-
Blodsockerblues i köket 80 recept med lågt gl...
Inbunden bok. Fitnessförlaget . 2004. 160 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Fitnessförlaget 2004. Innehåller näringsfysiologen Fredrik Paulúns lågglykemiska favoritrecept. De skapar fördelar både för stunden och framtiden. Allt från att undvika trötthetskänslor efter maten till att förebygga hälsobovar som hjärt- och k läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197457051
- Titel
- Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behöver du hjälp att använda den nya GI-metoden i köket? Här bjuder Fredrik Paulún på 80 av sina lågglykemiska favoritrecept som ger hälsomässiga fördelar både för stunden och i framtiden. Fredriks recept är goda, lättlagade och beräknade utifrån näringsinnehåll och GI-värde. Och viktigast av allt: de ger ett effektivt skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt
Fitnessförlaget 9197457051 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skick 7 (av 10) / Mycket gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849553
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 213 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 675 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Resultatet blev Klaras GI-mat, som utkom i original 2004. Boken med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott – men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Prisma 3 9789151849553 -
Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
Ljudbok. Bokförlaget Forum. 2003.
Nära nyskick. Fodral i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225002
- Titel
- Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- CD-skiva
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789185225002 -
Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt...
Inbunden bok. Svensk Egenvård. 2004. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Endast smärre bruksslitage på omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197457057
- Titel
- Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behöver du hjälp att använda den nya GI-metoden i köket? Här bjuder Fredrik Paulún på 80 av sina lågglykemiska favoritrecept som ger hälsomässiga fördelar både för stunden och i framtiden. Fredriks recept är goda, lättlagade och beräknade utifrån näringsinnehåll och GI-värde. Och viktigast av allt: de ger ett effektivt skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt
Svensk Egenvård 9789197457057 -
Montignacs svenska kök : 75 inspirerande rece...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2004. 160 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137125916
- Titel
- Montignacs svenska kök : 75 inspirerande recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 242 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 3540 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden. Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre. Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv. Cathrine Schück har vid besök hos Montignac och genom ständig kontakt fått klartecken att ge ut en samling egna recept inspirerade av hans metod, Montignacs svenska kök, det vill säga med råvaror som är vanliga här. Hon bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde. Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.Cathrine Schück arbetar som kock, matskribent, författare och kostrådgivare. Hennes senaste bok heter Helt naturligt. Mat med lågt GI. Under vintern-våren 2004 syns hon mycket i TV4:s Nyhetsmorgon, dels med middagstips (tillsammans med Claes Hultling), dels som stödperson och rådgivare åt en man som bantar enligt Montignacmetoden. Han tävlar mot en person som använder konventionell bantning. Målet är att på 10 veckor gå ner 10 kg!
Bokförlaget Forum 9789137125916 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2005. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846132
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Klaras GI-mat är en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI för den som vill gå ned i vikt och minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Vilken succé det blev! Boken, som utkom hösten 2004, har redan sålt i 20 000 exemplar, och nu kommer den i en lågprissatt kartonnageutgåva.
Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och franska. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa.
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, crossover husman.
Boken utkom i original 2004.
Prisma 2 9789151846132 -
Montignacs svenska kök : 75 inspirerande rece...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2004. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Kartonnage. 18x24 cm. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137125916
- Titel
- Montignacs svenska kök : 75 inspirerande recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 242 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 3540 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden. Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre. Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv. Cathrine Schück har vid besök hos Montignac och genom ständig kontakt fått klartecken att ge ut en samling egna recept inspirerade av hans metod, Montignacs svenska kök, det vill säga med råvaror som är vanliga här. Hon bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde. Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.Cathrine Schück arbetar som kock, matskribent, författare och kostrådgivare. Hennes senaste bok heter Helt naturligt. Mat med lågt GI. Under vintern-våren 2004 syns hon mycket i TV4:s Nyhetsmorgon, dels med middagstips (tillsammans med Claes Hultling), dels som stödperson och rådgivare åt en man som bantar enligt Montignacmetoden. Han tävlar mot en person som använder konventionell bantning. Målet är att på 10 veckor gå ner 10 kg!
Bokförlaget Forum 1 9789137125916 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 162 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Kartonnage. 26x23 cm. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151843490
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
Prisma 1 9789151843490 -
Enkel GI-diet : använd glykemiskt index för a...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Mycket gott skick. Inlaga nära nyskick. Litet stötmärke på omslagets övre kant.
• Jag har fler liknande böcker – passa på att fylla varukorgen. Frakten är alltid 62 kr.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425540
- Titel
- Enkel GI-diet : använd glykemiskt index för att gå ner i vikt och få upp energin
- Författare
- Helen Foster
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visste du att kolhydrater har olika värde? Om du äter kolhydrater med ett lågt värde på den glykemiska indexskalan (GI) går du ned i vikt och får energi. Och det är varken trist eller komplicerat. Du kan också kombinera livsmedel med olika GI-värden så att du får ett lågt medelvärde. Det finns alltså ingenting som är förbjudet att äta, bara du gör det med måtta. Det låter nästan för bra, men det är sant!
Den här boken reder och rätar ut begreppen och en hel del frågetecken kring hur olika livsmedel påverkar oss vår figur, hälsa och humör och presenterar även fyra utmärkta metoder:
Den geniala viktminskningsmetoden
Den vegetariska viktminskningsmetoden
Den superba energimetoden
Den livslånga GI-metoden
Till alla fyra finns det mängder av enkla och läckra recept. Du kanske till och med upplever att du äter mer än tidigare, när du äter enligt GI-metoden, och ändå går du ner i vikt, helt enkelt för att du kombinerar livsmedlen på ett nytt sätt. Boken innehåller också en omfattande tabell med energiinnehåll och GI-nivå för våra vanligaste livsmedel och maträtter.
Helen Foster har under de senaste 12 åren skrivit om hälsa, skönhet och motion för flera tidskrifter och har varje vecka en spalt i The Observer Magazine.
Ica Bokförlag 1 9789153425540 -
Allt om Glykemiskt index - Fettförbränning, H...
Pocketbok. Fitnessförlaget. 2002. 212 sidor.
Mycket gott skick. Allt om glykemiskt index riktar sig till dig som vill förbättra din fettförbränning, prestation och hälsa. Fredrik Paulún skriver om det glykemiska indexet på ett intressant och lättbegripligt sätt, och ger många bra tips om hur du lär dig välja livsmedel läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197414647
- Titel
- Allt om glykemiskt index : fettförbränning, hälsa, viktminskning, styrka, uthållighet, blodsockerkontroll
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 178 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en av de viktigaste böckerna om näringslära! Allt om glykemiskt index riktar sig till dig som vill förbättra din fettförbränning, prestation och hälsa. Fredrik Paulún skriver om det glykemiska indexet på ett intressant och lättbegripligt sätt, och ger många bra tips om hur du lär dig välja livsmedel med rätt GI.
Fitnessförlaget 9789197414647 -
Allt om glykemiskt index : fettförbränning, h...
Pocketbok. Fitnessförlaget. 2002. 219 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197414647
- Titel
- Allt om glykemiskt index : fettförbränning, hälsa, viktminskning, styrka, uthållighet, blodsockerkontroll
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 178 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en av de viktigaste böckerna om näringslära! Allt om glykemiskt index riktar sig till dig som vill förbättra din fettförbränning, prestation och hälsa. Fredrik Paulún skriver om det glykemiska indexet på ett intressant och lättbegripligt sätt, och ger många bra tips om hur du lär dig välja livsmedel med rätt GI.
Fitnessförlaget 9789197414647 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 160 sidor.
Gott skick. Bra skick inuti, lite slitage på omslaget.
Köp hur många böcker du vill från mig och betala endast för en frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849553
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 213 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 675 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Resultatet blev Klaras GI-mat, som utkom i original 2004. Boken med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott – men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Prisma 3 9789151849553 -
Allt om glykemiskt index : fettförbränning, h...
Pocketbok. Fitnessförlaget. 2002. 219 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197414647
- Titel
- Allt om glykemiskt index : fettförbränning, hälsa, viktminskning, styrka, uthållighet, blodsockerkontroll
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 178 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en av de viktigaste böckerna om näringslära! Allt om glykemiskt index riktar sig till dig som vill förbättra din fettförbränning, prestation och hälsa. Fredrik Paulún skriver om det glykemiska indexet på ett intressant och lättbegripligt sätt, och ger många bra tips om hur du lär dig välja livsmedel med rätt GI.
Fitnessförlaget 9789197414647 -
Glykemiskt index : en revolutionerande metod
Pocketbok. Wahlström & Widstrand. 2004. 281 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146204763
- Titel
- Glykemiskt index : en revolutionerande metod
- Författare
- Brand-Miller, Jennie
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 281 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 151 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glykemiskt index är nyckeln till hälsa! Glöm allt du lärt dig om att undvika fett och socker till varje pris och att en kolhydratrik kost alltid är det bästa bantningsrådet. Professor Jennie Brand-Miller är pionjären som redan för tjugo år sedan vände upp och ned på invanda begrepp om vad vi ska äta. I denna bok förklarar hon den avgörande skillnaden mellan långsamma och snabba kolhydrater och varför en kost med lågt GI innebär naturlig viktnedgång, ökad energi och dramatiskt lägre risk för diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdomar.
Wahlström & Widstrand 9789146204763 -
GLYKEMISKT INDEX
Inbunden bok. WAHLSTRÖM & WIDSTRAND. 2003. 280 sidor.
Gott skick. EN REVOLUTIONERANDE METOD, ART. NR. 33973
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWAHLSTRÖM & WIDSTRAND -
Allt om glykemiskt index : fettförbränning, h...
Pocketbok. Fitnessförlaget. 2002. 219 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 25]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197414647
- Titel
- Allt om glykemiskt index : fettförbränning, hälsa, viktminskning, styrka, uthållighet, blodsockerkontroll
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 178 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en av de viktigaste böckerna om näringslära! Allt om glykemiskt index riktar sig till dig som vill förbättra din fettförbränning, prestation och hälsa. Fredrik Paulún skriver om det glykemiska indexet på ett intressant och lättbegripligt sätt, och ger många bra tips om hur du lär dig välja livsmedel med rätt GI.
Fitnessförlaget 9789197414647 -
Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt...
Inbunden bok. Svensk Egenvård. 2004. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga. [rum 24]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197457057
- Titel
- Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behöver du hjälp att använda den nya GI-metoden i köket? Här bjuder Fredrik Paulún på 80 av sina lågglykemiska favoritrecept som ger hälsomässiga fördelar både för stunden och i framtiden. Fredriks recept är goda, lättlagade och beräknade utifrån näringsinnehåll och GI-värde. Och viktigast av allt: de ger ett effektivt skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt
Svensk Egenvård 9789197457057 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172320529
- Titel
- Blodsockerblues: en bok om glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 136 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Blodsockerblues är en av Fredrik Paulún viktigaste böcker. Den handlar om hur blodsockret påverkar din hälsa, både idag och i framtiden. Högt blodsocker är en av bovarna bakom hälsoproblem som diabetes, övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Lär dig kontrollera ditt blodsocker så mår du inte bara bättre för stunden, du får även ett kraftfullt skydd mot dessa sjukdomar.Här får du inte bara lära dig hur du styr ditt blodsocker med hjälp av glykemiskt index, du får såväl GI-tabellerna som ett antal lättlagade recept för alla tillfällen. Ditt nya liv kan börja!Fredrik Paulún är en av Sveriges mest känna författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över en halv miljon exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik skriver regelbundet i Expressen och Allas och är även känd som näringsexperten i TV-programmet Toppform.
Månpocket 9789172320529 -
Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
Inbunden bok. Svensk Egenvård. 2002. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Namnad
(Ba15)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197394390
- Titel
- Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 227 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Titeln är utgången)
Svensk Egenvård 9789197394390 -
Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
Inbunden bok. Svensk Egenvård. 2003. 176 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen snedläst bok. Namnad på första bladet. Fin inlaga. [rum 25]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197342919
- Titel
- Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 204 x 226 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en kraftigt omarbetad och uppdaterad version av Fredrik Paulúns bästsäljande bok Allt om glykemiskt index. Blodsockerblues bygger på den senaste forskningen om GI men tar även upp helt nya teorier. Dessutom har innehållet utökats med nya kapitel och nya lågglykemiska recept. Boken vänder sig till alla som vill förbättra sin fettförbränning, prestation och hälsa - men för dig som är diabetiker, eller vill förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, är den ett måste!
Svensk Egenvård 9789197342919 -
Blodsockerblues En bok om glykemiskt index
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2002. 176 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Fitnessförlaget 2002. "Blodosockerblues" är en av Fredrik Paulúns viktigaste böcker. Den handlar om blodsockret, som är av stor betydelse för hur du mår, både idag och i framtiden. Lär du dig hur du kontrollerar ditt blodsocker mår du därför in läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197342919
- Titel
- Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 204 x 226 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en kraftigt omarbetad och uppdaterad version av Fredrik Paulúns bästsäljande bok Allt om glykemiskt index. Blodsockerblues bygger på den senaste forskningen om GI men tar även upp helt nya teorier. Dessutom har innehållet utökats med nya kapitel och nya lågglykemiska recept. Boken vänder sig till alla som vill förbättra sin fettförbränning, prestation och hälsa - men för dig som är diabetiker, eller vill förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, är den ett måste!
Fitnessförlaget 9789197342919 -
Enkel GI-diet : använd glykemiskt index för a...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425540
- Titel
- Enkel GI-diet : använd glykemiskt index för att gå ner i vikt och få upp energin
- Författare
- Helen Foster
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visste du att kolhydrater har olika värde? Om du äter kolhydrater med ett lågt värde på den glykemiska indexskalan (GI) går du ned i vikt och får energi. Och det är varken trist eller komplicerat. Du kan också kombinera livsmedel med olika GI-värden så att du får ett lågt medelvärde. Det finns alltså ingenting som är förbjudet att äta, bara du gör det med måtta. Det låter nästan för bra, men det är sant!
Den här boken reder och rätar ut begreppen och en hel del frågetecken kring hur olika livsmedel påverkar oss vår figur, hälsa och humör och presenterar även fyra utmärkta metoder:
Den geniala viktminskningsmetoden
Den vegetariska viktminskningsmetoden
Den superba energimetoden
Den livslånga GI-metoden
Till alla fyra finns det mängder av enkla och läckra recept. Du kanske till och med upplever att du äter mer än tidigare, när du äter enligt GI-metoden, och ändå går du ner i vikt, helt enkelt för att du kombinerar livsmedlen på ett nytt sätt. Boken innehåller också en omfattande tabell med energiinnehåll och GI-nivå för våra vanligaste livsmedel och maträtter.
Helen Foster har under de senaste 12 åren skrivit om hälsa, skönhet och motion för flera tidskrifter och har varje vecka en spalt i The Observer Magazine.
Ica Bokförlag 1 9789153425540 -
Glykemiskt index
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2003. 281 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inb, namnad. Svenskt förord av Dr Claude Marcus
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146202382
- Titel
- Glykemiskt index
- Författare
- Brand-Miller, Jennie
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 281 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 156 x 232 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glykemiskt index är nyckeln till hälsa! Glöm allt du lärt dig om att undvika fett och socker till varje pris och att en kolhydratrik kost alltid är det bästa bantningsrådet. Professor Jennie Brand-Miller är pionjären som redan för tjugo år sedan vände upp och ned på invanda begrepp om vad vi ska äta. I denna bok förklarar hon den avgörande skillnaden mellan långsamma och snabba kolhydrater och varför en kost med lågt GI innebär naturlig viktnedgång, ökad energi och dramatiskt lägre risk för diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdomar.
Wahlström & Widstrand 9146202382 -
Glykemiskt index
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2003. 281 sidor.
Mycket gott skick. Föredetta biblioteksbok.
Köp hur många böcker du vill från mig för endast 62 kr i frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146202387
- Titel
- Glykemiskt index
- Författare
- Brand-Miller, Jennie
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 281 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 156 x 232 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glykemiskt index är nyckeln till hälsa! Glöm allt du lärt dig om att undvika fett och socker till varje pris och att en kolhydratrik kost alltid är det bästa bantningsrådet. Professor Jennie Brand-Miller är pionjären som redan för tjugo år sedan vände upp och ned på invanda begrepp om vad vi ska äta. I denna bok förklarar hon den avgörande skillnaden mellan långsamma och snabba kolhydrater och varför en kost med lågt GI innebär naturlig viktnedgång, ökad energi och dramatiskt lägre risk för diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdomar.
Wahlström & Widstrand 9789146202387 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 162 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inb matbok 25x22cn 820gr snyggt fotograferead
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843498
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
Prisma 1 9151843498 -
Montignacs svenska kök : 75 inspirerande rece...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2004. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137125916
- Titel
- Montignacs svenska kök : 75 inspirerande recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 242 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 3540 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden. Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre. Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv. Cathrine Schück har vid besök hos Montignac och genom ständig kontakt fått klartecken att ge ut en samling egna recept inspirerade av hans metod, Montignacs svenska kök, det vill säga med råvaror som är vanliga här. Hon bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde. Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.Cathrine Schück arbetar som kock, matskribent, författare och kostrådgivare. Hennes senaste bok heter Helt naturligt. Mat med lågt GI. Under vintern-våren 2004 syns hon mycket i TV4:s Nyhetsmorgon, dels med middagstips (tillsammans med Claes Hultling), dels som stödperson och rådgivare åt en man som bantar enligt Montignacmetoden. Han tävlar mot en person som använder konventionell bantning. Målet är att på 10 veckor gå ner 10 kg!
Bokförlaget Forum 9789137125916 -
Allt om glykemiskt index : fettförbränning, h...
Pocketbok. Fitnessförlaget. 2002. 219 sidor.
Hyggligt skick. Fakta bok om GI och viktminskning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197414647
- Titel
- Allt om glykemiskt index : fettförbränning, hälsa, viktminskning, styrka, uthållighet, blodsockerkontroll
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 178 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en av de viktigaste böckerna om näringslära! Allt om glykemiskt index riktar sig till dig som vill förbättra din fettförbränning, prestation och hälsa. Fredrik Paulún skriver om det glykemiska indexet på ett intressant och lättbegripligt sätt, och ger många bra tips om hur du lär dig välja livsmedel med rätt GI.
Fitnessförlaget 9789197414647 -
Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt...
Inbunden bok. Svensk Egenvård. 2004. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Behöver du hjälp att använda den nya GI-metoden i köket? Här bjuder Fredrik Paulún på 80 av sina lågglykemiska favoritrecept som ger hälsomässiga fördelar både för stunden och i framtiden. Fredriks recept är goda, lät läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197457057
- Titel
- Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behöver du hjälp att använda den nya GI-metoden i köket? Här bjuder Fredrik Paulún på 80 av sina lågglykemiska favoritrecept som ger hälsomässiga fördelar både för stunden och i framtiden. Fredriks recept är goda, lättlagade och beräknade utifrån näringsinnehåll och GI-värde. Och viktigast av allt: de ger ett effektivt skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt
Svensk Egenvård 9789197457057 -
Blodsockerblues : En bok om glykemiskt index
Pocketbok.
Nyskick. Blodsockerblues: Experttips om glykemiskt index för bättre hälsa och välbefinnande. | Månpocket, 2006 | Limhäftad / Pocket i mycket fint antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172320529
- Titel
- Blodsockerblues: en bok om glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 136 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Blodsockerblues är en av Fredrik Paulún viktigaste böcker. Den handlar om hur blodsockret påverkar din hälsa, både idag och i framtiden. Högt blodsocker är en av bovarna bakom hälsoproblem som diabetes, övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Lär dig kontrollera ditt blodsocker så mår du inte bara bättre för stunden, du får även ett kraftfullt skydd mot dessa sjukdomar.Här får du inte bara lära dig hur du styr ditt blodsocker med hjälp av glykemiskt index, du får såväl GI-tabellerna som ett antal lättlagade recept för alla tillfällen. Ditt nya liv kan börja!Fredrik Paulún är en av Sveriges mest känna författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över en halv miljon exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik skriver regelbundet i Expressen och Allas och är även känd som näringsexperten i TV-programmet Toppform.
9789172320529 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2005. 160 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846132
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Klaras GI-mat är en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI för den som vill gå ned i vikt och minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Vilken succé det blev! Boken, som utkom hösten 2004, har redan sålt i 20 000 exemplar, och nu kommer den i en lågprissatt kartonnageutgåva.
Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och franska. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa.
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, crossover husman.
Boken utkom i original 2004.
Prisma 2 9789151846132
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
