-
Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2020. 511 sidor.
Nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248517
- Titel
- Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 511 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 236 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer vår främsta gröna kock, Paul Svensson, med sin stora bok om grönsaker! Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel där du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem.Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter kryddade med unika råvarufakta. Här möter klassiska rätter det moderna gröna köket. Hållbarhet och närodlat är ledorden liksom vikten av att minska matsvinnet och därmed använda grönsakens alla delar. Zero waste i köket är en självklarhet, så ingen blast i soptunnan mer!Boken är för alla som älskar grönsaker utan att man för den skull behöver vara vegetarian. Här lär du dig att få ut maximal smak ur varje grönsak och introduceras också för en del oväntade, spännande smakkombinationer.Tendensen i dag är mer grönt och mindre kött och då fyller en gedigen kokbok som den här ett viktigt behov, lika användbar till vardag som till fest.
Bonnier Fakta 1 9789174248517 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131 -
Tre kök + 1 barskåp
Inbunden bok. Gravitation, Stockholm. 1a. uppl. 1999. 128 sidor.
Nära nyskick. Det är en kokbok med nedslag i tre olika matkulturer samt recept på drinkar.
Lär dig laga Sushi. Överraska med italiensk grillad svärdfisk eller klassisk rådjursfilé med efterföljande våfflor.
Tre kök + 1 barskåp ger dig bjudmåltider från det svenska, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197363808
- Titel
- Tre kök + 1 barskåp
- Författare
- Nyrén, Daniel - Svensson, Daniel - Frigyes, Paul - Pe, Helén
- Förlag
- Stockholm : Gravitation
- Språk
- Svenska
Gravitation, Stockholm 1a. 9789197363808 -
Frukt och bär A-Ö
Inbunden bok.
Nyskick. Upptäck en smakrik värld av frukter och bär i boken Frukt och bär A-Ö av Paul Svensson. | Bonnier Fakta, Utg. 2024 | Förlagsband. 8:o (180x240 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873937
- Titel
- Frukt och bär A-Ö
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 49 mm
- Vikt
- 1374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känslan när man en varm sensommardag tar det allra första bettet på ett perfekt moget, sötsyrligt äpple! Det är något helt unikt med frukter och bär på våra breddgrader där den höga andelen soltimmar ger koncentrerade smaker du inte hittar någon annanstans på vårt klot.Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer nu Frukt och bär A–Ö. Följ med på en resa från norr till söder – till skog och trädgård – ner i grytor, gratänger, inläggningar, bakat, desserter, saft och sylt. Du kommer att upptäcka både nya bär och frukter och dessutom nya användningssätt för dem.Paul Svensson är utan tvekan Sveriges grönaste kock men han hyllar inte bara grönsakerna utan även alla frukter och bär som växer och odlas här i Norden. Boken består av 33 kapitel och förutom de 500 recepten ingår en allmänbildande text och en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.
9789178873937 -
Den nya husmanskosten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 219 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt ex. Pärmarnas hörn obetydligt nötta. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131 -
Paul grillar
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 184 sidor.
Nära nyskick. Klotryggband. 22x28 cm. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024028
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 276 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1102 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människor på alla håll i världen föredrar att äta sin mat grillad. Att tillaga mat ute, med hjälp av glöd och eld, är själva ursprungsmetoden. Lägg därtill en kock med bakgrund på stjärnkrogar som Bon Lloc och F12 och plötsligt befinner du dig i himmelriket!
Att laga mat utomhus möjliggör nya tekniker, andra värmekällor som skapar den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. Grillen är inte bara ett galler med glöd, det är en rök, en ugn och en spis, och i princip kan man laga all mat utomhus.
Grönsaker, som purjolökar, får ligga tills de svartnar, skalas, klyvs och fylls med getost och doftande lavendel, sparris rågrillas och serveras med mustig pesto, potatis bakas på upphettade stenar bland glöden.
Kött och fisk förstås, men på ett sätt som vi aldrig grillat förut: saftig hjortstek täcks med saltdeg och bakas långsamt under lock, lammfärskebaben låter fräschören från citrus samsas med karaktärsfulla kryddor som spiskummin, bläckfisk fylls med fiskfärs, körvel och chili, gösen bakas med enris inlindad i tidningar direkt på glöden - färdiglagad och perfekt att äta när papperet brunnit upp.
Även tillbehör som foccacia och pitabröd får en helt annan karaktär när de bakats i grillen - ett mjukt och smakrikt innanmäte omgivet av knaprig skorpa med tydlig vedugnssmak.
Till efterrätt en kryddgrillad ananas med rosépeppar, citron- och marängtarte eller smulpaj, praktisk att förbereda och ta med i portionsformar - allt med den extra krydda som äkta glöd ger.
Har man redan bestämt sig för en huvudråvara finns här recept på mängder av marinader, såser, rubs och kryddblandningar att förgylla dem med. Därutöver en utrustningsguide och en teknik- respektive råvaruskola.
Boken ska självklart fungera som ett konkret hjälpmedel, men lika mycket inspirera till egna initiativ. Och framför allt förmedla tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.
Norstedts 1 9789113024028 -
Den nya husmanskosten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 219 sidor.
Nära nyskick. Boken är en gåva till Röda Korset. När du köper boken bidrar du till Röda Korsets verksamhet. Tack!
Vi har flera hundra titlar till. Gå gärna in och kolla. Du betalar bara en frakt (62kr) per beställning oavsett hur många av våra böcker du väljer. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024028
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 276 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1102 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människor på alla håll i världen föredrar att äta sin mat grillad. Att tillaga mat ute, med hjälp av glöd och eld, är själva ursprungsmetoden. Lägg därtill en kock med bakgrund på stjärnkrogar som Bon Lloc och F12 och plötsligt befinner du dig i himmelriket!
Att laga mat utomhus möjliggör nya tekniker, andra värmekällor som skapar den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. Grillen är inte bara ett galler med glöd, det är en rök, en ugn och en spis, och i princip kan man laga all mat utomhus.
Grönsaker, som purjolökar, får ligga tills de svartnar, skalas, klyvs och fylls med getost och doftande lavendel, sparris rågrillas och serveras med mustig pesto, potatis bakas på upphettade stenar bland glöden.
Kött och fisk förstås, men på ett sätt som vi aldrig grillat förut: saftig hjortstek täcks med saltdeg och bakas långsamt under lock, lammfärskebaben låter fräschören från citrus samsas med karaktärsfulla kryddor som spiskummin, bläckfisk fylls med fiskfärs, körvel och chili, gösen bakas med enris inlindad i tidningar direkt på glöden - färdiglagad och perfekt att äta när papperet brunnit upp.
Även tillbehör som foccacia och pitabröd får en helt annan karaktär när de bakats i grillen - ett mjukt och smakrikt innanmäte omgivet av knaprig skorpa med tydlig vedugnssmak.
Till efterrätt en kryddgrillad ananas med rosépeppar, citron- och marängtarte eller smulpaj, praktisk att förbereda och ta med i portionsformar - allt med den extra krydda som äkta glöd ger.
Har man redan bestämt sig för en huvudråvara finns här recept på mängder av marinader, såser, rubs och kryddblandningar att förgylla dem med. Därutöver en utrustningsguide och en teknik- respektive råvaruskola.
Boken ska självklart fungera som ett konkret hjälpmedel, men lika mycket inspirera till egna initiativ. Och framför allt förmedla tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.
Norstedts 1 9789113024028 -
Den nya husmanskosten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 219 sidor.
Mycket gott skick. Ett par obetydliga tryckmärken på pärmhörn, generellt i mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131 -
Pauls kök En grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Norstedts 2012. Paul Svensson utgår alltid från grönsakerna när han lagar mat, för att sedan komplettera med kött eller fisk. Här bjuder han på ett 70-tal fantastiska recept, från smårätter till huvudrätter och desserter. Samtliga recept tar av läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Med vänster hand : allt man behöver veta om v...
Häftad bok. Jönköping : Brain Books. 1992.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188410016
- Titel
- Med vänster hand : allt man behöver veta om vänsterhänthet
- Författare
- Paul, Diane - Svensson, Carin
- Förlag
- Jönköping : Brain Books
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Jönköping : Brain Books 9789188410016 -
Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 127 sidor.
Mycket gott skick. Fint ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249972
- Titel
- Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 241 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klimatsmarta recept som minskar matsvinnet.Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Är det inte dags att börja agera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om restaurangen Retaste, där kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman fångade upp råvaror som var på väg att bli sopor och lagade till dem på bästa sätt. I den här kokboken får du ta del av 80 klimatsmarta recept och tips som minskar matsvinnet i ditt hem. Tillsammans gör vi skillnad!
Bonnier Fakta 9789174249972 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHand in hand Sweden -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131 -
Frukt och bär A-Ö - Recept och bruksanvisning...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2024. 528 sidor.
Nära nyskick. Oläst bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873937
- Titel
- Frukt och bär A-Ö
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 49 mm
- Vikt
- 1374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känslan när man en varm sensommardag tar det allra första bettet på ett perfekt moget, sötsyrligt äpple! Det är något helt unikt med frukter och bär på våra breddgrader där den höga andelen soltimmar ger koncentrerade smaker du inte hittar någon annanstans på vårt klot.Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer nu Frukt och bär A–Ö. Följ med på en resa från norr till söder – till skog och trädgård – ner i grytor, gratänger, inläggningar, bakat, desserter, saft och sylt. Du kommer att upptäcka både nya bär och frukter och dessutom nya användningssätt för dem.Paul Svensson är utan tvekan Sveriges grönaste kock men han hyllar inte bara grönsakerna utan även alla frukter och bär som växer och odlas här i Norden. Boken består av 33 kapitel och förutom de 500 recepten ingår en allmänbildande text och en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.
Bonnier Fakta 9789178873937 -
Framgångsrecept : Svenska idrottsstjärnor om...
Inbunden bok. Hello Sweden Promotion AB. 2009. 162 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Gåvoskrift på första bladet. I övrigt fin inlaga. [rum 25]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHello Sweden Promotion AB -
Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 127 sidor.
Nära nyskick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Verkar oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249972
- Titel
- Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 241 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klimatsmarta recept som minskar matsvinnet.Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Är det inte dags att börja agera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om restaurangen Retaste, där kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman fångade upp råvaror som var på väg att bli sopor och lagade till dem på bästa sätt. I den här kokboken får du ta del av 80 klimatsmarta recept och tips som minskar matsvinnet i ditt hem. Tillsammans gör vi skillnad!
Bonnier Fakta 9789174249972 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144076096
- Titel
- Barnmedicin
- Författare
- Paul Uvebrant - Lars Sävendahl - Már Tulinius - Barbro Westerberg - Göran Wennergren - Jacek Winiarski - Johan Svensson - Anna Wedell - Ulrika von Döbeln - Tomas Wester - Kjell Tullus - Sven Arne Silfverdal - Valéria Perez de Sá - Lars Smedman
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 674 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1788 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken utkommer nu i sin fjärde upplaga. Den är en aktuell heltäckande lärobok i barnmedicin, allt ifrån akutpediatrik till socialpediatrik, hälsa hos svenska och nyanlända barn och hos barn i fattigdomsländer, barns sömn och utveckling. Boken har föryngrats vad gäller redaktörer och författare och layouten har moderniserats. Ett stort antal specialister inom barnsjukvård från hela landet medverkar.
Denna lärobok i barnmedicin vänder sig framför allt till läkarstuderande, blivande allmänläkare och barnsjuksköterskor, men är även en referensbok i barnmedicin och oumbärlig för personal inom primärvården, på vårdcentralerna och barnklinikerna i landet.
”Sverige har fått en ny lärobok i barnmedicin. En ny lärobok väcker alltid nyfikenhet och reflektioner. Kanske den första frågan är huruvida den fyller avsedda önskemål. För att en bok av denna typ ska bli uppskattad ska den vara fullständig men också förhållandevis kortfattad. Läroboken i barnmedicin synes ha ett sådant innehåll och en sådan struktur att de blivande läkarna förstår den stora betydelsen av en effektiv och allsidig förebyggande barnhälsovård och barnsjukvård.”
(ur förordet till första upplagan 1999 av Rolf Zetterström, professor em.)
Ytterligare redaktörer: Hanséus, Katarina
Ytterligare redaktörer: Lagercrantz, Hugo
Ytterligare redaktörer: Lindberg, Tor
Studentlitteratur AB 4 9789144076096 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071039
- Titel
- Grilla vego
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 797 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grilla utan kött - går det? Javisst går det! Det blir gott och mättande och är dessutom enkelt. Vad sägs om sojagrillad fänkål, salviaspäckad aubergine och glödbakad potatis med rökt gräddfil? Varför inte testa en grillad sallad med mango och getost, eller bjuda in till pizzakväll med en underbar tomatsås gjord på grillen?
Kocken Paul Svensson, den vegetariska matens förespråkare, tar dig här med i den gröna grillvärlden och låter dig smaka allt från varma, härliga sallader till grillade efterrätter. Du får en liten grönsaksskola och lär dig att ta hand om grönsakerna, piffa dem så där som bara kockar kan till att smaka som det godaste du någonsin ätit. Du får också lära dig hur grillen fungerar på bästa sätt, vilken utrustning, vilket bränsle och vilka grilltekniker du behöver.
I boken Grilla Vego får vi lära oss hur enkelt, smakrikt och mättande det blir med helvegetarisk grillning.
Norstedts 1 9789113071039 -
Pauls kök : en grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2018. 182 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Snygg kokbok som utgår från grönsakerna, även om den inte är vegetarisk
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113087573
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 791 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paul Svensson vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och måltider och få fler att njuta av den så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara riktigt gott och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och få vara vacker även på en vardag.
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök-bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi, och skogssvampslasagnen som han lärde sig för 20 år sedan i Toscana lyfts av lufttorkad skinka.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad. Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 2 9789113087573 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131 -
Forums stora konstnärshandbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1997. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ovanpå hylla 19
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137110288
- Titel
- Forums stora konstnärshandbok
- Författare
- Gair, Angela - Kearey, Ian - Jackson, Albert - Chave, Paul - Day, David - Ekelund, Urban - Harris, Robin - Svensson, Pär
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 224 x 265 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1376 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Forums stora konstnärshandbok är en modern och rikt illustrerad uppslagsbok för alla konstnärer, såväl professionella som amatörer. Den lär ut måleriets och tecknandets tekniker, hur man preparerar underlag och blandar färger, väljer och använder olika material för teckning och målning. Den tydliga och informativa texten är inriktad på den praktiska tillämpningen av teknik och teori, och boken ger mängder av tips och råd från yrkesverksamma konstnärer om hur man undviker fallgropar och löser problem som uppstår under arbetets gång.Mer än 700 foton och konstverk i färg kompletterar texten. Ett brett urval av erkända och nutida konstnärer har tagits med för att visa hur de använder sitt material och för att belysa hur fantasifullt man kan tolka motiven.En uppslagsdel omfattar förklaring av konsttermer, hälsoföreskrifter, adresser och register.Forums stora konstnärshandbok är både en visuell upplevelse och en praktisk och heltäckande handbok. Förutom att vara ett gediget referensverk ger den kreativa och inspirerande impulser. Ingen ateljé bör vara utan den!
Bokförlaget Forum 9789137110288 -
FRAMGÅNGSRECEPT – Svenska idrottsstjärnor om...
Inbunden bok. Hello Sweden Promotion. 2009. 163 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – (Obetydliga ytmärken på pärmarna.) – Stort format, ca 23x27! –– Se fler bilder! ––
Tanken med boken är att låta dig komma några av våra idrottsambassadörer lite närmare in på livet …
• Deras personliga be läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHello Sweden Promotion -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113091716
- Titel
- Grilla vego
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Grilla vego visar kocken Paul Svensson hur enkelt, gott och mättande det är med vegetarisk grillning. Här finns snabbgrillat, långsamgrillat, picknickmat, pizzor och desserter och ett kapitel som handlar om att göra sin favoritmat kallat reggae food. Du lär dig också hur du tar fram spännande smaker genom att röka till exempel mejeriprodukter.
Givetvis får du många tips och förslag på hur du gör kryddblandningar och marinader som sätter piff på råvarorna. Dessutom finns det massor av recept på läckra såser och röror som kan kombineras i det oändliga med de grillade rätterna.
Självklart kan du också läsa om hur du går tillväga när du ska grilla och om olika tekniker och bränslen. Ju mer van du blir vid att grilla, desto mer kommer du att vilja grilla året runt för varför begränsa sig till bara sommaren?
Paul Svensson är den gröna matens förespråkare på riktigt, och med en härlig glöd visar han i Grilla vego hur roligt och underbart gott det blir om du låter den intensiva smaken av eld sätta karaktär på grönsakerna!
Alla vet vi att vi behöver äta mer grönsaker och mindre kött, och i Grilla vego tar Paul Svensson ett rejält steg mot ett mer modernt sätt att grilla.
Paul Svensson är en av Sveriges bästa kockar och en stor inspiratör för ett grönare och mer hållbart kök, vilket han praktiserar på Fotografiska museets restaurang i Stockholm. Han arbetar även som utbildare inom restaurangbranschen och föreläsare.
Norstedts 2 9789113091716 -
Den nya husmanskosten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 219 sidor.
Nära nyskick. Mindre hanteringsskav på pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873937
- Titel
- Frukt och bär A-Ö
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 49 mm
- Vikt
- 1374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känslan när man en varm sensommardag tar det allra första bettet på ett perfekt moget, sötsyrligt äpple! Det är något helt unikt med frukter och bär på våra breddgrader där den höga andelen soltimmar ger koncentrerade smaker du inte hittar någon annanstans på vårt klot.Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer nu Frukt och bär A–Ö. Följ med på en resa från norr till söder – till skog och trädgård – ner i grytor, gratänger, inläggningar, bakat, desserter, saft och sylt. Du kommer att upptäcka både nya bär och frukter och dessutom nya användningssätt för dem.Paul Svensson är utan tvekan Sveriges grönaste kock men han hyllar inte bara grönsakerna utan även alla frukter och bär som växer och odlas här i Norden. Boken består av 33 kapitel och förutom de 500 recepten ingår en allmänbildande text och en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.
Bonnier Fakta 9789178873937 -
Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2021. 248 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage. 18x25 cm. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178872954
- Titel
- Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet och planeten
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 802 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta. Tillsammans med Naturskyddsföreningen har de skrivit en matbok som ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren: God mat för planeten, god mat för dig.
Bonnier Fakta 1 9789178872954 -
Grilla vego
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 155 sidor.
Mycket gott skick. Både inlaga och pärmar är närmast i nyskick bortsett från lätt slitage ryggens nederkant
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071039
- Titel
- Grilla vego
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 797 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grilla utan kött - går det? Javisst går det! Det blir gott och mättande och är dessutom enkelt. Vad sägs om sojagrillad fänkål, salviaspäckad aubergine och glödbakad potatis med rökt gräddfil? Varför inte testa en grillad sallad med mango och getost, eller bjuda in till pizzakväll med en underbar tomatsås gjord på grillen?
Kocken Paul Svensson, den vegetariska matens förespråkare, tar dig här med i den gröna grillvärlden och låter dig smaka allt från varma, härliga sallader till grillade efterrätter. Du får en liten grönsaksskola och lär dig att ta hand om grönsakerna, piffa dem så där som bara kockar kan till att smaka som det godaste du någonsin ätit. Du får också lära dig hur grillen fungerar på bästa sätt, vilken utrustning, vilket bränsle och vilka grilltekniker du behöver.
I boken Grilla Vego får vi lära oss hur enkelt, smakrikt och mättande det blir med helvegetarisk grillning.
Norstedts 1 9789113071039 -
Den nya husmanskosten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 219 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok Lagerplats V9
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
