-
SVENSK HUSMANSKOST
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1996. 295 sidor.
Nyskick. –– NYSKICK på inlagan, förutom några hörnveck! – Obetydliga små hörnmärken nedtill på pärmarna. –– Se fler bilder! ––
Snart finns det inga handelsbodar kvar. Allt förändra – förändringarna går så snabbt i vårt samhälle. Snart kan konsten att koka följa läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137110103
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1996
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 142 x 220 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 493 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137110103 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Mycket gott skick. Några små, obetydliga märken av slitage i bandryggens kanter. Inlagan dock i nyskick, stadig i bindning, rak i rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Svensk husmanskost
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 1988. 294 sidor.
Gott skick. Pärmen har några större, svaga veck, och är i övrigt något nött och solkad. Den är också något lös i ryggen. Papperet i boken är något gulnat, men i övrigt är boken i mycket gott skick. Fler foton kan skickas på begäran. Leverans kan inom Stockholmsområde läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137082745
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137082745 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1996.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage.
Några små prickar och fläckar på pärm.
En liten fläck på inre snitt.
Se bilder.
(nlaukt10)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137110103
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1996
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 142 x 220 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 493 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137110103 -
Svensk husmanskost – En samling gamla svenska...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1977.
Gott skick. Originalupplagans – copyrightår: 1967 – tredje tryckning. Tydligt begagnat, bläddrat exemplar med vissa allmänna hanteringsspår och några små fläckstänk. Fortsatt stabilt, tämligen gott skick. "Tore Wretman slår här ett slag för gammal god svensk mattradi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137050027
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1968
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137050027 -
Svensk husmanskost : en samling gamla svenska...
Pocketbok. Stockholm : MånPocket. 1981.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176420577
- Titel
- Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Stockholm : MånPocket
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : MånPocket 9789176420577 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Nyskick. Välaktat ex i nyskick - ren, rak, stadig i bindning - boken ger intryck av att vara oläst, oanvänd
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Mycket gott skick. Några lätta spår av slitage, ytliga, i övre och nedre ryggkanter samt längs ryggen. Svagt märke efter prislapp.
Inlagan i nära nyskick /nyskick - ren och fräsch, ingen namnteckning. Stadig i bindning … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
