-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra böcker
-
Svensk husmanskost
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 1983. 294 sidor.
Nära nyskick. Boken är aldrig läst, ryggen är obruten och inga nämnvärda spår av hantering finns.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137082745
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137082745 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 4 uppl. 1968. 294 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, pappband. Illustrerad i s/v. I fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137050027
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1968
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 4 9789137050027 -
Svenska ellok : en bok om det svenska elloket...
Inbunden bok. Stockholm : Svenska järnvägsklubben. 1998.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Boken
- Lättare bruksslitage
- Sju rättningar har förts in med blyerts
Omslag
- Lättare hanteringsslitage i främst kanter och hörnInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185098842
- Titel
- Svenska ellok : en bok om det svenska ellokets historia
- Författare
- Nordin, Tore - Wretman, Lennart - Grundstedt, Ove
- Förlag
- Stockholm : Svenska järnvägsklubben
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Svenska järnvägsklubben 9789185098842 -
Mat & minnen
Inbunden bok. Forum. 1 uppl. 1987. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. [+] Trivsam blandning av mat och minnen från en av Sveriges allra främsta kockar. Innehåller dessutom 120 recept signerade Tore Wretman. Ett stycke svensk kulturhistoria. Rikt illustrerad. Inbunden, autografdekorerat halvskinnband med skyddsomslag, fotoil läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171608346
- Titel
- Mat & minnen
- Författare
- Wretman, Tore - Lindberg, Björn
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1991
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1330 g
- Språk
- Svenska
Forum 1 9171608346 -
Om den ärbara vällusten. Mera Mat & Minnen.
Inbunden bok. Bra Böcker. 1 uppl. 1988. 263 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Gastronomisk klassiker. Över 150 recept. Kokbok och gastronomisk kultur och kulturhistoria. Rikt illustrerad. Inbunden, autografdekorerat rött halvskinnband med skyddsomslag, kartillustrerade första och sista uppslag. 4:o. 300x235x24 mm. 1420 g. Välvårdat läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker 1 -
Smörgåsbordet
Inbunden bok.
Nära nyskick. Forum. 2008. 125 s. Förlagsband. 16 x 22,5cm. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
9789137134130 -
Svensk husmanskost en samling gamla svenska r...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Forum. 2008. 247 s. Förlagsband. 19,5 x 25cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
9789137131702 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning insidan pärmen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Bonniers Kokbok.
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1977. 678 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Skyddsomslag med slitage och ett par revor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Fjärde tryckningen, 16-18:e tusendet uppl. 247 sidor.
Mycket gott skick. Svensk husmanskost av Tore Wretman, illustrerad av Stig Claesson, SLAS.
En riktig svensk matklassiker. Fjärde tryckningen, 16-18:e tusendet. Inbunden. Bonnier.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFjärde tryckningen, 16-18:e tusendet -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Forum. 1967.
Mycket gott skick. Inga markeringar eller skador - se fler bilder för mer information. Obs! första upplagan. Boken skickas som spårbar försändelse. Köp gärna fler böcker till samma fraktpris, tryck på säljare. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum -
Om den ärbara vällusten. Mera mat & minnen
Inbunden bok. Bra Böcker. 1988.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inb 260s. Kåserande memoarer av stjärnkrögaren TW om kolleger, krogar och måltider, uppsatser i gastronomi. En hel del recept. .1,4kg,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Mat & minnen
Inbunden bok. Bra Böcker. 1987.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. 23x30cm Kåserande av TW om den långa vägen till toppen, kolleger, krogar och måltider. En hel del recept. 254 sid. 1,4kg,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Forum. 1 uppl. 1967. 294 sidor.
Mycket gott skick. Lätt missfärning på H:et i HUSMAN på omslaget. För övrigt mycket gott skick. Onamnad. Be gärna om fler foton.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum 1 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1960. 678 sidor.
Hyggligt skick. Ryggskada, välanvänd.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Nära nyskick. Ett hundöra.
Lättare hanteringsslitage i främst överkant och nederkant rygg.
Spår av prislapp på framsida.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Det svenska matåret
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1998. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rikt illustrerad, stort format
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171334183
- Titel
- Det svenska matåret
- Författare
- Wretman, Tore - Fjellström, Christina - Grundberg, Jan - Svenska kocklandslaget
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171334183 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Förlagets halvklotband med guldsnitt. Anmärkning: rygg har slitage på kanter och över- resp nederkant. För övrigt i toppskick, både pärmar och inlaga. Ser oläst ut. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Bonniers kokbok – (Jubileumsutgåva) – ["En fa...
Inbunden bok. Stockholm: Bonnier, Albert Bonniers förlag. 2010. 678 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Rikt illustrerad i färg och svartvitt. Stort format. Jubileumsutgåva som direkt och fullständigt återtrycker förstaupplagan av denna älskade svenska kokboksklassiker. Vissa (lättare) spår av hantering och lagring syns på skyddsomslaget, inkl. ett par små läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241273
- Titel
- Bonniers kokbok (Jubileumsutgåva)
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 678 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 278 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I år är det precis femtio år sedan Bonniers kokbok utkom för allra första gången. Den gången var det tre huvudredaktörer som stod bakom kokboken: källarmästaren Tore Wretman, chef för Riche, Stallmästaregården och Operakällaren; matjournalisten Pernilla Tunberger, verksam vid Dagens Nyheter och flitig kokboksförfattare; och matskribenten Margit Engnes.Jubileumsutgåvan av Bonniers kokbok är en faksimil – det vill säga en avfotografering av bokens första utgåva från 1960. 3000 recept på både husmanskost och festmat, rikt illustrerad med tidstypiska fotografier och teckningar från 1960-talet gör detta till en kulinarisk skattkammare och en makalös present till alla matintresserade.
Stockholm: Bonnier, Albert Bonniers förlag 9789174241273 -
Bonniers kokbok – [Förstaupplaga]
Inbunden bok. Stockholm: Bonnier, Albert Bonniers förlag. [1] uppl. 1960. 678 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Rikt illustrerad i färg och svartvitt. Stort format. Förstaupplagan av den älskade svenska kokboksklassikern. Visst tydligt yttre hanterings-/lagringsslitage syns på pärmarna, bl.a. syns skrapmärke över ryggtiteln och några fläckar på baksidan. Invändigt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStockholm: Bonnier, Albert Bonniers förlag [1] -
Smörgåsbordet
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1983. 123 sidor.
Mycket gott skick. Varsamt läst. Lätt bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137082493
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore - Rolf, Signe
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1983
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137082493 -
3 ägg + 3 msk vatten = omelett
Inbunden bok. Svensk Ägghandel. 1988.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Förlagets dekorerade kartonnage. En bok om omeletter av Tore Wretman med ett antal av Sveriges bästa kockar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvensk Ägghandel -
Det svenska matåret : [nyår, påsk, pingst, mi...
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1992. 215 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Förlagets dekorerade kartonnage. Mathändelser vid årets högtider och årstider. Svenska kocklandslaget i samarsbete med Tore Wretman. Anmärkningar: lätt slitage på framsida pärm. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171331120
- Titel
- Det svenska matåret : [nyår, påsk, pingst, midsommar, kräftor, advent, jul och andra mathändelser under året]
- Författare
- Wretman, Tore - Fjellström, Christina - Grundberg, Jan - Svenska kocklandslaget
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171331120 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 247 sidor.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage utsida, främst i ryggens kanter.
Spår av etikett på försättsblad
Jättefin inlaga.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246490
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 251 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1038 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bonnier Fakta 9789174246490 -
Det svenska matåret : [nyår, påsk, pingst, mi...
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1992. 216 sidor.
Nyskick. Alla festmåltider året runt. Fina foton. Kartonnage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171331120
- Titel
- Det svenska matåret : [nyår, påsk, pingst, midsommar, kräftor, advent, jul och andra mathändelser under året]
- Författare
- Wretman, Tore - Fjellström, Christina - Grundberg, Jan - Svenska kocklandslaget
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171331120 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. En riktig svensk matklassiker
Tore Wretman slår här ett slag för gammal god mattradition och serverar allt från nässelsoppa, sillpudding, fläsklägg med rotmos och kåldolmar till krusbärspaj och änglamat. Han bjuder på över 300 recept på välsmakande mat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Svensk husmanskost : en samling gamla svenska...
Inbunden bok. Forum. Första uppl. 1967. 294 sidor.
Mycket gott skick. Gåvobok.
Meny tejpad på försättsblad - se bild.
Utsida är grå.
Inlagan är jättefin, med några mindre fläckar.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum Första
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn