Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789188930101

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Skånes historia

Skånes historia

Inbundna böcker. Historiska Media. 1997. 256 sidor.

Få delar av vårt land kan uppvisa en lika dramatisk historia som Skåne. Landskapet var under lång tid scenen för en intensiv maktkamp mellan Sverige och Danmark tills det slutligen, som en följd av freden i Roskilde 1658, kom att tillhöra den växande stormakten Sverige.

Denna växlande nationstillhörighet har i hög grad satt sin prägel på landskapet. Inte bara ståtliga slott och kyrkor minner idag om den danska tiden, de historiska avtrycken är märkbara även vad gäller matkultur, ortnamn och dialekter.

I Skånes historia berättar Sten Skansjö om spåren från ett händelserikt förflutet. Här kan man läsa om Sveriges äldsta kända boplats i Mölleröd, silverskatter som skånska vikingar grävde ner, landsbygdens expansiva utveckling under medeltiden, kungamaktens kamp mot snapphanar, städernas och de täta kommunikationernas tillväxt.

Följ med på en medryckande historisk resa som tar sin början i forntidens islossning och leder fram mot nästa sekelskifte! Sten Skansjös sätt att skriva är populärvetenskap när den är som bäst, där en lättillgänglig och engagerad text vilar på vetenskaplig grund.

Sten Skansjö är docent i historia, verksam vid Lunds universitet. Han har som forskare specialiserat sig på Skånes historia och det skånska kulturlandskapet i ett långtidsperspektiv. Under åren 1988-96 arbetade han dessutom som ämnesredaktör för historia i Nationalencyklopedin.

Förlagsfakta

ISBN
9789188930101
Titel
Skånes historia
Författare
Skansjö, Sten
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
1997
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska