-
Banta vegetariskt : mer än 150 recept på lakt...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1983.
Mycket gott skick. Namnlapp på insidan av omslaget.
Köp hur många böcker du vill från mig och betala endast för en frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153407799
- Titel
- Banta vegetariskt : mer än 150 recept på lakto-vegetarisk mat för ett smalare och friskare liv
- Författare
- Näslund, Görel Kristina - Peterson, Nisse - Rönnblom, Eva
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153407799 -
SIMPLE : Vegetariskt, kött och fisk
Häftad bok.
Nyskick. Upptäck Yotam Ottolenghis enkla, smakrika recept för snabb och lättlagad mat med minimal ansträngning. | Tukan Förlag, Utg. 2024 | Danskt band. 8:o (176x243 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180382755
- Titel
- SIMPLE : Vegetariskt, kött och fisk
- Författare
- Ottolenghi, Yotam
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 307 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 176 x 243 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upplev den prisbelönta och efterfrågade kokboken Simple i nytt och exklusivt format.Ottolenghis recept är en otrolig kombination av överflöd, smak och överraskningar. I Simple får du färgsprakande och inspirerande bilder på maträtter som kan lagas utifrån dagsformen oavsett om du vill laga något snabbt eller mer förberett. Boken innehåller 140 recept där enkelheten inte har stått i vägen för de uppfinningsrika smakkombinationer som Yotam Ottolenghi är känd för.Konceptet bygger på det engelska ordet simple (enkelt) där ordets bokstäver blir ett verktyg att använda i köket: S snabbt: under en halvtimme, I ingredienser: 10 eller färre, M möjligt att förbereda, P på skafferihyllan: ta det du har hemma, L latmansmat, E enklare än du tror.Varje recept är kodat med med olika kombinationer av ovan bokstäver så att man kan välja om man t.ex. vill ha något snabblagat med färre än tio ingredienser, eller kanske något som är möjligt att förbereda och enklare "än du tror".
9789180382755 -
Nästan vegetariskt - 150 recept på fågel, fis...
Inbunden bok. Prisma Förlag. 2a. uppl. 1998. 159 sidor.
Nära nyskick. I denna kokbok är det grönsaker, frukter, fågel och fisk som står i centrum. Det är inte en bok som förespråkar en strikt vegetarisk livsstil, eftersom den inkluderar animaliska proteiner som fisk och fågel, utan snarare betonar en övergång till en mer vä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151833880
- Titel
- Nästan vegetariskt : 150 recept på fågel, fisk, grönsaker och frukt
- Författare
- Josceline Dimbleby
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 856 g
- Språk
- Svenska
Prisma Förlag 2a. 9789151833880 -
Ät vegetariskt
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1981.
Nära nyskick. Utgiven av ICA Bokförlag 1981. Ingrid Stén var under en stor del av sin levnad vegetarian. Hon hade en vegetarisk restaurang och ledde matlagningskurser i vegetarisk mat. I denna bok får du hennes bästa vegetariska recept. Du får även en kort näringslära läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153404653
- Titel
- Ät vegetariskt
- Författare
- Stén, Ingrid
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
ICA Bokförlag 9153404653 -
Världens mat - Vegetariskt från hela världen
Inbunden bok. Skandinaviska Bokförlaget, Gävle. 1a. uppl. 1988. 140 sidor.
Nyskick. En vegetarisk kokbok som tar sin inspiration från hela världen.
Minst 300 recept under kapitel, Sallader, Soppor, Varmrätter utan ägg, Varmrätter med ägg, Smårätter, Såser, Kakor, Bröd, Desserter. Register på alla rätter.
Storlek 20.0 x 25.5 x 1.7 cm … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172561564
- Titel
- Världens mat : [vegetariskt från hela världen]
- Författare
- Hinchliffe, Inga-Beth - Hinchliffe, Inga-Beth - Kuusimäki, Terho - Mäkivierikko, Sinikka
- Förlag
- Gävle : Skandinaviska bokförl
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Skandinaviska Bokförlaget, Gävle 1a. 9789172561564 -
Grön mat : vegetariskt varje dag från River C...
Inbunden bok. Max Ström. 2013. 415 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint exemplar. Skyddsomslaget har lättare hanteringsspår, fläckar och avskavt papper. Pärm och inlaga i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262622
- Titel
- Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage
- Författare
- Fearnley-Whittingstall, Hugh
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 415 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 254 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1445 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »en bok där man faktiskt vill laga allt.« SVDEn vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga grytor, läckra pajer, rejäla soppor, matiga sallader och dessutom många smårätter och röror som tillsammans bildar en hel måltid. Några exempel: kikärts-, mangold- och svampsoppa, aubergine- och böngryta, lasagne med squash och fänkål, purjofyllda pumpor med ost och timjan och kålrots- och potatispiroger.Recepten är vegetariska men passar alla som vill äta nyttigare. Grundtanken är att ta vara på säsongens råvaror och allt ska naturligtvis vara ekologiskt och närodlad. ”Vi i västerlandet äter alldeles för mycket kött – för mycket för vår egen hälsa och alldeles för mycket för välbefinnandet för de många miljoner djur som föds upp för att bli mat. För mig är industriellt jordbruk helt enkelt fel – miljömässigt och etiskt”, skriver författaren i bokens inledning.
Max Ström 9789171262622 -
Vegetariskt : Mat från Trädgårdscaféet Slotts...
Häftad bok.
Nyskick. Ulriksdals Slottsträdgård i Solna erbjuder en överdådig vegetarisk lunchbuffé i en rofylld miljö. Upptäck inspirerande och enkla vegetariska recept i kokboken Vegetariskt. | Bonnier Fakta, Utg. 2015 | Danskt band. 8:o (172x225 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245295
- Titel
- Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vid Ulriksdals Slottsträdgård i Solna, strax norr om Stockholm, finns ett litet trädgårdscafé som ligger insprängt mitt bland växthus och odlingar. Där serveras varje vardag en överdådig vegetarisk lunchbuffé som lockar småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer. Alla kommer de för den underbara matens skull och för att få andas ut en stund i en rofylld miljö där alla sinnen får stimulans. Skribenten Katarina Nordgren och fotograf Tomas Södergren bestämde sig för att göra en bok om stället och dess mat och i samarbete med kockarna Fredrik Karlsson, Luis Acuna och Mia Krook har de skapat en kokbok som är både inspirerande och vacker.I Vegetariskthittar du både svenska rårakor och indonesisk morotssoppa, tänkta för dagens lilla hushåll som ofta består av en eller två personer. Recepten omfattar sallader, smårätter, gröna varmrätter, paj, pizza o pasta, soppor samt bröd och bakat och här finns till och med ett eget litet kapitel om vegetarisk julmat. Att laga vegetarisk mat behöver inte vara krångligt eller svårt. Samtliga rätter i den här boken är enkla och okomplicerade och det enda som behövs är råvaror som man lätt hittar i närmsta livsmedelsbutik.Oavsett varför man väljer att äta vegatariskt – av etiska, ekologiska eller ekonomiska skäl – så väljer allt fler att prova och märker att de helt enkelt mår bra, ett skäl så gott som något. Kocken Fredrik Karlsson trodde att han skulle få ta med sig fläskkarré i matlådan för att bli mätt, men berättar nu istället lyriskt om de äldre män som vågat sig på hans lunchbuffé och efteråt säger att du aldrig har ätit godare mat. Och gissa om grisarna som strövar i hagen utanför Trädgårdscaféet är glada för det!Tidigare upplagor av Vegetariskt har snabbt sålt slut. Nu ger vi ut boken ytterligare en gång i vårt behändiga mjukbandsformat.
9789174245295 -
God grön jul vegetariskt julbord
Inbunden bok.
Gott skick. Prolog Mat & Media AB. uppl.1. [2016]. 88 s. mindre bruksslitage, lätt fläckad baksida på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163909139
- Titel
- God grön jul – vegetariskt julbord
- Författare
- Olsson, Karin
- Förlag
- Prolog Mat & Media
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 430 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vegetarisk mat klarar sig utmärkt på egen hand. Den behöver inte härma och försöka bli ett nyttigt substitut till fisk- och kötträtter. Många delikata rätter låter sig inte ens göras utanför det vegetariska köket.
Men mat är inte bara något man stoppar i sig för att bli mätt eller ens äter bara för att det är gott. Ibland är det mer traditioner och umgänget som styr.
Då passar det bra att göra svenska julbordsklassiker som gubbröra, Janssons frestelse och värmlandskorv på vårt vegetariska vis.
Vi som gjort kokboken, Karin och Erik, är bara deltidsvegetarianer, vi äter sällan kött och fisk. Eftersom vi, till skillnad från riktiga vegetarianer, kan jämföra är våra recept till för både riktiga vegetarianer och för dem som bara vill dra ner på köttkonsumtionen. Varför äta en julkorv av kött när vår variant med cashewnötter är lika god? Och varför ha sill i sin Jansson när det som skapar rättens karaktär är de kryddor man gör ansjovis i?
När Karin stod i vårt kök och experimenterade fram gubbröran var det sista hon sade innan det var klart att det ?det här blir nog jätteäckligt?. Sen provsmakade vi och fast vi stod upp höll vi på att ramla av stolarna. Det smakade gubbröra! Tänk, vi som älskar ansjovis tyckte lika mycket om vår veganska gubbröra som den vi brukar göra av köpefisk och kokta hackade ägg.
Även den som inser att miljön inte klarar att det är kött i all mat kan laga klassisk julmat, som mormor lagade den.
Man behöver inte avstå från smaken av sill, sylta skinka, korv, lax och köttkorv bara för att man är vegetarian.
9789163909139 -
Vegetariskt 30 goda rätter på 7 min
Häftad bok.
Gott skick. Pagina Förlags. uppl.1. 2017. 80 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615016
- Titel
- Vegetariskt : 30 goda rätter på 7 min
- Författare
- Bernard, Ingrid
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 180 x 230 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 309 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna nya serie, 7 minuter i köket, är enkelhet och upplevelse två ledord. Denna bok visar hur enkelt det är att laga vegetarisk god vardagsmat och är den första av två böcker som släpps på svenska marknaden. Den kommer att kompletteras med fler titlar framöver. Alla recepten bygger på balanserade måltider men ofta med en oväntad twist.
9789163615016 -
Goda dagar : fisk & skaldjur, vegetariskt & s...
Häftad bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2011. 253 sidor.
Mycket gott skick. Vissa spår av hantering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623111
- Titel
- Goda dagar : fisk & skaldjur, vegetariskt & sallader, kött, desserter - enkla recept på 10, 20 och 40 minuter
- Författare
- Harris, Andy
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 243 x 249 mm Ryggbredd 39 mm
- Vikt
- 1272 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Goda dagar är kokboken för alla som tycker om att laga god och spännande mat men som inte alltid har tid att tillbringa timmar vid spisen. Rätterna är ordnade efter tillagningstid i ett fliksystem som gör att den som har ont om tid på ett ögonblick kan slå upp ett läckert och snabblagat recept. För lite mer avslappnade och lediga sammanhang finns recept som innehåller fler ingredienser och moment. Gemensamt för dem alla är att de är lättlagade och präglade av författarens vidsträckta kulinariska resor över hela världen.
Kapitlet Fisk & skaldjur innehåller t ex en ostron- och baconomelett som svängs ihop på 10 minuter, klassisk musselsoppa och en baconinlindad marulk som tillbringar en halvtimme i ugnen.
I Vegetariskt & Sallader kan man botanisera bland härligt fräscha råvaror och hitta späda grönsaker på grekiskt vis eller en doftande grönsaksgryta från Provence. Kött-kapitlet bjuder på såväl raffinerade kalvrätter som kryddhett fläsk från Jamaica, medan Desserter frestar med allt från en superenkel chokladkräm till en imponerande apelsinsufflé.
Andy Harris grundade Jamie Magazine, Jamie Olivers nya och succéartade mat- och resetidskrift som utkommer i nästan 50 länder. Hans karriär inleddes i England på bl a Vogue och Elle innan han i slutet av 90-talet flyttade till Australien och USA, där han var en förgrundsgestalt på Williams-Sonoma Taste och Gourmet Traveller and Wine med flera berömda tidskrifter. Andys kulinariska kunskaper har utnyttjats i en mängd olika sammanhang, från en miljonärs överdådigt 5-dagarsfest för 200 personer på den grekiska paradisön Santorini till att skapa maten för Baz Luhrmanns film Australia. Flera TV- och bokprojekt tillsammans med Jamie Oliver är också på gång.
Alla recept är praktiskt indelade i ett fliksystem för 10, 20 och 40 minuters recept.
Nygren & Nygren 1 9789186623111 -
Nästan vegetariskt. 150 recept på fågel, fisk...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1998. 159 sidor.
Nära nyskick. Minimala hanteringsspår. Mycket rikl.färgfotoillustrerad. Förrätter & soppor, pasta, gryn & baljväxter, ägg & ost, fisk & skaldjur m. m.. Format 22 x 28,5 cm … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151833880
- Titel
- Nästan vegetariskt : 150 recept på fågel, fisk, grönsaker och frukt
- Författare
- Josceline Dimbleby
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 856 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151833880 -
Grön mat : vegetariskt varje dag från River C...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Max Ström, 2013, Sidor: 415 Spår av allmänt bruk
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262622
- Titel
- Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage
- Författare
- Fearnley-Whittingstall, Hugh
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 415 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 254 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1445 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »en bok där man faktiskt vill laga allt.« SVDEn vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga grytor, läckra pajer, rejäla soppor, matiga sallader och dessutom många smårätter och röror som tillsammans bildar en hel måltid. Några exempel: kikärts-, mangold- och svampsoppa, aubergine- och böngryta, lasagne med squash och fänkål, purjofyllda pumpor med ost och timjan och kålrots- och potatispiroger.Recepten är vegetariska men passar alla som vill äta nyttigare. Grundtanken är att ta vara på säsongens råvaror och allt ska naturligtvis vara ekologiskt och närodlad. ”Vi i västerlandet äter alldeles för mycket kött – för mycket för vår egen hälsa och alldeles för mycket för välbefinnandet för de många miljoner djur som föds upp för att bli mat. För mig är industriellt jordbruk helt enkelt fel – miljömässigt och etiskt”, skriver författaren i bokens inledning.
9789171262622 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132322228
- Titel
- Vegetariskt? Ja!
- Författare
- Judith Wills
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 200 x 253 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 481 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132322228 -
Grön mat : vegetariskt varje dag från River C...
Inbunden bok. Max Ström. 2013. 415 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Med inlaga helt i nyskick.
Skyddsomslaget i mycket gott skick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262622
- Titel
- Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage
- Författare
- Fearnley-Whittingstall, Hugh
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 415 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 254 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1445 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »en bok där man faktiskt vill laga allt.« SVDEn vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga grytor, läckra pajer, rejäla soppor, matiga sallader och dessutom många smårätter och röror som tillsammans bildar en hel måltid. Några exempel: kikärts-, mangold- och svampsoppa, aubergine- och böngryta, lasagne med squash och fänkål, purjofyllda pumpor med ost och timjan och kålrots- och potatispiroger.Recepten är vegetariska men passar alla som vill äta nyttigare. Grundtanken är att ta vara på säsongens råvaror och allt ska naturligtvis vara ekologiskt och närodlad. ”Vi i västerlandet äter alldeles för mycket kött – för mycket för vår egen hälsa och alldeles för mycket för välbefinnandet för de många miljoner djur som föds upp för att bli mat. För mig är industriellt jordbruk helt enkelt fel – miljömässigt och etiskt”, skriver författaren i bokens inledning.
Max Ström 9789171262622 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113031743
- Titel
- Vegetariskt
- Författare
- Fowler, Jared - Scott, Stuart
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 142 x 190 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vegetarisk mat behöver inte vara tråkig eller enformig - tvärtom!
Lär dig använda massor av olika sorters grönsaker, rotfrukter och frukt till både nya och spännande rätter och klassiska recept. Vegetariskt innehåller både förrätter och varmrätter, samt soppor och sallader. Varför inte testa att göra en helvegetarisk meny?
Norstedts 1 9789113031743 -
Bönbok. Vegetariskt och kulinariskt.
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Mycket gott skick. Kulinarisk matbok bara om bönor. Omistlig proteinkälla för kroppen! 70-tal läckra vego-recept med bönor som bas. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 4:o. 265x215x13 mm. 710 g. Välvårdat antikvariskt ex, ej ägarnamn. [52 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354142
- Titel
- Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 741 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.
Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.
I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.
Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!
Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.
Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.
Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.
Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.
Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127354142 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409458
- Titel
- Vegetariskt
- Författare
- Östenius, Asta - Olsson, Brita - Christer, Ulf - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153409458 -
Vegetariskt från Kina, över 70 läckra recept...
Häftad bok. Läsförlaget. 1998. 128 sidor.
Nyskick. Läsförlaget. 1998. Häftad. 128 s. Nyskick. Se gärna fler böcker hos Filifjonkan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829005685
- Titel
- Vegetariskt från Kina, över 70 läckra recept från fjärran östern
- Författare
- Deh-ta Hsiung
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 7 mm
- Vikt
- 462 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 9783829005685 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153408000
- Titel
- Vegetariskt
- Författare
- Sahlén, Kerstin - Östenius, Asta - Olsson, Brita
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153408000 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170022562
- Titel
- Vegetariskt
- Författare
- Åslund, Eva
- Förlag
- Malmö : Bra böcker
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Malmö : Bra böcker 9789170022562 -
SIMPLE : Vegetariskt, kött och fisk
Nyskick. Tukan förlag. 2024. 307 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180382755
- Titel
- SIMPLE : Vegetariskt, kött och fisk
- Författare
- Ottolenghi, Yotam
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 307 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 176 x 243 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upplev den prisbelönta och efterfrågade kokboken Simple i nytt och exklusivt format.Ottolenghis recept är en otrolig kombination av överflöd, smak och överraskningar. I Simple får du färgsprakande och inspirerande bilder på maträtter som kan lagas utifrån dagsformen oavsett om du vill laga något snabbt eller mer förberett. Boken innehåller 140 recept där enkelheten inte har stått i vägen för de uppfinningsrika smakkombinationer som Yotam Ottolenghi är känd för.Konceptet bygger på det engelska ordet simple (enkelt) där ordets bokstäver blir ett verktyg att använda i köket: S snabbt: under en halvtimme, I ingredienser: 10 eller färre, M möjligt att förbereda, P på skafferihyllan: ta det du har hemma, L latmansmat, E enklare än du tror.Varje recept är kodat med med olika kombinationer av ovan bokstäver så att man kan välja om man t.ex. vill ha något snabblagat med färre än tio ingredienser, eller kanske något som är möjligt att förbereda och enklare "än du tror".
9789180382755 -
Hur bör vi handla? : filosofiska tankar om rä...
Häftad bok. Bokförlaget Thales. 1 uppl. 2012. 271 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172350885
- Titel
- Hur bör vi handla? : filosofiska tankar om rättvisemärkt, vegetariskt & ekologiskt
- Författare
- Brülde, Bengt
- Förlag
- Bokförlaget Thales
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 136 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Handelns utveckling och globalisering under de senaste årtiondena har inte bara inneburit välståndsökningar för många människor, utan den har också gett upphov till ett antal svåra moraliska utmaningar: de skenande ojämlikheterna mellan rika och fattiga länder, den globala miljöförstöringen och klimatförändringarna samt vad många upplever som en allt mer utbredd respektlöshet för både människor, djur och natur. Vilket ansvar har vi som konsumenter för att göra något åt detta? Är det till exempel moraliskt fel av oss att inte köpa rättvisemärkt och ekologiskt varje gång vi handlar i livsmedelsaffären? Är det moraliskt fel att äta kött? Vilket ansvar har de kommersiella företagen? Kan de fortsätta att enbart fokusera på marknadsandelar och vinster, eller har alla företag en moralisk skyldighet att arbeta aktivt med etik- och miljöfrågor? Och vilket ansvar vilar på våra folkvalda politiker och de internationella politiska institutionerna för att försöka vända den negativa trenden?
Denna bok ger en introduktion till aktuella etiska och politiska diskussioner kring fenomenen rättvisemärkt, vegetariskt och ekologiskt. Den är framför allt riktad till dem som vill bidra till att göra världen bättre, och ger därför många råd och tips på hur man kan engagera sig aktivt och mer effektivt. Men boken introducerar också de djupare moralfilosofiska diskussioner som ligger bakom ett sådant engagemang. Hur långtgående skyldigheter har vi i den rika världen egentligen att hjälpa de fattiga och utsatta i det globala Syd? Har djur lika stort moraliskt värde som människor? Och har naturen ett egenvärde, eller är den bara värdefull i kraft av vad den kan ge oss människor?
Bokförlaget Thales 1 9789172350885 -
Grön mat : vegetariskt varje dag från River C...
Inbunden bok. Max Ström. 2013. 415 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 200 recept, varav 70 helt veganska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262622
- Titel
- Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage
- Författare
- Fearnley-Whittingstall, Hugh
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 415 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 254 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1445 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »en bok där man faktiskt vill laga allt.« SVDEn vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga grytor, läckra pajer, rejäla soppor, matiga sallader och dessutom många smårätter och röror som tillsammans bildar en hel måltid. Några exempel: kikärts-, mangold- och svampsoppa, aubergine- och böngryta, lasagne med squash och fänkål, purjofyllda pumpor med ost och timjan och kålrots- och potatispiroger.Recepten är vegetariska men passar alla som vill äta nyttigare. Grundtanken är att ta vara på säsongens råvaror och allt ska naturligtvis vara ekologiskt och närodlad. ”Vi i västerlandet äter alldeles för mycket kött – för mycket för vår egen hälsa och alldeles för mycket för välbefinnandet för de många miljoner djur som föds upp för att bli mat. För mig är industriellt jordbruk helt enkelt fel – miljömässigt och etiskt”, skriver författaren i bokens inledning.
Max Ström 9789171262622 -
Världens mat : [vegetariskt från hela världen...
Inbunden bok. Gävle : Skandinaviska bokförl. 1988.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172561564
- Titel
- Världens mat : [vegetariskt från hela världen]
- Författare
- Hinchliffe, Inga-Beth - Hinchliffe, Inga-Beth - Kuusimäki, Terho - Mäkivierikko, Sinikka
- Förlag
- Gävle : Skandinaviska bokförl
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Gävle : Skandinaviska bokförl 9789172561564 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409458
- Titel
- Vegetariskt
- Författare
- Östenius, Asta - Olsson, Brita - Christer, Ulf - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153409458 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405418201
- Titel
- Vegetariskt
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 32 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 215 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 232 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9781405418201 -
Vegetariskt Från gröda till föda
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2009. 224 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Parragon 2009. En spännande samling vegetariska recept från hela världen, där du får möjlighet att njuta av färska grönsaker året om. Du hittar inspiration till mellanmål, förrätter, middagar och sallader. Recepten hyllar den mångfald som idag läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753329
- Titel
- Vegetariskt : från gröda till föda
- Författare
- Graimes, Nicola - Biggs, Fiona
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 205 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vegetariskt är en spännande samling gröna recept från hela världen. Du hittar inspiration till mellanmål, förrätter, middagar och sallader som kommer att tilltala såväl vegetarianer som köttätare.
Den här boken är utformad för vegetarianer i det tjugoförsta århundradet och fylld med recept som hyllar den mångfald som i dag kännetecknar utbudet av vegetariska livsmedel.
Hemligheten med en god hälsa är att varje dag äta en variation av olika sorters mat, något bokens recept kommer att visa. De lättlagade recepten är illustrerade med vackra färgbilder som frestar både öga och gom.
En nyttig och användarvänlig guide till en vegetarisk livsstil.
Format: 160x200mm
Parragon 1 9789187753329 -
Vegetariskt : över 200 läckra recept
Inbunden bok. Köln : DuMont. 2001. 236 sidor.
Nyskick. Illustrerat Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783770179046
- Titel
- Vegetariskt : över 200 läckra recept
- Förlag
- Köln : DuMont
- Språk
- Svenska
Köln : DuMont 9783770179046 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163614682
- Titel
- Superenkelt - Vegetariskt
- Författare
- Helm Baxter, Anna
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 222 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är egentligen motsatsen till en kokbok: varje recept innehåller få ingredienser och kräver ingen förberedelse, bara kvick tillagning. Perfekt för dig som är på språng men ändå vill äta nyttig, hemlagad mat som smakar riktigt gott. Varje recept innehåller max 5 ingredienser och tar inte längre tid än tio minuter att tillaga. Välj mellan marinerad paprika och ost, zucchinisallad med hasselnötter, lök fylld med bulgur och ost, gröna pannkakor, och många, många fler.
Pagina 1 9789163614682 -
30 dagar vegetariskt, himla lätt & gott!
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2016. 200 sidor.
Mycket gott skick. Boken är i mycket fint skick!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187283840
- Titel
- 30 dagar vegetariskt : himla lätt & gott!
- Författare
- Lotta Bäckström - Carin Jämtin
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 255 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1118 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Påhittigt, varierat och ekonomiskt... En pedagogisk kokbok, med lättlagad och jättegod mat"
Sandra Sandström LitteraturMagazinet
De flesta vill nog men fixar det varken till vardag eller fest: Att ta bort köttfärsen, falukorven, kycklingen och laxen i maten. Allt det där vi köper och lagar av ren slentrian. Vi står där med isbergssalladen, tomaterna och gurkan och tänker att vi borde äta mindre kött och fisk, mer hälsosamt, klimatsmart och inte minst mer inspirerat Allt stannar ofta vid en tanke.
Med den här boken kan det bli så himla mycket lättare och säkert godare att bli grönare. Den som vill utmana sig själv på riktigt satsar på 30 gröna dagar. Den som bara vill testa några dagar eller en vecka göra det.
Bakom boken står Lotta Bäckström som själv periodvis har levt helt grönt. För henne har valet varit helt naturligt i frukt och grönt finns så mycket färg, fantasi och inspiration. Och är så himla gott och lätt.
Carin Jämtin är för närvarande Socialdemokraternas partisekreterare, en av Lottas äldsta vänner och inspiratör. Carin har ett stort intresse för mat och hälsa och stora kunskaper i miljöfrågor.
Hon har inspirerat Lotta till boken och delat med sig av kunskap och erfarenheter, bland annat med en vegetarisk månad för att i en klimatpolitisk utmaning uppmärksamma Världsnaturfondens Earth hour.
Lisa Nestorson är fotograf som har fotat för flertalet kokböcker, bl a för Leif Mannerströms böcker.
Helena Jansson är grafisk formgivare och Art Director som bl a har arbetat med böcker för Kabusa Böcker, Turistrådet Västsverige och Restaurang Salt & Sill och Votum & Gullers.
Votum & Gullers Förlag 1 9789187283840
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
