-
Ramen japanska nudlar och smårätter
Inbunden bok.
Gott skick. Natur & kultur. uppl.1. 2016. 152 s. mindre bruksslitage, skav på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127146044
- Titel
- Ramen : japanska nudlar och smårätter
- Författare
- Nilsson, Tove
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 249 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "För den som gillar ramen är denna kokbok ett måste. Vi var fast från första slurken."
Plaza Interiör
"Det är en fantastisk bok som fyller upp ett efterlängtat tomrum. Hatten av."
Umeå Tidning
"Salivframkallande bok. Här börjar nudelfrälsningen."
Jan Gradvall, DI Weekend
Allt börjar med att du blir serverad en stor skål till brädden fylld med rykande het buljong. Smaken har maxats med alger, miso, torkad svamp och fisk. Buljongen, som kokat i upp till 48 timmar, har en perfekt yta med små droppar av fett. Tunna spänstiga nudlar ligger vikta i den djupa skålen toppat med shashumarinerad grissida eller kyckling, ett guppande sojamarinerat ägg och olika toppings.
Från första slurpen ur skålen är du en ramen--addict. Det finns få rätter som är så beroendeframkallande som ramen. Från de sunkigaste haken i Tokyo till de hetaste ställena i LA kan du bli serverad de mest komplexa smakkombinationerna.
Ramen – Japanska nudlar & smårätter består av ett 50-tal recept med fokus på hemgjorda buljonger och ramennudlar, men också rätter som soba, udon, gyoza, okonomiyaki, takoyaki och tempura.
Tove Nilsson är kock och matskribent. Hon anlitas regelbundet av Sveriges ledande mattidningar, medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon och hörs återkommande i radio. Tove har genom åren slurpat ramen runtom i världen: New York, London, Los Angeles, Berlin, Oakland och Tokyo. Från första skålen blev hon beroende och letar ständigt efter den ultimata buljongen och de bästa nudlarna.
"Det här blir en klassiker!"
BTJ
"Trots mina höga förväntningar på boken så blir jag inte besviken. Den är magisk. Tove Nilsson har inte lämnat något åt slumpen och går igenom varenda detalj när det kommer till ramen, eller nudlar."
Umeå Tidning
"För sin tredje kokbok har hon minutiöst sörplat sig igenom Tokyo, staden där ramenhistorien började. En grundlig råvaruintroduktion följs av instruktiva recept för att bli en ramenhemmakock av rang, och fotona förvärrar ressuget."
Mat Magasinet
"Jag gillar verkligen bilderna på hur ingredienserna ser ut. Det blir lättare att hitta rätt under shoppingturen i asienbutiken. Du får lära dig hur du kokar den perfekta buljongen, hur nudlar kan vara rena vetenskapen och hur man får perfekt konsistens på sojapicklade ägget. Matnördigt, minst sagt. Men ta en lördag och lär dig göra Ramen. Du kommer inte ångra det."
Katrineholms-Kuriren
"I den här boken får vi en grundlig lektion i buljongernas och nudlarnas värld."
Expressen Mitt kök
"Den som vill testa att laga japansk ramen, alltså nudlar i buljong med olika toppingar, kan med fördel läsa Ramen - japanska nudlar och smårätter av kocken och matskribenten Tove Nilsson. Hon gör en riktig djupdykning i rättens olika beståndsdelar och delar med sig av ett 50-tal recept."
HembakatFör den som gillar ramen är denna kokbok ett måste. Vi var fast från första slurken.
Plaza Interiör
9789127146044 -
Eggkokeboken - klassiske og nye oppskrifter
Inbunden bok. Exlibris Media AS, Oslo. 2016. 192 sidor.
Nära nyskick. Boken översatt till norska av Ann Höjdalsnes
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788281736894
- Titel
- Eggkokeboken - klassiske og nye oppskrifter
- Författare
- Nilsson Jakobson, Tove
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Ib
- Språk
- Norwegian
Exlibris Media AS, Oslo 9788281736894 -
Thai
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2023. 167 sidor.
Nära nyskick. Ny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127183711
- Titel
- Thai
- Författare
- Nilsson Jakobson, Tove
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 616 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thai består av ett 70-tal recept på smårätter, sallader, grytor, wok, grillat och lite sött. Rätter som larb, thaidumplings, lamm med kaffirlime och thai chickpea fritters blandas med northern thai curry och kryddig massaman beef curry. Du får grundläggande info om thaikökets kryddpastor, råvaror och tekniker. Många recept har alternativ med grönsaker, tofu och ägg. Detta är en ompaketerad utgåva av boken som gavs ut 2019.
Tove Nilsson har tidigare gett ut den internationellt uppmärksammade boken Ramen, Thai hemma, Ägg – recept och teknik och Soda, lemonad & snacks. Förutom att vara kokboksförfattare arbetar hon som matstylist, är sen 15 år tv-kock i TV4 Nyhetsmorgon, medverkar i radio samt driver den uppskattade mat- och odlingspodden Jordkommissionen med kollegan Lotta Lundgren.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127183711 -
Ägg recept & teknik
Häftad bok.
Gott skick. Natur & Kultur. uppl.1. [2018]. 192 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155275
- Titel
- Ägg : recept & teknik
- Författare
- Nilsson, Tove
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu som mjukbandsutgåva!
Ägg spelar en betydande roll i många av de godaste rätterna som fnns – till exempel egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, Pelle Janzon, solöga, tortilla och Scotch egg. Rätter som dessa gör att du kan äta ägg till varje måltid.
Med hjälp av boken lär du dig rätt teknik för att lyckas med allt från perfekt kokt ägg med krämig gula och pocherat ägg, till 63-gradigt ägg och japansk omelett.
Tove Nilsson är kock och matskribent. Hon anlitas regelbundet av Sveriges ledande mattidningar, medverkari TV4:s Nyhetsmorgon och hörs återkommande i radio. 3 350 ägg gick åt när Tove lagade sig igenom rätterna i boken.
9789127155275 -
Thai / Natur & Kulturs receptsamling del 3
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2023. 167 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Thai består av ett 70-tal recept på smårätter, sallader, grytor, wok, grillat och lite sött. Rätter som larb, thaidumplings, lamm med kaffirlime och thai chickpea fritters blandas med northern thai curry och kryddig massaman beef cur läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127183711
- Titel
- Thai
- Författare
- Nilsson Jakobson, Tove
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 616 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thai består av ett 70-tal recept på smårätter, sallader, grytor, wok, grillat och lite sött. Rätter som larb, thaidumplings, lamm med kaffirlime och thai chickpea fritters blandas med northern thai curry och kryddig massaman beef curry. Du får grundläggande info om thaikökets kryddpastor, råvaror och tekniker. Många recept har alternativ med grönsaker, tofu och ägg. Detta är en ompaketerad utgåva av boken som gavs ut 2019.
Tove Nilsson har tidigare gett ut den internationellt uppmärksammade boken Ramen, Thai hemma, Ägg – recept och teknik och Soda, lemonad & snacks. Förutom att vara kokboksförfattare arbetar hon som matstylist, är sen 15 år tv-kock i TV4 Nyhetsmorgon, medverkar i radio samt driver den uppskattade mat- och odlingspodden Jordkommissionen med kollegan Lotta Lundgren.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127183711
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
