Äppelkakor : Och annat smått & gott av äpplen ( de 30 st. recept är : Vaniljsås ; Apelsin- eller citronsås ; Äppelkompott ; Enkel äppelkompott ; Lyxig äppelkompott med smak av citrus ; Äpplen i citronkräm ; Äppelkaka med rivet citronskal ; Stora äppelmuffins med kardemumma ; Äppelmuffins med choklad ; Äppelmuffins med citron ; Äppelkaka med hasselnötter ; Äppelkaka med ananas ; Delikata små äppelbakelser ; Äpplen på längden ; Knäckiga äpplen ; Äppelknyten ; Äpplen med havresmul och kanel ; Kära äppelhjärtan ; Mmmm... mandelkaka med äpple ; Toscarutor ; Citronglaserad äppelkaka ; Napoleonbakelser ; Äppelkaka med rostade hasselnötter ; Äppeltarteletter med mandelmaräng ; Äppelkaka med honung och rostade pinjenötter ; Äppelkaka med apelsinmazarin ; Äppelkaka med mandelmassa och valnötter ; Kanelbruna äppelrutor ; Blåbärsblå äppelsnittar ; Punschäppelkaka ; Äppeltårta med valnötsmaräng ; Äppelstrutar )
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2.a tryckningen, 1:a utgåvan uppl. 2005. 64 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad. 21,7 cm x 21,7 cm. 372 gram. (låda20221206-2?0).
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153425557
- Titel
- Äppelkakor : och annat smått & gott av äpplen
- Författare
- Ann-Kristin Hallgren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 373 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maffiga muffins, läckra bakelser, klassiska pajer, festliga tårtor Här finns något för alla smaker. Recepten är enkla och kräver ofta få ingredienser. Den viktigaste är äpplet, en fantastisk krydda och smakförhöjare i sig. Tillsammans med nyrivet citron- eller apelsinskal, kardemumma, ingefära, kanel eller äkta vanilj blir det extra gott. Hemligheten bakom en lyckad kaka eller efterrätt är bra och fräscha råvaror. Det gäller också de olika tillbehören som vaniljsås eller grädde smaksatt med likör, konjak eller citrus.
Ann-Kristin Hallgren delar frikostigt med sig av sina absoluta favoriter bland äppelkakor och efterrätter och skriver på ett trevligt och personligt sätt. Varje recept illustreras med färgfoto taget av Hans Mårtensson.