-
Såser : Snabba, smala, starka, söta
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 98 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151839868
- Titel
- Såser : Snabba, smala, starka, söta
- Författare
- Ebba Wachtmeister
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 98 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra en god sås är lätt - bara man vet hur man gör. Hur man får de ljuvliga smakerna att koncentreras och bäras av grädde, sky, tomatsås, céme fraiche eller olja... Detta är handboken för alla som står i ett kök och då och då undrar: Men såsen då?
En ny såsbok med alla de traditionella grundrecepten och de nya smakerna. Att göra en god sås är inte svårt, och här finns inte bara alla recepten utan också knepen! Hur man varierar och förnyar favoritrecepten, hur man med enkla grepp kan skapa kulinariska upplevelser av enkla grundråvaror och kylskåpsrester...
De långt över 100 såsrecepten är indelade i tio kapitel. Smala; exempelvis tomatsås, sky, timjansås, Snabba; wasabiröra, ostsås, löksås, Salsa; hot BBQ-sås, salsa verde, chutney, Salladssåser; vinägrett, ceasardressing, nobisdressing, Söta; vaniljsås, kolasås, sabayone, Mjölkprodukter; brunsås, bechamel, senapssås, Ägg; bearnaise, hollandaise, majonnäs, Buljong och fond; löksås, pepparrotssås, rödvinssås, Olja; gravlaxsås, smaksatta oljor, dragonsås, Dip & dopp; anchoiade, tzatziki, hummus...
Prisma 1 9789151839868 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151841915
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9789151841915 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151818922
- Titel
- Sällskapsliv : lätt etikett på rätt sätt
- Författare
- Söderqvist, Åke - Wachtmeister, Ebba - Bard, Magnus
- Förlag
- Stockholm : Prisma
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Prisma 9151818922 -
Kyckling 110 recept med smak av världen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Utgiven av Prisma 2006. 110 kycklingrecept med smak av världen. Det är lätt att laga en god kycklingrätt och variationerna är gränslösa. Här finns allt från vardag till fest och influenser från både när och fjärran. Recepten är enkla och allsidiga. Till läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846217
- Titel
- Kyckling : 110 recept med smak av världen
- Författare
- Ebba Wachtmeister
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla tycker om kyckling – barn, ungdomar och äldre. Kyckling finns i alla matkulturer och kan tillredas på tusen sätt. Kyckling passar både till fest och till vardag, och kan tillredas hel eller i delar.
Kyckling är vår nya husmanskost. Billigt, lättlagat, nyttigt och smalt!
Det är enkelt att tillaga en god kycklingrätt – och det är lätt att laga nyttiga rätter av kyckling.
Den här kycklingkokboken tar fasta på det enkla, och innehåller recept för alla smaker.
Inledningsvis redogör boken för fakta kring svensk kyckling. Status hos uppfödaren av idag, förvaring, att tänka på vid tillredning, styckning osv.
I boken finns ett kapitel för varje styckningsdel av kycklingen, råd om tillagningsmetoder och en mängd säkra, snabba och läckra rätter samt lite ovanligare anrättningar. Här finns också tips på annorlunda tillbehör som passar speciellt bra till kyckling.
Ur Innehållet:
Fingerbitar
Mackor
Soppor
Festkyckling; för några få eller för buffén
Kycklingfilé; kryddade, fyllda, marinerade mm
Kycklingklubbor
Kycklinglever
Kokt kyckling
Grillad kyckling
Rätter på hel kyckling
Kyckling på utrikiska; italiensk, fransk, indisk, asiatisk, etiopisk osv
Annorlunda tillbehör; såser, ris, nudlar, grönsaker, bön- och linsrätter.
Prisma 1 9789151846217 -
Lax : 150 recept från öst till väst
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841916
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9151841916 -
Middag i all hast : middagsförslag med hälsni...
Inbunden bok. Stockholm : Svenska Dagbladet. 1988.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177381416
- Titel
- Middag i all hast : middagsförslag med hälsningar från Amelia Adamo
- Författare
- Askelin, Kicki - Wachtmeister, Ebba - Tham, Jan - Svenska dagbladet
- Förlag
- Stockholm : Svenska dagbladet
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Svenska Dagbladet 9177381416 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. O
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
En man före sin tid. Doktor Charles Emil Hagd...
Häftad bok. Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande,. 2009. 88 sidor.
Nyskick. Häftad med skyddsomslag. 23 x 16,5 cm. Illustrerad i färg och svartvitt. Parallelltext på svenska och engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197820509
- Titel
- En man före sin tid : doktor Charles Emil Hagdahl = A man ahead of his time : Doctor Charles Emil Hagdahl
- Författare
- Wachtmeister, Ebba - Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande
- Förlag
- Stockholm : Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande, 9789197820509 -
Lax - 150 recept från öst tiil väst
Inbunden bok. prisma. 1 uppl. 2004. 94 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Bilderna ger recepten innehåll!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841916
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
prisma 1 9151841916 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178435708
- Titel
- Kokkonst och värdskap
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 301 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 217 x 275 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1334 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. Några gick i sina föräldrars fotspår medan andra gick emot föräldrarnas tankar om yrkesval. Alla hittade rätt så småningom, och kom in i en servicebransch som lärde dem att arbeta disciplinerat och som väckte deras passion för mat, dryck och service.
Kokkonst och värdskap berättar om ett hundratal meriterade profiler i M Sandahl Foundation, en vänförening för skickliga yrkesmän och personligheter inom restaurang och hotell, den så kallade besöksnäringen. De flesta av dem har varit goda förebilder och inspiratörer som lärare eller mentorer till en yngre generation. Därutöver har de fört ut sina kunskaper genom att skapa kokböcker, skolor, tävlingar, radio- och TV-program förutom att de drivit välbesökta krogar och hotell.
Boken är ett tidsdokument för besöksnäringen, från 1960-talet till nu. Män och kvinnor i Sandahl Foundation har bland annat varit verksamma som restauratörer, hotelierer, kockar, kallskänkor, hovmästare, sommelierer och utbildare. Allas berättelser målar upp en bred bild av de olika personernas betydelse för besöksnäringens krogar och hotell och hur de medverkat till att besökare från hela världen har lockats hit för att njuta av vår goda mat lagad på råvaror från en natur som bara finns här i Norden. Materialet har sammanställts av sommelieren Ia Orre och matskribenten Ebba Wachtmeister. Lena Koller har fotograferat allas porträtt. Via QR-koder finns även Karsten Thurfjells filmade intervjuer tillgängliga.
Bokförlaget Arena 9789178435708 -
En man före sin tid : doktor Charles Emil Hag...
Häftad bok. Stockholm : Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande. 2009. 88 sidor.
Nära nyskick. sid 1-52 svensk text med bilder
sid 53 - 88 engelsk text (på samma innehåll)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197820509
- Titel
- En man före sin tid : doktor Charles Emil Hagdahl = A man ahead of his time : Doctor Charles Emil Hagdahl
- Författare
- Wachtmeister, Ebba - Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande
- Förlag
- Stockholm : Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande 9789197820509 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151841916
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9151841916 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151839865
- Titel
- Såser : Snabba, smala, starka, söta
- Författare
- Ebba Wachtmeister
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 98 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra en god sås är lätt - bara man vet hur man gör. Hur man får de ljuvliga smakerna att koncentreras och bäras av grädde, sky, tomatsås, céme fraiche eller olja... Detta är handboken för alla som står i ett kök och då och då undrar: Men såsen då?
En ny såsbok med alla de traditionella grundrecepten och de nya smakerna. Att göra en god sås är inte svårt, och här finns inte bara alla recepten utan också knepen! Hur man varierar och förnyar favoritrecepten, hur man med enkla grepp kan skapa kulinariska upplevelser av enkla grundråvaror och kylskåpsrester...
De långt över 100 såsrecepten är indelade i tio kapitel. Smala; exempelvis tomatsås, sky, timjansås, Snabba; wasabiröra, ostsås, löksås, Salsa; hot BBQ-sås, salsa verde, chutney, Salladssåser; vinägrett, ceasardressing, nobisdressing, Söta; vaniljsås, kolasås, sabayone, Mjölkprodukter; brunsås, bechamel, senapssås, Ägg; bearnaise, hollandaise, majonnäs, Buljong och fond; löksås, pepparrotssås, rödvinssås, Olja; gravlaxsås, smaksatta oljor, dragonsås, Dip & dopp; anchoiade, tzatziki, hummus...
Prisma 1 9151839865 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma Bokförlag. 1:a uppl. 1999. 175 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Se alla de 55 recept inom parenteser under titel rutan där uppe. Boken nästan som ny. Oläst. Varje recept illustrerad med en hel sidan med färg foto. 24,8 cm x 16,7 cm. 681 gram. (låda20230512-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835228
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma Bokförlag 1:a 9789151835228 -
Kokkonst och värdskap
Häftad bok. Bokförlaget Arena. 2022. 301 sidor.
Nära nyskick. 28x22 cm. Rikt illustrerad i färg och svartvitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435708
- Titel
- Kokkonst och värdskap
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 301 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 217 x 275 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1334 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. Några gick i sina föräldrars fotspår medan andra gick emot föräldrarnas tankar om yrkesval. Alla hittade rätt så småningom, och kom in i en servicebransch som lärde dem att arbeta disciplinerat och som väckte deras passion för mat, dryck och service.
Kokkonst och värdskap berättar om ett hundratal meriterade profiler i M Sandahl Foundation, en vänförening för skickliga yrkesmän och personligheter inom restaurang och hotell, den så kallade besöksnäringen. De flesta av dem har varit goda förebilder och inspiratörer som lärare eller mentorer till en yngre generation. Därutöver har de fört ut sina kunskaper genom att skapa kokböcker, skolor, tävlingar, radio- och TV-program förutom att de drivit välbesökta krogar och hotell.
Boken är ett tidsdokument för besöksnäringen, från 1960-talet till nu. Män och kvinnor i Sandahl Foundation har bland annat varit verksamma som restauratörer, hotelierer, kockar, kallskänkor, hovmästare, sommelierer och utbildare. Allas berättelser målar upp en bred bild av de olika personernas betydelse för besöksnäringens krogar och hotell och hur de medverkat till att besökare från hela världen har lockats hit för att njuta av vår goda mat lagad på råvaror från en natur som bara finns här i Norden. Materialet har sammanställts av sommelieren Ia Orre och matskribenten Ebba Wachtmeister. Lena Koller har fotograferat allas porträtt. Via QR-koder finns även Karsten Thurfjells filmade intervjuer tillgängliga.
Bokförlaget Arena 9789178435708 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Lax : 150 recept från öst till väst
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841915
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9789151841915 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151841916
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9151841916 -
Såser : Snabba, smala, starka, söta
Inbunden bok. Prisma. 2002. 98 sidor.
Nära nyskick. rött förlagsband. Illustrerad med färgfotografier. Vacker bok om et viktig smaksättare i maten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839865
- Titel
- Såser : Snabba, smala, starka, söta
- Författare
- Ebba Wachtmeister
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 98 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra en god sås är lätt - bara man vet hur man gör. Hur man får de ljuvliga smakerna att koncentreras och bäras av grädde, sky, tomatsås, céme fraiche eller olja... Detta är handboken för alla som står i ett kök och då och då undrar: Men såsen då?
En ny såsbok med alla de traditionella grundrecepten och de nya smakerna. Att göra en god sås är inte svårt, och här finns inte bara alla recepten utan också knepen! Hur man varierar och förnyar favoritrecepten, hur man med enkla grepp kan skapa kulinariska upplevelser av enkla grundråvaror och kylskåpsrester...
De långt över 100 såsrecepten är indelade i tio kapitel. Smala; exempelvis tomatsås, sky, timjansås, Snabba; wasabiröra, ostsås, löksås, Salsa; hot BBQ-sås, salsa verde, chutney, Salladssåser; vinägrett, ceasardressing, nobisdressing, Söta; vaniljsås, kolasås, sabayone, Mjölkprodukter; brunsås, bechamel, senapssås, Ägg; bearnaise, hollandaise, majonnäs, Buljong och fond; löksås, pepparrotssås, rödvinssås, Olja; gravlaxsås, smaksatta oljor, dragonsås, Dip & dopp; anchoiade, tzatziki, hummus...
Prisma 9151839865 -
Kokkonst och värdskap
Häftad bok. Bokförlaget Arena. 2022. 301 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från e läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435708
- Titel
- Kokkonst och värdskap
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 301 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 217 x 275 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1334 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. Några gick i sina föräldrars fotspår medan andra gick emot föräldrarnas tankar om yrkesval. Alla hittade rätt så småningom, och kom in i en servicebransch som lärde dem att arbeta disciplinerat och som väckte deras passion för mat, dryck och service.
Kokkonst och värdskap berättar om ett hundratal meriterade profiler i M Sandahl Foundation, en vänförening för skickliga yrkesmän och personligheter inom restaurang och hotell, den så kallade besöksnäringen. De flesta av dem har varit goda förebilder och inspiratörer som lärare eller mentorer till en yngre generation. Därutöver har de fört ut sina kunskaper genom att skapa kokböcker, skolor, tävlingar, radio- och TV-program förutom att de drivit välbesökta krogar och hotell.
Boken är ett tidsdokument för besöksnäringen, från 1960-talet till nu. Män och kvinnor i Sandahl Foundation har bland annat varit verksamma som restauratörer, hotelierer, kockar, kallskänkor, hovmästare, sommelierer och utbildare. Allas berättelser målar upp en bred bild av de olika personernas betydelse för besöksnäringens krogar och hotell och hur de medverkat till att besökare från hela världen har lockats hit för att njuta av vår goda mat lagad på råvaror från en natur som bara finns här i Norden. Materialet har sammanställts av sommelieren Ia Orre och matskribenten Ebba Wachtmeister. Lena Koller har fotograferat allas porträtt. Via QR-koder finns även Karsten Thurfjells filmade intervjuer tillgängliga.
Bokförlaget Arena 9789178435708 -
Såser : Snabba, smala, starka, söta
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 98 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839865
- Titel
- Såser : Snabba, smala, starka, söta
- Författare
- Ebba Wachtmeister
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 98 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra en god sås är lätt - bara man vet hur man gör. Hur man får de ljuvliga smakerna att koncentreras och bäras av grädde, sky, tomatsås, céme fraiche eller olja... Detta är handboken för alla som står i ett kök och då och då undrar: Men såsen då?
En ny såsbok med alla de traditionella grundrecepten och de nya smakerna. Att göra en god sås är inte svårt, och här finns inte bara alla recepten utan också knepen! Hur man varierar och förnyar favoritrecepten, hur man med enkla grepp kan skapa kulinariska upplevelser av enkla grundråvaror och kylskåpsrester...
De långt över 100 såsrecepten är indelade i tio kapitel. Smala; exempelvis tomatsås, sky, timjansås, Snabba; wasabiröra, ostsås, löksås, Salsa; hot BBQ-sås, salsa verde, chutney, Salladssåser; vinägrett, ceasardressing, nobisdressing, Söta; vaniljsås, kolasås, sabayone, Mjölkprodukter; brunsås, bechamel, senapssås, Ägg; bearnaise, hollandaise, majonnäs, Buljong och fond; löksås, pepparrotssås, rödvinssås, Olja; gravlaxsås, smaksatta oljor, dragonsås, Dip & dopp; anchoiade, tzatziki, hummus...
Prisma 1 9151839865 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151841915
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9789151841915 -
Kokkonst och värdskap
Förlagsny häftad bok. Bokförlaget Arena. 2022. 301 sidor.
Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. läs mer … läs mer
Direkt från förlagetInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435708
- Titel
- Kokkonst och värdskap
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 301 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 217 x 275 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1334 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokkonst och värdskap är berättelsen om de profiler som utvecklat Sveriges moderna gastronomi och gjort den världsberömd. De flesta har gått den långa vägen som börjat i rastlöshet och bekymmer med skolarbetet, medan andra kom från ett krigshärjat Europa. Några gick i sina föräldrars fotspår medan andra gick emot föräldrarnas tankar om yrkesval. Alla hittade rätt så småningom, och kom in i en servicebransch som lärde dem att arbeta disciplinerat och som väckte deras passion för mat, dryck och service.
Kokkonst och värdskap berättar om ett hundratal meriterade profiler i M Sandahl Foundation, en vänförening för skickliga yrkesmän och personligheter inom restaurang och hotell, den så kallade besöksnäringen. De flesta av dem har varit goda förebilder och inspiratörer som lärare eller mentorer till en yngre generation. Därutöver har de fört ut sina kunskaper genom att skapa kokböcker, skolor, tävlingar, radio- och TV-program förutom att de drivit välbesökta krogar och hotell.
Boken är ett tidsdokument för besöksnäringen, från 1960-talet till nu. Män och kvinnor i Sandahl Foundation har bland annat varit verksamma som restauratörer, hotelierer, kockar, kallskänkor, hovmästare, sommelierer och utbildare. Allas berättelser målar upp en bred bild av de olika personernas betydelse för besöksnäringens krogar och hotell och hur de medverkat till att besökare från hela världen har lockats hit för att njuta av vår goda mat lagad på råvaror från en natur som bara finns här i Norden. Materialet har sammanställts av sommelieren Ia Orre och matskribenten Ebba Wachtmeister. Lena Koller har fotograferat allas porträtt. Via QR-koder finns även Karsten Thurfjells filmade intervjuer tillgängliga.
Bokförlaget Arena 9789178435708 -
Lundsbergs skola 100 år : 1896-1996
Inbunden bok. Föreningen Gamla Lundsbergare. 1996. 320 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFöreningen Gamla Lundsbergare -
Middag i all hast : middagsförslag med hälsni...
Inbunden bok. Stockholm : Svenska dagbladet. 1988.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177381416
- Titel
- Middag i all hast : middagsförslag med hälsningar från Amelia Adamo
- Författare
- Askelin, Kicki - Wachtmeister, Ebba - Tham, Jan - Svenska dagbladet
- Förlag
- Stockholm : Svenska dagbladet
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Svenska dagbladet 9177381416 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151818922
- Titel
- Sällskapsliv : lätt etikett på rätt sätt
- Författare
- Söderqvist, Åke - Wachtmeister, Ebba - Bard, Magnus
- Förlag
- Stockholm : Prisma
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Prisma 9151818922 -
Lax : 150 recept från öst till väst
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar///Förlagets beskrivning: Lax är finmaten som blivit extra nyttig vardagsmat! Lax serveras över nästan hela världen, och det finns många spännande recept och tillagningsmetoder. Variationen är oändlig! De klassiska svenska laxr läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841915
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9789151841915 -
En man före sin tid doktor Charles Emil Hagda...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande. 2009. 88 s. 16,5 x 23cm. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197820509
- Titel
- En man före sin tid : doktor Charles Emil Hagdahl = A man ahead of his time : Doctor Charles Emil Hagdahl
- Författare
- Wachtmeister, Ebba - Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande
- Förlag
- Stockholm : Stiftelsen för ekonomisk historisk forskning inom bank och företagande
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
9789197820509
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn