-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVänersborg -
En värld av vin Den kompletta vinguiden
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 4 uppl. 2003. 960 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614154
- Titel
- En värld av vin Den kompletta vinguiden
- Författare
- Mikael Mölstad
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 960 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2075 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 4 9789189614154 -
Vin genom tiderna
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1989. 480 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lättare bruksspår på omslaget. Mycket rikt illustrerad. Läsband.
Se gärna även mina många andra annonser för samfrakt. Skickas välpackat och spårbart.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174869170
- Titel
- Vin genom tiderna
- Författare
- Johnson, Hugh - Hansson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9789174869170 -
Bubblor : Sprudlande cocktails med champagne...
Inbunden bok.
Nyskick. Upptäck spritzens värld! Från klassiska Aperol Spritz till nya favoriter – här finns läckra recept för alla tillfällen. | Tukan Förlag, Utg. 2024 | Förlagsband. 8:o (178x218 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180383622
- Titel
- Bubblor : sprudlande cocktails med champagne och mousserande vin
- Författare
- Anders, Elouise
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 218 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 439 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En spritz är en härligt bubblande drink där man blandat något slags kolsyrad eller bubblande dryck med gärna en bitter likör.Alla känner till Aperol Spritz som varit de senaste årens stjärna på fester och i sommarbarer. Men visste du att det finns en mängd spritzdrinkar att upptäcka? Aperol Spritz är bara början! De senaste åren har spritzvärlden formligen exploderat med nya varianter. Det råder utan tvekan en utbredd och högst smittsam spritzfeber .I den är boken hittar du såväl klassiker som olika slags Bellini och Pimms, men också läskande utmanare. Du kommer med stor sannolikhet att hitta många nya favoriter!
9789180383622 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100121327
- Titel
- Ensamhetens vin
- Författare
- Némirovsky, Irène
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 201 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 179 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 119 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hélène har en olycklig barndom i en rysk landsortsstad, med en kall, självupptagen mamma, en förmögen men frånvarande pappa och en älskad fransk guvernant, vars närvaro dock alltid är hotad av mammans nyckfullhet. För modern är Hélène mera ett hinder i hennes extravaganta men provinsiella societetsliv och älskaren, därtill hennes kusin, upptar henne mycket mer än den plågade dottern. Så sveper revolutionen in över Ryssland och familjen tvingas fly, först till Finland och sedan till Paris, där Hélène, nu en ung kvinna, erövrar sin självkänsla och till sist vågar utmana sin avskydda mamma. En stark roman - rysk, melankolisk, furiös vars handling ligger nära författarens eget liv.Irène Némirovskys återupptäckta författarskap efter den skakande, postuma krigstidsromanen Storm över Frankrike - framstår nu som ett av 1900-talets verkligt betydande.
Albert Bonniers Förlag 9789100121327 -
En omelett och ett glas vin
Inbunden bok. Stockholm : Gedin. 1988.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Lite sned i ryggen annars är själva boken i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179640392
- Titel
- En omelett och ett glas vin
- Författare
- David, Elizabeth - Ekström, Margareta
- Förlag
- Stockholm : Gedin
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gedin 9789179640392 -
Blommande vin
Inbunden bok. Norstedts (Vår bok). 1963. 239 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Dek. klotband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts (Vår bok) -
Ost & Vin - nya smaker till vardag och fest
Inbunden bok. Förlaget Harlequin. 1 uppl. 2009. 120 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789164063540
- Titel
- Ost & Vin - nya smaker till vardag och fest
- Författare
- Torbjörn Berner
- Förlag
- Förlaget Harlequin
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 211 x 275 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
Förlaget Harlequin 1 9789164063540 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137126777
- Titel
- Vin : uppslagsboken över världens viner
- Författare
- Stevenson, Tom - Eklöf, Margareta
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9789137126777 -
Om vin
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1999. 140 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Prislapp på framsidan av skyddsomslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171335715
- Titel
- Om vin
- Författare
- Myrdal, Jan - Kessle, Gun
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171335715 -
Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyc...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 213 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026411
- Titel
- Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel
- Författare
- Hökfelt, Stellan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 213 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska finna vintips med utgångspunkt i din egen smak. Så väljer du rätt vin kräver inga förkunskaper, men du får gärna vara nyfiken.
Välkommen till en spännande värld av mat- och vinglädje!
Så väljer du rätt vin utgår ifrån att vin är väldigt enkelt. Tycker du att ett vin är gott så har du rätt. Tycker du inte om det så har du också rätt. Vin är till hundra procent subjektivt. Du kan aldrig ha fel. Det finns ingen norm eller kunskap som säger vilket vin du ska tycka om. Det närmaste vinprovaren och författaren Stellan Hökfelt kommit en norm är att om en person tycker om ett visst vin så tycker han eller hon med stor sannolikhet om andra viner med liknande vinstil.
Det är i enlighet med den tanken boken är uppbyggd. Ta ditt favoritvin och slå upp det i boken. Därefter får du vintips på viner med samma eller liknande vinstil. Alla vintips utgår alltså från din egen smak. Så väljer du rätt vin riktar in sig på Systembolagets viner i prisklassen 70-100 kronor.
Därtill innehåller boken en mat- och vinnyckel. Det vin vi tänker dricka till maten och de råvaror vi använder i matlagning innehåller olika mängd syra, sötma och sälta. När vi kombinerar de olika komponenterna sker en förhoppningsvis tilltalande kemisk reaktion (kan kemi bli roligare?). Variationernas grunder är egentligen ganska få och inte svåra att lära sig. Mat- och vinnyckeln visar på ett pedagogiskt sätt hur du lär dig att använda smakfullhetens kemi och kombinera mat och vin på bästa sätt.
Vill du bjuda dina vänner på en god middag använder du mat- och vinnyckeln för att hitta rätt vin till maten. Aldrig har vin varit enklare - eller godare!
Norstedts 1 9789113026411 -
Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyc...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 213 sidor.
Nära nyskick. HANDSKRIVNA HÄLSNINGAR FRÅN FÖRFATTAREN
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026411
- Titel
- Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel
- Författare
- Hökfelt, Stellan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 213 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska finna vintips med utgångspunkt i din egen smak. Så väljer du rätt vin kräver inga förkunskaper, men du får gärna vara nyfiken.
Välkommen till en spännande värld av mat- och vinglädje!
Så väljer du rätt vin utgår ifrån att vin är väldigt enkelt. Tycker du att ett vin är gott så har du rätt. Tycker du inte om det så har du också rätt. Vin är till hundra procent subjektivt. Du kan aldrig ha fel. Det finns ingen norm eller kunskap som säger vilket vin du ska tycka om. Det närmaste vinprovaren och författaren Stellan Hökfelt kommit en norm är att om en person tycker om ett visst vin så tycker han eller hon med stor sannolikhet om andra viner med liknande vinstil.
Det är i enlighet med den tanken boken är uppbyggd. Ta ditt favoritvin och slå upp det i boken. Därefter får du vintips på viner med samma eller liknande vinstil. Alla vintips utgår alltså från din egen smak. Så väljer du rätt vin riktar in sig på Systembolagets viner i prisklassen 70-100 kronor.
Därtill innehåller boken en mat- och vinnyckel. Det vin vi tänker dricka till maten och de råvaror vi använder i matlagning innehåller olika mängd syra, sötma och sälta. När vi kombinerar de olika komponenterna sker en förhoppningsvis tilltalande kemisk reaktion (kan kemi bli roligare?). Variationernas grunder är egentligen ganska få och inte svåra att lära sig. Mat- och vinnyckeln visar på ett pedagogiskt sätt hur du lär dig att använda smakfullhetens kemi och kombinera mat och vin på bästa sätt.
Vill du bjuda dina vänner på en god middag använder du mat- och vinnyckeln för att hitta rätt vin till maten. Aldrig har vin varit enklare - eller godare!
Norstedts 1 9789113026411 -
Sommarkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 163 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242508
- Titel
- Sommarkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 269 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1088 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succén med Fredagkväll kommer nu Håkan Larsson med en ny kokbok, i samma lättsamma och tillgängliga anda. I Sommarkväll med mat och vin tar Håkan oss med till sitt sommarparadis på Fårö. Sommarkväll är en mat- och vinbok präglad av den svenska sommarens magi, från ljuset och naturen till råvarorna och smaksensationerna.På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna.Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett stort eget kapitel, där kött, fisk och fågel kompletteras med goda såser och tillbehör. Sallader och annat grönt är självklart, liksom de goda sommardesserterna. Och när det är dags för kaffekalas tas familjerecepten fram på det allra smarrigaste i kak- och bullväg.Sommarens drinkar och aperitifer finns förstås med, liksom de goda tilltuggen att njuta medan grillen blir varm. Och när sommaren går över i tidig höst står kräftor, svamp och äpplen på menyn – liksom naturligtvis lamm i olika former.Allt präglas av Håkan Larssons filosofi om höga, rena smaker med råvaran i centrum – och befriande okrånglig matlagning. "Jag kan helt enkelt inte laga besvärlig mat", säger Håkan själv. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin är självklart, med namn, varunummer och pris.Sommarkväll är en mat- och vinbok med stark miljökänsla, där matbilderna kompletteras med de allra vackraste av Fårös vyer. Den är det perfekta sällskapet i köket var ditt sommarparadis än finns.
Bonnier Fakta 9789174242508 -
Håkan Larssons Vin & Mat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 208 sidor.
Mycket gott skick. Information om varje rätt och vilket vin som passar till
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 9789100101251 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170013751
- Titel
- En smak av vin
- Författare
- Harris, Joanne
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 380 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 215 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Av författaren till bästsäljare som Choklad och En doft av apelsin"Joanne Harris beskrivning av landskapet, människorna, dofterna och smakerna, är helt enastående!" Länstidningen ÖstersundFör tio år sedan var Jay Mackintosh ett lovande författarlöfte som höjdes till skyarna för debutromanen Jackapple Joe. Sedan dess har han dock inte kunnat skriva ett enda vettigt ord och en dag känner han att han måste förändra sitt liv. Han impulsköper ett hus i Frankrike och lämnar England och flickvännen Kerry bakom sig.Huset väcker minnen från Jays tonårssomrar och vänskapen med Joe, den gamle gruvarbetaren. Joe lärde Jay allt om livet, trädgårdsskötsel och vintillverkning. När Jay var i artonårsåldern försvann dock Joe utan ett ord och alltsedan dess har Jay känt sig vilsen i tillvaron. Men med köpekontraktet på huset i sin hand känns allting möjligt igen.Snart lär Jay också känna den vackra och gåtfulla Marise. Han känner instinktivt att hon döljer något - men vad? Inspirerad av Marise och hennes hemlighet börjar Jay åter att skriva ..."...en underbar roman som man blir alldeles varm av." Amelia"En bok för hängmattan helt enkelt, och gärna med ett glas vin till, naturligtvis." Norra Skåne
Månpocket 9789170013751 -
Wien : Freud, Hitler, konst, humor, kaféer, l...
Häftad bok. Karavan Förlag. 1 uppl. 2018. 240 sidor.
Nära nyskick. Biblioteksbok.
Upptäck Wien på djupet!
"Den moderna världen föddes i Wien. Det är inte alltför långsökt att påstå att Europas 1900-tal till stor del avgjordes här. På nästan alla områden bröt den tidiga moderniteten fram samtidigt: Freud förändrade läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175455655
- Titel
- Wien : Freud, Hitler, konst, humor, kaféer, litteratur, film, musik, vin, sjukhus
- Författare
- Ellerström, Jonas
- Förlag
- Karavan Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 130 x 210 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck Wien på djupet!
"Den moderna världen föddes i Wien. Det är inte alltför långsökt att påstå att Europas 1900-tal till stor del avgjordes här. På nästan alla områden bröt den tidiga moderniteten fram samtidigt: Freud förändrade synen på psyket, Wittgenstein vårt sätt att tänka, Schönberg bröt mot den tonala musiken, Schiele sönderdelade kroppen och föregick expressionismen medan Otto Wagner övergav prakt för funktion."
Ett urval svenska skribenter delar med sig av fascinationen för sin favoritstad Wien. Deras personliga texter om staden ger såväl fördjupning och eftertanke som smittande entusiasm och upptäckarlusta. De låter oss se Wien i ett helt nytt ljus.
Medverkande skribenter:
Anders Fagerström
Jonas Ellerström
Margareta Flygt
Anders Rydell
Linda Fagerström
Mikael Tapper
Olof Åkerlund
Torbjörn Flygt
Sofia Nyblom
Karavan Förlag 1 9789175455655 -
Vin - så funkar det
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 160 sidor.
Nära nyskick. Format 25,5 x 19,5 cm Vikt 725 g.
Inbundet förlagsband, rikt illustrerad med foton i sv/v och färg av Bobo Olsson. En osnobbig och lärorik bok som syftar till att göra vinvärlden mer tillgänglig för alla, genom att utforska allt från Systembolaget och kr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149656
- Titel
- Vin : så funkar det
- Författare
- Askergren, Petter Alexis
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "
En sådan otroligt härlig bok!"
Lantliv
”Lättsamt, kunnigt och entusiastiskt. Perfekt till begynnande vinnördar!”
M-Magasin
Måste vin vara snobbigt, svårt och exklusivt? Absolut inte hävdar Petter och Alf som bestämt sig för att ta ner vinet på marknivå och göra det tillgängligt för alla. Häng med hem till middagsbordet, ner i vinkällare, ut på krogen och in på Systembolaget. Med Petter och Alf som reseledare utforskar vi vinvärldens alla hörn och gör nyttiga nedslag i vår svenska dryckeskultur. Med passion, nyfikenhet och musik som gemensam drivkraft guidas vi genom provningar, vinfilmer, spellistor, producentbesök och får nya infallsvinklar till bättre matkombos.
En ny generation vetgiriga vinälskare står för dörren och det är dags att begrava bag-in-boxen. Vin ska vara kul!
Petter Alexis Askergren, en av våra mest folkkära artister och textförfattare, upptäckte vinets fantastiska värld och utbildade sig till sommelier 2014. Sedan dess skriver han i tidningen Livets Goda och håller vinprovningar tillsammans med Alf Tumble, till vardags vinskribent i Dagens Nyheter. Alf har tidigare skrivit de kritikerrosade böckerna Vin med adress och Drick! samt producerar den prisbelönta vinpodden Dela en flaska.
"Prestigelöst och trevligt budskap plus att vi får lära oss mycket om vinet och de bästa smakkombinationerna."
Allt om Vin
"Osnobbig vinkunskap."
Allt om Mat
"Alf Tumble, vinskribent i Dagens Nyheter, och artisten Petter som även är utbildad sommelier vill ta ner vinet på marknivå och göra det tillgängligt för alla. De guidar till provningar, vinfilmer och hur du kan kombinera vinet med mat."
Kvälls-Posten
"En sådan otroligt härlig bok! Jag skrattar högt på flera ställen, den här boken är skriven med humor, har oväntade vinklar på det här med vin och den är osnobbig, tillåtande och lärorik. Hur matcha musiken med vinet? Hur spottar man snyggt? Vilken sorts glas? De frågorna får du svar på - och många, många fler.”
Lantliv
"..tillsammans försöker de göra vinvärlden mer begriplig. Prylar, ordförståelse, spellistor, vinfilmer och träning är några av de ämnen som ska leda läsaren rätt i en vinvärld som allt för ofta förknippas med snobbism och elitism."
Dagens Nyheter
”Alf Tumble och Petter har skrivit en vinbok ihop. Den tycker jag att alla borde läsa. Vin behöver inte vara så krångligt.”
Metro
"Viljan att berätta mer än bara försköna förstärks av Bobo Olssons fotografier, som ibland får en nästan Lars Tunbjörksk känsla över sig i ivern att visa två vinnördars vardag. Här är det oftast långt till de mytiskt mjuka kullarna kring Barolo."
Gourmet
"Askergren & Tumble delar glatt med sig av favoritviner och favoritdruvor, restips och krogar, bästa mat- och vinkombos (som sträcker sig från OLW-snacks till finmat) och mycket annat. Och jodå, den som vill veta hur vindrickande bäst kombineras med ambitiös träning får goda råd på vägen."
WoW News
Osnobbig vinkunskap.
Allt om Mat
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127149656 -
Hela helgen med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 176 sidor.
Mycket gott skick. Ren och fräsch inlaga - inga namn eller annat skrivet i boken. Några små -och få- nagg i pärmkant men av inlagans fina skick får man intrycket av en oläst eller mycket försiktigt läst och hanterad bok. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
Bonnier Fakta 9789174245035 -
Vinatlas : en bok om vin och sprit från hela...
Inbunden bok. Esselte kartor. 6 uppl. 1986.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inb 24x29cm, allt om viner. Snygg på soffbord
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170582580
- Titel
- Vinatlas : en bok om vin och sprit från hela världen
- Författare
- Johnson, Hugh - Thölén, Eivor - Thölén, Lennart
- Förlag
- Stockholm : Esselte kartor
- Språk
- Svenska
Esselte kartor 6 9170582580 -
Kombinera mat och vin. 15 kapitel om vin med...
Häftad bok. Kakao Förlag. 2014. 187 sidor.
Nära nyskick. Format 21,5 x 17 cm Vikt 525 g.
Häftad bok med mjuka pärmar med invikta flikar, rikt illustrerad med färgfoton av Ulrika Ekblom. INNEHÅLL: Några ord om mat och vin. Inledning. Sauvignon blanc. Riesling. Grüner veltliner. Pinot gris. Chardonnay. Mousseran läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861934
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Jens Dolk generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner. Du får konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis! Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept: - Sauvignon blanc - Riesling - Chenin blanc - Chardonnay - Grüner veltiner - Mousserande - Rosé - Pinot noir - Sangiovese - Tempranillo - Cabernet sauvignon - Syrah - Zinfandel - Vin och ost - Vin och dessert
Kakao Förlag 9789185861934 -
Kombinera mat & vin. Nya recept till våra fav...
Häftad bok. Kakao Förlag. 2010. 151 sidor.
Nära nyskick. Format 21,5 x 16,5 cm Vikt 425 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, rikt illustrerad med färgfoton av Martin Bogren. INNEHÅLL: Inledning. Lathund för hur mat & vin påverkar varandra. Experiment - prova själv. Sauvignon blanc. Riesling. Chenin blanc. Chardonna läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861170
- Titel
- Kombinera mat & vin : nya recept till våra favoritdruvor
- Författare
- Jens Dolk - Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 217 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 430 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ntresset för mat och vin är stort. Det skrivs massor, det läses massor och framförallt, det njuts god mat och dryck i massor. Våra två föregångare till den här boken har sålt i mer än 50 000 exemplar och efterfrågan på en uppföljare har varit mycket stor.
Därför har vi här valt ut de populäraste druvorna och kombinerat dem med nya läckra recept. Jens Dolk, till vardags vinskribent på SvD, skriver rakt och lättfattligt om vin. Man behöver absolut inte ha ett överdrivet intresse för vin för att få till bra kombinationer och det känns extra kul att servera ett vin som verkligen passar till maten. Det ställer både maten, vinet och definitivt mig som kock i bättre dager!
Liselotte Forslin gör recept som är enkla att följa och som du garanterat lyckas med. Det behöver inte vara krångligt att imponera på gäster och gommar! En bok för alla som gillar att laga mat och som gärna serverar ett gott vin därtill. Förutom druvkapitlen får vi en guidning i vilka viner som gillar ost och naturligtvis också ett dessertkapitel.
Kakao Förlag 9789185861170 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198240733
- Titel
- Ett hum om vin (del 2)
- Författare
- Åkerberg, Mattias
- Förlag
- Please Copy Me
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 155 x 235 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 443 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gillar du vin? Då är det här en bok för dig. Är du nyfiken på vin, men önskar att du hade bättre koll på druvor, regioner och stilar? Det här är din bok.
Följ med genom Europas kända och okända vinregioner i jakten på nya favoriter på Systembolagets hyllor. Lär dig om krutiga vitviner från Sancerre, eldiga grillviner från Italiens klack och himmelsk nektar från Tokaj. Drick sammetslena dessertviner, torr sherry och budgetbubbel – och bli lite klokare på hur du kombinerar riktigt goda viner med ostar, choklad, maträtter och desserter. Tillsammans med dina vänner kan du prova 45 utvalda viner till sansade priser – och hitta din vinsmak.
Det här är den andra boken i en trilogi för vin-nyfikna. Om du gillar den här boken, lär du också gilla Ett hum om vin – del 1, och Ett hum om vin – del 3 som utkommer 2018.
Bakom Ett hum om vin står Mattias Åkerberg och Karin Ohlsson. Mattias är copywriter och skriver texterna. Karin gör bokens illustrationer. Skål! www.etthumomvin.se
Och vad tycker läsarna?
”Boken är så härligt prestigelöst och roligt skriven. Jag blir glad av den.” – Gunn Wannberg
”Boken lyckas presentera kunskaper om vin på en lagom nivå. Det är en utmärkt idé att utgå från vin som finns på Systembolaget, det underlättar mycket när det blir dags att införskaffa och prova.”
– Tim Van Loo
”En vinbok för många, särskilt för den som inte kan så mycket.”
– Elin Peters, Dagens Nyheter
”En riktigt trevlig vinbok – lättsamt och fint skriven, illustrerad på ett underbart sätt. En bok för ljusa stunder.” – Håkan Aludd
”Jag har bara hunnit bläddra genom boken och gillar den spontant, eftersom den är så lättillgänglig. Jag ser fram mot att läsa den.”
– Bengt-Göran Kronstam, Svd
Please Copy Me 9789198240733 -
Spanien, Portugal, Schweiz, Österrike - En vä...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2000. 140 sidor.
Nära nyskick. Vin noteringar på försättsblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151837277
- Titel
- Spanien, Portugal, Schweiz, Österrike - En värld av vin
- Författare
- Mölstad, Mikael
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 386 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789151837277 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151837239
- Titel
- Tyskland - En värld av vin
- Författare
- Mölstad, Mikael
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789151837239 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skickas välemballerad och spårbar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
VEGO & VIN – Rätt vin till vegetarisk mat
Häftad bok. –– FÖRLAGSNY! –– Blue Publishing / Stefan Lundström. 2017. 176 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! ––
Att kombinera vin med vegetarisk mat är en konst som som få behärskar. Väldigt lite finns skrivet om samspelet mellan gröna rätter och ädla drycker.
• Men i den här boken guidas du av författaren, kocken och vink läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186293413
- Titel
- Vego & vin : rätt vin till vegetarisk mat
- Författare
- Streijffert, Peter
- Förlag
- Blue Publishing, Stefan Lundström
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 165 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att kombinera vin med vegetarisk mat är en konst som som få behärskar. Väldigt lite finns skrivet om samspelet mellan gröna rätter och ädla drycker.
Men i den här boken guidas du av författaren, kocken och vinkännaren Peter Streijffert som generöst delar med sig av tankar och erfarenheter kring vin, mat och grönsaksodling – och ger dig massor av spännande vegetariska recept på allt från alger till grillade desserter.Till alla recepten finns vintips. Peter lär dig hur till exempel rosévin, rosébubbel, grüner veltliner och beaujolais blir fina parhästar när du lagar vegetariskt. Och att även de mer kraftfulla rödvinerna kan hitta vego-kompisar.
–– FÖRLAGSNY! –– Blue Publishing / Stefan Lundström 9789186293413 -
Jag som var så rolig att dricka vin med : rap...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 270 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127160118
- Titel
- Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist
- Författare
- Åhlund, Rebecka
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 200 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Drabbande och vackert om att slå ihjäl tiden med vin. /…/ en humoristisk och ärlig skildring av missbrukarens självbedrägeri.”
Göteborgs-Posten
”Viktigt, roligt och självutlämnande om konsten att vara nykter.”
Lena Kvist, Borås Tidning
”Herregud vilken tur att detta blev bok! /…/ Jag som var så rolig att dricka vin med är 272 sidor kärlek, och en given present till alla som behöver just det. ”
Aftonbladet
Rebecka bor i London och lever ett kreativt liv med familj, vänner och en frilanstillvaro som ger henne obegränsade möjligheter att dricka. Kanske på det sätt som hon egentligen alltid har velat?
Kvällen innan hon ska fylla fyrtio går hon gatan fram när hon upptäcker en grupp människor hon älskar komma mot henne. Hennes första tanke är: ”Fan, de har kommit för att lägga in mig på rehab.” Men det är en överraskningsfest. Lättad blir Rebecka full igen, som vanligt.
Några veckor senare sitter hon i en källare under en kyrka och säger för första gången: ”Jag heter Rebecka och jag är alkoholist.”
Med smärtsam uppriktighet och drastisk humor berättar Rebecka Åhlund om att vara mamma, partner, yrkesmänniska, dotter, syster – och alkoholist. Om ångesten, skammen och skulden. Men också om det livsbejakande i att sluta bedöva sig och våga möta tillvaron som den är.
Det här är en berättelse om en människas kamp för att bli frisk, men också en skoningslös betraktelse av en kultur marinerad i alkohol. Den blir en appell för ärlighet kring hur vi dricker och modet att våga vara en hel människa.
”Språket är exakt och följsamt och betyder minst lika mycket för bokens trovärdighet som själva berättelsen.”
Stockholms Fria Tidning
”Det rappa tilltalet, orden som forsar fram. Det gör att det är förvånansvärt lätt att läsa om ett så tungt ämne”
Gefle Dagblad
”Det andas fruktansvärd ångest och hade kunnat bli outhärdligt tung, men Rebecka Åhlund balanserar det skickligt med drastisk humor och låter inte alkoholistens förnedringsväg ta för stort utrymme./…/ Hon rannsakar samtiden och ger en skrämmande bild av ett samhälle som alldeles börjar spåra ur, där alkohol blivit vardag och måste spetsas med droger för att det ska märkas när det är fest.”
Dagens Nyheter
"smärtsamt och underhållande om livet som nykter alkoholist"
Kulturnytt i P4
"Trots ämnet är det väldigt roligt att vara i Rebecka Åhlunds nyktra sällskap. Hon skriver rappt, rakt och självutlämnande om hur hon försöker ersätta vinet med träning, meditation, hundpromenader och te."
Smålandsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127160118 -
Drick! : vin, öl och sprit med Alf Tumble - h...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134027
- Titel
- Drick! : vin, öl och sprit med Alf Tumble - hemma och på krogen
- Författare
- Tumble, Alf
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför är Madeira godast till blodpudding? Vilket flygbolag har bästa vinlistan? Och vilken bärs gör sig egentligen bäst i garderoben?
I Drick! guidas du genom vinlistor, barstolar och ölkranar nyfiket, avdramatiserat och bortom allt snobberi. Du möter vinet, ölen och spriten i sammanhang du känner igen: söndagsmiddagen, krogen, cocktailbaren, festen, smörgåsbordet, puben, resan och butiken. Vill du läsa om druvkloner, jäststammar och appellationsregler finns det andra böcker. Drick! är en handbok av praktiskt snitt, skriven och tillägnad alla som helt enkelt vill dricka lite bättre.
Alf Tumble är house-djn och musikproducenten som via sommelierstudier förlorade sig i vinets värld. Idag delas passionen lika mellan vin, öl, sprit och disco. Han skriver bl.a. i Dagens Nyheter, Nöjesguiden, Gourmet, Livets goda, Whisky & Bourbon, Expressen och på Popit.nu.
'Drick!' är egentligen den perfekta boken för den nyfiket intresserade som vill ha en introduktionskurs i dryckens värld, men även för en mer insatt läsare finns här mycket att hämta, inte minst kul kuriosa, annorlunda provningstips och allmän inspiration. Tumble är dessutom en skicklig skribent vilket gör boken till en högst angenäm läsupplevelse.
Andreas Grube, Vin & Bar-Journalen
I en förutsägbar och likriktad kokboksutgivning sticker Alf Tumbles Drick! (Natur & Kultur) ut lika mycket som Stardusts Music sounds better with you gör på ett dansgolv. Det gäller både Fredrik Skogkvists fotografier och Alf Tumbles eget språk och egna infallsvinklar.
Jan Gradvall, DI Weekend
Det handlar om att dricka bättre i alla möjliga sammanhang; på middagen, på krogen och på resan till exempel. Och det handlar om alla drycker vin, sprit och öl.
Joel Linderoth, BeerSweden
Det är en fantastiskt användbar bok för den som tycker det är viktigare att uppleva vinet än att veta vilka druvor som ingår men lika viktig för den som fastnat prestigefyllda blindprovningar och behöver släppa loss och bara DRICKA. Avspänt kunnigt och som vanligt välskrivet.
Anders Öhman, Öhman Mat & Vin
DJn Alf Tumble har släppt det som jag önskar någon kunde gjort för flera år sen en bok om god dryck som är så avslappnad men ändå personlig att den inte avskräcker alla de som inte när sommelierdrömmar, men ändå vill veta mer om vad de har i glaset. Bara det att Drick! ägnar ett uppslag åt vad man dricker på efterfesten gör den värd att köpa (hint: man ska inte dricka något dyrt).
Johan Hedberg, Matgeek
Äntligen, äntligen, äntligen kommer det en modern, vaken, rolig, initierad, osnobbig och inspirerande bok om alkohol! Som speglar dagens moderna samhälle, hur vi lever och hur vi vill dricka. Köp en till dig själv och fler att ge bort.
Elle Mat & Vin
Sommelieren och skribenten Alf Tumble har ett avslappnat, men initierat och engagerat, förhållningssätt till allehanda drycker. Detta delar han med sig av i boken Drick!, där man kan läsa om såväl hur man kryddar sin egen snaps som vilka flygbolag som har bäst känsla för vin.
Sofia Larsson, Icon Magazine
På det hela taget en otroligt mysig och härlig bok som jag har en känsla av lär lyssnas på en och annan gång, perfekt att slappna av till. Betyg: 9/10
Patrick Bjelkengren, Humligheter om ljudboken
Precis som alla bra populärkulturmissionärer drivs han av en vilja att dela med sig av sina upplevelser till andra, utan att det för den skull innebär att ribban placeras på en nivå så att det blir folkligt och utslätat. Alla som vill får följa med. Men alla kommer inte att vilja göra det, och det är helt okej att avstå.
Jonas Grönlund, Sydsvenskan
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134027 -
SMAKENS MAGI – Det underbara samspelet mellan...
Inbunden bok. Max Ström. 2008. 383 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! – Stort format, ca 23x28x3,5 cm. ––
Efter succén med sin senaste bok Vinets magi – som utsågs till världens bästa vinbok – har nu Bengt-Göran Kronstam skrivit en generös och ymnig bok om samspelet me läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261137
- Titel
- Smakens magi : det underbara samspelet mellan vin och mat
- Författare
- Kronstam, Bengt-Göran
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Lycka är att ha Bengt-Göran Kronstams nya bok i sin ägo. Riktigt bra recept och massor med förslag om vilket vin man kan servera till.«FeminaEfter succén med sin senaste bok Vinets magi - som utsågs till världens bästa vinbok - har nu Bengt-Göran Kronstam skrivit en generös och ymnig bok om samspelet mellan vin och mat. Här finns sexton kapitel om vinets olika smaktyper och användningsområden, från champagne till de olika vita, röda och rosévinerna, liksom det söta och starka vinet. Dessutom kan du läsa om vin till grillat och vegetarisk mat, om vin och sprit som krydda, om flambering och mycket annat - allt kryddat med färgstarka berättelser från vinets och matens underbara värld.- Själva grundtesen i gastronomin är att bli lagom mätt och diskret berusad på ett så behagligt och välsmakande sätt som möjligt. Så varför krångla till det? Det är temat i min nya bok, en smaklig vägledning till vinets smaktyper och en naturlig fortsättning på Vinets magi. Där hittar du människorna, mötena och platserna, här hittar du upplevelserna.Samtidigt är Smakens magi en härlig och inspirerande kokbok där Kronstam bjuder generöst på massor av läckra smakprov ur sina egna recept med vintips till det goda på tallriken. Allt är samlat i en magnifik praktutgåva som det är ett nöje att både ge och få.- Maten är grunden till mitt vinintresse, men jag är inte förtjust i modern konstmat. Den är för omfattande och kontrastrik på ett sätt som inte passar vinet. Klassisk matlagning bygger istället på harmoni mellan alla smaker, däribland vinet. Recepten i Smakens magi är festmat, men på en nivå som de flesta ska kunna laga.De förföriska matbilderna är tagna av Björn Lindberg, en av Sveriges främsta matfotografer. Reportagebilderna är tagna av Claes Löfgren, som tillsammans med Kronstam fick pris av Gourmand World Cookbook Awards för världens bästa vinfotografiska verk i Vinets magi.Sagt om Smakens magi»...en bok att njuta länge och i omgångar.«Expressen»Lycka är att ha Bengt-Göran Kronstams nya bok i sin ägo. Riktigt bra recept och massor med förslag om vilket vin man kan servera till.«Femina»Bengt-Göran Kronstams gedigna provningserfarenhet och stora matlagningsintresse genomsyrar boken som lockar med recept och vackert foto. Härliga recept, bra vägledning till lyckade mat- och vinmatchningar plus fina bilder är bokens styrka.«TT Spektra»Bengt-Göran Kronstam har en god penna och en aldrig sviktande passion för vin. När han dessutom lyfter in vinet i det kulinariska landskapet skapas gastronomiska bilder av stor skönhet.[...] Recepten är eleganta och ändå användarvänliga. Claes Löfgren och Björn Lindberg ramar in Bengt-Göran Kronstams texter på det goda sätt de förtjänar.«Länstidningen Södertälje»...en naturlig sammanknytning mellan vinet och maten. Kronstam förmedlar ett samspel som skickar läsaren mot nya dreglande höjder. "Smakens magi" ger kunniga svar på allt med ett läcker formgivning och bildsättning av yppersta kvalitet.«Nerikes Allehanda»...en svindlande mäktig bok...«Residence»En passionerad och personlig mat, vin- och resebok...«Laga Lätt
Max Ström 9789171261137 -
Vego & vin : rätt vin till vegetarisk mat
Häftad bok. Blue Publishing, Stefan Lundström. 1 uppl. 2017. 175 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186293413
- Titel
- Vego & vin : rätt vin till vegetarisk mat
- Författare
- Streijffert, Peter
- Förlag
- Blue Publishing, Stefan Lundström
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 165 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att kombinera vin med vegetarisk mat är en konst som som få behärskar. Väldigt lite finns skrivet om samspelet mellan gröna rätter och ädla drycker.
Men i den här boken guidas du av författaren, kocken och vinkännaren Peter Streijffert som generöst delar med sig av tankar och erfarenheter kring vin, mat och grönsaksodling – och ger dig massor av spännande vegetariska recept på allt från alger till grillade desserter.Till alla recepten finns vintips. Peter lär dig hur till exempel rosévin, rosébubbel, grüner veltliner och beaujolais blir fina parhästar när du lagar vegetariskt. Och att även de mer kraftfulla rödvinerna kan hitta vego-kompisar.
Blue Publishing, Stefan Lundström 1 9789186293413
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
