-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127357211
- Titel
- Vilda bär
- Författare
- Bo Nylén
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 125 x 162 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 146 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilka bär passar bra att göra sylt och saft av och vilka är godast att äta direkt i naturen? Vad har bären använts till medicinskt och vad innehåller de för nyttoämnen? Var och när i landet växer de och finns det förväxlingsrisker med giftiga bär? Hallon och blåbär passar utmärkt till sylt. Svarta vinbär ger god gelé och bladen kan också användas till te. Hjortron och åkerbär kan ge fin smak åt till exempel likör och nypon kan jäsas till vin. Förr lär slånbär ha använts som skydd mot onda, övernaturliga makter. Odon har tidigare haft rykte om sig att vara något giftiga och bland annat kunna ge upphov till huvudvärk, yrsel och ökad sexualdrift. Nypon plockades i stor skala under andra världskriget för att klara bristen på livsmedel. Tranbär är extra rika på c-vitamin och medfördes därför på långfärder till sjöss för att slippa skörbjugg. De har också använts mot hög feber, mask och förkylningar. Dessutom lär silversaker kunna kokas blanka i tranbärsvatten!
Natur & Kultur 1 9789127357211 -
VILDA BÄR
Inbunden bok. Natur & Kultur. Originalupplaga uppl. 2007. 96 sidor sidor.
ISBN 9127357211!
Nära nyskick. Handbok med ringpärm! Gallrat biblioteksex! Perfekt att ha med sig på utflykter. Nära nyskick! Under rubrikerna Ätliga bär; Bär utan matvärde; Giftiga bär beskriver den välkände mykologen Bo Nylén 55 stycken bär. Färgfotografier. Varje bär har avsnitt sås läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & Kultur Originalupplaga 9127357211! -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127357211
- Titel
- Vilda bär
- Författare
- Bo Nylén
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 125 x 162 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 146 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilka bär passar bra att göra sylt och saft av och vilka är godast att äta direkt i naturen? Vad har bären använts till medicinskt och vad innehåller de för nyttoämnen? Var och när i landet växer de och finns det förväxlingsrisker med giftiga bär? Hallon och blåbär passar utmärkt till sylt. Svarta vinbär ger god gelé och bladen kan också användas till te. Hjortron och åkerbär kan ge fin smak åt till exempel likör och nypon kan jäsas till vin. Förr lär slånbär ha använts som skydd mot onda, övernaturliga makter. Odon har tidigare haft rykte om sig att vara något giftiga och bland annat kunna ge upphov till huvudvärk, yrsel och ökad sexualdrift. Nypon plockades i stor skala under andra världskriget för att klara bristen på livsmedel. Tranbär är extra rika på c-vitamin och medfördes därför på långfärder till sjöss för att slippa skörbjugg. De har också använts mot hög feber, mask och förkylningar. Dessutom lär silversaker kunna kokas blanka i tranbärsvatten!
Natur & Kultur 1 9789127357211 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9127357211
- Titel
- Vilda bär
- Författare
- Bo Nylén
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 125 x 162 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 146 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilka bär passar bra att göra sylt och saft av och vilka är godast att äta direkt i naturen? Vad har bären använts till medicinskt och vad innehåller de för nyttoämnen? Var och när i landet växer de och finns det förväxlingsrisker med giftiga bär? Hallon och blåbär passar utmärkt till sylt. Svarta vinbär ger god gelé och bladen kan också användas till te. Hjortron och åkerbär kan ge fin smak åt till exempel likör och nypon kan jäsas till vin. Förr lär slånbär ha använts som skydd mot onda, övernaturliga makter. Odon har tidigare haft rykte om sig att vara något giftiga och bland annat kunna ge upphov till huvudvärk, yrsel och ökad sexualdrift. Nypon plockades i stor skala under andra världskriget för att klara bristen på livsmedel. Tranbär är extra rika på c-vitamin och medfördes därför på långfärder till sjöss för att slippa skörbjugg. De har också använts mot hög feber, mask och förkylningar. Dessutom lär silversaker kunna kokas blanka i tranbärsvatten!
9127357211
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn