sist men inte minst, när den välkända svackan och sötsuget kommer. Här finns listorna, recepten och tankesättet som gör det enkelt att gå ner ett kilo i veckan!
Fitnessförlaget 9789173630214 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197916226
- Titel
- Allt om näringslära
- Författare
- Martin Brunnberg
- Förlag
- ICVE Production
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 192 x 204 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 347 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Näringslära när den är som bäst! Allt om näringslära vänder sig till alla som vill lära sig mer om det spännande ämnet näringslära: till dig som vill veta hur maten du äter påverkar och fungerar i din kropp och till dig som vill kunna hjälpa både dig själv och andra till en bättre kosthållning.
Här förklaras utförligt hur vi är uppbyggda, hur matsmältningen går till, vad energi är och hur näringsämnen som protein, fetter och kolhydrater används av kroppen. Dessutom finns kapitel med allt ifrån hur mycket av de olika vitaminerna vi behöver och hur den mat vi äter kan påverka olika sjukdomar till dagens trenddieter. Allt skrivet på ett intressant och informativt sätt.
Boken kan användas som ett uppslagsverk men även läsas från pärm till pärm. Den passar för den intresserade hemma i soffhörnet men kan också fungera som kurslitteratur i näringslära.
Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av personlig rådgivning, utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Han är verksamhetschef för Paulúns näringscenter, men figurerar också ofta i press och på radio som näringsexpert. Han har tidigare skrivit boken För hjärtats skull och är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
Författare: Martin Brunnberg
ISBN: 9789197916226
ICVE Production 1 9789197916226 -
Isodieten : gå ner ett kilo i veckan
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 1 uppl. 2009. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Kartonnage. 16x21 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630214
- Titel
- Isodieten : gå ner ett kilo i veckan
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 212 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Isodieten är den nya, säkra och effektiva lågkolhydratdieten, framtagen av tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer: Kristina Andersson, Martin Brunnberg och Fredrik Paulún.Isodieten bygger på de senaste forskningsrönen samt flera års praktisk erfarenhet från klienter på Paulúns Näringscenter. Den har en isokalorisk fördelning, det vill säga du äter lika stora delar av alla näringsämnen, vilket sätter fart på förbränningen. Men den är också unik för att den inte bara fokuserar på att dra ner på kolhydraterna. Den tar hänsyn till valet av fett och protein samt alla andra små - men livsviktiga - faktorer i maten så som vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. På så vis får man en optimal balans som ger viktminskning utan att tumma på hälsan. Till skillnad mot många andra dieter ger den långsiktiga resultat.I boken presenteras ett 8-veckors komplett kostprogram, med frukost, lunch, middag och mellanmål. Man slipper hålla koll på olika faser och indexvärden eller räkna poäng och kalorier. Och framför allt: dieten gör att man håller sig mätt, belåten och full av energi! Det enda man behöver göra för att få kilona att rasa är att följa det färdiga programmet.Som den första dieten i sitt slag är den dessutom helt glutenfri och passar ypperligt för personer med känsliga magar.Boken innehåller även diverse listor som gör det lätt att göra smarta val på restaurangen, på middagsbjudningen, när man tvingas äta på stan och, sist men inte minst, när den välkända svackan och sötsuget kommer. Här finns listorna, recepten och tankesättet som gör det enkelt att gå ner ett kilo i veckan!
Fitnessförlaget 1 9789173630214 -
Allt om näringslära
Inbunden bok.
Nära nyskick. Fitnessförlaget. 2006. 144 s. 20 x 22,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225644
- Titel
- Allt om näringslära
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Näringslära när den är som bäst! Allt om näringslära vänder sig till alla som vill lära sig mer om det spännande ämnet näringslära: till dig som vill veta hur maten du äter påverkar och fungerar i din kropp och till dig som vill kunna hjälpa både dig själv och andra till en bättre kosthållning. Här förklaras utförligt hur vi är uppbyggda, hur matsmältningen går till, vad energi är och hur näringsämnen som protein, fetter och kolhydrater används av kroppen. Dessutom finns kapitel med allt ifrån hur mycket av de olika vitaminerna vi behöver och hur den mat vi äter kan påverka olika sjukdomar till dagens trenddieter. Allt skrivet på ett intressant och informativt sätt. Boken kan användas som ett uppslagsverk men även läsas från pärm till pärm. Den passar för den intresserade hemma i soffhörnet men kan också fungera som kurslitteratur i näringslära. Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av personlig rådgivning, utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Han är verksamhetschef för Paulúns näringscenter, men figurerar också ofta i press och på radio som näringsexpert. Han har tidigare skrivit boken För hjärtats skull och är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
9789185225644 -
Allt om näringslära
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Fitnessförlaget. 2006. 144 s. 20 x 22,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225644
- Titel
- Allt om näringslära
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Näringslära när den är som bäst! Allt om näringslära vänder sig till alla som vill lära sig mer om det spännande ämnet näringslära: till dig som vill veta hur maten du äter påverkar och fungerar i din kropp och till dig som vill kunna hjälpa både dig själv och andra till en bättre kosthållning. Här förklaras utförligt hur vi är uppbyggda, hur matsmältningen går till, vad energi är och hur näringsämnen som protein, fetter och kolhydrater används av kroppen. Dessutom finns kapitel med allt ifrån hur mycket av de olika vitaminerna vi behöver och hur den mat vi äter kan påverka olika sjukdomar till dagens trenddieter. Allt skrivet på ett intressant och informativt sätt. Boken kan användas som ett uppslagsverk men även läsas från pärm till pärm. Den passar för den intresserade hemma i soffhörnet men kan också fungera som kurslitteratur i näringslära. Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av personlig rådgivning, utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Han är verksamhetschef för Paulúns näringscenter, men figurerar också ofta i press och på radio som näringsexpert. Han har tidigare skrivit boken För hjärtats skull och är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
9789185225644 -
Isodieten - kokboken. Gå ner ett kilo i vecka...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2010. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 24,5 x 20 cm Vikt 685 g.
Inbundet laminatband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Arne Adler. Denna kokbok är en efterföljare till "Isodieten - gå ner ett kilo i veckan". INNEHÅLL: Mera isomat! Inte bara färre kilo läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630283
- Titel
- Isodieten : kokboken
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer Isodieten – kokboken med över 60 nya, fräscha isorecept: frukost, lunch, mellanmål och middag.Här får du en mängd frestande recept som passar hela familjens smaklökar och hungriga magar. Varierade rätter med fisk, kött och en massa grönsaker och härliga mellanmål, som snabbt kan ställas i ordning, gör att du blir riktigt mätt men ändå kan nå en hälsosam idealvikt!Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg – tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer – tröttnade på alla quickfix och extrema dieter och skapade isodieten. Där tog de med alla aspekter på hälsa och viktminskning och lade fokus på mättnad och välbefinnande. Detta gör att dieten passar alla. Oavsett ålder, kön och aktivitetsnivå kan man äta samma mat. Det enda man behöver justera är portionsstorleken.Vetenskapens vassaste verktyg har samlats här på ett sätt som är både enkelt och gott. ”Iso” kommer från isokalorisk diet och betyder att kalorierna är jämnt fördelade mellan näringsämnena. I isodieten är livsmedlen också noga utvalda för att ge bästa tänkbara kvalitet av fett, kolhydrater och protein, samt se till att du får i dig tillräckligt av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Dessutom är alla recept glutenfria – ytterligare en hälsofrämjande aspekt för många.Fresta dig med: • fylld paprika med heta räkor • spenatquinoa med soltorkade tomater och rökt lax • wokat äpple med keso och kanel • kyckling med röd curry • kräftstjärtar med avokado och kidneybönor • grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost • hallonpannkakor
Fitnessförlaget 9789173630283 -
Isodieten : gå ner ett kilo i veckan
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2009. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630214
- Titel
- Isodieten : gå ner ett kilo i veckan
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 212 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Isodieten är den nya, säkra och effektiva lågkolhydratdieten, framtagen av tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer: Kristina Andersson, Martin Brunnberg och Fredrik Paulún.Isodieten bygger på de senaste forskningsrönen samt flera års praktisk erfarenhet från klienter på Paulúns Näringscenter. Den har en isokalorisk fördelning, det vill säga du äter lika stora delar av alla näringsämnen, vilket sätter fart på förbränningen. Men den är också unik för att den inte bara fokuserar på att dra ner på kolhydraterna. Den tar hänsyn till valet av fett och protein samt alla andra små - men livsviktiga - faktorer i maten så som vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. På så vis får man en optimal balans som ger viktminskning utan att tumma på hälsan. Till skillnad mot många andra dieter ger den långsiktiga resultat.I boken presenteras ett 8-veckors komplett kostprogram, med frukost, lunch, middag och mellanmål. Man slipper hålla koll på olika faser och indexvärden eller räkna poäng och kalorier. Och framför allt: dieten gör att man håller sig mätt, belåten och full av energi! Det enda man behöver göra för att få kilona att rasa är att följa det färdiga programmet.Som den första dieten i sitt slag är den dessutom helt glutenfri och passar ypperligt för personer med känsliga magar.Boken innehåller även diverse listor som gör det lätt att göra smarta val på restaurangen, på middagsbjudningen, när man tvingas äta på stan och, sist men inte minst, när den välkända svackan och sötsuget kommer. Här finns listorna, recepten och tankesättet som gör det enkelt att gå ner ett kilo i veckan!
Fitnessförlaget 9789173630214 -
Isodieten på egen hand
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2010. 138 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga. [rum 25]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630337
- Titel
- Isodieten på egen hand
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 211 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Isodieten bygger på vetenskap och grunderna är enkla. Genom att kombinera fördelarna hos flera dieter under en och samma metod har isodieten blivit en av de populäraste metoderna för viktminskning. Grundkonceptet handlar om att få i sig rätt mängd energi vid rätt tillfälle. En balanserad kost där kolhydrater, protein och fett spelar lika stor roll som energikälla.Genom att följa isodieten kan du gå ner 1 kilo i veckan!Den effektiva och framgångsrika isodieten är en kosthållning som du kan följa livet ut. Satsa på näringstät och energifattig mat – då kan du äta mycket och blir mätt utan att få i dig för mycket energi samtidigt som kroppen får alla de näringsämnen som den behöver.I Isodieten på egen hand lotsas du genom isodietens grunder och får alla verktyg du behöver för att själv komponera måltider i isodietens tecken.Tabellerna hjälper dig att beräkna olika livsmedels isofördelning snabbt och enkelt så att de passar till frukost, lunch eller middag. Du får också ett flertal nya recept och tips på hur du smart komponerar olika isomåltider och hur du gör smakrika kombinationer. Läs också om vilka livsmedel du kan äta obegränsat av och ta hjälp av översiktliga utbytestabeller över de vanligaste livsmedlen.
Fitnessförlaget 9789173630337 -
Isodieten : kokboken - Gå ner ett kilo i veck...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2010. 128 sidor.
Mycket gott skick. Fin inlaga. [rum 25]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630283
- Titel
- Isodieten : kokboken
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer Isodieten – kokboken med över 60 nya, fräscha isorecept: frukost, lunch, mellanmål och middag.Här får du en mängd frestande recept som passar hela familjens smaklökar och hungriga magar. Varierade rätter med fisk, kött och en massa grönsaker och härliga mellanmål, som snabbt kan ställas i ordning, gör att du blir riktigt mätt men ändå kan nå en hälsosam idealvikt!Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg – tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer – tröttnade på alla quickfix och extrema dieter och skapade isodieten. Där tog de med alla aspekter på hälsa och viktminskning och lade fokus på mättnad och välbefinnande. Detta gör att dieten passar alla. Oavsett ålder, kön och aktivitetsnivå kan man äta samma mat. Det enda man behöver justera är portionsstorleken.Vetenskapens vassaste verktyg har samlats här på ett sätt som är både enkelt och gott. ”Iso” kommer från isokalorisk diet och betyder att kalorierna är jämnt fördelade mellan näringsämnena. I isodieten är livsmedlen också noga utvalda för att ge bästa tänkbara kvalitet av fett, kolhydrater och protein, samt se till att du får i dig tillräckligt av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Dessutom är alla recept glutenfria – ytterligare en hälsofrämjande aspekt för många.Fresta dig med: • fylld paprika med heta räkor • spenatquinoa med soltorkade tomater och rökt lax • wokat äpple med keso och kanel • kyckling med röd curry • kräftstjärtar med avokado och kidneybönor • grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost • hallonpannkakor
Fitnessförlaget 9789173630283 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197916226
- Titel
- Allt om näringslära
- Författare
- Martin Brunnberg
- Förlag
- ICVE Production
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 192 x 204 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 347 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Näringslära när den är som bäst! Allt om näringslära vänder sig till alla som vill lära sig mer om det spännande ämnet näringslära: till dig som vill veta hur maten du äter påverkar och fungerar i din kropp och till dig som vill kunna hjälpa både dig själv och andra till en bättre kosthållning.
Här förklaras utförligt hur vi är uppbyggda, hur matsmältningen går till, vad energi är och hur näringsämnen som protein, fetter och kolhydrater används av kroppen. Dessutom finns kapitel med allt ifrån hur mycket av de olika vitaminerna vi behöver och hur den mat vi äter kan påverka olika sjukdomar till dagens trenddieter. Allt skrivet på ett intressant och informativt sätt.
Boken kan användas som ett uppslagsverk men även läsas från pärm till pärm. Den passar för den intresserade hemma i soffhörnet men kan också fungera som kurslitteratur i näringslära.
Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av personlig rådgivning, utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Han är verksamhetschef för Paulúns näringscenter, men figurerar också ofta i press och på radio som näringsexpert. Han har tidigare skrivit boken För hjärtats skull och är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
Författare: Martin Brunnberg
ISBN: 9789197916226
ICVE Production 1 9789197916226 -
Modern näringslära
Häftad bok. Svenska Näringsakademin Förlag. 1 uppl. 2017. 240 sidor.
Mycket gott skick. En del understrykningar med färgpenna
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198384307
- Titel
- Modern näringslära
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Svenska Näringsakademin Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 223 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Näringslära är en av de mest dynamiska vetenskaper som finns. En del av det vi trodde att vi visste för tjugo år sedan är inte längre sanningar. Modern näringslära är uppdaterad med den senaste forskningen inom de olika områdena. Boken förmedlar kunskap på ett populärvetenskapligt sätt och behandlar allt från hur kroppen är uppbyggd och fungerar till hur specifika näringsämnen påverkar oss, både när vi är friska och allt fungerar som det ska och vid olika ohälsotillstånd. Boken är lämplig att använda som kurslitteratur på universitet och högskola samt andra kurser och utbildningar inom näringslära. Givetvis passar den även för självstudier för den som verkligen tycker att kost och näring hör till livets intressen. Kapitlen är uppbyggda så att du kan läsa dem som fristående avsnitt, men ibland används termer som har förklarats i tidigare kapitel, och i förekommande fall hittar du oftast en sidhänvisning. I det första kapitlet går vi igenom hur kroppen är uppbyggd och vilka processer som har gett upphov till att vi utvecklats till människor. Detta kanske känns avlägset från ämnet näringsfysiologi, men det är en mycket viktig del för att förstå de förutsättningar vi är designade att leva under. Det är alltså vår utvecklingshistoria och fysiologi som ligger till grund för vilken kost som är bra för oss och vilken som är mindre bra. Välkommen till Modern näringslära! Martin Brunnberg (fil.mag. i nutrition), Fredrik Paulún (fil.mag. i nutrition) Ur innehållet: -KROPPEN EN FANTASTISK MASKIN -ENERGI DRIVKRAFTEN FÖR ALLT LIV -VÅRT FANTASTISKA MATSMÄLTNINGSSYSTEM -DE ENERGIGIVANDE NÄRINGSÄMNENA -HORMONER -VITAMINER OCH MINERALER -ANTIOXIDANTER -PREVENTIV NÄRINGSLÄRA -KOSTTERAPIER VID SJUKDOM -NATURLÄKEMEDEL -KOSTTILLSKOTT -KOST FÖR PRESTATION -VIKTMINSKNING -KROPPSSAMMANSÄTTNING -ÄTSTÖRNINGAR -KOSTRÅD OCH KOSTVÄGLEDNING -REFERENSER.Läs mer på www.svna.se.
Svenska Näringsakademin Förlag 1 9789198384307 -
Isodieten : kokboken [gå ner ett kilo i vecka...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2010. 128 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. Lite sned.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630283
- Titel
- Isodieten : kokboken
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer Isodieten – kokboken med över 60 nya, fräscha isorecept: frukost, lunch, mellanmål och middag.Här får du en mängd frestande recept som passar hela familjens smaklökar och hungriga magar. Varierade rätter med fisk, kött och en massa grönsaker och härliga mellanmål, som snabbt kan ställas i ordning, gör att du blir riktigt mätt men ändå kan nå en hälsosam idealvikt!Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg – tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer – tröttnade på alla quickfix och extrema dieter och skapade isodieten. Där tog de med alla aspekter på hälsa och viktminskning och lade fokus på mättnad och välbefinnande. Detta gör att dieten passar alla. Oavsett ålder, kön och aktivitetsnivå kan man äta samma mat. Det enda man behöver justera är portionsstorleken.Vetenskapens vassaste verktyg har samlats här på ett sätt som är både enkelt och gott. ”Iso” kommer från isokalorisk diet och betyder att kalorierna är jämnt fördelade mellan näringsämnena. I isodieten är livsmedlen också noga utvalda för att ge bästa tänkbara kvalitet av fett, kolhydrater och protein, samt se till att du får i dig tillräckligt av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Dessutom är alla recept glutenfria – ytterligare en hälsofrämjande aspekt för många.Fresta dig med: • fylld paprika med heta räkor • spenatquinoa med soltorkade tomater och rökt lax • wokat äpple med keso och kanel • kyckling med röd curry • kräftstjärtar med avokado och kidneybönor • grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost • hallonpannkakor
Fitnessförlaget 9789173630283 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198384307
- Titel
- Modern näringslära
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Svenska Näringsakademin Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 223 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Näringslära är en av de mest dynamiska vetenskaper som finns. En del av det vi trodde att vi visste för tjugo år sedan är inte längre sanningar. Modern näringslära är uppdaterad med den senaste forskningen inom de olika områdena. Boken förmedlar kunskap på ett populärvetenskapligt sätt och behandlar allt från hur kroppen är uppbyggd och fungerar till hur specifika näringsämnen påverkar oss, både när vi är friska och allt fungerar som det ska och vid olika ohälsotillstånd. Boken är lämplig att använda som kurslitteratur på universitet och högskola samt andra kurser och utbildningar inom näringslära. Givetvis passar den även för självstudier för den som verkligen tycker att kost och näring hör till livets intressen. Kapitlen är uppbyggda så att du kan läsa dem som fristående avsnitt, men ibland används termer som har förklarats i tidigare kapitel, och i förekommande fall hittar du oftast en sidhänvisning. I det första kapitlet går vi igenom hur kroppen är uppbyggd och vilka processer som har gett upphov till att vi utvecklats till människor. Detta kanske känns avlägset från ämnet näringsfysiologi, men det är en mycket viktig del för att förstå de förutsättningar vi är designade att leva under. Det är alltså vår utvecklingshistoria och fysiologi som ligger till grund för vilken kost som är bra för oss och vilken som är mindre bra. Välkommen till Modern näringslära! Martin Brunnberg (fil.mag. i nutrition), Fredrik Paulún (fil.mag. i nutrition) Ur innehållet: -KROPPEN EN FANTASTISK MASKIN -ENERGI DRIVKRAFTEN FÖR ALLT LIV -VÅRT FANTASTISKA MATSMÄLTNINGSSYSTEM -DE ENERGIGIVANDE NÄRINGSÄMNENA -HORMONER -VITAMINER OCH MINERALER -ANTIOXIDANTER -PREVENTIV NÄRINGSLÄRA -KOSTTERAPIER VID SJUKDOM -NATURLÄKEMEDEL -KOSTTILLSKOTT -KOST FÖR PRESTATION -VIKTMINSKNING -KROPPSSAMMANSÄTTNING -ÄTSTÖRNINGAR -KOSTRÅD OCH KOSTVÄGLEDNING -REFERENSER.Läs mer på www.svna.se.
Svenska Näringsakademin Förlag 1 9789198384307 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Hälsokompassen
Inbunden bok. Mondial. 2022.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Vägen till ett bättre mående börjar inifrån!
Släng alla näringstabeller, GI-listor och matappar. Det finns ingen diet som funkar för alla, ingen mat som alltid ger bäst resultat. Det enda du egentligen behöver göra läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180021012
- Titel
- Hälsokompassen
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 150 x 218 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vägen till ett bättre mående börjar inifrån!Släng alla näringstabeller, GI-listor och matappar. Det finns ingen diet som funkar för alla, ingen mat som alltid ger bäst resultat. Det enda du egentligen behöver göra för att må bättre är att lyssna på den inneboende visdom som evolutionen gett oss. Du måste hitta, och använda, din inbyggda kompass.På ett pedagogiskt sätt går Fredrik Paulún och Martin Brunnberg igenom livsmedel för livsmedel, så att du ska kunna bygga upp en kosthållning baserad på dina förutsättningar. Vad ska du undvika? Vad bör du inta i måttliga mängder? Och vad kan du äta hur mycket som helst av? Hälsokompassen innehåller en genomgång av den senaste forskningen, personliga tips och ett gäng goda och nyttiga recept. Det är din guide till en bättre kost, och ett bättre liv.*Fredrik Paulún är näringsfysiolog och jobbar med en rad olika företag med hälsoinriktning. Han har skrivit flera böcker om näring och hälsa.
Martin Brunnberg är näringsfysiolog och utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin. Han skriver och föreläser om näringslära.
Tillsammans driver de Näringspodden.
Mondial 9789180021012 -
Allt om näringslära
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2006. 144 sidor.
Nära nyskick. Namnteckning på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225644
- Titel
- Allt om näringslära
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Näringslära när den är som bäst! Allt om näringslära vänder sig till alla som vill lära sig mer om det spännande ämnet näringslära: till dig som vill veta hur maten du äter påverkar och fungerar i din kropp och till dig som vill kunna hjälpa både dig själv och andra till en bättre kosthållning. Här förklaras utförligt hur vi är uppbyggda, hur matsmältningen går till, vad energi är och hur näringsämnen som protein, fetter och kolhydrater används av kroppen. Dessutom finns kapitel med allt ifrån hur mycket av de olika vitaminerna vi behöver och hur den mat vi äter kan påverka olika sjukdomar till dagens trenddieter. Allt skrivet på ett intressant och informativt sätt. Boken kan användas som ett uppslagsverk men även läsas från pärm till pärm. Den passar för den intresserade hemma i soffhörnet men kan också fungera som kurslitteratur i näringslära. Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av personlig rådgivning, utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Han är verksamhetschef för Paulúns näringscenter, men figurerar också ofta i press och på radio som näringsexpert. Han har tidigare skrivit boken För hjärtats skull och är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
Fitnessförlaget 9789185225644 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180021012
- Titel
- Hälsokompassen
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 150 x 218 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vägen till ett bättre mående börjar inifrån!Släng alla näringstabeller, GI-listor och matappar. Det finns ingen diet som funkar för alla, ingen mat som alltid ger bäst resultat. Det enda du egentligen behöver göra för att må bättre är att lyssna på den inneboende visdom som evolutionen gett oss. Du måste hitta, och använda, din inbyggda kompass.På ett pedagogiskt sätt går Fredrik Paulún och Martin Brunnberg igenom livsmedel för livsmedel, så att du ska kunna bygga upp en kosthållning baserad på dina förutsättningar. Vad ska du undvika? Vad bör du inta i måttliga mängder? Och vad kan du äta hur mycket som helst av? Hälsokompassen innehåller en genomgång av den senaste forskningen, personliga tips och ett gäng goda och nyttiga recept. Det är din guide till en bättre kost, och ett bättre liv.*Fredrik Paulún är näringsfysiolog och jobbar med en rad olika företag med hälsoinriktning. Han har skrivit flera böcker om näring och hälsa.
Martin Brunnberg är näringsfysiolog och utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin. Han skriver och föreläser om näringslära.
Tillsammans driver de Näringspodden.
9789180021012 -
Hälsokompassen : så vet du vad du behöver för...
Inbunden bok. Mondial. 2022. 238 sidor.
Nyskick. Inget skrivet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180021012
- Titel
- Hälsokompassen
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 150 x 218 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vägen till ett bättre mående börjar inifrån!Släng alla näringstabeller, GI-listor och matappar. Det finns ingen diet som funkar för alla, ingen mat som alltid ger bäst resultat. Det enda du egentligen behöver göra för att må bättre är att lyssna på den inneboende visdom som evolutionen gett oss. Du måste hitta, och använda, din inbyggda kompass.På ett pedagogiskt sätt går Fredrik Paulún och Martin Brunnberg igenom livsmedel för livsmedel, så att du ska kunna bygga upp en kosthållning baserad på dina förutsättningar. Vad ska du undvika? Vad bör du inta i måttliga mängder? Och vad kan du äta hur mycket som helst av? Hälsokompassen innehåller en genomgång av den senaste forskningen, personliga tips och ett gäng goda och nyttiga recept. Det är din guide till en bättre kost, och ett bättre liv.*Fredrik Paulún är näringsfysiolog och jobbar med en rad olika företag med hälsoinriktning. Han har skrivit flera böcker om näring och hälsa.
Martin Brunnberg är näringsfysiolog och utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin. Han skriver och föreläser om näringslära.
Tillsammans driver de Näringspodden.
Mondial 9789180021012 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180021012
- Titel
- Hälsokompassen
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 150 x 218 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vägen till ett bättre mående börjar inifrån!Släng alla näringstabeller, GI-listor och matappar. Det finns ingen diet som funkar för alla, ingen mat som alltid ger bäst resultat. Det enda du egentligen behöver göra för att må bättre är att lyssna på den inneboende visdom som evolutionen gett oss. Du måste hitta, och använda, din inbyggda kompass.På ett pedagogiskt sätt går Fredrik Paulún och Martin Brunnberg igenom livsmedel för livsmedel, så att du ska kunna bygga upp en kosthållning baserad på dina förutsättningar. Vad ska du undvika? Vad bör du inta i måttliga mängder? Och vad kan du äta hur mycket som helst av? Hälsokompassen innehåller en genomgång av den senaste forskningen, personliga tips och ett gäng goda och nyttiga recept. Det är din guide till en bättre kost, och ett bättre liv.*Fredrik Paulún är näringsfysiolog och jobbar med en rad olika företag med hälsoinriktning. Han har skrivit flera böcker om näring och hälsa.
Martin Brunnberg är näringsfysiolog och utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin. Han skriver och föreläser om näringslära.
Tillsammans driver de Näringspodden.
Mondial 9789180021012 -
För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2005. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185225304
- Titel
- För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och kärlhälsa
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 669 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För hjärtats skull riktar sig till den som vill leva ett långt och friskt liv. Vare sig man är ung eller gammal, vill förebygga eller bromsa något som redan startat, kan den här boken vara till hjälp. Hjärt- och kärlsjukdomar är i grunden välfärdssjukdomar och beror på att vi äter fel saker och rör för lite på oss. I För hjärtats skull får läsaren reda på om denne ligger i riskzonen samt hjälp att göra smarta val när det gäller kost och motion. Här förklaras även på ett enkelt sätt hur blodtryck och blodfetter påverkar våra kroppar. Den som har läst boken inser snart att hälsosam kost för hjärta och kärl inte tvärtemot vad många tror är detsamma som tråkig och smaklös mat, eller att motion inte behöver vara ett ändlöst tragglande på motionsband. Vid sidan av lärorika teorikapitel ges en mängd praktiska tips om hur man med små insatser kan förbättra sina odds mot vår tids största folksjukdom. Näringsfysiologen Martin Brunnberg slår med sin bok ett extra slag för läsarens hjärta.UR INNEHÅLLET Riskfaktorer och hur du undviker dem Den stora myten om kolesterol Vad är blodfetter? De skyddande antioxidanterna var hittar jag dem? Alkohol vän eller fiende? Motion enklare än vad du tror Gå ner i vikt på ett säkert, hälsobefrämjande och varaktigt sätt Vilka livsmedel kan jag använda? Recept för optimal hjärt- och kärlhälsa Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Särskilt intresse har han ägnat åt kopplingen mellan kosten och våra hjärt- och kärlsjukdomar. Martin är klinikchef för Paulúns näringscenter, men är kanske mer känd för sin uppskattade spalt Fråga näringsfysiologen på www.paulun.com. Martin är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
Fitnessförlaget 9185225304 -
För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2005. 144 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225309
- Titel
- För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och kärlhälsa
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 669 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För hjärtats skull riktar sig till den som vill leva ett långt och friskt liv. Vare sig man är ung eller gammal, vill förebygga eller bromsa något som redan startat, kan den här boken vara till hjälp. Hjärt- och kärlsjukdomar är i grunden välfärdssjukdomar och beror på att vi äter fel saker och rör för lite på oss. I För hjärtats skull får läsaren reda på om denne ligger i riskzonen samt hjälp att göra smarta val när det gäller kost och motion. Här förklaras även på ett enkelt sätt hur blodtryck och blodfetter påverkar våra kroppar. Den som har läst boken inser snart att hälsosam kost för hjärta och kärl inte tvärtemot vad många tror är detsamma som tråkig och smaklös mat, eller att motion inte behöver vara ett ändlöst tragglande på motionsband. Vid sidan av lärorika teorikapitel ges en mängd praktiska tips om hur man med små insatser kan förbättra sina odds mot vår tids största folksjukdom. Näringsfysiologen Martin Brunnberg slår med sin bok ett extra slag för läsarens hjärta.UR INNEHÅLLET Riskfaktorer och hur du undviker dem Den stora myten om kolesterol Vad är blodfetter? De skyddande antioxidanterna var hittar jag dem? Alkohol vän eller fiende? Motion enklare än vad du tror Gå ner i vikt på ett säkert, hälsobefrämjande och varaktigt sätt Vilka livsmedel kan jag använda? Recept för optimal hjärt- och kärlhälsa Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Särskilt intresse har han ägnat åt kopplingen mellan kosten och våra hjärt- och kärlsjukdomar. Martin är klinikchef för Paulúns näringscenter, men är kanske mer känd för sin uppskattade spalt Fråga näringsfysiologen på www.paulun.com. Martin är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
Fitnessförlaget 9789185225309 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180021012
- Titel
- Hälsokompassen
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 150 x 218 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vägen till ett bättre mående börjar inifrån!Släng alla näringstabeller, GI-listor och matappar. Det finns ingen diet som funkar för alla, ingen mat som alltid ger bäst resultat. Det enda du egentligen behöver göra för att må bättre är att lyssna på den inneboende visdom som evolutionen gett oss. Du måste hitta, och använda, din inbyggda kompass.På ett pedagogiskt sätt går Fredrik Paulún och Martin Brunnberg igenom livsmedel för livsmedel, så att du ska kunna bygga upp en kosthållning baserad på dina förutsättningar. Vad ska du undvika? Vad bör du inta i måttliga mängder? Och vad kan du äta hur mycket som helst av? Hälsokompassen innehåller en genomgång av den senaste forskningen, personliga tips och ett gäng goda och nyttiga recept. Det är din guide till en bättre kost, och ett bättre liv.*Fredrik Paulún är näringsfysiolog och jobbar med en rad olika företag med hälsoinriktning. Han har skrivit flera böcker om näring och hälsa.
Martin Brunnberg är näringsfysiolog och utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin. Han skriver och föreläser om näringslära.
Tillsammans driver de Näringspodden.
Mondial 9789180021012 -
Hälsokompassen
Inbunden bok. Mondial. 2022.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Vägen till ett bättre mående börjar inifrån!
Släng alla näringstabeller, GI-listor och matappar. Det finns ingen diet som funkar för alla, ingen mat som alltid ger bäst resultat. Det enda du egentligen behöver göra för att må bätt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180021012
- Titel
- Hälsokompassen
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 150 x 218 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vägen till ett bättre mående börjar inifrån!Släng alla näringstabeller, GI-listor och matappar. Det finns ingen diet som funkar för alla, ingen mat som alltid ger bäst resultat. Det enda du egentligen behöver göra för att må bättre är att lyssna på den inneboende visdom som evolutionen gett oss. Du måste hitta, och använda, din inbyggda kompass.På ett pedagogiskt sätt går Fredrik Paulún och Martin Brunnberg igenom livsmedel för livsmedel, så att du ska kunna bygga upp en kosthållning baserad på dina förutsättningar. Vad ska du undvika? Vad bör du inta i måttliga mängder? Och vad kan du äta hur mycket som helst av? Hälsokompassen innehåller en genomgång av den senaste forskningen, personliga tips och ett gäng goda och nyttiga recept. Det är din guide till en bättre kost, och ett bättre liv.*Fredrik Paulún är näringsfysiolog och jobbar med en rad olika företag med hälsoinriktning. Han har skrivit flera böcker om näring och hälsa.
Martin Brunnberg är näringsfysiolog och utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin. Han skriver och föreläser om näringslära.
Tillsammans driver de Näringspodden.
Mondial 9789180021012 -
Isodieten : gå ner ett kilo i veckan
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 1:8 uppl. 2009. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Tryckt 2011.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630214
- Titel
- Isodieten : gå ner ett kilo i veckan
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 212 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Isodieten är den nya, säkra och effektiva lågkolhydratdieten, framtagen av tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer: Kristina Andersson, Martin Brunnberg och Fredrik Paulún.Isodieten bygger på de senaste forskningsrönen samt flera års praktisk erfarenhet från klienter på Paulúns Näringscenter. Den har en isokalorisk fördelning, det vill säga du äter lika stora delar av alla näringsämnen, vilket sätter fart på förbränningen. Men den är också unik för att den inte bara fokuserar på att dra ner på kolhydraterna. Den tar hänsyn till valet av fett och protein samt alla andra små - men livsviktiga - faktorer i maten så som vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. På så vis får man en optimal balans som ger viktminskning utan att tumma på hälsan. Till skillnad mot många andra dieter ger den långsiktiga resultat.I boken presenteras ett 8-veckors komplett kostprogram, med frukost, lunch, middag och mellanmål. Man slipper hålla koll på olika faser och indexvärden eller räkna poäng och kalorier. Och framför allt: dieten gör att man håller sig mätt, belåten och full av energi! Det enda man behöver göra för att få kilona att rasa är att följa det färdiga programmet.Som den första dieten i sitt slag är den dessutom helt glutenfri och passar ypperligt för personer med känsliga magar.Boken innehåller även diverse listor som gör det lätt att göra smarta val på restaurangen, på middagsbjudningen, när man tvingas äta på stan och, sist men inte minst, när den välkända svackan och sötsuget kommer. Här finns listorna, recepten och tankesättet som gör det enkelt att gå ner ett kilo i veckan!
Fitnessförlaget 1:8 9789173630214 -
Isodieten. Gå ner ett kilo i veckan.
Gott skick. Fitnessförlaget 2009. Förlagsband med skyddsomslag, 159 s. 9789173630214.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630214
- Titel
- Isodieten : gå ner ett kilo i veckan
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 212 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Isodieten är den nya, säkra och effektiva lågkolhydratdieten, framtagen av tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer: Kristina Andersson, Martin Brunnberg och Fredrik Paulún.Isodieten bygger på de senaste forskningsrönen samt flera års praktisk erfarenhet från klienter på Paulúns Näringscenter. Den har en isokalorisk fördelning, det vill säga du äter lika stora delar av alla näringsämnen, vilket sätter fart på förbränningen. Men den är också unik för att den inte bara fokuserar på att dra ner på kolhydraterna. Den tar hänsyn till valet av fett och protein samt alla andra små - men livsviktiga - faktorer i maten så som vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. På så vis får man en optimal balans som ger viktminskning utan att tumma på hälsan. Till skillnad mot många andra dieter ger den långsiktiga resultat.I boken presenteras ett 8-veckors komplett kostprogram, med frukost, lunch, middag och mellanmål. Man slipper hålla koll på olika faser och indexvärden eller räkna poäng och kalorier. Och framför allt: dieten gör att man håller sig mätt, belåten och full av energi! Det enda man behöver göra för att få kilona att rasa är att följa det färdiga programmet.Som den första dieten i sitt slag är den dessutom helt glutenfri och passar ypperligt för personer med känsliga magar.Boken innehåller även diverse listor som gör det lätt att göra smarta val på restaurangen, på middagsbjudningen, när man tvingas äta på stan och, sist men inte minst, när den välkända svackan och sötsuget kommer. Här finns listorna, recepten och tankesättet som gör det enkelt att gå ner ett kilo i veckan!
9789173630214 -
ISODIETEN - GÅ NER ETT KILO I VECKAN
Inbunden bok. FITNESSFÖRLAGET. 2009. 159 sidor.
Mycket gott skick. ART NR 21188
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFITNESSFÖRLAGET -
För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2005. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagets pappband, kvadratisk 8o. Nytt ex, men vaga lagerspår på skyddsomslag. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225309
- Titel
- För hjärtats skull : En bok om din hjärt- och kärlhälsa
- Författare
- Brunnberg, Martin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 669 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För hjärtats skull riktar sig till den som vill leva ett långt och friskt liv. Vare sig man är ung eller gammal, vill förebygga eller bromsa något som redan startat, kan den här boken vara till hjälp. Hjärt- och kärlsjukdomar är i grunden välfärdssjukdomar och beror på att vi äter fel saker och rör för lite på oss. I För hjärtats skull får läsaren reda på om denne ligger i riskzonen samt hjälp att göra smarta val när det gäller kost och motion. Här förklaras även på ett enkelt sätt hur blodtryck och blodfetter påverkar våra kroppar. Den som har läst boken inser snart att hälsosam kost för hjärta och kärl inte tvärtemot vad många tror är detsamma som tråkig och smaklös mat, eller att motion inte behöver vara ett ändlöst tragglande på motionsband. Vid sidan av lärorika teorikapitel ges en mängd praktiska tips om hur man med små insatser kan förbättra sina odds mot vår tids största folksjukdom. Näringsfysiologen Martin Brunnberg slår med sin bok ett extra slag för läsarens hjärta.UR INNEHÅLLET Riskfaktorer och hur du undviker dem Den stora myten om kolesterol Vad är blodfetter? De skyddande antioxidanterna var hittar jag dem? Alkohol vän eller fiende? Motion enklare än vad du tror Gå ner i vikt på ett säkert, hälsobefrämjande och varaktigt sätt Vilka livsmedel kan jag använda? Recept för optimal hjärt- och kärlhälsa Martin Brunnberg är näringsfysiolog med lång erfarenhet av utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Särskilt intresse har han ägnat åt kopplingen mellan kosten och våra hjärt- och kärlsjukdomar. Martin är klinikchef för Paulúns näringscenter, men är kanske mer känd för sin uppskattade spalt Fråga näringsfysiologen på www.paulun.com. Martin är även medförfattare i Fitnessförlagets antologi Modern näringslära.
Fitnessförlaget 9789185225309
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
