-
Aromatiska blad : en bok om färska örter i ma...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nära nyskick. Aromatiska blad är boken för dig som vill lära dig mer om örter och förfına din matlagning. I boken får du lära dig mer om aromatiska blad, hur de ska tas om hand i köket, hur du på bästa sätt lockar fram deras inneboende smaker och vad de passar bäst til läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032912 -
Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk ma...
Inbunden bok. Max Ström. 1998. 244 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bruks och lagerspår, snedläst med lite slitage i kanterna på omslaget. Inlagan i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197257480
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 9789197257480 -
Roten till det goda : rätter med rotsaker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 105 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Litet märke finns på omslagets framsida, se foto.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
Ica Bokförlag 1 9789153428848 -
Världsreportern från Kristianstad : kring Gus...
Häftad bok. Nomen förlag. 1 uppl. 2015. 171 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174659344
- Titel
- Världsreportern från Kristianstad : kring Gustaf Hellströms journalistik i Dagens Nyheter
- Författare
- Hellström, Gustaf - Leopold, Lennart - Persson, Roland
- Förlag
- Nomen förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 234 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren Gustaf Hellström var verksam som journalist under hela sitt yrkesaktiva liv. Som utrikeskorrespondent för Dagens Nyheter rapporterade han hem från London, Paris och New York, och han sågs rentav som en världsreporter. Skildringarna från första världskrigets Paris tillhör svensk journalisthistoria, liksom de beundransvärt klarsynta artiklarna från Tyskland i maj 1933 han såg vad som komma skulle! Det är en omfattande journalistisk gärning som Hellström lämnat efter sig. Bedömningen av den har skiftat genom åren, men tiden har hunnit ikapp honom och idag känns hans skrivsätt ofta förbluffande modernt. I föreliggande bok låter Gustaf Hellström-sällskapet journalistkollegor och forskare belysa hans insats och värdet av denna. I en serie professionella och personliga bedömningar skrivna av Jolo, Per Rydén, Sverker Oredsson, Lena Svanberg, Rolf Gustafsson, Staffan Söderberg, Jane Mattisson, Lennart Leopold och Lars Linder presenteras bredden, mångsidigheten och styrkan i Hellströms journalistik Sveriges pressombudsman Ola Sigvardsson låter honom till och med utmana en nutida kollega, i en lekfull match om åtta ronder! Boken inleds och avslutas av Gustaf Hellström själv som bl.a. berättar om hur han hamnade i journalistiken. En spännande fråga, som återkommer i flera av artiklarna, är hur Hellströms skönlitterära författarskap påverkade hans journalistik, alltså hur det kreativa samspelet såg ut mellan författaren och journalisten. Och vad skall vi kalla resultatet? Kulturjournalistik? Litterär journalistik? Här finns en intressantinfallsvinkel med stor relevans för vår tids diskussion kring media och journalistroll. Gustaf Hellström-sällskapet presenterar härmed sin tredje volym texter av och kring Hellströms journalistik. De två första behandlade Hitlers nya Tyskland och Paris under första världskriget. Sällskapet avser att fortsätta skriftserien med Hellströmtexter från London 190710, med dess arbetardemonstrationeroch suffragetter, från Stalins Sovjetvälde 1937 och från USA under Woodrow Wilson åren 191820.
Nomen förlag 1 9789174659344 -
Rolands rätter : från Franska matsalen till v...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 223 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119711625
- Titel
- Rolands rätter : från Franska matsalen till var mans kök
- Författare
- Ingvar Eriksson - Ludvig Rasmusson - Roland Persson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1152 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119711625 -
Roten till det goda : rätter med rotsaker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 105 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
Ica Bokförlag 1 9789153428848 -
Rolands rätter : från Franska matsalen till v...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 223 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119711625
- Titel
- Rolands rätter : från Franska matsalen till var mans kök
- Författare
- Ingvar Eriksson - Ludvig Rasmusson - Roland Persson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1152 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119711625 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244946
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Bengtsson, Jan - Persson, Roland
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 184 x 254 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174244946 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244946
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Bengtsson, Jan - Persson, Roland
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 184 x 254 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174244946 -
Husmansfest : Traditionsrik svensk mat i ny t...
Inbunden bok. Höganäs : Globograf i samarbete med Sveriges elleverantörer och Fören. Årets kock. 1:a uppl. 1998. 111 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen på 60 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! . Pytte små slitage på pärm. Bladen med ny skick. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med färg bilder. Stor format : 31,5 cm x 18 cm. (senare låda20240325-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188524157
- Titel
- Husmansfest : [traditionsrik svensk mat i ny tappning serverad av Föreningen Årets kock]
- Författare
- Möllerfors, Roland - Dahlbom Wettergren, Anders - Lindberg, Björn - Föreningen Årets kock - Sveriges elleverantörer
- Förlag
- Höganäs : Globograf i samarbete med Sveriges elleverantörer och Fören. Årets kock
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Höganäs : Globograf i samarbete med Sveriges elleverantörer och Fören. Årets kock 1:a 9789188524157 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153432715
- Titel
- Bönor : linser och rara små ärter
- Författare
- Persson, Roland
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck bönor, linser och ärter i alla regnbågens färger!
Den här boken innehåller smakrika, delikata och nyttiga recept med just dessa som bas. Boken inleds med ett kapitel som beskriver olika sorters bönor, ärter och linser, deras sinnehåll, hur de kan användas och vad de kan kombineras med för att bäst komma till sin rätt. Därefter följer kapitel med recept som har en av de tre huvudingredienserna som bas. Recepten visar dels bönors, ärters och linsers varierande användningsområden, dels hur de kan tillagas på olika aptitretande sätt.
Roland Persson var under 15 år kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kokslandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj.
Ica Bokförlag 1 9789153432715 -
Johan III och Nova Ordinantia
Häftad bok. Lund, Gleerup. 1973. 187+(2) sidor.
Gott skick. Trådhäftad. Med disputationsblad. Bra ex. Bibliotheca theologiae practicae 30.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9140028526
- Titel
- Johan III och Nova ordinantia : [Johann III und die Nova Ordinantia]
- Författare
- Persson, Roland
- Förlag
- Lund, Gleerup
- Utgivningsår
- 1973
- Språk
- Svenska
Lund, Gleerup 9140028526 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
9789153428848 -
Vetenskaplig handledning
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 1999. 87 sidor.
Gott skick. Överstrykningspenna har använts i texten. Namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9144011776
- Titel
- Vetenskaplig handledning
- Författare
- Roland S Persson
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 87 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Aldrig är en student så aktiv och självständig i sin kunskapsprocess som i skrivandet av egna vetenskapliga arbeten, uppsatser och avhandlingar. Och aldrig blir en student så medvetandegjord om vikten av en kritisk grundsyn och ett vetenskapligt förhållningssätt som i en forskningsprocess. Hur handleder man en sådan forskningsprocess för att få studenter på olika nivåer att utveckla förmågan till självständigt arbete och kritisk bedömning? I denna bok diskuteras bland annat:
Vikten av uppsatsformalia
Samspelsdynamik och ömsesidiga förväntningar
Konflikter
Inlärningsstil, personlig läggning och val av ämnesområde
Handledaren som mentor
Särskilt begåvade studenter och deras speciella behov
Forskning som en utvecklings- och socialisationsprocess
Boken vänder sig till alla som på olika sätt handleder vetenskapliga arbeten på grundutbildningsnivå och forskarutbildningsnivå och upplever ett behov av att bättre förstå samspelet mellan handledare och student.
.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Studentlitteratur AB 1 9144011776 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9140719359
- Titel
- Psykiatri i omvandling
- Författare
- Ericsson, Kjell - Persson, Lars G. - Svensson, Roland
- Förlag
- Stockholm : Liber
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Liber 9140719359 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 671 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. "I Bonniers kokbok delar några av Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin samlade matglädje och kunskap.... Novis vid spisen eller mästerkock - den här grundkokboken är den enda du behöver." … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240740
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Bengtsson, Jan - Persson, Roland - Valentin, Kristina - Hagberg, Stina - Nybacka, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 671 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 282 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller nära 1800 recept, varav 250 är nya, och ett hundratal nya bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med årstidsmat med säsongens råvaror, snabblagat, vegetariskt och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna Bergenström, Monica Eisenman, Lisa Eisenman Frisk, Fredrik Eriksson, Jan Hedh, Birgit Hemberg, Elisabeth Johansson, Stefan Karlsson, Fredrik Klein, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Michell Olausson, Maud Onnermark, Berit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174240740 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244946
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Bengtsson, Jan - Persson, Roland
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 184 x 254 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174244946 -
Rid lätt! En guide för nya ryttare
Inbunden bok. Ica Bokförlag. Första uppl. 2012. 108 sidor.
Mycket gott skick. 20 x 25 cm, 520 gram. Rikt illustrerad med färgfoton. Postas inom ett dygn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437710
- Titel
- Rid lätt! : en guide för nya ryttare
- Författare
- Persson Wallberg, Anna
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken vägleder nya och mer oerfarna vuxna ryttare mot ridkonstens förståelse, gör det svåra enklare och ökar den teoretiska kunskapen. Om ditt syfte med att lära dig rida är att kunna åka på temaresor och rida ut i naturen i Sverige eller utomlands, är det bl.a. viktigt att veta vad du ska tänka på när du möter en ny häst. Många vill ha ett mål med sin ridning som att delta i småtävlinga
Ica Bokförlag Första 9789153437710 -
Roten till det goda : Rätter med rotsaker
Inbunden bok. ICA bokförlag. 2008. Inbunden. Dekorerat kartonnage.
Nära nyskick. Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut! Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, eft läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
9789153428848 -
Roten till det goda : rätter med rotsaker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1:a uppl. 2008. 105 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
Ica Bokförlag 1:a 9789153428848 -
Utomhus = Outdoors
Häftad bok. Värmdö : R. Persson. 2003.
Mycket gott skick. Svaga bruksspår omslaget, baksidan är lite stött nedtill, i övrigt mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163134594
- Titel
- Utomhus = Outdoors
- Författare
- Persson, Roland - From, Lena - Lund, Tord
- Förlag
- Värmdö : R. Persson
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
Värmdö : R. Persson 9163134594 -
Roten till det goda : rätter med rotsaker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 105 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
Ica Bokförlag 1 9789153428848 -
Rolands gäster : Åtta gästspel på Franska mat...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 191 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835436
- Titel
- Rolands gäster : Åtta gästspel på Franska matsalen : Chibois, Troisgros, Féolde, Haeberlin, Bras,
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 989 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835436 -
Roten till det goda : rätter med rotsaker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 105 sidor.
Nyskick. Oläst exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
Ica Bokförlag 1 9789153428848 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170001561
- Titel
- Svensk bokkonst
- Författare
- Persson, Roland - Persson, Roland - Kungliga biblioteket
- Förlag
- Stockholm : Kungl. biblioteket
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Kungl. biblioteket 9170001561 -
Landsarkivet i Vadstena 1899-1999
Inbunden bok. Landsarkivet i Vadstena. 1999.
Nära nyskick. Pappband, 165 x 245 mm, 155 s, tillskrift med blyerts.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLandsarkivet i Vadstena -
Konfiskerad : prosalyriskt collage
Häftad bok. Bor : Procyon. 1986. 58 sidor.
Gott skick. Titelsida och nästkommande släppt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197024554
- Titel
- Konfiskerad : prosalyriskt collage
- Författare
- Persson, Roland, pseud.
- Förlag
- Bor : Procyon
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Bor : Procyon 9197024554 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244946
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Bengtsson, Jan - Persson, Roland
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 184 x 254 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174244946 -
Rid lätt! En guide för nya ryttare
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 2012. 107 sidor.
Gott skick. Sidorna fuktböjda men i fint lässkick. (L)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA Bokförlag -
Sommar med Ernst - mat blommor & fix
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Nära nyskick. Format 27,5 x 20 cm Vikt 675 g.
Inbundet klotryggband, mycket rikt och stämningsfullt illustrerad med färgfoton av Roland Persson, sv/v teckningar av Ernst Kirchsteiger. INNEHÅLL: * Sommarens mat - Smaka på Ernsts egna sommarfavoriter. Lättlagad mat utan läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434511
- Titel
- Sommar med Ernst : mat blommor & fix
- Författare
- Ernst Kirchsteiger - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Ernst Kirchsteiger firar sommar gör han det med ena metern i hängmattan och den andra i verktygslådan. Sommaren är lika delar kontemplation och kreativitet. Det är nu vi har tid och lust att gå loss på projekt och laga lagom lättjefull mat.
Vi är förvirrade bönder allihop. Vi låtsas vara storstadsmänniskor och urbana, men inom oss finns en längtan efter att gräva, dona i trädgården, sätta en bröddeg, måla om just det där handfasta som vi fått armar och hjärna för att göra.
I Sommar med Ernst ryker både strumpor och skor när vår folkkäre inredare bjuder in läsarna till sin sommarvärld. Vi får lära oss allt från att sy hissgardiner till att grilla kräftor. Ernst bjuder på sina smartaste fix för sommarstugan och lagar mat i det fria. Det vankas somriga recept, ärliga material och fiffiga lösningar. Allt färgsatt med vackra bilder från Ernst egen sommar.
Ica Bokförlag 1 9789153434511
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn