-
Håkan Larssons Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Hela helgen med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 176 sidor.
Mycket gott skick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
Bonnier Fakta 9789174245035 -
Håkan Larssons hela helgen med mat och vin
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta. [2015]. 175 s. Förlagsband. 20 x 29,5cm. Pärmen har lätta bruksspår. Inlagan i nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
9789174245035 -
Håkan Larssons Vin & Mat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2003. 208 sidor.
Mycket gott skick. Om vin och vintillverkning, och vin som höjer matupplevelsen. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband med skyddsomslag, identiskt illustrerat som pärmen, fotoillustrerade första och sista uppslag. 4:o. 280x220x20 mm. 1130 g. Välvårdat och fint läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 1 9789100101251 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2012. 159 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Middagar för veckans bästa kväll - fredagar. Varje månad, året runt. (Av förf. utg.: Håkan Larssons Vin och Mat; Vin och Fest; Fredagkväll; Lördagkväll; Sommarkväll; Middagsdagboken; Vindagboken; Världens bästa ostar och vinerna därtill; Om konsten att ät läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240962
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:• Middag på en halvtimme• Perfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 1 9789174240962 -
En bok till Thorbjörn
Inbunden bok. Umeå: Norrlands Universitetsförlag i Umeå. 2008. 237 sidor.
Nära nyskick. Tillskrift på bokens försättssida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197494519
- Titel
- En bok till Thorbjörn
- Författare
- Fälldin, Thorbjörn - Larsson, Håkan - Edlund, Lars-Erik
- Förlag
- Umeå: Norrlands Universitetsförlag i Umeå
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Umeå: Norrlands Universitetsförlag i Umeå 9789197494519 -
Världens bästa ostar och vinerna därtill
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 143 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241792
- Titel
- Världens bästa ostar och vinerna därtill
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 779 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ost är gott. Vin är gott. Ost och vin tillsammans kan vara fantastiskt, omvälvande gott – om du hittar den perfekta kombinationen.Nu kommer boken som visar dig vägen till de allra största upplevelserna i ostarnas och vinernas värld. I VÄRLDENS BÄSTA OSTAR och vinerna därtill presenterar ostmästaren Vincent Lefèvre på berömda ostfirman Androuet ett 60-tal av världens allra godaste ostar, och prisbelönte vinskribenten Håkan Larsson har valt ut det perfekta vinet till var och en. Aldrig har det varit så enkelt att finna den stora njutningen!Men VÄRLDENS BÄSTA OSTAR är mycket mer än en användbar guide. Med passion och djup kunskap berättar Vincent Lefèvre om de olika ostarnas karaktär, historia och bakgrund, en spännande resa i geografi och kulturhistoria. Här handlar det om hantverk och gårdsproduktion, inte industri.Tyngdpunkten ligger givetvis i Frankrike, men här finns också många ostar från andra länder – även Sverige. Många är gamla bekanta, andra mindre kända som kanske blir din nya favorit.Håkan Larsson knyter an till Vincents personliga ton, bidrar med egna erfarenheter från 25 års matjournalistik och ger en bakgrund till varför just det utvalda vinet är i harmoni med osten. Allt med den lättsamma pedagogik som är hans signum. Vinerna finns i Systembolagets sortiment och presenteras med varunummer och pris – det är lätt att göra rätt. Även öl, cider och sprit finns med bland dryckesförslagen – det som smakar bäst i varje fall.De inledande kapitlen ger koncentrerade fakta om hur ost blir till, hur man väljer vin, förklarar facktermer och avslöjar en och annan myt. Sedan följer huvuddelen med ostarna och deras vinvänner i text och bild.Boken avslutas med förslag på ett tiotal ostbrickor, där Vincent satt samman underbara smaksymfonier på olika teman. Med vinförslag till, förstås.Utgivning hösten 2011. Du längtar redan dit.
Bonnier Fakta 9789174241792 -
1973 : en träff med tidsandan
Inbunden bok. Nordic Academic Press. 1 uppl. 2008. 183 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189116979
- Titel
- 1973 : en träff med tidsandan
- Författare
- Håkan Arvidsson - Marie Cronqvist - Kristian Gerner - Erik Hedling - Klas-Göran Karlsson - Sara Kärrholm - Maria Larsson - Jens Ljunggren - Orvar Löfgren - Lina Sturfelt - Charlotte Tornbjer - Martin Wiklund - Johan Östling
- Förlag
- Nordic Academic Press
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 227 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 427 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mycket spännande och läsvärd bok."
