-
Kokkonst och värdskap
Förlagsny häftad bok. Bokförlaget Arena. 2022. 301 sidor.
Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. läs mer … läs mer
Direkt från förlagetInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435708
- Titel
- Kokkonst och värdskap
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 301 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 217 x 275 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1334 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. Några gick i sina föräldrars fotspår medan andra gick emot föräldrarnas tankar om yrkesval. Alla hittade rätt så småningom, och kom in i en servicebransch som lärde dem att arbeta disciplinerat och som väckte deras passion för mat, dryck och service.
Kokkonst och värdskap berättar om ett hundratal meriterade profiler i M Sandahl Foundation, en vänförening för skickliga yrkesmän och personligheter inom restaurang och hotell, den så kallade besöksnäringen. De flesta av dem har varit goda förebilder och inspiratörer som lärare eller mentorer till en yngre generation. Därutöver har de fört ut sina kunskaper genom att skapa kokböcker, skolor, tävlingar, radio- och TV-program förutom att de drivit välbesökta krogar och hotell.
Boken är ett tidsdokument för besöksnäringen, från 1960-talet till nu. Män och kvinnor i Sandahl Foundation har bland annat varit verksamma som restauratörer, hotelierer, kockar, kallskänkor, hovmästare, sommelierer och utbildare. Allas berättelser målar upp en bred bild av de olika personernas betydelse för besöksnäringens krogar och hotell och hur de medverkat till att besökare från hela världen har lockats hit för att njuta av vår goda mat lagad på råvaror från en natur som bara finns här i Norden. Materialet har sammanställts av sommelieren Ia Orre och matskribenten Ebba Wachtmeister. Lena Koller har fotograferat allas porträtt. Via QR-koder finns även Karsten Thurfjells filmade intervjuer tillgängliga.
Bokförlaget Arena 9789178435708 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178435708
- Titel
- Kokkonst och värdskap
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 301 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 217 x 275 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1334 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. Några gick i sina föräldrars fotspår medan andra gick emot föräldrarnas tankar om yrkesval. Alla hittade rätt så småningom, och kom in i en servicebransch som lärde dem att arbeta disciplinerat och som väckte deras passion för mat, dryck och service.
Kokkonst och värdskap berättar om ett hundratal meriterade profiler i M Sandahl Foundation, en vänförening för skickliga yrkesmän och personligheter inom restaurang och hotell, den så kallade besöksnäringen. De flesta av dem har varit goda förebilder och inspiratörer som lärare eller mentorer till en yngre generation. Därutöver har de fört ut sina kunskaper genom att skapa kokböcker, skolor, tävlingar, radio- och TV-program förutom att de drivit välbesökta krogar och hotell.
Boken är ett tidsdokument för besöksnäringen, från 1960-talet till nu. Män och kvinnor i Sandahl Foundation har bland annat varit verksamma som restauratörer, hotelierer, kockar, kallskänkor, hovmästare, sommelierer och utbildare. Allas berättelser målar upp en bred bild av de olika personernas betydelse för besöksnäringens krogar och hotell och hur de medverkat till att besökare från hela världen har lockats hit för att njuta av vår goda mat lagad på råvaror från en natur som bara finns här i Norden. Materialet har sammanställts av sommelieren Ia Orre och matskribenten Ebba Wachtmeister. Lena Koller har fotograferat allas porträtt. Via QR-koder finns även Karsten Thurfjells filmade intervjuer tillgängliga.
Bokförlaget Arena 9789178435708 -
Kokkonst och värdskap
Häftad bok. Bokförlaget Arena. 2022. 301 sidor.
Nära nyskick. 28x22 cm. Rikt illustrerad i färg och svartvitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435708
- Titel
- Kokkonst och värdskap
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 301 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 217 x 275 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1334 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. Några gick i sina föräldrars fotspår medan andra gick emot föräldrarnas tankar om yrkesval. Alla hittade rätt så småningom, och kom in i en servicebransch som lärde dem att arbeta disciplinerat och som väckte deras passion för mat, dryck och service.
Kokkonst och värdskap berättar om ett hundratal meriterade profiler i M Sandahl Foundation, en vänförening för skickliga yrkesmän och personligheter inom restaurang och hotell, den så kallade besöksnäringen. De flesta av dem har varit goda förebilder och inspiratörer som lärare eller mentorer till en yngre generation. Därutöver har de fört ut sina kunskaper genom att skapa kokböcker, skolor, tävlingar, radio- och TV-program förutom att de drivit välbesökta krogar och hotell.
Boken är ett tidsdokument för besöksnäringen, från 1960-talet till nu. Män och kvinnor i Sandahl Foundation har bland annat varit verksamma som restauratörer, hotelierer, kockar, kallskänkor, hovmästare, sommelierer och utbildare. Allas berättelser målar upp en bred bild av de olika personernas betydelse för besöksnäringens krogar och hotell och hur de medverkat till att besökare från hela världen har lockats hit för att njuta av vår goda mat lagad på råvaror från en natur som bara finns här i Norden. Materialet har sammanställts av sommelieren Ia Orre och matskribenten Ebba Wachtmeister. Lena Koller har fotograferat allas porträtt. Via QR-koder finns även Karsten Thurfjells filmade intervjuer tillgängliga.
Bokförlaget Arena 9789178435708 -
Kokkonst och värdskap
Häftad bok. Bokförlaget Arena. 2022. 301 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från e läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435708
- Titel
- Kokkonst och värdskap
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 301 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 217 x 275 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1334 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. Några gick i sina föräldrars fotspår medan andra gick emot föräldrarnas tankar om yrkesval. Alla hittade rätt så småningom, och kom in i en servicebransch som lärde dem att arbeta disciplinerat och som väckte deras passion för mat, dryck och service.
Kokkonst och värdskap berättar om ett hundratal meriterade profiler i M Sandahl Foundation, en vänförening för skickliga yrkesmän och personligheter inom restaurang och hotell, den så kallade besöksnäringen. De flesta av dem har varit goda förebilder och inspiratörer som lärare eller mentorer till en yngre generation. Därutöver har de fört ut sina kunskaper genom att skapa kokböcker, skolor, tävlingar, radio- och TV-program förutom att de drivit välbesökta krogar och hotell.
Boken är ett tidsdokument för besöksnäringen, från 1960-talet till nu. Män och kvinnor i Sandahl Foundation har bland annat varit verksamma som restauratörer, hotelierer, kockar, kallskänkor, hovmästare, sommelierer och utbildare. Allas berättelser målar upp en bred bild av de olika personernas betydelse för besöksnäringens krogar och hotell och hur de medverkat till att besökare från hela världen har lockats hit för att njuta av vår goda mat lagad på råvaror från en natur som bara finns här i Norden. Materialet har sammanställts av sommelieren Ia Orre och matskribenten Ebba Wachtmeister. Lena Koller har fotograferat allas porträtt. Via QR-koder finns även Karsten Thurfjells filmade intervjuer tillgängliga.
Bokförlaget Arena 9789178435708
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn