Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789173315456

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Varsågod : en vers för varje tillfälle

Varsågod : en vers för varje tillfälle

Inbundna böcker. Carlsson. 1 uppl. 2012. 191 sidor.

Hålla tal? Tacka för maten? Inleda ett sammanträde? Gratulera till silverbröllopet? Välkomna nya barn? Prisa våren? Ursäkta sin försumlighet? Lufta sin förargelse? Filosofera över tidens gång?

Men en rolig eller allvarlig, alltid fyndig vers ur Alf Henriksons rika produktion sätter man pricken över det i man själv åstadkommit. Såvida man inte gör tvärtom: låter versen bli utgångspunkt för den bästa utläggning man gjort sig skyldig till, kort eller lång. En vers för varje tillfälle är den inspirerande vännen och räddaren i nöden.

En vers för varje tillfälle är ett urval av både verser som publicerats i bokform och som bidat sin tid i tidningsarkiven. Flera register över nyckelord och ämnen hjälper användaren att snabbt hitta passande vers för varje tillfälle.Boken utges i samarbete med Alf Henrikson-Sällskapet.

Mångsidighet, bred bildning och en otrolig produktivitet är egenskaper som förknippas med Alf Henrikson (1905 1995). Det breda och journalistiskt präglade intresset för när och fjärran, stort och smått, är tydligt i alla hans många och medryckande historiska böcker. Och i tiotusentals dagsverser under mer än sex decennier i Dagens Nyheter rör sig författaren från lättsmält rimmade reflexioner över någon dagsnotis till skarpsynt dikt som öppnar de stora perspektiven. Många är oförglömliga. Läsvärda är de alla. En vers för varje tillfälle förgylls av Björn Bergs geniala teckningar. Boken har sammanställts av en redaktion från Alf Henrikson-sällskapet: Gil Dahlström, Catharina Grünbaum, Lars Weck och Christer Åsberg.

Förlagsfakta

ISBN
9789173315456
Titel
Varsågod : en vers för varje tillfälle
Författare
Henriksson, Alf
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2012
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
382 g
Språk
Svenska