-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAB Fabriken Saturnus Artonde
-
Nyskördat : recept och metoder för att ta var...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 231 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113056944
- Titel
- Nyskördat : recept och metoder för att ta vara på frukt, bär, svamp och grönsaker
- Författare
- Sjögren, Anna - Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Eriksson, Lina
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 235 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 955 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi vill njuta av egenodlat. Allt fler vill veta varifrån råvarorna och smakerna kommer. Vi vill veta att det är på riktigt och även de som inte odlar själva vill gärna bära hem närodlat och nyskördat från marknader och torg. Tidningar, bloggar och böcker fylls av recept och bilder på sylt, saft, marmelad men vilka recept är egentligen bäst och vilka metoder kan man lita på?
Vi tillhör en generation som inte längre självklart vet hur syrade grönsaker ska lukta, hur mycket socker vi ska ha i äppelmoset eller bäst tar tillvara svampen. Man vill ogärna chansa med 10 kilo nyplockade lingon eller en papperskasse nyplockade svarta trumpetsvampar. Det måste bli rätt på första försöket.
Primörerna på våren, bären på sommaren, trädens frukter och skogens svamp på hösten. Det man inte äter direkt kan med olika metoder tas tillvara och plockas fram senare under året. Här får vi metoderna för allt från konservering och lufttorkning till ättiksinläggning och mjölksyrejäsning. Recept på marmelader, safter och geléer, likörer, muster, mos, chutneys, lemonader och curd.
I Nyskördat finner du beskrivningarna och de bästa recepten ur tidningen Allt om Mat. Samtliga recept är som vanligt provlagade och avsmakade i tidningens provkök, formulerade på tidningens välkända sätt och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Det är snyggt, det är nyttigt och det blir gott. Det är nyskördat.
Norstedts 1 9789113056944 -
Isodieten : kokboken
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2010. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630283
- Titel
- Isodieten : kokboken
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer Isodieten – kokboken med över 60 nya, fräscha isorecept: frukost, lunch, mellanmål och middag.Här får du en mängd frestande recept som passar hela familjens smaklökar och hungriga magar. Varierade rätter med fisk, kött och en massa grönsaker och härliga mellanmål, som snabbt kan ställas i ordning, gör att du blir riktigt mätt men ändå kan nå en hälsosam idealvikt!Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg – tre av Sveriges mest framstående näringsfysiologer – tröttnade på alla quickfix och extrema dieter och skapade isodieten. Där tog de med alla aspekter på hälsa och viktminskning och lade fokus på mättnad och välbefinnande. Detta gör att dieten passar alla. Oavsett ålder, kön och aktivitetsnivå kan man äta samma mat. Det enda man behöver justera är portionsstorleken.Vetenskapens vassaste verktyg har samlats här på ett sätt som är både enkelt och gott. ”Iso” kommer från isokalorisk diet och betyder att kalorierna är jämnt fördelade mellan näringsämnena. I isodieten är livsmedlen också noga utvalda för att ge bästa tänkbara kvalitet av fett, kolhydrater och protein, samt se till att du får i dig tillräckligt av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Dessutom är alla recept glutenfria – ytterligare en hälsofrämjande aspekt för många.Fresta dig med: • fylld paprika med heta räkor • spenatquinoa med soltorkade tomater och rökt lax • wokat äpple med keso och kanel • kyckling med röd curry • kräftstjärtar med avokado och kidneybönor • grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost • hallonpannkakor
Fitnessförlaget 9789173630283 -
Bubblor : sprudlande cocktails med champagne...
Inbunden bok. Tukan förlag. 2020. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179851200
- Titel
- Bubblor : sprudlande cocktails med champagne och mousserande vin
- Författare
- Anders, Elouise
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa presentboken till sommarfesterna!
En spritz är en härligt bubblande drink där man blandat något slags kolsyrad eller bubblande dryck med – gärna en bitter – likör.
Alla känner till Aperol Spritz som varit de senaste årens stjärna på fester och i sommarbarer. Men visste du att det finns en mängd spritzdrinkar att upptäcka? Aperol Spritz är bara början! De senaste åren har spritzvärlden formligen exploderat med nya varianter. Det råder utan tvekan en utbredd och högst smittsam ”spritzfeber”.
I den är boken hittar du såväl klassiker som olika slags Bellini och Pimms, men också läskande utmanare. Du kommer med stor sannolikhet att hitta många nya favoriter!
Tukan förlag 9789179851200 -
Köksvägen till Portugal
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1997. 153 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832180
- Titel
- Köksvägen till Portugal
- Författare
- Katarina Nordli - Harald Nordli
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151832180 -
Bakglädje : baka utan gluten och mjölk
Inbunden bok. Solna : LIC ; Stockholm : Svenska celiakiförb. 1993.
Hyggligt skick. Nött omslag/rygg.
Tejpad recept på insidan av omslag/försättsblad.
Välanvänt exemplar med fuktskador på några upplsag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175842837
- Titel
- Bakglädje : baka utan gluten och mjölk
- Författare
- Fransson, Iréne - Ingeson, Ulla - Björling, Göran - Sandeberg, Ingrid af - Svenska Celiakiförbundet
- Förlag
- Solna : LIC ; Stockholm : Svenska celiakiförb
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Solna : LIC ; Stockholm : Svenska celiakiförb 9789175842837 -
Gateaus brödbok
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1998. 95 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174866988
- Titel
- Gateaus brödbok
- Författare
- Christenson, Claes - Hesselbom, Ted
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9789174866988 -
Öl och vänner : den härliga konsten att kombi...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2011. 168 sidor.
Mycket gott skick. Mjuka pärmar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623142
- Titel
- Öl och vänner : den härliga konsten att kombinera öl och mat
- Författare
- Magnus Svensson - Michael Björkman
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 215 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- God mat och god dryck är njutbart var för sig, men när de samspelar, blir helhetsupplevelsen större; ett plus ett kan bli tre. Att söka rätt kombination handlar inte om snobbism, utan om att försöka finna den ultimata upplevelsen, vare sig det handlar om enkel vardagsmat eller en lyxig lördagsmiddag med vänner. Med dagens stora utbud av öltyper är det lätt att hitta goda kombinationer oavsett om det står torsk med äggsås, fransk köttgryta eller något kryddstarkt, thailändskt på bordet. Boken ger dig ett enkelt verktyg för att välja det bäst lämpade ölet till din middag och 80 läckra och lättlagade recept på rätter, som passar till olika slags öl från milt till smakrikt. Ölets enastående förmåga att gifta sig med maträtter beror på den stora aromatiska bredden. Med utgångspunkt från smakrikedom och färg väljer du enkelt rätt sorts öl till såväl kantarelltoast som coq au vin, lammkebab och isterband. Med sin beskrivning av öltyper utifrån smak, doft och färg ger "Öl och vänner" en unik nyckel till den perfekta kombinationen av öl och mat.
Magnus Svensson är kreativ ledare för sommelierutbildningen på Restaurangakademien. Han är kock och sommelier och har enfil kand i måltidskunskap. Sin kunskap om mat och dryck förmedlar han som författare, matkonsult, tv-kock och radiopratare.
Michael Björkman är sommelier och köksmästare med passion för helhetsupplevelser. Han har arbetat på ett flertal toppkrogar i Stockholm, men även i London och i Spanien.
Nygren & Nygren 1 9789186623142 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113121895
- Titel
- Vår kokbok vego
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 399 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 225 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu låter vi Vår kokbok vegan flytta in i Vår gröna kokbok och därmed byter den titel. I Vår kokbok vego finns dels lakto-ovo-vegetariska recept, med mjölkprodukter och ägg, dels veganska recept. Vår kokbok vego är en grundkokbok som är till för alla, oavsett om du vill äta mer grönt, hjälpa din tonåring att laga mat utan kött eller varit vegetarian länge och behöver få inspiration till nya smaker.Under de senaste åren har den gröna matlagningen definitivt landat i det allmänna medvetandet och är idag mycket mer integrerat i vårt tänkande kring mat. Det är numera självklart att en grönsak kan spela huvudrollen lika bra som kött eller fisk. Husmanskost och favoriter som tacos och våfflor blir minst lika goda i växtbaserade varianter och i matbutikerna finns ett stort utbud av vegetabiliska produkter.Vår kokbok vego innehåller runt 400 recept, varav 50 är nya, för alla tillfällen: enkla vardagsrätter, festmat, tillbehör, mellanmål och frukostar, sötsaker och bröd. Fyra symboler talar om vilka recept som är lakto-ovo-vegetariska, veganska, glutenfria och snabba att göra – för att du lätt ska hitta rätt. Näringslära och fakta om olika livsmedel finns förstås också, samt ett säsongshjul som ger dig bra koll på när olika grönsaker, frukter och bär är i säsong.Det är enkelt, inspirerande och gott att laga mat med Vår kokbok vego. Välkommen till vår sköna gröna värld!
Norstedts 1 9789113121895 -
Muskelmat : en kokbok från Body
Inbunden bok. Egmont Publishing. 2 uppl. 2013. 319 sidor.
Mycket gott skick. Utgången.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197906456
- Titel
- Muskelmat : en kokbok från Body
- Författare
- Runsten, Hannah
- Förlag
- Egmont Publishing
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 252 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1199 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som gör dig snygg och mätt.
I den här boken har vi samlat 203 recept - alla skräddarsydda för att ge dig det du behöver för att må bra, och dessutom få dig att se förbaskat bra ut! Inga snabbfixar, konstiga extremdieter eller tokigheter. Bara en inspirerande kokbok fylld av lättlagade och näringsberäknande recept-med rena och hälsosamma livsmedel, där proteinet står i fokus.
Det här är en bok för dig som gillar att träna, inte minst på gym. Och för dig som önskar perfekta resultat av din träning, utan att lägga på dig onödigt fett. Men den är också för dig som helt enkelt uppskattar god och näringsriktig mat varje dag, hela dagen.
Som sagt-med den här boken får du mat som gör dig snygg. Och mätt.
Egmont Publishing 2 9789197906456 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153417798
- Titel
- Servettbrytning
- Författare
- Anita Gunnars
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 48 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett vackert dukat bord är en fröjd för ögat, och pricken över i:et är omsorgsfullt brutna servetter. Här hittar du 45 olika servettbrytningar för både fest och vardag: finare middagar, släktkalaset, 50-årsfesten och bröllopsmiddagen, men även för barnkalaset och vardagsmiddagen. Flera av brytningarna kan också användas som bordsdekorationer, t ex Brudkorgen, Svanen och Näckrosen. Servetterna får inte vara för små. Till de allra enklaste vikningarna räcker en 40x40 cm stor servett, men för de flesta brytningarna i boken krävs att servetterna är minst 70x70 cm stora. I några fall har servetter som är 120x120 cm stora använts. 43 färgfoton, 207 streckteckningar.
Ica Bokförlag 1 9789153417798 -
Annas örtagård : om glädjen att odla och anvä...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1 uppl. 1993.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick med lätta hanteringsspår. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134513457
- Titel
- Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
- Författare
- Bergenström, Anna - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 1 9789134513457 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113050201
- Titel
- Mannerströms husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 996 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Norstedts 4 9789113050201 -
Gys-Inges kokbok : en kokbok av Inge Lindgren...
Inbunden bok. Gysinge : Inge Lindgren. 1998.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163075315
- Titel
- Gys-Inges kokbok : en kokbok av Inge Lindgren med de bästa recepten och flera roliga minnen från Gysinge wärdshus och Älvkarleby konferens- och turisthotell
- Författare
- Lindgren, Inge
- Förlag
- Gysinge : Inge Lindgren
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Gysinge : Inge Lindgren 9789163075315 -
Af Kungl. Maj:t anbefalld närings- och arbets...
Inbunden bok.
Gott skick. Stockholm, 1913. (4)+vii+(1)+553 sid. +kartor. Osignerat halvklotband, häftesomslagen ej medbundna. Något tilltryckta ryggslut. Pärmpappret något skavt i nedermarginalen. Enstaka blyertsförstrykningar. Fläck på övre snittet samt mindre bläckplump på sid. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Gå ner i vikt med GI-metoden
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Nyskick. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425235
- Titel
- Gå ner i vikt med GI-metoden
- Författare
- Ola Lauritzson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 236 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 323 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det enkla sättet att gå ner i vikt. Snabbt och effektivt med långsiktigt resultat. Och utan att vara hungrig.
Baserat på de allra senaste vetenskapliga rönen har Ola Lauritzson skrivit en lättläst och personligt hållen introduktion till det idag så omtalade glykemiska indexet, förkortat GI. En sammanfattning av de erfarenheter och insikter som den egna viktminskningen på 14 kg förde med sig. Genom att omvärdera gamla sanningar och bättre förstå födoämnenas funktioner kan man enkelt själv komma tillrätta med sin mathållning. Boken visar en trestegsmetod med menyförslag och enkla recept till ett smalare och sundare liv. Tabeller över vanliga livsmedels indextal med kommentarer listar vad som är nyttigt och vad man bör äta lite mindre av. Målet är, förutom att gå ner i vikt, att äta hälsosammare, må bättre och leva friskare och längre. Diagram. Utk. mars.
Ica Bokförlag 1 9153425235 -
Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
Inbunden bok. Svensk Egenvård. 2003. 176 sidor.
Nyskick. Perfekt exemplar. Oläst. Med Fredriks Paulúns autograf.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197342912
- Titel
- Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 204 x 226 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en kraftigt omarbetad och uppdaterad version av Fredrik Paulúns bästsäljande bok Allt om glykemiskt index. Blodsockerblues bygger på den senaste forskningen om GI men tar även upp helt nya teorier. Dessutom har innehållet utökats med nya kapitel och nya lågglykemiska recept. Boken vänder sig till alla som vill förbättra sin fettförbränning, prestation och hälsa - men för dig som är diabetiker, eller vill förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, är den ett måste!
Svensk Egenvård 9197342912 -
Svensk husmanskost
Pocketbok. Månpocket. 1981. 283 sidor.
Mycket gott skick. För info om boken, se bifogat foto av baksidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMånpocket -
Kokbok för dig som har diabetes : grundkokbok...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2007. 160 sidor.
Nära nyskick. 24x17cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424109
- Titel
- Kokbok för dig som har diabetes : grundkokboken med recept för hela dagen
- Författare
- ICA provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna bok finns rikligt med spännande och lättlagade maträtter som är anpassade för diabetiker. Det är nyttig mat som också smakar gott. Här finns recept för dagens alla måltider, från vardagens frukost, snabba lunch och olika mellanmål till festliga helgmiddagar och goda desserter. Alla recept är näringsberäknade.
Många diabetiker behöver hjälp att planera sin mat. Särskilt de som får diabetes när de blir äldre och som då behöver lägga om sin kost har behov av lättsam, korrekt information om hur de ska äta. Mat för diabetiker ska se lika läcker ut som annan mat och bilderna är därför moderna och vackra.
Boken inleds med ett informationsavsnitt: senaste nytt om diabetesmat, liten näringslära, tabell med sötningsmedel med mera. Kapitlen är indelade efter en dags måltider: frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, snabba middagar, festliga middagar, kvällsmål.
Boken innehåller 130 recept med alla slags råvaror och även efterrätter. Här finns också förslag till menyer för en dag. Alla recept är näringsberäknade. Recepten är utprovade på ICA Provkök. Förord av Professor Claude Marcus, Huddinge Universitetssjukhus.
Ica Bokförlag 9789153424109 -
Veckans favoriter : middag på bara 30 minuter
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Hyggligt skick. Skyddsomslag saknas. Bra skick, fast sidorna är vågiga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113054773
- Titel
- Veckans favoriter : middag på bara 30 minuter
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 232 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 915 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med rätt knep och lite planering går det lätt att laga god och variationsrik middag på under en halvtimme. Här hittar du allt som får din vardag att bli enklare - med tydliga och temabaserade kapitel som har lösningarna på de vanligaste vardagsproblemen.
Inköpslistor för olika matsedlar, 1 matkasse - 3 middagar, allt-i-en-gryta-recept, supersoppor och matiga sallader, budgetveckan i slutet på månaden, 2 för 1: middag och matlåda, och fantastiskt smarta menyer med tidsscheman som gör att du blir supereffektiv i köket och faktiskt vågar bjuda hem folk på fredagskvällen efter jobbet!
Alla recept är årstids- och säsongsbundna och boken är späckad med tids- och energisparande tips för både köket och mataffären. Här finns också knep för hur du tar vara på resterna och hur du lätt varierar de vanligaste vardagsrätterna så att du slipper tröttna på dem. Dessutom innehåller boken ett gediget råvaruregister så att du lätt kan slå upp den ingrediens du är sugen på och hitta massor med recept som innehåller just den. Sluta stressa över vad ni ska äta till middag - allt hittar du här!
Norstedts 1 9789113054773 -
Klassisk kinesisk kokbok
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 256 sidor.
Gott skick. Lite snedläst samt lite nött på pärmens baksida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428626
- Titel
- Klassisk kinesisk kokbok
- Författare
- Yan-kit So
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 223 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 789 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en komplett guide till det kinesiska köket med utförlig presentation av ingredienser, köksredskap och matlagningsmetoder. Du får också veta vad som är speciellt för kinesisk mat, hur man dukar och serverar och vad man dricker till maten.
I boken hittar du både exotiska och mer välkända kinesiska rätter. Alla Kinas regioner är representerade: östkustens delikata kök, området söder om Hongkong, samt de norra och västra köken med sina kryddstarka rätter och mer robusta matlagning. Alla recept beskrivs med tydliga steg-för-steg-anvisningar, vissa moment visas även med illustrationer.
All eftersom vi har mer och mer kontakt med Kina behöver vi också förstå kinesisk kultur, där maten är en viktig del. Klassisk kinesisk kokbok har varit en tidig länk mellan öst och väst och är enligt många en av de bästa introduktionerna till kinesisk matlagning.
Ica Bokförlag 1 9789153428626 -
Stefanos Italia : den stora italienska kokbok...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 2 uppl. 2013. 440 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skyddsomslaget svagt nött.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623364
- Titel
- Stefanos Italia : den stora italienska kokboken
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 440 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2050 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.
Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med fler recept, fler härliga matbilder och ännu mer fakta; sammantaget det bästa från det italienska köket. Med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg och citronodlingar inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen, nu med mer än 270 recept, lätta att lyckas med. Bokens lockande meny med antipasto, pasta och ris, fisk, kött, tillbehör och dessert är tryfferad med fördjupningar. Det handlar bland annat om buffelmozzarellan från Neapel och den berömda parma skinkan. Här berättas historien om den älskade pizzan, den ljuvliga glassen och parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande gröna rätter! Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvar terskrog Caina i Stockholm fick han tidigt känsla för goda råvaror och gedigen matlagning allitaliana. För att inte tala om alla mat upplevelser hos släkten i Toscana.
Sedan många år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, med ansvar för kungahusets representation. Han skapade prinsessan Madeleines bröllopsmeny 2013, liksom galamiddagen när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel 2010.
Jan Nilsson, tidigare mångårig chefredaktör för tidningen Gourmet, har skrivit texterna i Stefanos Italia den stora italienska kokboken.
Nygren & Nygren 2 9789186623364 -
Stora snapsviseboken
Inbunden bok. Fischer & Co. 1996. 424 sidor.
Mycket gott skick. Namnmärkt försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170547935
- Titel
- Stora snapsviseboken
- Författare
- Lausson, Mirja - Vin- & sprithistoriska museet
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 424 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 684 g
- Språk
- Svenska
Fischer & Co 9789170547935 -
A guide to Ayurvedic cocking
Häftad bok. Family Cookbook Projekt. 1 uppl. 2022. 162 sidor.
ISBN 9781954262027
Mycket gott skick. Dedikerad, namnad på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFamily Cookbook Projekt 1 9781954262027 -
Eat Feel Fresh - A Contemporary Plant-based A...
Inbunden bok. DK-Förlaget. 2019. 256 sidor.
ISBN 9780241388419
Mycket gott skick. Introducing Eat Feel Fresh, an all-encompassing vegan Ayurvedic cookbook with over 100 healing recipes.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDK-Förlaget 9780241388419 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242904
- Titel
- Baka matbröd med LCHF
- Författare
- Andersson, Mariann
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan alla som vill äta lågkolhydratkost och glutenfritt njuta av mjukt och saftigt matbröd. Och matbröd är precis vad det handlar om – bokstavligen. Både proteinhalt och näringsinnehåll blir nämligen föredömligt höga eftersom många av brödens bas består av ägg. En smörgås med exempelvis smör, en rejäl skinkbit och grönsaker blir därför ett mättande mellanmål, eller kanske en lättare lunch. Perfekt när man är hungrig och har ont om tid.Och apropå tid … LCHF-matbröd har den enorma fördelen att de är snabba att baka. Man vispar helt enkelt bara ihop alltsammans och låter smeten svälla en stund. Sedan är det bara att forma och grädda.Alla kan garanterat hitta sina favoriter bland dessa drygt 40 recept. Ljusa, mörka, mjuka och hårda matbröd. Fest- och vardagsbröd. Baguetter, knäckebröd, focaccia, pizza, smörgåstårta – allt finns här!Mariann Andersson driver en populär blogg om kolhydratsnål matlagning och bakning: www. mariannslchf.se. Hon kom våren ut 2012 med boken Baka med LCHF – klassiska bakverk till fika och fest utan socker och gluten.
Bonnier Fakta 9789174242904 -
Härliga pajer till middag & dessert
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2008. 112 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Namnad på insidan av främre pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155237462
- Titel
- Härliga pajer till middag & dessert
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 194 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla älskar paj! Det är enkel och god mat som gör succé både till vardag och fest. Här blir du inspirerad till att tänka nytt och ta ut svängarna. Många recept har smaker från andra delar av världen, som Orienten, Europa och USA.Härliga pajer innehåller 80 pajrecept. Allt från klassiker som ost- och skinkpaj till spännande och läckra pajer med ingredienser som kräftstjärtar, kronärtskockor och mango chutney. Här finns också många ljuvliga efterrättspajer, kola och bananpaj, rabarberpaj med smak av mandelmassa och äppelpaj med lemoncurd bland många andra.Kristina Eriksson bjuder på både recept som känns pålitligt bekanta och recept som är spännande nya och läckert annorlunda. Anna Clarén står för det fina fotot.
Bokförlaget Semic 9789155237462 -
Gröna Smoothies
Inbunden bok. Pagina Förlag. 1 uppl. 2014. 160 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610585
- Titel
- Gröna Smoothies
- Författare
- Green, Fern
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att tillreda juicer och smoothies är ett utmärkt sätt att få i sig många frukter och grönsaker. Om du vill gå ned i vikt, bekämpa trötthet eller helt enkelt vill få en bättre hälsa kan du låta dem ingå i din dagliga kost.
Hälsovinsterna är flera:
du avgiftar kroppen och återställer PH-balansen för att förebygga sjukdomar och lindra en mängd hälsoproblem.
du går enklare ned i vikt genom att dricka dem som mellanmål eller måltidsersättning.
du ökar din energi eftersom dryckerna innehåller antioxidanter och fytokemiska näringsämnen
du renar blodet eftersom dryckerna är fyllda med vitaminer, enzymer och klorofyll
Boken innehåller även ett enkelt detoxprogram.
Pagina Förlag 1 9789163610585 -
Familjens svamp & bärbok - säkra svampar, vil...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2004. 120 sidor.
Nära nyskick. Hörnen med litet slitage (se bild). Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst. Format 13 x 19 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155231644
- Titel
- Familjens svamp & bärbok : säkra svampar, vilda bär, ätliga örter, vilda blommor, utflyktstips, utrustning, recept
- Författare
- Slipher, Beate
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 130 x 190 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 214 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säkra svampar och ätliga blommor, bär och örter. Hur du känner igen dem, var de växer och hur du lagar till dem. I varje kapitel ges också goda råd inför utflykten och tips om passande utrustning.Familjens svamp & bärbok består av fyra huvuddelar: vårens örter, försommarens vilda blommor, sensommarens bär och höstens svamp. Tydliga färgfoton och enkla beskrivningar visar hur du känner igen växterna, var de växer och hur du lagar till dem. Späda blad av örter kan t.ex. användas i sallader, soppor och såser. Av fläderblommor kan man göra läcker fläderpannkaka, som serveras med lime och socker. När det gäller svampplockning kommer många människor aldrig längre än till kantareller. Här får du lära dig tio säkra svampar som du kan plocka utan risk för förväxling med giftiga sorter.Äldre tiders skrock och folklig kunskap om växternas medicinska användning ger extra krydda åt boken. Boken är i behändigt fickformat.
Bokförlaget Semic 9789155231644 -
Fjällsjön
Inbunden bok. Bazar Förlag. 2023. 319 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. skyddsomslaget har rester av klister, gissningsvis från en prislapp, på baksidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180065801
- Titel
- Fjällsjön
- Författare
- Olofsson, Anna-Karin
- Förlag
- Bazar Förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 223 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fjällsjön är första delen i serien om Kalla fall Nordkalotten.En kylig höstkväll samlar kommissarie Britta Lindén sitt nya, tvärnordiska team på Torneträsk strand. Därifrån syns ön dit finländaren Seppo Mannela begav sig för tjugo år sedan för att fiska med sina vänner. Det var även där han senast sågs i livet. Simmade han tillbaka till land för att i hemlighet börja ett nytt liv någonstans? Drunknade han i det kalla vattnet? Eller blev han mördad och kroppen sänkt i den djupa sjön?Team Kalla fall Nordkalotten har sin bas i Kiruna, i en byggnad som hotas av gruvan. Gruppens uppgift är att ta reda på sanningen där gamla utredningar gått bet. Med hopp om att få ge anhöriga ett avslut kämpar teamet mot både inre stridigheter och ett skoningslöst klimat.
Bazar Förlag 9789180065801
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn