-
Kombinera mat och vin : Nya recept, nya viner...
Inbunden bok. Kakao . 2000. 112 sidor.
Nyskick. Mat och vin hör ihop och alla kan lära sig att kombinera dem på ett bra sätt. Jens Dolk beskriver pedagogiskt druvsorter och tillverkning, hur våra sinnen fungerar samt hur man utan svårigheter matchar mat och vin för en fulländad smakupplevelse. Till dru läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197315371
- Titel
- Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner, nya kombinationer
- Författare
- Jens Dolk - Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat och vin hör ihop och alla kan lära sig att kombinera dem på ett bra sätt. Jens Dolk beskriver pedagogiskt druvsorter och tillverkning, hur våra sinnen fungerar samt hur man utan svårigheter matchar mat och vin för en fulländad smakupplevelse. Till druvorna lagar Liselotte Forslin spännande och modern mat med stor inlevelse.
Kakao 9789197315371 -
Kombinera mat & vin
Inbunden bok. Kakao förlag. 2007. 152 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Fin bok om att kombinera mat och olika typer av viner. Fin skick förutom någon skavank på omslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKakao förlag -
Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar o...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2002. 112 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197411769
- Titel
- Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar om vin
- Författare
- Jens Dolk
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 617 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inga frågor är för enkla eller för svåra för att Jens Dolk ska kunna svara på dem på ett kunnigt och samtidigt underhållande sätt. Lär dig mer om hur vin framställs runt om i världen, vad som händer i vingården under ett år och varför rött vin är rött och vitt vitt! Vinkunskapen blandas med kuriosa och praktiska tips om lagring, servering, matlagning till och med om hälsa och vett & etikett! Nybörjare eller vinkännare är du nyfiken på vin ska du absolut titta närmare på denna bok!
Kakao Förlag 9789197411769 -
Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med...
Häftad bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2014. 187 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861934
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Jens Dolk generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner. Du får konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis! Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept: - Sauvignon blanc - Riesling - Chenin blanc - Chardonnay - Grüner veltiner - Mousserande - Rosé - Pinot noir - Sangiovese - Tempranillo - Cabernet sauvignon - Syrah - Zinfandel - Vin och ost - Vin och dessert
Kakao Förlag 1 9789185861934 -
Kombinera mat och vin
Inbunden bok. Kakao förlag. 1999. 112 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197315311
- Titel
- Kombinera mat och vin
- Författare
- Jens Dolk - Mette Ankarloo
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kombinationen som gör det: trollar fram nya saksensationer ur maträtten och får vinet att lyfta till oanade höjder. I Kombinera mat och vin förenas läckra recept med spännande viner valda av vinkännaren Jens Dolk.
Kakao förlag 9197315311 -
Kombinera mat och vin 15 kapitel om vin med m...
Inbunden bok.
Gott skick. Kakao. 2012. 183 s. skav på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861637
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 280 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rött vin kan passa alldeles utmärkt till fisk!
Jens Dolk delar generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner.
De ger konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Du får svar på vad det är som gör att sauvignon blanc passar så bra ihop med getost och hur du bäst väljer vin till viltgrytan eller den grillade fisken.
Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis!
Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept:
- Sauvignon blanc
- Riesling
- Chenin blanc
- Chardonnay
- Grüner veltiner
- Mousserande
- Rosé
- Pinot noir
- Sangiovese
- Tempranillo
- Cabernet sauvignon
- Syrah
- Zinfandel
- Vin och ost
- Vin och dessert
9789185861637 -
Jens Dolks Vinkunskap 100 frågor och svar om...
Inbunden bok.
Gott skick. Kakao. uppl.1. 2002. 108 s. lätt styv inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197411769
- Titel
- Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar om vin
- Författare
- Jens Dolk
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 617 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inga frågor är för enkla eller för svåra för att Jens Dolk ska kunna svara på dem på ett kunnigt och samtidigt underhållande sätt. Lär dig mer om hur vin framställs runt om i världen, vad som händer i vingården under ett år och varför rött vin är rött och vitt vitt! Vinkunskapen blandas med kuriosa och praktiska tips om lagring, servering, matlagning till och med om hälsa och vett & etikett! Nybörjare eller vinkännare är du nyfiken på vin ska du absolut titta närmare på denna bok!
9789197411769 -
Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med...
Häftad bok. Kakao Förlag. Ny utgåva uppl. 2014. 187 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861934
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Jens Dolk generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner. Du får konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis! Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept: - Sauvignon blanc - Riesling - Chenin blanc - Chardonnay - Grüner veltiner - Mousserande - Rosé - Pinot noir - Sangiovese - Tempranillo - Cabernet sauvignon - Syrah - Zinfandel - Vin och ost - Vin och dessert
Kakao Förlag Ny utgåva 9789185861934 -
Kombinera mat och vin. 15 kapitel om vin med...
Häftad bok. Kakao Förlag. 2014. 187 sidor.
Nära nyskick. Format 21,5 x 17 cm Vikt 525 g.
Häftad bok med mjuka pärmar med invikta flikar, rikt illustrerad med färgfoton av Ulrika Ekblom. INNEHÅLL: Några ord om mat och vin. Inledning. Sauvignon blanc. Riesling. Grüner veltliner. Pinot gris. Chardonnay. Mousseran läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861934
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Jens Dolk generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner. Du får konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis! Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept: - Sauvignon blanc - Riesling - Chenin blanc - Chardonnay - Grüner veltiner - Mousserande - Rosé - Pinot noir - Sangiovese - Tempranillo - Cabernet sauvignon - Syrah - Zinfandel - Vin och ost - Vin och dessert
Kakao Förlag 9789185861934 -
Kombinera mat & vin. Nya recept till våra fav...
Häftad bok. Kakao Förlag. 2010. 151 sidor.
Nära nyskick. Format 21,5 x 16,5 cm Vikt 425 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, rikt illustrerad med färgfoton av Martin Bogren. INNEHÅLL: Inledning. Lathund för hur mat & vin påverkar varandra. Experiment - prova själv. Sauvignon blanc. Riesling. Chenin blanc. Chardonna läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861170
- Titel
- Kombinera mat & vin : nya recept till våra favoritdruvor
- Författare
- Jens Dolk - Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 217 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 430 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ntresset för mat och vin är stort. Det skrivs massor, det läses massor och framförallt, det njuts god mat och dryck i massor. Våra två föregångare till den här boken har sålt i mer än 50 000 exemplar och efterfrågan på en uppföljare har varit mycket stor.
Därför har vi här valt ut de populäraste druvorna och kombinerat dem med nya läckra recept. Jens Dolk, till vardags vinskribent på SvD, skriver rakt och lättfattligt om vin. Man behöver absolut inte ha ett överdrivet intresse för vin för att få till bra kombinationer och det känns extra kul att servera ett vin som verkligen passar till maten. Det ställer både maten, vinet och definitivt mig som kock i bättre dager!
Liselotte Forslin gör recept som är enkla att följa och som du garanterat lyckas med. Det behöver inte vara krångligt att imponera på gäster och gommar! En bok för alla som gillar att laga mat och som gärna serverar ett gott vin därtill. Förutom druvkapitlen får vi en guidning i vilka viner som gillar ost och naturligtvis också ett dessertkapitel.
Kakao Förlag 9789185861170 -
Kombinera mat och vin. Nya recept, nya viner,...
Inbunden bok. Kakao förlag. 2000. 112 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format 27,5 x 21,5 cm Vikt 685 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, rikt illustrerad med färgfoton av Magnus Malmberg. INNEHÅLL: Mat och vin. Teori och experiment. Lathund för hur vin påverkar mat. Prova själv. Pinot Gris. Sémillion. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197315370
- Titel
- Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner, nya kombinationer
- Författare
- Jens Dolk - Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat och vin hör ihop och alla kan lära sig att kombinera dem på ett bra sätt. Jens Dolk beskriver pedagogiskt druvsorter och tillverkning, hur våra sinnen fungerar samt hur man utan svårigheter matchar mat och vin för en fulländad smakupplevelse. Till druvorna lagar Liselotte Forslin spännande och modern mat med stor inlevelse.
Kakao förlag 9197315370 -
Vänner, vin och mat Tio festliga middagar med...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2003. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Utgiven av Kakao Förlag 2003. Här får du tio festliga middagar med goda viner. Varje middag har sitt tema - höstmiddag, medelhavsmat, grillkväll eller asiatiska smaker för att nämna några. Till rätterna följer vintips av Jens Dolk. De tio festmiddagarna ä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197456101
- Titel
- Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 771 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du ha fest vilken fredagkväll som helst! I Vänner, vin & mat hittar du tio härliga festmiddagar, som är så pass lättlagade att du ska kunna ställa till med kalas en vanlig kväll efter jobbet. För, hur ofta händer det inte att du blir kvar i köket nästan hela kvällen när du har gäster? Glädjen över att få umgås själva anledningen till festen förbyts lätt i stress och bävan över att något ska bli fel.
Kakao Förlag 9197456101 -
Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2012. 187 sidor.
Nära nyskick. Mycket rikt och läckert illustrerad. 23x28 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861637
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 280 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rött vin kan passa alldeles utmärkt till fisk!
Jens Dolk delar generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner.
De ger konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Du får svar på vad det är som gör att sauvignon blanc passar så bra ihop med getost och hur du bäst väljer vin till viltgrytan eller den grillade fisken.
Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis!
Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept:
- Sauvignon blanc
- Riesling
- Chenin blanc
- Chardonnay
- Grüner veltiner
- Mousserande
- Rosé
- Pinot noir
- Sangiovese
- Tempranillo
- Cabernet sauvignon
- Syrah
- Zinfandel
- Vin och ost
- Vin och dessert
Kakao Förlag 1 9789185861637 -
Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2012. 187 sidor.
Mycket gott skick. Några märken från hantering utvändigt, såsom en aning nötta hörn. Invändigt i utmärkt skick.
När du handlar böcker av mig:
* Jag skickar ditt paket spårbart med Schenker. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets väg.
* Enhetsfrakt inne läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861637
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 280 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rött vin kan passa alldeles utmärkt till fisk!
Jens Dolk delar generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner.
De ger konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Du får svar på vad det är som gör att sauvignon blanc passar så bra ihop med getost och hur du bäst väljer vin till viltgrytan eller den grillade fisken.
Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis!
Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept:
- Sauvignon blanc
- Riesling
- Chenin blanc
- Chardonnay
- Grüner veltiner
- Mousserande
- Rosé
- Pinot noir
- Sangiovese
- Tempranillo
- Cabernet sauvignon
- Syrah
- Zinfandel
- Vin och ost
- Vin och dessert
Kakao Förlag 1 9789185861637 -
Jens Dolks vinkunskap 100 frågor och svar om...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2002. 112 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Kakao Förlag 2002. 100 frågor och svar om vin. Intressant fakta om hur olika sorters vin framställs blandas med praktiska tips kring bland annat lagring, servering, matlagning, hälsa och vett & etikett när det gäller vin. Jens Dolk svarar på fr läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197411760
- Titel
- Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar om vin
- Författare
- Jens Dolk
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 617 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inga frågor är för enkla eller för svåra för att Jens Dolk ska kunna svara på dem på ett kunnigt och samtidigt underhållande sätt. Lär dig mer om hur vin framställs runt om i världen, vad som händer i vingården under ett år och varför rött vin är rött och vitt vitt! Vinkunskapen blandas med kuriosa och praktiska tips om lagring, servering, matlagning till och med om hälsa och vett & etikett! Nybörjare eller vinkännare är du nyfiken på vin ska du absolut titta närmare på denna bok!
Kakao Förlag 9197411760 -
Kombinera mat och vin
Inbunden bok. Kakao förlag. 1999. 112 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Presentbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197315319
- Titel
- Kombinera mat och vin
- Författare
- Jens Dolk - Mette Ankarloo
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kombinationen som gör det: trollar fram nya saksensationer ur maträtten och får vinet att lyfta till oanade höjder. I Kombinera mat och vin förenas läckra recept med spännande viner valda av vinkännaren Jens Dolk.
Kakao förlag 9789197315319 -
Jens Dolks vinkunskap - 100 frågor och svar o...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2002. 108 sidor.
ISBN 919741170
Nyskick. Den vita linjen på bilden finns inte i verkligheten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKakao Förlag 1 919741170 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153438540
- Titel
- Mitt kök : Sverigeresan
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 273 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du intresserad av närproducerad mat? Blev du också inspirerad av Mitt kök Sverigeresan på TV4? Den här boken handlar om den matresa som vinskribenten Jens Dolk och stjärnkocken Tommy Myllymäki gjorde sommaren 2011 för att lyfta fram den närodlade och närproducerade svenska maten. Boken bjuder på de fem bästa matrecepten från respektive ort som besöktes alltifrån mälarabborre till kött från
Stevali 1 9789153438540 -
Kombinera mat och vin : nya recept till våra...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2006. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Lättare hanteringsslitage omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572453
- Titel
- Kombinera mat och vin : nya recept till våra favoritdruvor
- Författare
- Jens Dolk
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 229 x 298 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här kommer verktyget för att imponera på gäster och gommar! Det behöver inte alls vara krångligt. Här har Jens Dolk valt ut några av våra populäraste druvor och kombinerat dem med nya läckra recept av Liselotte Forslin. Middagar du garanterat lyckas med! Man behöver absolut inte ha ett överdrivet intresse för vin för att få till bra kombinationer och det känns extra kul att servera ett vin som verkligen passar till maten. Det ställer både maten, vinet och definitivt mig som kock i bättre dager! Det här är en bok för alla er som gillar att laga mat och som gärna dricker ett glas gott vin därtill.
Kakao Förlag 1 9789197572453 -
Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner...
Inbunden bok. Kakao förlag. 2000. 112 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197315371
- Titel
- Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner, nya kombinationer
- Författare
- Jens Dolk - Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat och vin hör ihop och alla kan lära sig att kombinera dem på ett bra sätt. Jens Dolk beskriver pedagogiskt druvsorter och tillverkning, hur våra sinnen fungerar samt hur man utan svårigheter matchar mat och vin för en fulländad smakupplevelse. Till druvorna lagar Liselotte Forslin spännande och modern mat med stor inlevelse.
Kakao förlag 9789197315371 -
Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med...
Häftad bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2014. 187 sidor.
Mycket gott skick. Lätt ytslitage. Spår efter prislapp.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861934
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Jens Dolk generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner. Du får konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis! Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept: - Sauvignon blanc - Riesling - Chenin blanc - Chardonnay - Grüner veltiner - Mousserande - Rosé - Pinot noir - Sangiovese - Tempranillo - Cabernet sauvignon - Syrah - Zinfandel - Vin och ost - Vin och dessert
Kakao Förlag 1 9789185861934 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185861132
- Titel
- 100 frågor och svar om vin
- Författare
- Jens Dolk
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 181 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 105 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför är egentligen rött vin rött och vitt vin vitt, beror det bara på vilka druvor man använder? Hur länge håller sig en öppnad vinflaska? Och varför får man egentligen ont i huvudet av rödvin?
Inga frågor är för enkla, för svåra, för dumma eller för specialiserade och Jens Dolk svarar på dem på ett kunnigt och underhållande sätt. Intressanta fakta om hur olika sorters vin framställs runt om i världen blandas med kuriosa och praktiska tips kring bland annat lagring, servering, hälsa, matlagning och vett och etikett.
Jens Dolk har en befriande och inspirerande inställning till vin som kan sammanfattas i några få ord: Lita på din egen smak - tycker du att ett vin är gott, så är det gott! Jens Dolk, till vardags vinskribent på SvD, skriver rakt och lättfattligt om vin.
Pressröster om 100 frågor och svar om vin:
-Därför ska du läsa den: För att den kostar några tior, du plöjer den på en kort flygresa och har efter det hyfsad bra koll på vinets värld. Något som både är kul och kan vara bra at svänga sig med på nästa bjudning.
GRIP
- är Svenska dagbladets Jens Dolk vår absoluta favoritvinskribent. Modern, osnobbig och uppdaterad lotsar han på ett sympatiskt sätt frälsta och nybörjare igenom vinvärlden, och nu får man ytterligare hjälp av honom i bokform. Här är inga frågor för banala, och allt presenteras på ett kunnigt och underhållande vis.
ELLE MAT & VIN
Nu i praktiskt pocketformat som gör det lätt att bära med sig boken när du snabbt behöver svar på dina vinfrågor.
Kakao Förlag 1 9789185861132 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185861989
- Titel
- 101 frågor och svar om vin
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 144 x 180 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inga frågor är för enkla eller för svåra för att Jens Dolk ska kunna svara på dem på ett kunnigt och samtidigt underhållande sätt. Intressanta fakta om hur olika sorters vin framställs runt om i världen blandas med praktiska tips kring bland annat lagring, servering, matlagning, hälsa och vett & etikett när det gäller vin.
Dessutom bjuds läsaren på intressant kuriosa från vinets fascinerande värld. Jens Dolk har en befriande och inspirerande inställning till vin som kan sammanfattas i några få ord: Lita på din egen smak tycker du att ett vin är gott, så är det gott!
Jens Dolk, återkommande vinskribent på SvD, skriver rakt och lättfattligt om vin.
Kakao Förlag 1 9789185861989 -
Kombinera mat och vin : Nya recept, nya vine...
Inbunden bok. Kakao . 2000. 112 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. . Mat och vin hör ihop och alla kan lära sig att kombinera dem på ett bra sätt. Jens Dolk beskriver pedagogiskt druvsorter och tillverkning, hur våra sinnen fungerar samt hur man utan svårigheter matchar mat och vin för en fulländad smakupplevelse. Till d läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197315371
- Titel
- Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner, nya kombinationer
- Författare
- Jens Dolk - Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat och vin hör ihop och alla kan lära sig att kombinera dem på ett bra sätt. Jens Dolk beskriver pedagogiskt druvsorter och tillverkning, hur våra sinnen fungerar samt hur man utan svårigheter matchar mat och vin för en fulländad smakupplevelse. Till druvorna lagar Liselotte Forslin spännande och modern mat med stor inlevelse.
Kakao 9789197315371 -
Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar o...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2002. 112 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197411760
- Titel
- Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar om vin
- Författare
- Jens Dolk
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 617 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inga frågor är för enkla eller för svåra för att Jens Dolk ska kunna svara på dem på ett kunnigt och samtidigt underhållande sätt. Lär dig mer om hur vin framställs runt om i världen, vad som händer i vingården under ett år och varför rött vin är rött och vitt vitt! Vinkunskapen blandas med kuriosa och praktiska tips om lagring, servering, matlagning till och med om hälsa och vett & etikett! Nybörjare eller vinkännare är du nyfiken på vin ska du absolut titta närmare på denna bok!
Kakao Förlag 9197411760 -
Kombinera mat och vin
Inbunden bok. Kakao förlag. 1999. 112 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Boken mycket fin med bild på utsidan, men tyvärr finns fläckar på baksidan av omslaget. Se även mina övriga annonser där jag säljer andra kokböcker. Frakt 64 kr upp till 3 kg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197315319
- Titel
- Kombinera mat och vin
- Författare
- Jens Dolk - Mette Ankarloo
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kombinationen som gör det: trollar fram nya saksensationer ur maträtten och får vinet att lyfta till oanade höjder. I Kombinera mat och vin förenas läckra recept med spännande viner valda av vinkännaren Jens Dolk.
Kakao förlag 9789197315319 -
Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2012. 187 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861637
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 280 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rött vin kan passa alldeles utmärkt till fisk!
Jens Dolk delar generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner.
De ger konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Du får svar på vad det är som gör att sauvignon blanc passar så bra ihop med getost och hur du bäst väljer vin till viltgrytan eller den grillade fisken.
Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis!
Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept:
- Sauvignon blanc
- Riesling
- Chenin blanc
- Chardonnay
- Grüner veltiner
- Mousserande
- Rosé
- Pinot noir
- Sangiovese
- Tempranillo
- Cabernet sauvignon
- Syrah
- Zinfandel
- Vin och ost
- Vin och dessert
Kakao Förlag 1 9789185861637 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153438540
- Titel
- Mitt kök : Sverigeresan
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 273 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du intresserad av närproducerad mat? Blev du också inspirerad av Mitt kök Sverigeresan på TV4? Den här boken handlar om den matresa som vinskribenten Jens Dolk och stjärnkocken Tommy Myllymäki gjorde sommaren 2011 för att lyfta fram den närodlade och närproducerade svenska maten. Boken bjuder på de fem bästa matrecepten från respektive ort som besöktes alltifrån mälarabborre till kött från
Stevali 1 9789153438540 -
Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar o...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2002. 112 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat klotryggband.
Jens Dolk, författaren bakom de prisbelönta succéböckerna Kombinera mat och vin, utkommer i höst med Jens Dolks vinlexikon. På ett avslappnat och otvunget sätt skriver Jens om allt från tillverkning och lagring till servering oc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197411769
- Titel
- Jens Dolks vinkunskap : 100 frågor och svar om vin
- Författare
- Jens Dolk
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 617 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inga frågor är för enkla eller för svåra för att Jens Dolk ska kunna svara på dem på ett kunnigt och samtidigt underhållande sätt. Lär dig mer om hur vin framställs runt om i världen, vad som händer i vingården under ett år och varför rött vin är rött och vitt vitt! Vinkunskapen blandas med kuriosa och praktiska tips om lagring, servering, matlagning till och med om hälsa och vett & etikett! Nybörjare eller vinkännare är du nyfiken på vin ska du absolut titta närmare på denna bok!
Kakao Förlag 9789197411769 -
Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2012. 187 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861637
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 280 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rött vin kan passa alldeles utmärkt till fisk!
Jens Dolk delar generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner.
De ger konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Du får svar på vad det är som gör att sauvignon blanc passar så bra ihop med getost och hur du bäst väljer vin till viltgrytan eller den grillade fisken.
Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis!
Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept:
- Sauvignon blanc
- Riesling
- Chenin blanc
- Chardonnay
- Grüner veltiner
- Mousserande
- Rosé
- Pinot noir
- Sangiovese
- Tempranillo
- Cabernet sauvignon
- Syrah
- Zinfandel
- Vin och ost
- Vin och dessert
Kakao Förlag 1 9789185861637
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn