-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243123
- Titel
- Middag på 30 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 255 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1143 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På trettio minuter blankt står middagen serverad. Inte bara en huvudrätt, utan förrätt, sidorätt, efterrätt, måltidsdryck. Det som passar ihop, helt enkelt!Det ska inte ta längre tid att laga en god, välbalanserad måltid än vad det vanligtvis brukar ta att laga bara en rätt. På en halvtimme ska du få ihop något gott till hela familjen. Jamies trettiominutersmat innehåller inte mindre än 50 helt nyskapade recept. Du får lära dig alla smarta knep Jamie har för att snabbt få maten klar. Det handlar om allt ifrån koncentrationsförmåga och hur man lägger upp arbetet till vilka praktiska handlag du måste känna till för att kunna spara viktig tid i köket.Varje recept är en hel meny. God mat som passar perfekt ihop. Upplägget i boken är lätt att följa och Jamie lovar att det inte tar mer än trettio minuter från det att du tänder ljuset i köket tills att middagen står på bordet. Vissa moment kan du gå in på internet och se hur de ska göras [instruktionsfilmerna är ej översatta till svenska]. Många måltider går att få helt vegetariska för den som vill. Och Jamie lägger som bekant alltid stor vikt vid råvaror och miljövänlighet. Så kort kan man säga att de här trettio minuterna går ovanligt långt utöver vad som är normalt i ett genomsnittligt svenskt hushåll en vanlig onsdagskväll.
Bonnier Fakta 9789174243123 -
Jamie lagar Italien : en hyllning till den go...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 405 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249699
- Titel
- Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie. Det är enkelt, inspirerande och oemotståndligt läckert. Från antipasti, till pastarätter och pizza, långkok, sallader och allt däremellan. Recept som visar det italienska kökets otroliga rikedom med vällagad snabbmat, slow food från grunden, comfort food, mat för många – alla rätter där råvarorna, inte minst grönsakerna, står i fokus.I Jamie lagar Italien hittar du essensen av det italienska kökets själ. Låt smakerna av det riktiga Italien komma in i ditt kök.
Bonnier Fakta 9789174249699 -
Happy Days med Jamie Oliver
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 320 sidor.
Gott skick. Jamie Olivers fjärde kokbok. Liten skada på framsidan/ryggen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100106522
- Titel
- Happy Days med Jamie Oliver
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1203 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver, en av Englands mest älskade kockar, kommer nu med Happy Days med Jamie Oliver, den fjärde boken med Den nakna kocken på svenska. Boken baseras på TV-serien Jamie Olivers Happy Days Live, som också legat till grund för en bejublad internationell matlagningsturné.Filosofin i Jamie Olivers matlagning är som alltid att hitta de bästa ingredienserna och göra god, lättlagad mat att umgås kring, med ett minimum av krångel. För Jamie Oliver handlar mat om just detta att ha kul, äta bra och umgås runt grytorna med vänner och familj.Liksom hans tre första böcker är Happy Days fylld med frestande recept och bilder på sallader, pasta, kött, fisk, bröd och desserter för alla tillfällen. I kapitlet Fem snabba snor han ihop några verkligt goda middagar som gjorda för när du kommer hem sent en kväll från jobbet. I kapitlet Barnens klubb lagar Jamie några enkla rätter där barnen kan vara med. Tanken är att uppmuntra föräldrar att laga mat tillsammans med sina barn. Låt barnen vara med i köket och krydda, hälla på olivoljan eller baka de kommer att älska det! Ur innehållet: Fem snabba rätter, Enkla sallader, Massor av vego, Brödets underbara värld, Desserter, Barnens klubb, Pasta, Dressingar, Lite näringslära (du är vad du äter!)Ta det med humor, gör det enkelt och ställ fram ölen! Och använd händerna när du lagar mat känn, smaka, lukta och gör det till en konstart. Jamie Oliver
Albert Bonniers Förlag 9789100106522 -
Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 405 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 24]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100117924
- Titel
- Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har flyttat ut på landet! I den nya kokboken Hemma hos Jamie följer han årstidernas skiftningar och utgår från vad naturen för tillfället har att bjuda på. Här finns recept av alla de slag. Vad sägs om krämig sparrissoppa, carpaccio med marinerad bönsallad, varmrökt lax med chilisalsa, grillade jordgubbar med Pimms och glass, svampbruschetta, hemmagjord ketchup och sallad på avocado och grillade morötter med apelsin och citrondressing för att bara nämna några. Det finns också kapitel om vilt och jakt: allt du behöver veta innan du ger dig ut på jakt efter fågel och småvilt och tips om hur du bäst tillreder ditt byte. Jamie Oliver vill inspirera oss att börja odla grönsaker, frukt och bär oavsett om det är i en balkonglåda, i trädgården eller på kolonilotten. Här finns uppslag med Jamies egna favoritgrönsaker och en mängd handfasta odlingstips: så driver du upp rabarber, så får du bönorna att gro och så gör du för att undvika skadedjur.Den här boken ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inget nonsens utan enkel matlagning och härliga smaker, året runt. När jag började skriva hade jag ingen aning om vad jag skulle ha med för slags recept, men jag blev snabbt mycket inspirerad av mitt grönsaksland.Förra året insåg jag att man inte alltid behöver ge sig ut i världen för att få inspiration. Genom att vara hemma och öppen för nya intryck kan man också få nya idéer. Jag gillar att vara hemma i byn där jag växte upp och arbeta med chefen - Moder Natur - i min trädgård och se alla vackra grönsaker komma upp ur jorden. I boken hittar du över hundra recept, en del fakta om plantering och tips om du också funderar på att börja odla!Jamie Oliver
Albert Bonniers Förlag 1 9789100117924 -
Jamie Oliver : The Naked Chef [engelsk text]
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 1999. 249 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hanteringsspår samt anigen skavda hörn och kanter på omslaget. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718143604
- Titel
- The naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- English
London : Michael Joseph 0718143604 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Vinterns mysig...
Häftad bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 25]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623029
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Vinterns mysiga & värmande rätter
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jamie Olivers kök är vintern en tid för mysmat. Det doftar av rosmarin och vitlök, omväxlande med indisk kardemumma och thailändsk ingefära. Säsongens rotfrukter förvandlas till härliga rätter för vardag och fest. Bland desserterna hittar du recept till julens fester.
Royal group of entertainment 9789186623029 -
Jamies matrevolution : lär dig laga mat på no...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 358 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Endast smärre hanteringsspår på pärmen. Boken verkar oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240153
- Titel
- Jamies matrevolution : lär dig laga mat på nolltid
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 358 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 254 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till min matrevolution!Den här boken är inspirerad av alla dem som inte tror att de kan laga mat – och att det är omöjligt att lära sig. Jag ser förstås rött när jag hör sådant för jag tror att alla kan lära sig att laga vanlig enkel mat. Dessutom är det något som alla borde lära sig för sin egen, sin familjs och sina vänners skull. Jag skrev den här boken för att du (eller den du köper boken till) lätt ska kunna lära dig att laga mat. Här har jag samlat massor av rätter som de flesta gillar och gjort min egen enkla version av dem, och med hjälp av tydliga instruktioner och bilder som illustrerar alla steg hoppas jag att matlagningens härliga värld ska öppna sig även för dig. Oavsett om du är en motvillig nybörjare eller en erfaren hemmakock som bara gillar det enkla – låt mig och den här boken hjälpa dig att laga riktigt smaskiga måltider som gör succé i alla sällskap. Det är bara att sätta igång!Jamie OliverEfter att ha arbetat för att kvaliteten på den brittiska skolmaten skulle bli bättre arbetar Jamie nu för att förbättra dina matlagningskunskaper. Och inte bara dina. Tanken bakom boken är att alla som lagar något ur den också ska sprida kunskapen, gärna genom att laga mat tillsammans med familjen eller vännerna. Förhoppningsvis sprider sig intresset för matlagning i bekantskapskretsen och utgör på så sätt början av Jamies matrevolution.
Bonnier Fakta 9789174240153 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576233
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9789100576233 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Omslaget lite fläckat.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575052
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9789100575052 -
Jamie's Great Britain
Inbunden bok. Penguin Books Ltd. 2011. 407 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Engelsk text
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780718156817
- Titel
- Jamie's Great Britain
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- Penguin Books Ltd.
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 407 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 253 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 1416 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Celebrating Britain's very best food Jamie grew up in one of the first true British "gastropubs", which his Mum and Dad still run today. For him, the heart and soul of real British cooking is food that puts a smile on your face. And that's what he wants to share in the new book: the essence of British food, done properly. Over the years, British food culture has embraced flavours and influences from all the people who came and made Great Britain their home. The food reflects an open-minded culture as well as the country's beauty. There are over 100 of Jamie's favourite recipes: some are indisputable classics, some are his versions of the classics, some should be classics but just haven't been made famous yet and others he's made up from the great bounty of British produce. Wherever you're from, if you love food this book will offer you a little taste of happiness.
Penguin Books Ltd. 9780718156817 -
Jamie : familjens favoriter
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 2015. 189 sidor.
Nära nyskick. Danskt band. Små hanteringsspår på pärmen. Ryggen lite sned, men knappt märkbart. I övrigt nyskick.
Kolla gärna mina övriga annonser! Samma frakt gäller oavsett hur många man köper av samma säljare. (Klicka på namnet under för att se annonserna). … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623593
- Titel
- Jamie : familjens favoriter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 212 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar i Jamie Olivers kök av Medelhavsländerna,timjan, basilika och oregano. Njut av grillad bläckfisk, aioli och chili, musslor, persilja eller kyckling med färska lagerblad, rosmarin och kapris. Här finns klassiska franska recept som löksoppa med salvia, aioli och tarteletter.
Ibland kommer inspirationen från Sydasien med koriander, gurkmeja, ingefära och galangalrot. Influenserna är också mexikanska och persiska, med lamm- och risrätter,spiskummin och granatäpplen. Dill, rädisor och rökt fisk är smaker som känns svenska, men Jamie tvistar till det. Han förenklar, utvecklar och ligger i framkant.
Låt barnen delta i köket, att laga mat ihop är ett sätt att umgås. Inget är viktigare än att förmedla känslan för råvaror och skapa glädje i matlagningen. Recepten är okomplicerade och så många att du kan sysselsätta dig i köket hela året. I Steg för steg lär du dig göra koreansk kimchi, surdeg från grunden eller en snitsig citronmarängpaj.
Jamies lekfullhet och kreativitet smittar, och maten är lagad från grunden, kampen mot färgämnen, socker och tillsatser är legendarisk. Upplysning och engagemang driver honom, han föredrar det småskaliga och närodlade. Så kavla upp ärmarna och bered dig på många roliga timmar i köket med familjen.
Alla recept är testade och provlagade i Jamies matstudio.
Nygren & Nygren 9789186623593 -
5 ingredienser : snabb och enkel mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 317 sidor.
Nyskick. .
Har över 1500 böcker. Köp fler för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247749
- Titel
- 5 ingredienser : snabb och enkel mat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1225 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och ska komma på vad du ska laga för middag. Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så blir det bara krångligt.Jamie Oliver vill att matlagning ska vara enkelt och möjligt för alla som vill bli bättre kockar i ett stressigt vardagsliv. Han vill hjälpa oss att lösa ett av de stora bekymren vi ständigt tampas: Vad ska vi äta till middag? Och han vill att det ska vara välbalanserad, nyttig och god mat som får oss att må bra. Då räcker det med fem ingredienser.Med 130 superenkla recept, alla uppbyggda på fem ingredienser, så kan du ta kommandot i köket och bjuda dig själv, dina närmaste och dina vänner på god mat veckans alla dagar. Bokens kapitel är ordnade efter huvudråvaran i rätten, såsom kyckling, lamm, fläsk, fisk, ägg, sallader, vegetariskt och pasta. Bestäm dig bara för den huvudråvara du är sugen på och den här boken ger dig inspirationen och receptet.Varje recept presenteras i överskådlig och läcker form. Korta steg-för-steg instruktioner, tydliga ingredienslistor och redovisande bilder på de fem ingredienserna som ingår i rätten samt en vacker matbild gör det supertydligt att förstå hur rätten ska lagas. Det kan nog inte bli mer pedagogiskt än så.Det här är den optimala vardagskokboken fylld av Jamie Olivers grymt smakrika och goda mat.
Bonnier Fakta 9789174247749 -
5 ingredienser : snabb och enkel mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 317 sidor.
Mycket gott skick. .
Har över 1600 böcker. Köp fler för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247749
- Titel
- 5 ingredienser : snabb och enkel mat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1225 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och ska komma på vad du ska laga för middag. Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så blir det bara krångligt.Jamie Oliver vill att matlagning ska vara enkelt och möjligt för alla som vill bli bättre kockar i ett stressigt vardagsliv. Han vill hjälpa oss att lösa ett av de stora bekymren vi ständigt tampas: Vad ska vi äta till middag? Och han vill att det ska vara välbalanserad, nyttig och god mat som får oss att må bra. Då räcker det med fem ingredienser.Med 130 superenkla recept, alla uppbyggda på fem ingredienser, så kan du ta kommandot i köket och bjuda dig själv, dina närmaste och dina vänner på god mat veckans alla dagar. Bokens kapitel är ordnade efter huvudråvaran i rätten, såsom kyckling, lamm, fläsk, fisk, ägg, sallader, vegetariskt och pasta. Bestäm dig bara för den huvudråvara du är sugen på och den här boken ger dig inspirationen och receptet.Varje recept presenteras i överskådlig och läcker form. Korta steg-för-steg instruktioner, tydliga ingredienslistor och redovisande bilder på de fem ingredienserna som ingår i rätten samt en vacker matbild gör det supertydligt att förstå hur rätten ska lagas. Det kan nog inte bli mer pedagogiskt än så.Det här är den optimala vardagskokboken fylld av Jamie Olivers grymt smakrika och goda mat.
Bonnier Fakta 9789174247749 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Höstens mustig...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 1 uppl. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick. Flexband. 21x27 cm. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623050
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Höstens mustiga & smakrika mat
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker och potatis, plommon och päron, allt som skördetiden har att erbjuda blir härliga gratänger, inläggningar och pajer i Jamies kök. Spännande asiatiska smaksättningar varierar vardags- favoriter. Lättlagad makrill eller lyxiga pilgrimsmusslor, höstens fiskfångst passar många olika tillfällen.
Royal group of entertainment 1 9789186623050 -
Mat för hela året : fler än 365 briljanta rec...
Inbunden bok. The Bearded Lady. 1 uppl. 2010. 167 sidor.
Nära nyskick. Jamie Olivers Mat för hela året är en inspirerande kokbok fylld med säsongsanpassade recept, smart planering och enkel matlagning som följer årets alla månader. En praktisk guide för att äta gott, varierat och hållbart året runt.
Kolla gärna in våra an läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623005
- Titel
- Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- The Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 218 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.
The Bearded Lady 1 9789186623005 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inb matbok av TV-succekocken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576239
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100576239 -
Jamie lagar Italien : en hyllning till den go...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 405 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249699
- Titel
- Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie. Det är enkelt, inspirerande och oemotståndligt läckert. Från antipasti, till pastarätter och pizza, långkok, sallader och allt däremellan. Recept som visar det italienska kökets otroliga rikedom med vällagad snabbmat, slow food från grunden, comfort food, mat för många – alla rätter där råvarorna, inte minst grönsakerna, står i fokus.I Jamie lagar Italien hittar du essensen av det italienska kökets själ. Låt smakerna av det riktiga Italien komma in i ditt kök.
Bonnier Fakta 9789174249699 -
Jamie grillar
Inbunden bok. The Bearded Lady. 1 uppl. 2012. 167 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Bearded Lady 2012. 170 grillinspirerande recept över hela världens matkulturer. Recepten är hämtade från Mellanöstern, Australien, Latinamerika och andra platser där man uppskattar grillad mat. Här finns även tips på drinkar och efterrätter. Ti läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623203
- Titel
- Jamie grillar
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 793 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Jamie grillar doftar det av kryddörter och mustiga marinader. Spännande rätter av kött och fisk serveras med fräscha sallader, sidorätter och kryddiga såser.
De 170 recepten är inspirerade av hela världens matkulturer. Recepten är hämtade från Mellanöstern, Australien Latinamerika och andra platser, där man uppskattar en lagom rökig köttbit eller fina fisken tillagad på grillen. Vill du ha tips på ett enkelt spett eller en imponerande anrättning med ostron; Jamie har recepten som får vännerna kring bordet eller på picknickfilten att sucka av belåtenhet.
Drinkar, med eller utan alkohol som sätter fart på humöret ingår förstås i grillkonceptet, liksom de där uppfriskande, hemgjorda safterna som barnen älskar. Men lämna lite plats för en läcker dessert! I Jamie grillar hittar du lockande recept på enkel äppelpannkaka, en utsökt torrone- och chokladsemifreddo och många fler oemotståndliga svalkande efterrätter.
The Bearded Lady 1 9789186623203 -
Jamie upptäcker: Spanien, Italien, Marocco, G...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 359 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skyddsomslaget inte långt från nyskick. Helt och rent och bara ytterst lite hanteringspår i övre kant på rygg. // Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland och Marocko och röjer runt i varje lands traditionella kök. Han utgår läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241471
- Titel
- Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco, Grekland, Frankrike
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 359 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1257 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland och Marocko och röjer runt i varje lands traditionella kök. Han utgår från de mest berömda och delikata rätterna och lagar dem på sitt eget suveräna sätt. Med hjälp av den här boken kan alla fixa en spansk paella, en italiensk risotto, en svensk Jansons eller pytt, eller varför inte en marockansk tagine!Recepten är lätta. Jamies motto är ju att alla kan och bör laga god mat – och att det varken får kosta för mycket eller ta för lång tid. Men det finns ju så mycket mer i livet än bara själva maten. Jamie låter sig inspireras av nya spännande platser, han träffar folk och deltar i både vardagslivet och de traditionella högtiderna i varje land. För i vår tid av enkelt och billigt resande finns det ju inget skäl till varför vi inte ska fara till ett nytt land och låta oss inspireras av människorna och kulturen och maten!Så följ med Jamie och laga minestronesoppa i ett italienskt kvinnofängelse på en ö utanför Venedig, besök en marockansk marknad tidigt en morgon eller delta i ett franskt jaktlag – och kräftskiva tillsammans med Jamie är givetvis en höjdare. För Jamie är en stor Sverigevän och känner varmt för både människorna och maten i vårt avlånga land.Jamie upptäcker är en vacker och inspirerande kokbok fylld med delikata anrättningar. Förrätter, varmrätter och efterrätter från varje land Jamie besöker. 360 fullmatade sidor!
Bonnier Fakta 9789174241471 -
Eat Yourself Healthy
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Penguin Random House UK. 2025. 312 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780241657836
- Titel
- Eat yourself healthy
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Michael Joseph
- Utgivningsår
- 2025
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- English
- Baksidestext
- Kickstart your good life by pre-ordering Jamie's first cookbook for better long-term health - Eat Yourself Healthy. But Jamie's health journey will be all about more not less: more taste, more joy, more energy, more sleep, more of the things that we all want . . .*** INCLUDES 2-WEEK HEALTHY MEAL PLAN KICKSTARTER ***Looking after yourself begins with food. In Eat Yourself Healthy, Jamie's 120 easy, mouthwatering recipes will energise, satisfy, nourish and revitalise. This is all about what you can have, not what you can't. Jamie's healthy eating is joyful, generous and so tasty you'll keep coming back to it. For the first time, the book will open with a 2-week nutrition-packed meal plan to kickstart your health journey and 50 helpful health hacks ensure that healthy choices are always easiest choices. This is good food to change your life.Praise for Jamie's approach to delicious, nutritious, tasty food:'Packed with vitamins, bursting with flavour: irresistible. The healthy recipes that helped Jamie lose two stone' Sunday Times'Jamie Oliver is great - I'd put him in charge of the country' Guardian.
9780241657836 -
Jamies Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100110086
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers Förlag 9789100110086 -
Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 405 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244755
- Titel
- Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 252 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1398 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har flyttat ut på landet! I kokboken Hemma hos Jamie följer han årstidernas skiftningar och utgår från vad naturen för tillfället har att bjuda på. Här finns recept av alla de slag. Vad sägs om krämig sparrissoppa, carpaccio med marinerad bönsallad, varmrökt lax med chilisalsa, grillade jordgubbar med Pimm’s och glass, svampbruschetta, hemmagjord ketchup och sallad på avocado och grillade morötter med apelsin och citrondressing för att bara nämna några. Det finns också kapitel om vilt och jakt: allt du behöver veta innan du ger dig ut på jakt efter fågel och småvilt och tips om hur du bäst tillreder ditt byte. Jamie Oliver vill inspirera oss att börja odla grönsaker, frukt och bär oavsett om det är i en balkonglåda, i trädgården eller på kolonilotten. Här finns uppslag med Jamies egna favoritgrönsaker och en mängd handfasta odlingstips: så driver du upp rabarber, så får du bönorna att gro och så gör du för att undvika skadedjur. Den här boken ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inget nonsens utan enkel matlagning och härliga smaker, året runt. När jag började skriva hade jag ingen aning om vad jag skulle ha med för slags recept, men jag blev snabbt mycket inspirerad av … mitt grönsaksland. Man beböver inte alltid ge sig ut i världen för att få inspiration. Genom att vara hemma och öppen för nya intryck kan man också få nya idéer. Jag gillar att vara hemma i byn där jag växte upp och arbeta med chefen - Moder Natur - i min trädgård och se alla vackra grönsaker komma upp ur jorden. I boken hittar du över hundra recept, en del fakta om plantering och tips om du också funderar på att börja odla! Jamie Oliver
Bonnier Fakta 1 9789174244755 -
Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med om...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 288 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243918
- Titel
- Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med omsorg, släng mindre
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1069 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga riktigt god och näringsrik mat från grunden och spara samtidigt både pengar och miljö. Laga smart med Jamie innehåller enkla rätter som blir klara snabbt, smakar gott och gör att du och de dina mår bättre. Förutom alla fina recept ger Jamie tips om hur du kan handla mat billigt och effektivt, hur du kan spara och återanvända matrester, vilken utrustning du helst bör ha i köket och hur du fryser in, tinar upp och konserverar på bästa sätt. Bli gladare, friskare och rikare med Laga smart med Jamie!Laga smart med Jamie är en mycket ambitiöst upplagd kokbok, som tar fasta på önskemål och diskussioner från Jamies läsare, som vill lära sig att inte bara laga godare och nyttigare mat utan också bli mer ekonomiskt och miljömässigt smarta i köket!Jamie Oliver går noggrant igenom grunderna för hur man tar tillvara mat på rätt sätt: genom att laga spännande recept på rester, lägga in överblivna grönsaker, göra egen buljong, bli kompis med tjejen i köttdisken eller fiskhandlaren så att man alltid får sjyst pris och sjysta varor, frysa in både överbliven mat och ingredienser som blev över … och så vidare!Boken innehåller mängder av goda och hyfsat lättlagade recept fördelade på vegetariskt, nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling och fisk. Det finns också en bonusdel där extra smarta och billiga recept radas upp tillsammans med oemotståndligt läckra efterrätter som inte innehåller onödigt socker eller andra mindre hälsosamma ingredienser.Nytt för den här gången är också att varje recept är försett med kalorimått, samt att det finns en näringsfysiologisk översikt över samtliga recept i boken. I Laga smart med Jamie berättar inte bara Jamie på sitt oefterhärmliga sätt om kompisar och personligheter han träffat under sina år i restaurangbranschen utan intervjuar slaktaren, fiskhandlaren och bagaren för att få fram hur vi konsumenter ska få bästa möjliga mat när vi handlar och tillagar våra måltider.Här lär sig alla intresserade grunderna i smart hushållning! Boken vänder sig till alla åldrar och livssituationer, den är lika användbar i småbarnsfamiljen som i singelhushållet eller studentkorridoren. Håll till godo!
Bonnier Fakta 9789174243918 -
Jamies matrevolution : lär dig laga mat på no...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 358 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240153
- Titel
- Jamies matrevolution : lär dig laga mat på nolltid
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 358 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 254 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till min matrevolution!Den här boken är inspirerad av alla dem som inte tror att de kan laga mat – och att det är omöjligt att lära sig. Jag ser förstås rött när jag hör sådant för jag tror att alla kan lära sig att laga vanlig enkel mat. Dessutom är det något som alla borde lära sig för sin egen, sin familjs och sina vänners skull. Jag skrev den här boken för att du (eller den du köper boken till) lätt ska kunna lära dig att laga mat. Här har jag samlat massor av rätter som de flesta gillar och gjort min egen enkla version av dem, och med hjälp av tydliga instruktioner och bilder som illustrerar alla steg hoppas jag att matlagningens härliga värld ska öppna sig även för dig. Oavsett om du är en motvillig nybörjare eller en erfaren hemmakock som bara gillar det enkla – låt mig och den här boken hjälpa dig att laga riktigt smaskiga måltider som gör succé i alla sällskap. Det är bara att sätta igång!Jamie OliverEfter att ha arbetat för att kvaliteten på den brittiska skolmaten skulle bli bättre arbetar Jamie nu för att förbättra dina matlagningskunskaper. Och inte bara dina. Tanken bakom boken är att alla som lagar något ur den också ska sprida kunskapen, gärna genom att laga mat tillsammans med familjen eller vännerna. Förhoppningsvis sprider sig intresset för matlagning i bekantskapskretsen och utgör på så sätt början av Jamies matrevolution.
Bonnier Fakta 9789174240153 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575052
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9789100575052 -
Superfood til hele familien
Inbunden bok. Lindhardt og Rnghof. 2016. 289 sidor.
ISBN 9788711565674
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. En kogebog, hvor Jamie Oliver fokuserer på de retter, som mange mennesker virkelig elsker; men som ikke er specielt sunde. Dem har han omskrevet til sit superfood-koncept, så også burgere og pastaretter er superrige på næring, vitaminer og mineraler, som läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLindhardt og Rnghof 9788711565674 -
5 ingredienser snabb & enkel mat
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier fakta. uppl.1. 2017. 317 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247749
- Titel
- 5 ingredienser : snabb och enkel mat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1225 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och ska komma på vad du ska laga för middag. Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så blir det bara krångligt.Jamie Oliver vill att matlagning ska vara enkelt och möjligt för alla som vill bli bättre kockar i ett stressigt vardagsliv. Han vill hjälpa oss att lösa ett av de stora bekymren vi ständigt tampas: Vad ska vi äta till middag? Och han vill att det ska vara välbalanserad, nyttig och god mat som får oss att må bra. Då räcker det med fem ingredienser.Med 130 superenkla recept, alla uppbyggda på fem ingredienser, så kan du ta kommandot i köket och bjuda dig själv, dina närmaste och dina vänner på god mat veckans alla dagar. Bokens kapitel är ordnade efter huvudråvaran i rätten, såsom kyckling, lamm, fläsk, fisk, ägg, sallader, vegetariskt och pasta. Bestäm dig bara för den huvudråvara du är sugen på och den här boken ger dig inspirationen och receptet.Varje recept presenteras i överskådlig och läcker form. Korta steg-för-steg instruktioner, tydliga ingredienslistor och redovisande bilder på de fem ingredienserna som ingår i rätten samt en vacker matbild gör det supertydligt att förstå hur rätten ska lagas. Det kan nog inte bli mer pedagogiskt än så.Det här är den optimala vardagskokboken fylld av Jamie Olivers grymt smakrika och goda mat.
9789174247749 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 250 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Albert Bonniers Förlag 2002. Jamie Oliver slog ner som en härlig vitaminkick i kockvärlden. Det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste. En repertoar med enkla, läckra och festliga recept på principen: att undvika matlagningsjargong läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100579128
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9789100579128 -
Jamie Does
Inbunden bok. Penguin Books Ltd. 2010. 360 sidor.
Gott skick. Liten fläck och märke på främre pärm, se bild, Annars fin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780718156145
- Titel
- Jamie Does
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- Penguin Books Ltd.
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 360 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 253 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 1251 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- "Jamie Does"...is Jamie's personal celebration of amazing food from six very different countries. Cheap, short-haul flights and long weekend getaways have become increasingly popular and within a few short hours of the UK there are new and exciting worlds of food waiting to be discovered as Jamie finds out. Each chapter focuses on a different city or region - Marrakesh, Athens, Venice, Andalucia, Stockholm and the Midi Pyrenees region of France. Classic recipes sit alongside new dishes that Jamie learns along the way. Alongside each recipe there is a beautiful photograph of the finished dish, as well as incredible reportage shots of Jamie's experiences in each country. Jamie says: 'The food I've embraced on each trip is a mixture of what you could call the cliched star dishes - the many tagines of Morocco, the flamboyant paellas of Spain, the comforting risottos from Italy and the zingy fresh flavours of a classic Greek salad - and the recipes that I've been inspired to make after walking through the markets and soaking up the vibes of each place. What you'll find in this book is fun, optimistic, escapist food you can actually cook and enjoy in your own home.'
Penguin Books Ltd. 9780718156145 -
5 ingredienser : snabb och enkel mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 317 sidor.
Mycket gott skick. Köp gärna flera böcker av mig för samfrakt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247749
- Titel
- 5 ingredienser : snabb och enkel mat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1225 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och ska komma på vad du ska laga för middag. Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så blir det bara krångligt.Jamie Oliver vill att matlagning ska vara enkelt och möjligt för alla som vill bli bättre kockar i ett stressigt vardagsliv. Han vill hjälpa oss att lösa ett av de stora bekymren vi ständigt tampas: Vad ska vi äta till middag? Och han vill att det ska vara välbalanserad, nyttig och god mat som får oss att må bra. Då räcker det med fem ingredienser.Med 130 superenkla recept, alla uppbyggda på fem ingredienser, så kan du ta kommandot i köket och bjuda dig själv, dina närmaste och dina vänner på god mat veckans alla dagar. Bokens kapitel är ordnade efter huvudråvaran i rätten, såsom kyckling, lamm, fläsk, fisk, ägg, sallader, vegetariskt och pasta. Bestäm dig bara för den huvudråvara du är sugen på och den här boken ger dig inspirationen och receptet.Varje recept presenteras i överskådlig och läcker form. Korta steg-för-steg instruktioner, tydliga ingredienslistor och redovisande bilder på de fem ingredienserna som ingår i rätten samt en vacker matbild gör det supertydligt att förstå hur rätten ska lagas. Det kan nog inte bli mer pedagogiskt än så.Det här är den optimala vardagskokboken fylld av Jamie Olivers grymt smakrika och goda mat.
Bonnier Fakta 9789174247749
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
