Soppor 100 snabba klassiker ( de 100 recept är : Restaurangen - ett soppkök ; Varm eller kall ; Soppa blir man inte fet av! ; Consommé ; Vilken soppa passar när? ; Vin till soppa? ; Förvaring ; Tillbehör ; Färdiga soppor ; Det är grytan det hänger på ; Användbar extrautrustning ; Basrecept : Soppa med ljus bottenredning ; Soppa med mörk bottenredning ; Grönsaksbuljong ; Oxbuljong ; Hönsbuljong ; Klassisk köttbuljong ; Viltbuljong ; Fiskfond ; Ört- och grönsakssoppor : Ramslökssoppa ; Crémesoppa med ramslök ; Nässelsoppa ; Soppa med vattenkrasse ; Körvelsoppa ; Örtagårdssoppa ; Ängssyrasoppa ; Spenatsoppa , Purjolökssoppa med saffran ; Ärtsoppa ; Morotssoppa ; Klassisk tomatsoppa ; Avokadosoppa ; Grön sparrissoppa ; Linssoppa ; Soppa på pumpa ; Löksoppa ; Brun potatissoppa ; Potatissoppa med fläsk och lökringar ; Potatissoppa med lättfil ; Sellerisoppa ; Paprikasoppa ; Vitlåkssoppa ; Svartrotssoppa ; Soppa på kronärtskockor ; Rabarbersoppa ; Vårgrön soppa ; Grönsakssoppa från Medelhavet ; Kall zucchinisoppa ; Kall gurksoppa ; Kall sommarsoppa på grönsaker ; Soppa på karljohanssvamp och tortellini ; Champinjonsoppa ; Fisk- , fågel- och köttsoppor : Ålsoppa från Hamburg ; Forellsoppa ; Fisksoppa med fänkål ; Krabbsoppa ; Engelsk hummersoppa ; Kräftsoppa ; Ostronsoppa ; Soppa på fiskrom ; Soppa på blåmusslor ; Syrlig soppa på gåskrås med gryn ; Klar duvsoppa med grönsaker ; Klar ankbuljong med grönsaker ; Hönssoppa med örter ; Klar oxsvanssoppa ; Marschsoppa från Gaisburg ; Windsorsoppa ; Frukt-, bär- och grynsoppor : Plommonsoppa ; Kall apelsinconsommé ; Söt fruktsoppa ; Krusbärssoppa ; Fläderbärssoppa med små jäsnudlar ; Citronsoppa med ris ; Soppa på sura körsbär med mannagrynsklimp ; Yoghurtsoppa med hallon ; Mjölsoppa ; Mjölksoppa ; Korngrynssoppa ; Brödsoppa ; Soppa på kornflingor ; Havremjölssoppa ; Soppa på grönt vete ; Ölsoppa ; Vinsoppa ; Soppor från världens alla hörn : Bouillabaisse ; Soppa från Steiermark ; Manhattan chowder clams ; Minestrone ; Fläskknödelsoppa från Tyrolen ; Kastanjesoppa från Sydtyrolen ; Zuppa Pavese ; Jordnötssoppa ; Borsjtj med nötkött och anka ; Sötsur hönssoppa ; Mongolisk eldsgryta ; Ungersk örtsoppa ; Ungersk gulaschsoppa ; Pasta e fagioli ; Gazpacho ; Tillbehör : Rostat bröd till soppor ; Krutonger ; Vitlöksbröd ; Grillade brödskivor ; Bröd med ost ; Bröd med örter ; Bröd med mozzarella och oregano ; Mannagrynsklimp ; Små sopp- petit- chouer ; Märgbullar ; Hemgjord pasta ; Laxklimp ; Ostklimp ; Äggstanning ; Pannkakor ; Leverknödel ; Register )
Inbunden bok. DuMont Buchverlag, Köln ( för det svenska utgåvan ). 1:a svenska uppl. 2001. 156 sidor.
Nära nyskick. Se namnen på de 100 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Lagom illustrerad med färg foto. Stor format : 28,7 cm x 23,4 cm. 938 gram. (??låda20230610-2?0).