FINSMAKARENS HANDBOK OM OST
Inbunden bok. h.f. Ullmann. 2009. 600 sidor.
Nyskick. Boken är FÖRLAGSNY. Skyddsomslag saknas. Linnepärm. Ur förlagets beskrivning av innehållet:” Ost har en självklar plats i smakernas och dofternas värld, denna bok är också en självklarhet för alla som gillar ost, 600 sidor att förkovra sig i. Näst efter vin är ost det livsmedel som visar upp den största variationsrikedomen. I Sverige äter vi av tradition mycket hårdost och allt fler medvetna konsumenter tar del av de välsorterade ostdiskarnas utbud. /…/ Markus Del Monego, världsberömd sommelier, kompletterar ostbeskrivningarna med vin- och dryckestips. Kombinationen av en god ost och ett väl valt vin är en fulländad smakupplevelse! Läs och njut! Rikt illustrerad med foton i färg. Originalets titel: Das Feinschmecker-Handbuch Käse. Svensk översättning: Lingo ApS.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9783833150869
- Titel
- Finsmakarens handbok om ost
- Förlag
- Cargo Int.
- Utgivningsår
- 2009
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 207 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Helt enkelt ett måste för alla ost- och vinvänner."
Skaraborgs Allehanda
Finsmakarens handbok om ost fungerar inte bara som en omfattande uppslagsbok och inköpsguide. Boken är också ett kulturhistoriskt dokument och en hyllning till ett traditionsrikt hantverk. I ostarnas värld blandas milda blomdofter, fruktiga och nötiga aromer med intensiva, unikt komplexa dofter och smaker. Inget annat livsmedel kan erbjuda så rika och mångskiftande möjligheter till njutning som ost. I Finsmakarens handbok om ost beskrivs allmänna framställningsmetoder och lokala traditioner, ett urval av kända ostar och okända delikatesser från världens alla hörn. I stort sett alla ostar är idag tillgängliga i ostbutiken samt i några fall via internethandel. Markus Del Monego, världsberömd sommelier, kompletterar ostbeskrivningarna med vin- och dryckestips. Kombinationen av en god ost och ett väl valt vin är en fulländad smakupplevelse! Läs och njut.