Kristianstadsbladet
"Ovanligt läsvärd"
Dagens Nyheter
Året var 1973. På tv visades Ingmar Bergmans succéserie Scener ur ett äktenskap och i tidningarna diskuterades betydelsen av Alexandr Solzjenitsyns bok Gulagarkipelagen. Militärjuntan tog makten i Chile medan Sverige höll andan vid Norrmalmstorg och sörjde en kungs död.
1970-talet uppfattas ibland som ett identitetslöst årtionde, en decennielång transportsträcka mellan det "röda" 1960-talet och det "blå" 1980-talet. Men är det en rättvis bild? Boken 1973 - En träff med tidsandan speglar genom året 1973 hela det svenska 1970-talets mångskiftande kulturella och politiska tidsanda. Vilka uttryck tog sig vänsterns kris och omprövning efter 1968 under "centerns årtionde", då varannan svensk väljare röstade borgerligt? Vad förenade Grupp 8:s strid för en ny kvinnlig sexualitet och storporrfilmen Långt ned i halsen? Vad var de tidstypiska mjukismännen uttryck för och hur ska tidens mer bortglömda fascistiska fantasier och hot tolkas?
I 1973 - En träff med tidsandan synar ett antal forskare inom historia, etnologi, filmvetenskap och litteraturvetenskap ett komplext och försummat decennium ur nya, oväntade perspektiv.
Nordic Academic Press 1 9789189116979 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244779
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 974 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bonnier Fakta 9789174244779 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
Bonnier Fakta 9789174245035 -
Världens bästa ostar och vinerna därtill
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 143 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241792
- Titel
- Världens bästa ostar och vinerna därtill
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 779 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ost är gott. Vin är gott. Ost och vin tillsammans kan vara fantastiskt, omvälvande gott – om du hittar den perfekta kombinationen.Nu kommer boken som visar dig vägen till de allra största upplevelserna i ostarnas och vinernas värld. I VÄRLDENS BÄSTA OSTAR och vinerna därtill presenterar ostmästaren Vincent Lefèvre på berömda ostfirman Androuet ett 60-tal av världens allra godaste ostar, och prisbelönte vinskribenten Håkan Larsson har valt ut det perfekta vinet till var och en. Aldrig har det varit så enkelt att finna den stora njutningen!Men VÄRLDENS BÄSTA OSTAR är mycket mer än en användbar guide. Med passion och djup kunskap berättar Vincent Lefèvre om de olika ostarnas karaktär, historia och bakgrund, en spännande resa i geografi och kulturhistoria. Här handlar det om hantverk och gårdsproduktion, inte industri.Tyngdpunkten ligger givetvis i Frankrike, men här finns också många ostar från andra länder – även Sverige. Många är gamla bekanta, andra mindre kända som kanske blir din nya favorit.Håkan Larsson knyter an till Vincents personliga ton, bidrar med egna erfarenheter från 25 års matjournalistik och ger en bakgrund till varför just det utvalda vinet är i harmoni med osten. Allt med den lättsamma pedagogik som är hans signum. Vinerna finns i Systembolagets sortiment och presenteras med varunummer och pris – det är lätt att göra rätt. Även öl, cider och sprit finns med bland dryckesförslagen – det som smakar bäst i varje fall.De inledande kapitlen ger koncentrerade fakta om hur ost blir till, hur man väljer vin, förklarar facktermer och avslöjar en och annan myt. Sedan följer huvuddelen med ostarna och deras vinvänner i text och bild.Boken avslutas med förslag på ett tiotal ostbrickor, där Vincent satt samman underbara smaksymfonier på olika teman. Med vinförslag till, förstås.Utgivning hösten 2011. Du längtar redan dit.
Bonnier Fakta 9789174241792 -
Rött, vitt, rosé : Håkan Larssons guiden till...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575113
- Titel
- Rött, vitt, rosé : Håkan Larssons guiden till vinets värld
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Att dricka vin är lite grann som att resa. Har du ett hum om varför London ser ut som det gör blir det roligare att gå omkring där. Vet du något om varför ett chardonnayvin kan smaka på så många olika sätt blir det en större upplevelse i din mun. Och poängen är att det inte krävs några universitetsstudier för att skaffa den insikten.Betrakta den här boken som en motsvarighet till resandets pocketguider. En introduktion om du vill, ganska lättsam och översiktlig. Som ett kamratligt samtal tvärs över bordet, medan vinet glimmar i glasen framför oss. Mottot kan vara: dofta, smaka - svälj.Det här är ingen rättvis betraktelse. Det finns gott om vinböcker av neutral uppslagskaraktär som försöker hitta något trevligt att säga om de flesta länder och druvor, och världen behöver inte ännu en. Jag har skrivit mer och mer entusiastiskt om det jag gillar, mindre eller inte alls om sådant jag finner ointressant.Vinets värld är underbar och spännande. För några kan den också verka skrämmande, med sina facktermer och inslag av snobberi. Sådant ska du slippa här. Vin är inte vetenskap - det är en dryck med fantastisk variationsrikedom, skapad för att vara oss till glädje. Så tycker jag vi ska närma oss ämnet, med road nyfikenhet."Ovanstående är ur Håkan Larssons förord. Boken är skriven för alla som vill ha en introduktion till vinets värld utan att drunkna i torra fakta och krångligt fikonspråk; den är tillgänglig och underhållande. Begripligt och medryckande tar författaren oss med på en vandring bland druvor och vinländer och förklarar de spännande sammanhangen bakom smakernas och dofternas mångfald. Ett stort och viktigt avsnitt ägnas sambandet mat-vin, inte så konstigt eftersom Håkan Larsson är chefredaktör på Allt om Mat.Tonen är lättsam, kåserande och ibland respektlös. Den är samtidigt lärorik, saklig, handgriplig och väldigt rolig!Håkan Larsson har på provningar runtom i landet lett tusentals svenskar de första stegen på vägen till vinkunskap.
Albert Bonniers Förlag 9789100575113 -
Håkan Larssons guide till vinets värld : bli...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 353 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244274
- Titel
- Håkan Larssons guide till vinets värld : bli vinkännare på tio veckor
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 353 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1063 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli vinkännare på tio veckor -- går det? Jo, om du tar hjälp av Håkan Larsson, välkänd vinprofil från bland annat Gomorron Sverige. I sin nya bok, Håkan Larssons guide till vinets värld, följer vi honom genom vingården i olika årstider, lär oss vad klimat och geografi betyder för det färdiga vinet och utforskar förstås råvaran -- de olika druvsorterna ägnas ett stort kapitel. Håkan Larsson tar oss med till små och stora vinländer, och ägnar förstås mycket utrymme åt sitt specialområde: konsten att kombinera mat och vin. De olika avsnitten avslutas med förslag på vinprovningar med fyra viner från Systembolaget. Du får veta vilka skillnader och likheter du ska leta efter och vad du kan äta till – ett komplett koncept för en trevlig kväll med vinroade vänner. Efter tio fredagar med kompisarna är du vinkännare! På vägen in i vinets underbara värld finns ingen bättre följeslagare än Håkan Larsson. Han föreläser inte, utan bjuder in till ett spännande samtal där du hela tiden känner dig delaktig. Pedagogiskt och kunnigt, javisst -- men framför allt underhållande och inspirerande. Håkan Larsson återkommer här, efter flera kokbokssuccéer, med en renodlad vinbok som också innehåller vackra och fascinerande bilder från världens vingårdar. År 2002 utsågs hans Rött, vitt, rosé till världens bästa nybörjarbok om vin.
Bonnier Fakta 1 9789174244274 -
Spex i Lund. En hundraårskrönika
Inbunden bok. Trelleborg, Skogs förlag. 1986. 272 sidor.
Gott skick. Inbundet pappband. Något blekt och kantstött rygg. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178107490
- Titel
- Spex i Lund : en hundraårskrönika
- Författare
- Meurling, Patrick - Strömberg, Håkan - Alfredson, Hans - Larsson, Göran
- Förlag
- Trelleborg] : [Skog
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Trelleborg, Skogs förlag 9789178107490 -
Sablar också! - Blankvapen i krig, fred och f...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Streck & Punkt 2004. Kartonnage. 149 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163152078
- Titel
- Sablar också! : blankvapen i krig, fred och fantasi : samt mästersmeder och svärdfejare i Smedstaden
- Författare
- Hendén, Jan - Österberg, Henning - Larsson, Håkan
- Förlag
- Eskilstuna : Streck & punkt
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behandlar även klingsmide i Eskilstuna
9789163152078 -
Landen kring sjöarna : en historia om Kronobe...
Inbunden bok. Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum. 1999. 542 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186870102
- Titel
- Landen kring sjöarna : en historia om Kronobergs län i mångtusenårigt perspektiv
- Författare
- Aronsson, Peter - Beijbom, Ulf - Hansson, Martin, 1965-, historiker - Holmér, Gunnel - Johansson, Lennart, 1961-, historiker - Larsson, Lars-Olof historiker - Nettervik, Ingrid - Nilsson, Roddy historiker - Nordmark, Håkan
- Förlag
- Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum 9789186870102 -
Det eviga hatet. Om nynazism, antisemitism oc...
Häftad bok. Bonniers. 1:a uppl. 1993. 224 sidor.
Gott skick. Fotoillustrerad i sv/v. "'Det eviga hatet' handlar om den moderna antisemitismen, en hets som springer fram ur mer än tvåtusenårigt judehat. Inläggen i boken utgår från tryckfrihetsmålen mot närradiostationen Radio Islam och visar att anklagelserna mot ju läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100556266
- Titel
- Det eviga hatet : om nynazism, antisemitism och Radio Islam
- Författare
- Ahlmark, Per - Svenska kommittén mot antisemitism
- Förlag
- Stockholm : Bonnier i samarbete med Svenska komm. mot antisemitism
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Bonniers 1:a 9789100556266 -
Håkan Larssons guide till vinets värld : bli...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 353 sidor.
Nyskick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Oläst bok. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244274
- Titel
- Håkan Larssons guide till vinets värld : bli vinkännare på tio veckor
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 353 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1063 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli vinkännare på tio veckor -- går det? Jo, om du tar hjälp av Håkan Larsson, välkänd vinprofil från bland annat Gomorron Sverige. I sin nya bok, Håkan Larssons guide till vinets värld, följer vi honom genom vingården i olika årstider, lär oss vad klimat och geografi betyder för det färdiga vinet och utforskar förstås råvaran -- de olika druvsorterna ägnas ett stort kapitel. Håkan Larsson tar oss med till små och stora vinländer, och ägnar förstås mycket utrymme åt sitt specialområde: konsten att kombinera mat och vin. De olika avsnitten avslutas med förslag på vinprovningar med fyra viner från Systembolaget. Du får veta vilka skillnader och likheter du ska leta efter och vad du kan äta till – ett komplett koncept för en trevlig kväll med vinroade vänner. Efter tio fredagar med kompisarna är du vinkännare! På vägen in i vinets underbara värld finns ingen bättre följeslagare än Håkan Larsson. Han föreläser inte, utan bjuder in till ett spännande samtal där du hela tiden känner dig delaktig. Pedagogiskt och kunnigt, javisst -- men framför allt underhållande och inspirerande. Håkan Larsson återkommer här, efter flera kokbokssuccéer, med en renodlad vinbok som också innehåller vackra och fascinerande bilder från världens vingårdar. År 2002 utsågs hans Rött, vitt, rosé till världens bästa nybörjarbok om vin.
Bonnier Fakta 1 9789174244274 -
Om konsten att äta och dricka
Inbunden bok. Bonnier. 1 uppl. 2006. 180 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inget skrivet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100111236
- Titel
- Om konsten att äta och dricka
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 125 x 183 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 272 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem bestämmer egentligen vad du ska äta till middag? Var champagne-munken Dom Pérignon verkligen glad åt bubblorna i vinet? Visste du att motsatsen till God mat är Ond mat? Vore inte jorden en vänligare plats om vi alla ständigt var lite grann berusade? Och hur kommer det sig att det öl som förmodligen är världens bästa i själva verket snarare är motsatsen? Det här är några av de många frågor den kände vin- och matjournalisten Håkan Larsson försöker ge svar på i sin tredje bok, Om konsten att äta och dricka. På sitt karaktäristiskt lättsamma sätt resonerar han kring högt och lågt i matens och dryckens värld. Från vatten till champagne, från snabbmat till husmanskost, från vilda utsvävningar till subtila upplevelser. Det skrivs mängder av mat- och vinböcker i Sverige, men i Om konsten att äta och dricka försöker Håkan Larsson närma sig ämnet på ett nytt sätt. Ofta bildande, ibland kåserande, gärna provocerande och alltid underhållande.Som den bildade läsaren förstår, så är titeln på den här boken en blinkning till Olof Lagercrantz klassiska Om konsten att läsa och skriva.Jag befinner mig naturligtvis inte ens i närheten av Lagercrantz kunskaper och geni. Men efter 20 års arbete inom mat- och vinjournalistiken, varav 9 som chefredaktör för Allt om Mat, så känns det som att det finns saker att berätta. Och tankar, känslor, åsikter jag vill uttrycka. Du kanske tror, att här blir det långa utläggningar om gastronomiska konstverk på dyrbara krogar. Du kanske tror att här vankas hyllningar till husmanskosten och den svenska skolmaten. Du kanske tror att det ska handla om den gemensamma måltidens betydelse för demokratins utveckling. Du kanske blir förvånad.Håkan Larsson
Bonnier 1 9789100111236 -
Nära oss - Första boken om Patrik och Loving
Inbunden bok. Förlags AB Gondolin. 2004. 216 sidor.
Gott skick. Kartonnerad. Har tillhört bibliotek. Hylla 30
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188820904
- Titel
- Nära oss
- Författare
- Håkan Larsson
- Förlag
- Gondolin
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren har skapat något som mycket väl kan bli 2000-talets första ungdomsklassiker.
Lars Karlstrand i BTJ
Nära oss handlar om när Patrik träffade Loving och om när Patriks lillasysters bästa kompis Andrea försvann. Den eftermiddagen kom en flock tranor över oss hemma och cirklade långsamt längs dalen i klump och ropade som tranor gör när de kallar på fler kompisar att flyga med innan de stora höstresorna börjar. Andrea och Petra stod på vår gräsmatta och tittade upp på fågelflocken, och jag berättade att fåglarna var tranor och sa vad de höll på med. Det hade börjat bli kallt och fuktigt om kvällarna. Träden öste ner löv. Det luktade annorlunda efter det långa varma solvädret. Mamma hade fastnat i ateljén. Det blev mörkt. Jag gjorde mitt tricks med köttbullar, stekt potatis och lök. Det blev bra. Petra åt med oss. Efter det gick hon hem. En kort stund senare ringde telefonen. Jag svarade. Det var Petras mamma Ulla som bad mig säga åt Petra att komma hem. Jag sa som det var att Petra hade gått för en bra stund sedan.
Hon hade inte kommit hem.
Förlags AB Gondolin 9188820904 -
Lördagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 29,5 cm x 20 cm.
Mycket rikt illustrerad med färgbilder.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Varsamt bläddrad.
Inlagan är mycket fin.
Pärmens baksida har en stukning i övre vänstra hörnet.
Skyddsomslaget är skrynkligt på motsvarande ställe. Helt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243666
- Titel
- Lördagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för den intima middagen med familjen eller goda vänner. För varje årstid presenteras utvalda förrätter, varmrätter och desserter, med säsongens råvaror och smaker i centrum. En, två eller tre rätter till middag? Du väljer själv! Håkan ger också tips om hur du komponerar den perfekta menyn; hela 250 olika kombinationer är möjliga varje årstid, tusentals i hela boken. Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning på TV kommer att känna igen sig. Höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning. "Jag kan inte laga svår mat”, brukar Håkan säga, ”så mina recept måste vara enkla och tydliga”. Där ligger säkert också förklaringen till böckernas popularitet. Maten är lättlagad, kommer snabbt på bordet – och smakar härligt! En lördag har vi mer tid än på fredagen, och i Lördagkväll finns också plats för ett och annat klassiskt långkok, i uppgraderat och moderniserat skick. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin, presenterat med namn, varunummer och pris, är självklart. Lördagkväll har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Välkommen på middag!
Bonnier Fakta 1 9789174243666 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Nära nyskick. 29,5 cm x 20 cm.
Mycket rikt illustrerad.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Mycket varsamt bläddrad.
Minimala hanteringsspårInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Världens bästa ostar och vinerna därtill
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 143 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241792
- Titel
- Världens bästa ostar och vinerna därtill
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 779 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ost är gott. Vin är gott. Ost och vin tillsammans kan vara fantastiskt, omvälvande gott – om du hittar den perfekta kombinationen.Nu kommer boken som visar dig vägen till de allra största upplevelserna i ostarnas och vinernas värld. I VÄRLDENS BÄSTA OSTAR och vinerna därtill presenterar ostmästaren Vincent Lefèvre på berömda ostfirman Androuet ett 60-tal av världens allra godaste ostar, och prisbelönte vinskribenten Håkan Larsson har valt ut det perfekta vinet till var och en. Aldrig har det varit så enkelt att finna den stora njutningen!Men VÄRLDENS BÄSTA OSTAR är mycket mer än en användbar guide. Med passion och djup kunskap berättar Vincent Lefèvre om de olika ostarnas karaktär, historia och bakgrund, en spännande resa i geografi och kulturhistoria. Här handlar det om hantverk och gårdsproduktion, inte industri.Tyngdpunkten ligger givetvis i Frankrike, men här finns också många ostar från andra länder – även Sverige. Många är gamla bekanta, andra mindre kända som kanske blir din nya favorit.Håkan Larsson knyter an till Vincents personliga ton, bidrar med egna erfarenheter från 25 års matjournalistik och ger en bakgrund till varför just det utvalda vinet är i harmoni med osten. Allt med den lättsamma pedagogik som är hans signum. Vinerna finns i Systembolagets sortiment och presenteras med varunummer och pris – det är lätt att göra rätt. Även öl, cider och sprit finns med bland dryckesförslagen – det som smakar bäst i varje fall.De inledande kapitlen ger koncentrerade fakta om hur ost blir till, hur man väljer vin, förklarar facktermer och avslöjar en och annan myt. Sedan följer huvuddelen med ostarna och deras vinvänner i text och bild.Boken avslutas med förslag på ett tiotal ostbrickor, där Vincent satt samman underbara smaksymfonier på olika teman. Med vinförslag till, förstås.Utgivning hösten 2011. Du längtar redan dit.
Bonnier Fakta 9789174241792 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 9789100101251 -
Håkan Larssons guide till vinets värld : bli...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2017. 353 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247275
- Titel
- Håkan Larssons guide till vinets värld : bli vinkännare på tio veckor
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 353 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 171 x 240 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 909 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli vinkännare på tio veckor -- går det? Jo, om du tar hjälp av Håkan Larsson, välkänd vinprofil från bland annat Gomorron Sverige. I sin nya bok, Håkan Larssons guide till vinets värld, följer vi honom genom vingården i olika årstider, lär oss vad klimat och geografi betyder för det färdiga vinet och utforskar förstås råvaran -- de olika druvsorterna ägnas ett stort kapitel. Håkan Larsson tar oss med till små och stora vinländer, och ägnar förstås mycket utrymme åt sitt specialområde: konsten att kombinera mat och vin. De olika avsnitten avslutas med förslag på vinprovningar med fyra viner från Systembolaget. Du får veta vilka skillnader och likheter du ska leta efter och vad du kan äta till – ett komplett koncept för en trevlig kväll med vinroade vänner. Efter tio fredagar med kompisarna är du vinkännare! På vägen in i vinets underbara värld finns ingen bättre följeslagare än Håkan Larsson. Han föreläser inte, utan bjuder in till ett spännande samtal där du hela tiden känner dig delaktig. Pedagogiskt och kunnigt, javisst -- men framför allt underhållande och inspirerande. Håkan Larsson återkommer här, efter flera kokbokssuccéer, med en renodlad vinbok som också innehåller vackra och fascinerande bilder från världens vingårdar. År 2002 utsågs hans Rött, vitt, rosé till världens bästa nybörjarbok om vin.
Bonnier Fakta 9789174247275 -
Håkan Larssons fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier fakta. 2011. 159 s. Förlagsband. 20 x 29,5cm. Pärmen har lätt ytslitage. Inlagan i nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
9789174241990 -
Håkan Larssons sommarkväll med mat och vin
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bonnier Fakta. 2012. 163 s. 26,5 x 24,5cm. Omslaget har lätt kantslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242508
- Titel
- Sommarkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 269 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1088 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succén med Fredagkväll kommer nu Håkan Larsson med en ny kokbok, i samma lättsamma och tillgängliga anda. I Sommarkväll med mat och vin tar Håkan oss med till sitt sommarparadis på Fårö. Sommarkväll är en mat- och vinbok präglad av den svenska sommarens magi, från ljuset och naturen till råvarorna och smaksensationerna.På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna.Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett stort eget kapitel, där kött, fisk och fågel kompletteras med goda såser och tillbehör. Sallader och annat grönt är självklart, liksom de goda sommardesserterna. Och när det är dags för kaffekalas tas familjerecepten fram på det allra smarrigaste i kak- och bullväg.Sommarens drinkar och aperitifer finns förstås med, liksom de goda tilltuggen att njuta medan grillen blir varm. Och när sommaren går över i tidig höst står kräftor, svamp och äpplen på menyn – liksom naturligtvis lamm i olika former.Allt präglas av Håkan Larssons filosofi om höga, rena smaker med råvaran i centrum – och befriande okrånglig matlagning. "Jag kan helt enkelt inte laga besvärlig mat", säger Håkan själv. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin är självklart, med namn, varunummer och pris.Sommarkväll är en mat- och vinbok med stark miljökänsla, där matbilderna kompletteras med de allra vackraste av Fårös vyer. Den är det perfekta sällskapet i köket var ditt sommarparadis än finns.
9789174242508 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Nära nyskick. Jättefin inlaga.
Lättare hanteringsslitage pärm.
Ett par stukade hörn på baksida.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Sommarkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 163 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242508
- Titel
- Sommarkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 269 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1088 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succén med Fredagkväll kommer nu Håkan Larsson med en ny kokbok, i samma lättsamma och tillgängliga anda. I Sommarkväll med mat och vin tar Håkan oss med till sitt sommarparadis på Fårö. Sommarkväll är en mat- och vinbok präglad av den svenska sommarens magi, från ljuset och naturen till råvarorna och smaksensationerna.På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna.Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett stort eget kapitel, där kött, fisk och fågel kompletteras med goda såser och tillbehör. Sallader och annat grönt är självklart, liksom de goda sommardesserterna. Och när det är dags för kaffekalas tas familjerecepten fram på det allra smarrigaste i kak- och bullväg.Sommarens drinkar och aperitifer finns förstås med, liksom de goda tilltuggen att njuta medan grillen blir varm. Och när sommaren går över i tidig höst står kräftor, svamp och äpplen på menyn – liksom naturligtvis lamm i olika former.Allt präglas av Håkan Larssons filosofi om höga, rena smaker med råvaran i centrum – och befriande okrånglig matlagning. "Jag kan helt enkelt inte laga besvärlig mat", säger Håkan själv. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin är självklart, med namn, varunummer och pris.Sommarkväll är en mat- och vinbok med stark miljökänsla, där matbilderna kompletteras med de allra vackraste av Fårös vyer. Den är det perfekta sällskapet i köket var ditt sommarparadis än finns.
Bonnier Fakta 9789174242508 -
Frihetskämpen från Tullus : en jämtländsk bon...
Inbunden bok. Jengel Förlag. 2006. 144 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188672308
- Titel
- Frihetskämpen från Tullus : en jämtländsk bonde i storpolitiken
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Jengel Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 246 mm Ryggbredd 17 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nils Larsson i Tullus (18221896) är en av de fantastiska män som lade grunden till den svenska framgångssagan mellan 1870 och 1970, ett sekel då Sverige gick från att vara ett av Europas fattigaste länder till att vara ett mönsterland i välfärd.
Som bondeståndets talman slog Nils Larsson den 4 december 1865 klubban i bordet efter att ha fått »ett högt och ljudeligt enstämmigt ja« från de högtidsklädda bönderna till att ersätta den uråldriga ståndsriksdagen med ett modernare tvåkammarsystem. Han spelade även enviktig roll när näringsfrihet infördes, liksom när Sverige fick en modern banklagstiftning och anslöt sig till det europeiska frihandelssystemet. Jämten Nils Larsson var en frisinnad man med vida vyer. Han ville jämställa Norge med Sverige i unionen, ledde solidaritetsmöten med kämpande polacker som gjorde uppror mot den ryske tsaren 1863, arbetade för dödsstraffets avskaffande och var en av de första medlemmarna i Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.
I »Frihetskämpen från Tullus« lyfts politikern, bonden och entreprenören Nils Larsson fram ur historiens skuggor av en av dagens jämtländska riksdagsmän, Håkan Larsson. Initierat visar han att bondeståndets siste talman var en modern man som på många sätt var före sin tid. Håkan Larsson (1950) är sedan 2002 riksdagsledamot för Centerpartiet i Jämtlands län. Han är journalist och har varit politisk chefredaktör vid Östersunds-Posten.
Jengel Förlag 9789188672308
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn